Raikkonen, Yarıştan Sonra Bottas ile Görüşmüş

yazar:

kategori:

Raikkonen ve Bottas Rusya’daki temaslarının ardından özel bir görüşme yapmış.

Raikkonen’in Bottas yaptığı atağın hemen ardından ikili arasında teams yaşanmış Bottas yarış dışı kalırken Raikkonen 30 saniye ceza almıştı.

Bottas bu olayın ardından çok sinirlenmiş ve eldivenlerini fırlatmıştı.

Raikkonen sekizinci olmasının ardından “Geçmeyi deneyim ve bunun aptalca birşey olduğunu sanmuyorum. Asla kaza olmasını istemezsiniz ama bu yarışın doğasında var” derken Bottas “Aynı fikirde değilim. Aynaya baktım ve bu benim hatam değildi” dedi.

Bottas’ın menajer ekibinde yer alan Hakkinen Raikkonen ve Bottas’ın yarıştan sonra bir araya geldiğini söyledi.

Hakkinen “Bir konuşma gerçekleştiğini biliyorum. 1994’de Ayrton ile yaşadığım temasın ardından kendisini görmeye gitmiştim”

“Williams ekibinin önünde hatamı itiraf etmiştim. İnsanlar beni takdir etmişti. Ayrton bana baktı ve omzuma elini koydu. Bence hataları yüz yüze itiraf etmek daha iyi”

“Kimi’nin takım arkadaşının gerisinde kalmasının ve podyumu kaybetmesinin kendisinde hayal kırıklığı yarattığına inanıyorum” dedi.

Lauda ise  “Vettel’e geçilmesinin ardından Bottas’a patladı. Bu büyük bir sürüş değildi” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen, Yarıştan Sonra Bottas ile Görüşmüş” için 24 yanıt

  1. bu sene kimi nin sürekli yaptığı yanlış zamanda yanlış noktaya ısrarcı olmak

    bu da öyle bir hata işte

    hatalı..

  2. Noktayı koymaya ggeldim 🙂

    Kiminin açısından : O hamleyi yapmasa herkes kiminin yarıştaki performansını eleştirecekti çünkü bottasa geçildi, vettele geçildi ve bu kendisi fanları ve tifosilerin kendisine bakış açısı bakımından kötüydü ancak kimi bu hamlesiyle hala üst sıralarda olmak için savaşmaya hazır olduğunu gösterdi. Cesur olduğunu, hala savaşçı olduğunu gösterdi.

    Lauda bunamış zaten bunu bilmeyen yok. Elbette F1 açısından saygımız sonsuz efsanelerden biridir ancak rakipleri hakkında yaptıkları yorumlar, hatta takım içerisinde ham’ın arkasını kollayacağım pohpohlayacağım diye ros u bile gömen, hakkında konuşan, saçma sapan yorumlar yapan bir adam. Görüntü için var orada. Onun zamanındaki F1 farklıydı şu an bir akıl verecek ne donanımı var ne de hali. Prost olsaydı o araç geliştirme konusunda da pilot konusunda da yorum yapardı, fikir verirdi v.s. Lauda sadece görsel bir obje orada. Ham’ın pohpohlanma ihtiyacı, takım babamın malı bana çalışmalı mantığının arkasındaki poh poh merkezinin başı. Bu arada ham’ı çok severim başarılı ve hırslı bir pilot bize bu lazım ancak takım arkadaşı kendinden önce pite sokulunca mızmızlanan, elinden dondurması alınan çocuk gibi surat yapıp utanmasa ağlayacak olan pozisyona girmesi itici geliyor. Neyse çok uzadı bu konu…

    Botas açısından: Yarış iyi giderken bu şekilde bir kaza çok kötü oldu ve kendisi açısından çok sıkıntı. Puan podyum takımın konumu alacağı puan v.s. derken kayıp büyük. 30 puan ceza kimi’ye az bile normalde. Normalde diyorum çünkü kariyerinde başka pilotların saçmalaması nedeniyle bir çok kez şampiyonluğu elinden kıl payı kaçırmış bir pilottan bahsediyoruz ki geçmişi incelersek kimseye bundan ağır ceza verildiğini görmedik.
    Ama Kimi kesinlikle bu konuda haksızdır, daha sert fren yapıp durmalı ve koridoru bottasa bırakmalıydı veya frenajı kaçırıp düz geçip bottasa temastan kaçınmalıydı. En kötü apexi kesse yol verse yine olurdu ama kimi cesur olmayı seçti. 2 kere geçilmesinin yarattığı sinir de olabilir.
    F1 ahlaklıları değil cesur insanları sever. Kimi Buz adam denilse de çok cesur bir pilot. Vettel ile aynı takımda , vettel de iyi bir pilot ama kendini tifosilere kabul ettirmek için her fırsatta yalakalık yapmasa daha iyi olacak . Şu an mercedesten Ham Ve Ros’u çıkartıp yerine Gro ve Versapen’i oturtalım. İkisi şampiyonanın zirvesinde olacaktır. En hızlı araca sahipken herkes birinci olmayı başarabilir. Mevzu alt sıralardayken (ör:Alonso) aracınız kapasite olarak gerideyken zirveyi zorlayabilmek. Yetenek budur. Stratejiler geliştirmektir. Alonso taraftarı değilim hatta renault takımındayken sevmediğim ilk sıradaki pilottu diyebilirim. Hala çok hoşlanmam çünkü bencildir fazlasıyla ama hepimizin sevdiği schumi değil miydi abi ?
    Yani anlayacağınız insanlar bazen aptalca görünen ama kurnazca olan riskler alabiliyor.
    Kimi hatalıdır çok iyimser bir ataktır yanlıştır ama kariyeri açısından pozitif bir ataktır.
    Çok merak ediyorum bundan sonraki yarışlarda nasıl performans gösterecek 🙂

  3. İnanmayın arkadaşlar konuştukları şey bu

  4. Lauda fena kapaklamış ve olaya noktayı koymuş.Tüm suç Vettel’in,”sen niye geçtin Kimi’yi :))) Aynı kazayı Kimi değil de Maldonado yapsaydı neler derdi acaba sevgili Kimi fanları :)))

  5. Seth Rollins avatarı

    o değilde perez ne sevinmiştir 🙂

  6. ertuğrulkyr avatarı

    yarışı tekrardan izlediğimde bottaws la sergio perez çekişmesi sırasında bu virajdan gecerken perez her defasında içeriyi kapatarak giriyordu fakat bottas la raikkonenin arasındaki olayda bottas gereksiz derecede dısarıda kalıyor bence daha detaylı dusunmekde fayda var. ikinci olarak yarış sırasında raikkonene çok küfür ettim ama tekrarını izlediğim aslında güzel bir sürüş gerçekleştirdiğini sadece lastik ısıtmada son 3-4 yarışta olduğu gibi bir sorun çekiyor takım arkadaşına karşı vettel geçiş sırasında raikkonenden daha hızlıydı fakat geçtikten sonra bi şekilde hızlar eşitlendi 2-2.5 sn arasındaki fark sabitti ilk pite girene kadar nitekim yarışın sonlarına doğru 1.40.299 gibi yarışın en hızlı 2. turunu attı bence hala çok hızlı…

  7. Rai hatalı uzatmanın anlamı yok. Bende Kimi fanıyim ama hatasını ve yanlışlarınıda söylemek lazım

  8. ceza gelmiş, yarış biteli 3 gün olmuş, hala videolu örneklemelerle savunma tezi yapanlar var

    tuttuğunuz pilota eleştiri gelmesini veya hata yapmasını kabul etmiyor olabilirsiniz ama bu şekilde davranarak daha komik duruma düşüyorsunuz.

  9. Çizgi kiminse geçiş onun hakkıdır süper lisans düzeyinde yarışıyorsanız bu konular öyle aynaya bakıp bakmamakla geçiştirilemez. Ya geçmeyi başarırsınız, ya çarpacağınızı öngörüp virajı kesersiniz ya da çarparsınız. APEX noktasında kimse aynaya bakmaz baksada o noktada rakibi göremez zaten, bottas’ın aynaya baktım dediği frenleme sırasında rakibin nerde olduğunu görmek içindir ve çizgiyi elde etmiş adama apexte çarpıyorsanız (bu duruma argoda bodoslama derler) 99% değil 100% suçlusunuzdur ki cezayı hemen yapıştırırlar ve itirazda edemezsiniz. Raikkonen seviyesindeki bir pilot için büyük amatörlük, Maldonado yapsa hoşgörülürdü 🙂 ancak yarış hızında ve mücadele esnasında olabiliyor işte çok büyütmemek lazım yarış kazası ancak kusurlu Raikkonen.

  10. İlk bakışta kimi hatalı gibi görünüyo,bottas aynasına bakmışmı bakmamışmı bilmem ama sonuçta arkadan atak yapmaya çalışıp vuran’da kimi ve ceza alarak hatası onaylanmış oldu,yinede fazla abartılacak bir durum değil bence.

  11. Bottasin ortasina kadar bile gelememis rai yi kayirmak niye ilginc.
    Baski ,geride kalma vettel karsisinda buz adami bile erimis dondurmaya cevirir.

  12. Bottas’ın ilk açıklaması: “Kimseyi görmedim, Raikkonen virajda bana arkadan çarptı.”
    Raikkonen’in ilk açıklaması: “Bottas muhtemelen beni görmedi.”
    Bottas’ın son açıklaması: “Aynaya baktım.”
    Raikkonen’in son açıklaması: “Aptalca bir şey yaptığımı düşünmüyorum.”
    Adama sorarlar madem aynaya baktın, adam yandan dalmış içeri geliyor, “İyi o zaman gelsin vursun başımın üstünde yeri var hemşehrimin” mi dedin? Aynaya bakan adam kaçardı. Ne yapar ne eder kaçardı. Gerekirse virajı almaz dışarı gider ama apekse direkt girmezdi. Suçlu sen ol ya da öbürü olsun, fark etmez. Bakınız Hamilton lastikleri kilitleyince Alonso nasıl kaçıyor. Onboard görüntüde daha iyi belli oluyordu ama bulamadım videosunu.
    https://youtu.be/8DubbiKoW3Y?t=37s

    1. Raikkonen %99 hatalı kardeşim. Gösterdiğin videoda Alonso Bottas gibi virajın içine girmiş mi ? Girmemiş. Virajın için giren adama müdahele edemezsin artık. Raikkonen yanlış zamanda yanlış yerden geçmeye çalıştı ve adamın yarışını hiç etti.

      1. Dikkat edersen içe girmek için hafifçe dönüyor ancak hamiltonu görünce tekrar dışa çeviriyor aracı.

        1. Bottas’ın pozisyonu daha farklı. Bottas tamamen aracın burnunu viraja döndürüyor o sırada Raikkonen arka tekerden dalıyor. Bu videoda ise daha dönmeden blokaj yaparak geçiyor Hamilton. Yani belki bir yarım saniye daha yaklaşması gerekiyordu Kimi’nin.

          1. Kimi Bottas videosunda Kimi Bottas’ın arka lastik hizasına geldiğinde Bottas birden içe dönüyor. Yani Bottas Kimi’yi görmesine rağmen ya da aynaya bakmayıp görmediği için içe dönüyor ve temas gerçekleşiyor. Her ikisinde de hata var.

        2. Tebrik ederim kardeşim ne anlatmak istediğimi anlamışsın. Özellikle vurguladım “Suçlu sen ol ya da öbürü olsun, fark etmez.” diye ama hala daha anlamamakta ısrar ediyor millet.

          1. Rica ederim, doğruyu görmek yetmiyor. Onu kabullenebilmek daha önemli.

    2. Orhan Tifosi avatarı

      dönebildiğin sürece atak yapılmayacak yer yoktur. böyle bir kural da yok. o virajda atak yapma yasağı mı var?? bottas aynadan gördüyse kimi yi geçemeyecek diye düşünüp hata etti.. görmediyse de yarış kazası oldu.
      kimi daha hızlı geldi geç fren yaptı(ki zaten bottas ın frenlerinden siyah dumanlar çıkıyordu yarış boyunca. sanırım geç fren yapacak kadar fren kondisyonu da yoktu) içeri girdi. çarpışma olmasa dönebilecek durumda olduğu da videodan anlaşılıyor bence..
      benim kanım bu kimi de hata yok.. yarış kazası.. geçersen efsane olursun geçemeszen suçlanırsın.. 16 yıldır F1 fanıyım bu hep böyle oldu….

      1. ertuğrulkyr avatarı

        çok güzel yazmışsın kardeşim raikkonen yarışın son turların çok iyi bir ritim ve eski kimi tadından sürüyorduki geçseydi yine herkes raikkonen diyecekti

    3. Onur Gentas avatarı

      Iyi de Raikkonen’in hatasini neden Bottas telafi ediyor? Adam son tura kadar emek harcamis, rakibini arkasinda tutmus ve Rai oraya daldi diye gecmesine musade mi edecek. O zaman her pilot ayni taktigi uygulasin diger pilotta kendi hakki oldugu halde yol versin. Hee bu tur kazalar yasanmiyor mu yasaniyor ama hakliyla haksizi da ayirmak gerekir.

    4. Raikkonen’i haklı çıkarmak için çabanızı takdir ediyorum. Ancak son yarışta yaşananlarla buradakinin hiç bir alakası yok. Ne yazarsam yazayım alacağım cevap değişmeyeceği için ayrıntılı incelemeye gerek yok 🙂

      1. Ben Raikkonen hata yapsa kabul ederim. Geçen sene Monaco’da Magnussen’e yaptığı atak ya da 2008’de Sutil’e arkadan çarpması gibi vakaları konuşmuyorum. F1 insanları yanından geçip gitmelere alıştırdı DRS ile. Rosberg’in Suzuka’da Bottas’a yaptığı atağa bakarsan bunun bir benzeri olduğunu görürsün. O zaman Bottas aynasına baktığı için kaza olmadı, bu sefer ise oldu. Kaldı ki Raikkonen kendi de hatasını kabul eden bir adam. Hala daha ısrar ediyorsa vardır bir bildiği demek gerek. Bottas’ın ilk ve son açıklamaları arasındaki tutarsızlık da Bottas’ın konudan bihaber olduğunu gösteriyor bence.

  13. alakaya bak “vettele geçilmesinden bottasa patladı”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir