Egzoz Beslemesi F1’e Geri Dönebilir

yazar:

kategori: , ,

Takımlar şu an motorlarında sadece tek bir egzoz çıkışı kullanabiliyorlar ve egzoz borusunun boyutları ve konumu, çevresindeki gövde parçaları ile birlikte kurallarda sıkıca belirlenmiş durumda. Bu şekilde takımların egzoz gazlarını aerodinamik kazanç için kullanmamaları hedeflendi.

Ancak bu durum 2016’daki yeni kurallarla birlikte değişebilir.

Üstteki çizim bize iki şeyi gösteriyor: birincisi Honda önümüzdeki sezon kendilerine has motor tasarımını kullanmaya devam edecek. Bu tasarımda MGU-H motor bloğunun üst arka bölümünde kompresörle (mavi) turbo (kırmızı) arasında yer alıyor. İkincisi ise önümüzdeki sezon tüm güç ünitelerinde iki egzoz çıkışı bulunacak.

Bu ekstra egzoz çıkışı 2016’da kullanılmaya başlanacak ve tüm araçlarda ayrı bir wastegate çıkış borusu olacak. Wastegate turbo türbinindeki aşırı basıncın dengelenmesi için kullanılan bir tahliye çıkışıdır. Bu kurallar araçların sesinin yükseltilmesi için getirildi ve motor güçleri veya emisyonlar üzerinde önemli bir etkisi olmayacak.

Bu kuralı kullanarak geçmiş yılların araçlarında kullanılan ve karoser üzerinde yönlendirilen egzoz gazları tekrar kullanılabilecek. Çünkü wastegate çıkış borusunun boyutlarını ve pozisyonunu düzenleyen herhangi bir kural kısıtlaması yok.


Yorumlar

“Egzoz Beslemesi F1’e Geri Dönebilir” için 8 yanıt

  1. Egzoz beslemesinin geri dönmesinin önünü kapatmışlar.FIA tarafından açıklanan duruma göre Wastegate çıkış boruları egzozun her iki tarafından çıkmak zorundaymış.Yani istersen 1 tane istersen 2 tane Wastegate çıkış borusu kullan,hepsi egzoz borusunun yanından çıkmak zorunda.(Resimde görüldüğü gibi)

    1. Bunun gibi ;

    2. Bunu yazmak icin gelmistim.Uc egzos olabilirmis seneye.

  2. Renault için güzel haber. En iyi oldukları alan

  3. CaptainKiller avatarı
    CaptainKiller

    redbull renault motoru alırsa dominasyonu başlatır yine 😀

  4. McLaren icin iyi haber. Egzoz beslemeli difuzor olayina giriyor bu. Newey ve Prodromou’dan daha iyi uygulayan cikmaz.

    1. CaptainKiller avatarı
      CaptainKiller

      o motor olduktan sonra istediği kadar kullansın mclarenden bi halt olmaz 😀

      1. ehehe xD xD

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir