"Raikkonen Webber Ayrıldıktan Sonra F1'e Geri Dönecek"

yazar:

kategori:

Alman Bild gazetesi haberinde Webber’in 2010 yılı sonunda ayrılmak istediğini ve Red Bull’da bir yarış koltuğunun boşa çıkacağı ve Webber’in yerine gelecek kişinin ise Raikkonen olacağı belirtildi.

Fin pilot Mclaren’de 2010 sezonu için kendine yer bulamayınca Formula 1’den ayrılarak Dünya Ralli Şampiyonası’na katılmıştı.

Ancak Raikkonen ralliye girişinin onun için F1’in tamamen bittiği anlamına gelmediğini belirtmişti.

Açıkçası Bild’in iddiasına göre Kimi Raikkonen en yakın seneye geri gelecek ve Webber’in boşalttığı Red Bull koltuğu ile F1’e devam edecek.


Yorumlar

  1. hamilton fia tarafından engellendi ha sen rüyamı gördün adam acemiydi hata yaptı.sen şöyle olsaydı böyle olsaydı schumi şöyler olurdu diyorsun.bende diyorumki "ferrari schumiyi almasaydı"schumi sadece 2 şampiyonluğu olurdu.çünkü ferrari yenilmez bir takımdı.ferrarinin 1.pilotu her halükarda şampiyonluklar alır rekorlar kırarı.sende diyeceksinki bana yok schumi ferraride olmasaydı bile rekorlar kırar şampiyonluklar alırdı.buna eminim.

  2. Ne demek şansızlıklar bıraksa 3-5 şampiyonluğu olurdu.Böyle o olsaydı bu olsaydıyı bırakın.Schumi de 99 da ayağı kırılmasaydı şampiyon olurdu.2006 da motor patlatmasaydı yine olurdu vb.Bu böyle uzar gider.Bu bütün pilotlar için geçerli.Böyle çocukça yorumlar bu sitenin kalitesine gölge düşürmekten öteye geçmez arkadaşım.Hamilton son yarışta şansızlık(bana göre fia tarafından engellenmeseydi) raikkonen o şampiyonluğu da alamıyordu.Sadece kendi pilotunun şanssızlıklarını görmek çocukça bir yorumdan öteye geçmez…

  3. a-class a-class avatarı
    a-class a-class

    buz adam geri gelsinde ötesi önemli değil, bu yıl wrc nin yanı sıra sırf schummi ve senna için izlicem f1'i umarım ilk yarışta her ikiside pistte olurlar da junıor senna amcasının kaskını takar, birçok f1 sever için duygu yüklü bir yarış olacağa benziyor biz ihtiyarlar için yani :)))))))

  4. eren'e katiliyorum. ustune bir sey soylemeye gerek yok. her pilotun favori pistleri vardir. spa elbette cok guzel, ozel bir pist. hizli pist, hizli pilotlarin mekani. ama bu tek basina yeterli degil elbette.

    galibiyet sayisina bakacak olursak istatistikler belli. lastigi patladi, duvara patladi o olmasaydi su kadar kazanirdi, sampiyondu gibi varsayimlarda bulunmak yanlis. ona bakarsaniz ben de halamin… olsaydi derim, neyse o konuya girmeyelim 🙂

    ama kimi'nin spa ile ozel bir bagi var, bunu da gormezden gelmek olmaz. gerci kendisi bile son kazandigi yarista basin toplantisinda bunu inkar etmistir "diger pistlerden pek farki yok benim icin" diyerek. gerci trulli de monaco icin ayni seyi soyluyordu 🙂

    kazandigi 4 yaristan yalnizca birinde pole almasi, bu 4 yaristan 2sinde ise aracin feci durumda olmasi (2004 ve 2009) ayri bir ironidir.

  5. bende zaten yarıştığı dönemde dedim.özellikle yarıştığı dönemde dedim.yani kimi gridde iken 4 kez kimi 1 kez massa 1 kez schumi kazanmış.buda yarıştığı dönemde spanın ustası olduğunu gösteriyor.
    katıldığım nokta evet başarısı spadan ibaret değil şanssızlıklar yakasını bıraksa idi şimdiye kadar 3-5 arası şampiyonluğu olurdu.

  6. Ben,Kimiciyim."Spa'nın kralı" olup olmadığını tartışmıyorum,sadece başarısının "spa" pistinden ibaret olmadığını hatırlatıyorum.

  7. feel it arkadaş gerçekçi olmak gerekirse sadece istatistiklere bakarak gelmiş geçmiş en iyi pilotu bilemeyiz.bütün pilotlar aynı anda yarışamayacağına göre bunu bilemeyiz.ama sadece istatistikle bu pilot şu pilot diyemeyiz.istatistikle bu iş olmaz.tabi herkesin en iyi pilotu vardır oda başka.herkesin pilotu bit tabiki gelmiş geçmiş en iyi pilotdur onun gözünde.bana sorarsanda prost derim.

  8. Bunu ben demiyorum bütün dünya söylüyor.Heralde yani daha iyi.O dediğin pilotları zorlayabilecek şuan 2 isim var biri Hamilton diğeri Alonso(eğer Vettel de Ferrari ye birgün geçerse ondada potansiyel var). Önlerinde değerlendirebilecekleri iyi bir zaman var.Onlar da güzel istatistikler şampiyonluklar elde etsin o zaman en iyiler listesine girebilirler.Şuan için konuşmuyoruz biz arkadaşım gelmiş geçmiş diyoruz.Hamiltonla Alonso daha gelmiş:) bir geçmiş olsun o zaman daha net belli olur:))

  9. feel it arkadaş demişki schumi gelmiş geçmiş en iyi pşot.7 şampiyonluğa dayanarak söylemiş galiba.
    o zaman sana göre prost ve senna schumiden sonra geliyor.yada lauda yada vs vs
    bunada şaka denir herhalde

  10. jetman…
    şumi ferraride sürekli 1.pilot statüsüyle yarışmıştır. alonso gibi. eşit statüde olsa kimbilir neler olurdu? kimi sürekli eşit statüyle yarışmıştır.

  11. yani arkadaşlar 2000li yılların başında ferrari koltuğunda schumini yerinde kimi-alonso-yada hamilton olsaydı onlar üst üste şampiyon olamazlarmıydı.rekorlar kırmazlarmıydı.bence bal gigi şampiyon olurlardı.bal gibide rekorlar kırarları.bir pilotun altındaki araba ne kadar iyise pilot o kadar iyidir.yoksa button gibi 2.kalite bir pilot nasıl şampiyon oldu.

  12. ha ferrariyi schumi geliştirdi.diğer pilotlarda kendi takımlarını geliştiremedi öylemi diğer pilotlar zır cahildi yani onlarda schumi gibi geliştirseydi(herhalde bunun için yıllık kazançlarından vazgeçip takıma hibe etmeleri gerekirdi.çünkü nerdeyse tüm takımların bütçesi ferrariden azdı)onlarda şampiyon olurdu ya insaf arrowsun prostun minardinin neresini geliştirecen yada mclarenin williamsın dayanıklılık problemini nasıl çözecek pilot.
    ercan uzun kardeşim kimi yarıştığı dönemde spanın kralıdır.bitti.nokta

  13. herşeye rağmen ben kimiyi çok seviyorum. maalesef kimi alınan netice pilotluk kalitesine kıyasla hakettiğini alamamış bir pilot. kirve ile bir görüşmemizde her reklam arasından sonra acaba hangi mclaren aracı yarış dışı kalacak diye endişe ederdik demişti. 2007 de ve 2008 de ki mclren kimiye verilseydi en az mclarende 3 şampiyonluğu vardı. ve tarihin en iyi neticeleri almış pilotu olurdu. nasip vermeyince mabud neylesin mahmut…

  14. "Spa'nın kralı" denmesinin hiç bir anlamı yok.Habere bakın yorumlara bakın ya!
    Sanki başarı sadece spa pistiyle orantılı veya takvim spa'dan ibaret.
    Evet bende en iyi olduğu pistin Spa olduğunu düşünüyorum.Ama başarısı sadece bir pistten ibaretse,bu nasıl bir şampiyon?
    Malezya'dan,Magny Cours'tan,İspanya'dan bahsedin,nedir bu başarısını tek yarıştan ibaret görmek.
    Varsın "Spa'nın kralı" olmayıversin,şampiyonluk kupasını o yarışı kazanana vermiyorlar.

  15. İşte bu son söylediklerim Kimi ile Schuminin veya herhangi bir pilotla Schuminin arasındaki en büyük farklardan biridir.Neden Kimi bir Schumi olamayacak veya Alonso veya Massa veya vb.Neden nelmiş geçmiş en iyi pilot Schumi?İşte cevabı burada arayabilirsin arkadaşım.Zor değil düşün,anlamaya çalış…

  16. :)))jet man şaka mısın? Ferrari nereden çıktı şimdi oraya nasıl atladın?:)Ayrıca Ferrari nin o günlere gelmesinde Schumacherin etkisi çok büyük.98 de 99 da Çok daha yavaş otomobile sahi olmasına rağmen başabaş şampiyonluk mücadelesi verdi Schumi.99 da ayağı kırılmasaydı da şampiyon olacaktı bana göre.96 dan itibaren baktığında Schumi nin gelmesiyle beraber Ferrari nin performansının doğru orantılı olarak arttığını görürsün.Anlayacağın Ferrariyi o günlere taşıyan en önemli etkenlerden biride Schumidir…

  17. tabii tabii doğru söylüyorsun ferraride çok iyi değildi.orta karardı değilmi hatta başa bile güreşemezdi schumi olmasa siddin sene şampiyon olamazlardı değilmi.neyseki schumi vardıda şampiyon oldular yoksa başka pilotla şampiyon olamaz rekorda kıramazlardı.değilmi.bırak bunları herkes gerçekleri görüyor.

  18. Bu arada 91'den beri arkadaşımız arasında ufak bir yanlış anlaşılma olmuş, o benim ilk mesajında ne dediğimi yanlış anlamış ve ben de onun ilk mesajındakini… Pardon diyorum kendisine.

  19. Benetton ne minardi kadar kötü bir arabaydı nede öndekiler kadar hızlı bir otomobildi.O seneleri izlemediğin çok belli.Sana bu konuda yazmayacağım biraz araştır görürsün zaten arkadaşım.

  20. Kiminin rallideki büyük başarısına gelirsek.(Sadece 1 etapta etap 6. olmuş ya).Doğru diyorsun kimi başarılı Rallide:)Ya arkadaşlar bu nasıl bir tutkudur.Kimi sizi sizin onu umursadığınızın 100 de 1 i bile umursamıyor.Adam bir anda F1 i bırakıp gidebiliyor ve de hala onu o kadar çok gözünüzde büyütüyorsunuz.Bende kabul ediyorum hızlı bir pilot ama sizin de dediğiniz kadar değil.Gereksiz yere SCHUMİ ile karşılaştırma yapmanıza tepki veriyor buradaki bazı arkadaşlar tıpkı benim gibi.Açarsın istetistikleri görürsün sonucu.Gerisi ancak hayal dünyanızda gördüğünüz seraplardan ibarettir.Var olduğuna o kadar inanırsınız ki yalan olduğunu bile bile yürümeye devam edersiniz.Sizinkide o hesap.

  21. yok ya benetton kötü arabaydıda schmu nasıl şampiyon oldu.bu adam sihirbazmı nerdeyse diyeceksinizki schumi minardiylede şampiyon olurdu force india ilede,arrowslada vs vs.varmı böye bir şey

  22. Ayriyetten bir arkadaş diyorki yarıştığı seneye oranla bakın diyor.Tarih yarıştığı seneye oranına bakmayacak tarih en çok galibiyet alana bakacak ve de kral heryerde olduğu gibi Schumi diyeek.Kimi nin adı ilk 10 sayılırken ancak sayılacak SPA da.Kral kimi ise ancak böyle bazı internet sitelerinde klavyetörlerin yazdığı bikaç yorumda kalacak.NOKTA:)))

  23. Ya arkadaşlar çok komiksiniz.Sauber iyi araba değildi o yüzden onu saymıyorum diyo bazıları.Yaw kardeşim Schuminin altında Benetton vardı karşısında Ayrton senna vardı.Ayriyetten o benettonla 94-95 te şampiyon oldu.Kimi ile Schumiyi karşılaştırıcaksınız önce abdest alıp destur çekeceksiniz.MİCHAEL arkadaşım gayet güzel açıklamış.Şimdi bana burada Kimi ile Schumi arasında istatistik karşılaştırması yaptırtmayın oturup ağlarsınız:))))NOKTA

  24. kimi spa da yarıştığı her yarışta önünde kim varsa herkesi kahve içme rahatlığında geçmiştir. Rabbim o piste özel bir kabiliyet vermiş kimiye…kıskanmamak lazım. eski yıllarda yarışsaydı kim varsa geçerdi. neden böyle söylüyorum istatistiki manada en başarılı pilot şumiyi orada hep geçmiş(en iyi pilot demiyorum dikkat!). orada alınmış galibiyetleride biliyorum. burada aslında en kıskanılan mesele nedir daha az iyi sonuçlar almasına rağmen kimi her zaman en çok sevilen pilot olmuş. yarıştığı dönem boyuncada olmaya devam edecektir biiznillah…gülerim ağlanacak halinize ne diyeyim:)

  25. 2002 de mclaren deydi.

  26. düzeltiyorum 2002 dahil 6 da 4

  27. michael kardeş2001-2002 de sauberde idi yarış kazanma şansı yoktu. onu geçersek.
    2003-2009 arası yani 5 yarış 2 yıl yapılmadı.yani 5 yarışta 4 galibiyet.schumiye alonsoya montoyaya ralfe vede herkese karşı
    dahada spanın kralını arama michael kardeş.spa=kimi

  28. ERCAN YAŞAR avatarı

    Arkadaşlar Michael ile Kimi'nin Spa'da kaç kez yarışıpta kaç birincilik aldığına bakında sonra konuşun. İşte bu yüzden Kimi Spa'nın kralıdır.

  29. Kadir YILMAZ avatarı

    Bir de Schumi ye zaten pist gerekmez o zaten "Kral"dır

  30. Kadir YILMAZ avatarı

    M1CHAEL, yorumların ve bilgilerini takdir ederiz ama sanırım Schumi ninde iyi olduğu bir noktada Rai ye övgü seni kızdırmış. Sende biliyorsunki, 08 de Ham in o tarz bir atak yapıp rekabeti tırmandırmasaydı o yarışın kimin kazanacağını asla bilemeyeceğiz, kaldıki uanlışsam düzeltirsen sevinirmim, Kiminin yarıştığı sezonların 2 sinde Spa da yarış yapılmadı ve her ne kadar Schumi yi de tutsam Rai nin beraber yarıştıklarında onu geçtiğini inkar edemeyeceğim, helede 04 deki Ferrarimiz geçişini yabana atmamak gerekirki bu seneki de fena değildir.

  31. m1chael ne kadar da insanları küçümsemeyi seviyorsunuz ayıp be şu açıklamanı daha düzgün cümlelerle izah etsen çok mu zor

  32. Kralı mı görmek istiyorsun. Al sana liste;
    Number of wins Driver Years
    6 Michael Schumacher
    1992, 1995, 1996, 1997, 2001, 2002
    5 Ayrton Senna
    1985, 1988, 1989, 1990, 1991
    4 Jim Clark
    1962, 1963, 1964, 1965
    4 Kimi Räikkönen
    2004, 2005, 2007, 2009
    3 Juan Manuel Fangio
    1950, 1954, 1955
    3 Damon Hill
    1993, 1994, 1998
    2 Alberto Ascari 1952, 1953
    Emerson Fittipaldi 1972, 1974
    Niki Lauda 1975, 1976
    Alain Prost 1983, 1987
    Al buda kaynağından SPA tarihini bir oku; http://en.wikipedia.org/wiki/Belgian_Grand_Prix

    Kral mı istiyorsun al sana 6 nokta. Kimi daha ilk önce Senna'yı geçsin sonra ancak kral yolu. Nokta. 🙂
    6 'ya 4. İnsanlar Senna daha yarışıyorken ve Schumacher onu SPA'da geçmişken onu kral mral yapmadılar. Taki onun rekorunu eline geçirinceye kadar. Bir yerde kral olmak için ilk önce oranın fatihi, rekortmeni olmak lazım. Nasıl ki bazı pistler için kralları halen Senna, Prost olup Schumacher'e oranın kralı demiyorsak SPA için de Kimi ancak sizin şahsi kandırıkçı kralınız olur. 🙂 (Bakın Monaco'ya misal kralı kim miş.)
    Biz ne dedik SPA Prensi dedik Kimi'ye,
    bu büyük onurdur. Schumacher daha serilerine başlamamışken ve halen prensi olduğu pistler vardı.
    Oysa ki F1 tarihi, Spor şahıslara değil istatistiklere bakar. Kral payeside oranın en iyisine verilir.

    "Krallığa oynamayı şimdilik malesef kaybetmiştir."
    Siz buradan başka şey anlayıp malesef'i kavrayamamışsanız denecek daha birşey yoktur.
    He sonuç olarak arada var 2 birincilik farkı ve Kimi artık yok, geleceği de meçhul oysaki SPA kralı artık F1'de.
    6, 7 olur mu ancak hak bilir.
    F1 padoğu ve spikerleri kralı biliyor siz avunmaya devam edin.
    NOKTA. 😀

  33. kimi spada f1 in kralı denen şumi ile yarıştığı yarışları onu geçerek kazanmıştır nokta yarının sahibi Allahtır ne olacağını kimse bilemez ikinci nokta

  34. Geç oldu ama yinede görebilecekler için bir yanlışınızın düzeltilmesine vesile olayım. SPA istatistiklerini ben vermiyeceğim lütfen siz araştırın. Kimi Raikkonen en çok kazanan değildir. SPA'da en çok zafer kazanan bellidir ve şimdi yine dönüyor. Kimi SPA'nın kralı değildir ancak olsa olsa SPA'nın prensi olabilir. Krallığa oynamayı şimdilik malesef kaybetmiştir.

  35. 91den beri Tarih: 23.02.2010 03:37:06 yorumuna cavap olarak…

    Hafızam bazen beni yanıltır (burada 2 senedir takılan arkadaşlar bazı tarih hatalarımı hatırlayacaktır). Ama unutmadığım olaylar da var. Mesela 2002 Avustralya GP'si ve büyük start kazası gibi. Böyle olaylı bir günü yanlış hatırlamak imkansız.

    İstiyorsan bunlara da göz atabilirsin

    http://en.wikipedia.org/wiki/Mark_Webber
    http://en.wikipedia.org/wiki/2002_Australian_Grand_Prix

    Tamam bilgi almak, vermek güzel şeyler ama yanlış bir bilgi vermek pek iyi olmasa gerek.

    Ayrıca 2000 yılı F3000 serisini tesadüfen seyretmiştim. Telefonica sponsorlu sarı araçlar gözüme çarpmıştı (çünkü 2000 yılının Minardi’si de sarı renk ve Telefonica sponsorluydu) ve uzun zaman sonra o araçlardan birini Alonso’nun kullandığını öğrenmek gerçekten hoş oldu. Oversteer arkadaşımın da dedikleri doğrudur, Alonso 2000 yılı kayıtlarında Minardi test pilotu olarak gözükmekte.

    Son olarak, şampiyon bir pilotun McLaren’ı tercih etmesi, takım ve taraftarları için mükemmel bir gurur kaynağıdır. Ama eğer o şampiyon pilota “Button ezilir, sonra da takımdan gider” dersek pek dürüstçe olmuyor.

  36. feel it kardeşim gelellim f1 ve kimi ye 2003 te kıl payı kaçırdışampiyonluğu 2005 te kimi çok iyiyidi ama mclaren kötüydü.yinede şampiyon olamadı ama gönüllerin şampiyonu olu.f1 tarihinin en zor 2 pisti bana göre monaco ve spa dır.spa da en çok zafer kazanan kimi dir.kimi spanın kralıdır.

  37. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Button bu sene Hamilton'a ezilir.

    Bunun üzerine takımdan ayrılır.

    Zaten McLaren!i isteyen Rai Redbull kozuyla Hamilton'ın yeni takım arkadaşı olur.

  38. sayin adminler ferrarinin fia hakkında açıklamaları var,alonsonun mclarendekı yaşadıklarıyla ilgili söyledikleri var.biraz hızlanın geri kaldık haberlerde…

  39. sevgili feel it evet kimi zaman cezası aldı çok gerilerde kaldı ama ilk ralli yarışında etap 6.cılığını aldı.buna ne dersin

  40. spa da yarışı kazanırken alonso kimi varmıydı o yarışta acaba?

  41. Alonso bir çok teste katılmıştı 2001'den önce, ama asıl olay 2000 yılında o zamanların gp2 serisi diyebileceğimiz, f3000 serisinde tam sezon yarışıp, son yarışı ise(spa) kazanmıştır Alonso… şampiyon olamadı fakat o seride ilk senesindeki başarısıyla kendine F1'de bir yer ve doğal olarakta süper lisans edindi

  42. 91 den beri teşekkür ederim. birde şunu sormak istiyorum. kimi sauberle anlaştıktan sonra peter sauber kimiye fiadan süper lisans alma konusunda çok zorlanmış. yarış tecrübesinin azlığından dolayı. kimi nin yarış tecrübesinin azlığı başlangıç adına bir dezavnatjmıdır? hamilton da yanılmıyorsam mclarenin gelecek adına 10 lu yaşlardan itibaren yetiştirdiği bir pilotmuş bu avantajmıdır? alonso f1 e başlamadan evvel kimiden daha çok yarıştıdamı süper lisans konusunda zorluk çıkarılmadı?

  43. 1961 Fransa 12.sıradan kalkıp 1.olmuştu Giancarlo Baghetti.Yanılmıyorsam o günden beri ilk yarışını kazanan yok.

  44. jonathan livingston, alonso'nun ilk yarışı kimi'yle aynı 2001 avustralya gp. schumacher'in kazandığı yarışa,minardi takımı ile 19. kalkmış 12. bitirmiş.(2tur yemiş) 3kişiyi geçmiş biride takım arkadaşı tarso marques. o sezon minardi arrows takımıyla en zayıf takımdı. kimi'nin sauber'i minardi'ye nispeten daha iyi bir takımdı.

  45. doğru F1 pilotlarının ilk yarışta puan alması çok büyük başarı. ama F3000 pilotuyken, F1 pilotu olmadan ve o piste ilk kez bisikletle tur atarak pisti tanımaya çalışıp sıralamada 7. olmak dahada büyük başarıdır bana göre. 91'spa

  46. egri oturup dogru konusalim.

    webber de ilk yarisinda puan almis. 2 puan hem de… 18. kalktigi halde. ama bunda evinde yarismasinin verdigi motivasyonun yaninda, su ralf'in muthis ucusu ile yol actigi kazalar silsilesinin de coook buyuk etkisi var.

    kariyerinin ilk yarisinda puan almak buyuk bir seydir. webber ve kimi bunlari basaranlardan biri. keza vettel, buemi vb. aklima gelenler bunlar. podyuma cikanlar, hem de ilk yarisinda; hamilton gibi… bu cok daha buyuk bir basaridir. ilk yarisinda kazanan var mi bilmiyorum ama biraz "asmis" bir pilottur. yine de her sey demek degil bu. bunu korumak cok daha onemli. ilk sezon(lar) kotu gecebilir ancak citayi yukseltmesi de onemli.

    massa, alonso bunu basaranlardan biri. keza webber de oyle. ben kimi'nin kendini pek gelistirdigini dusunmuyorum. ama saf yetenegi onu basarili kiliyor. massa gibi pilotlar da calisarak kendini gelistirir. alonso ise iki nitelige de sahip olan pilotlardan biri bence. hamilton icin de ayni seyi dusunuyorum.

  47. 91 den beri birşey soracağım. yanılmıyorsan o sene alonsoda f1 de yarışmaya başladı. onun aldığı sonuçlarla alakalı bir bilgin varmı? verirsen sevinirim.

  48. @91den beri;

    vega_nitro'nun soylemek istedigiyle ne alakasi var senin cevabinin allasen? 🙂 vega, mark webber'in tum kariyerini izlemis olacagini soylemis. yani 2002 avustralya veya daha oncesinden beri f1'i takip ediyor demek oluyor bu. lafi asil da kimi'ye getirdin yeaaa :p

  49. vega nitro, kimi'nin ilk yarışı 2001 avustralya gpdir. 13. kalkıp 6. bitirmiştir. yarış esnasında 3kişiyi geçmiştir. önünde yer alan diğer 4 kişi mekanik sorunlar yüzünden yarış dışı kalmıştır. yani kimi birazda şansıyla 6. bitirmiştir. sadece bilgi amaçlı veriyorum yanlış anlama kimi'yi bende severim…

  50. 2010 da mclarende kendine yer bulamadı kısmına katılmıyorum. mclaren bu sezon ilk görüşmesini raikkonen le yaptı. anlaşamadılar oldu bitti gitti…can sağlığı…

  51. bu arada red bull ile donmesini istemem ama gidecegi buyuk bir takim kalmadi acikcasi. buyuk takimdan kastim herkesin malumu…

  52. yazdiklarimn hepsi uctu, kahrolsun iphone 🙂

    son satirim…

    kimi'nin toplamda 8 yil buyuk takimlar olan mclaren ve ferrari ile yaristigi halde yalnizca 1 sampiyonluk aldigi hususunda ise; sampiyonluk alamamis ve hatta yaris kazanamamis olup da efsane olan veya cok sevilen, tonla hayrani olan pilotlar oldugunu soylerim size…

    sampiyonluk alamamis gilles ile oglunu kiyaslayin, aradaki mantalite farkini gorun derim 😉

    ha, sahit olmayan biri istatistiklere bakar sadece orasi ayri… sonucta istatistikler konusuyor, boyle de bir gercek var…

  53. Rai bu sene kazanabileceği en iyi parayı zaten ferrariden aldı başka bir takımla anlaşsaydı bu parayı alamazdı o yüzden f1 den azbuçuk anlayab bir insan raiokenin zaten bu sezon istediği seride hem yarışıp hemde parasını cebine indirdiğini ve ünümüzdeki sezon redbul ile düneceğeni bilir.

  54. Kadir YILMAZ avatarı

    Birebir ayn pilotları tutmuşuz, bende 98 den beri Schumi taraftarıyım, onun yerine tutabileceğim tek pilot Ferrari ye geldi diye havalara uçmuştum ve aynı hüsranı yaşadım. Sanırım araçların tarzları çok farklı, benim görüşüm; Mclaren Ferrari ye göre daha agresif bir araç, Ham de bu yönde bir pilot. Bunu da birinin tekerleklere daha çok yüklenmesine ve kaymanın önden olmasına bağlıyorum, Ferrari araçları az tekerlek patlatır ve ısınınca performans farkı bariz olmaz. Ham in yakın çekimlerinde tekerleklerden çok duman çıktığını görürsünüz, Kimi nin de tarzı öyleydi sanki ayrıca kerblere saldırmayı sonuna kadar emip minimum ivme kaybı ile çıkmayı severdi de. Ferrari Massa ve Alo ya daha çok uyar gibi.
    Şöyle bu sene keyifle Schumi mizi seyredelim değil mi 🙂

  55. Bencede en hızlı pilotlardan biri olduğuna şüphe yok Ferrari yılları hariç takım arkadaşlarına bariz üstünlük kuran bir pilot elbette hızlıdır.Hele ki 2005 suzuka benim için Kiminin en iyi yarışıdır.O gün demiştim yalan yok birgün SCHUMİ miz bırakırsa bu adam gelsin die ama bana ve benim gibi Ferrari taraftarına beklediklerişeyleri veremedi.Ama Ferrarideki Kimi ile Mclarendeki Kimi bana göre farklıydı.Birşeyler tam uyuşmadı Ferraride benim görüşüm bu yönde…

  56. Kadir YILMAZ avatarı

    Mizacın için teşekkür ederim (millet birbirine giriyor 🙂 ).
    Haklısın, araç bence gayet iyiydi, Kimi kötüydü ona da kabul, ama araç kusursuz değildi, yani spa da yağmur damlaları düşmese Massa değil 10 sadece 6 alacaktı. Ham de 8. Ama yağmurdaki Massa performanslarına ve spin sayılarına bakmak gerekir. 08 de Kimi herzamanki gibi geç açıldı, şampiyon olamamış bir adam üzerine 08 i analiz etmek istemem, yitirilmiş puanları vardı, son yarışlarda zaten birşeyde yapamazdı (Gerçi snrki yarışlar singapur hariç zevk verdi, en azından startlar). onun suçunu küçümsemiyorum ama diğer yıllarda ona yüklenemem. Birde bu hırssız adama şampiyonluk bir durgunluk verdi, pol de alamaz oldu bu da kötü etkiledi 🙂 Massa yı severim desteğimide eksik etmem (İstanbul Park da startı canlı izleyince onun Rai yi pek sevmediğini düşündüm. Yinede canı saolsun.) Kısacası 08 de Kimi de ektiğini biçti ama şu an ki en iyi pilotlar arasında olduğunu düşünmemi etkilemiyor. Bu sene Schumi ile aradığım hırsı ve hızı bulmayı umuyorum, eski günlerdeki gibi.
    Bir de (-) almışım, neyse böle şeylere de kafa takmıyorum.

  57. yapamadı tabi ralli de olmadı…

  58. Kadir arkadaşım o yağmur özürlü dediğin arabayla o beğenmediğiniz MAssa(kimiciler beğenmezler genelde)neredeyse şampiyon oluyordu.Eğer massa bunu yapabildiyse o müthiş yetenekli bazılarına göre en hızlı en iyi pilot açık ara şampiyon olamaz mıydı?

  59. bu zaten tahmin edilen bir durumdu. umarım döner ama 2011'i konuşmak için çok erken daha 2010 sezonu başlamadı.

  60. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    inşallah döner
    tabiki dönmesi WRC'deki performansına bağlı ama dönmek isterse WRC performansı çok iyi olsa dahi döner Kimi Mercedes'ten teklif aldığında WRC kararını vermiş menajeri açıklamıştı ve Kimi kararından dönmez

    resimde de saçları süper 🙂

  61. Kadir YILMAZ avatarı

    Babacan, ben Rai yi eleştirmekten geri kalmam ama dediklerinde kabul edilebilnir sayılmaz. 03 ya da 05 de arabalar çok iyide takım arkadaşları neler yapmış acaba. 05 de araba hızlıydı, biraz da dayanıklı olabileydi zaten bunu sorgulamazdık. 08 yorumuna da katılmıyorum, evet Rai o sezon kötüydü, ama o araç yağmur özürlüydü, Ham in pit çıkışı arkadan bindirmesi ve Spa da olanlar ona 20 puana mal oldu (çizgiyi geçmeden kesin birşey söylenmez tabi, ihtimalleri konuşuyorum) sonrası malum destekçi pilot. Neyse geçende söyledim halamın sakalları olsa tarzı konuşmayı sevmiyorum, haklısın olsaydı da onu burda savunmak durumunda kalmasaydık.
    Ralli de başarılı da olabilir bilinmez ama seninle aynı fikirde olduğumuz nokta onun yerinin F1 olduğu 🙂

  62. Bana bu cok mantikli geliyor cunku rai nin ferrari disinda yarisa bilecegi mc laren mercedes orasi dolu mercedes gp orasida dolu bu uc takim disinda kafaya oynayabilecegi tek takim kaliyor redbul mark webber belkide gelecek sezon emekli olucak ve ondan sonra rainin redbula gecis yolu acilmis olucak hem rai ile redbul arasinda iyi bir iliski var eger rai redbulla f1 e geri donerse super olur hem bu sayede istedigi zaman citroen redbul takiminda da wrc de yarisabilir 1 tasla 2 kus hade hayirlisi heberi bile heyecanlandir di beni

  63. Hakkinen gitti Dtm e nispeten F1 e Ralliden daha yakın bir alan olmasına rağmen gerilerde kaldı hep.Çok radikal bir karar aldı çok duramaz orada geri dönecektir.Haberleri çıkmaya başladı bile Weber in yerine büyük ihtimal gelebilir.Hem Vettelle olan ilişkisi hemde Redbull la olan ilişkisi yüzünden.

  64. Bir aracın gelişimi birazda pilota bağlıdır.Çünkü aracın maximumda verdiği tepkileri birtek o bilir.Araç gelişiminde pilotun önemi çok büyüktür.Aynı şekilde aracın sağlam olmasını birazda pilot sağlayabilir.Birçok yöntem var bununla ilgili.Ayrıca o saydığın isimlerden ötürü bende ilk 5 zor diyorum şimdi F1 de olsaydı ilk 5 i rahat zorlayacak yetenekte bir pilotken Ralliye gidip o kadar ustaların yanında ezik kalması sence mantıklı mı?10 yarışta geçse yinede çok gerilerde kalacaktır emin ol.O zaman loeb te gelsin F1 kullansın 3 yarış sonra şampiyonluğa oynar yok böyle birşey.Bu işler o kadar basit mi?

  65. En hızlı arabaya sahip olmakla şampiyon olunmaz arkadaşım arabanın hızlı olduğu kadar dayanıklı da olması gerekir.Hatırladığım kadarıyla da Mclaren'in en büyük sorunu aracın dayanıksız olmasıydı.Ayrıca sen ile ben farklı bir seriyi mi takip ediyoruz.Kimi resmi olarak ilk yarışına çıkmış.Altında sürdüğü S2000 aracı değil Citroen C4 dolayısıyla arabanın verdiği tepkiler ve çıkabileceği max. hız farklı.Arabayı anlaması,notlar ve ayarlar konusunda uzmanlaşması gerek.Ya senin söylediklerinin doğru yada Olivier Quesnel,Sebastian Loeb,Dani Sordo gibi büyük isimlerin bir yanlışı var .

  66. fena başlangıç yapmamış mı şakamısın birader kaçıncı olduğundan haberin varmı ilk 5 e girebilmesi mucizedir Rallide.Hiç ralli takip etmiyorsun heralde

  67. evet vardı 2005 te en hızlı arabaya sahipti ayrıca 2008 de de en iyi arabaya sahipti.Diğer yıllardada aracın gelişimine yeteri kadar katkı yapsaydı örneğin belkide 2003 te de şampiyon olabilirdi.Say bakayım kaç oluyor?…

  68. geri dönecek ama ne zaman döner bilinmez.feelit kardeşim 8 senede bu adam neler yapmış rakipleri kimmiş arabası nasılmış iyice tarttınmı.tutku olayı başka ama sanki birileri gibi gridin en iyi arabası vardıda o şampiyon olamadı gibi yazmışsın.ayrıca f1 de yarışmış ralliye geçmiş çoğuna görede fena başlangıç yapmamış.yani bu adam her türlü arabayla yarışır.ralli f1 fark etmez.çünkü gerçekten nadir pilotlar birden çok kategoride yarışır.ve başarılım olur.kimi de öyle nadir bir pilot.düşünün f1den ralliye geçse griddeki pilotlar ne yaparlardı.muhtemelen kimi kadar başarılı olamazlardı.çünkü her pilot her kategoride yarışamaz cesaret edemez.cesaret etse başarılı olamaz.

  69. BU adamın en büyük eksikliği tutkusuzluğu.Eğer Formula 1 e tutkuyla bağlı olsaydı daha iyi yerlerde olabilirdi.8 sene Ferrari ve de Mclaren gibi büyük takımlarda yarışmasına rağmen sadece 1 şampiyonluk almazdı.Geri dönecektir.Bırak rallliyi ralliciler,motogp yi motorcular,dtm i dtmciler yapsın.Herkes işini yapsın…

  70. Mark Webber ayrılırsa başka bir pilotun kariyerini daha tam olarak görmüş olacağız. 2002 Avustralya GP'sindeki puanı (yani adamın ilk yarışı) hala aklımda. Zaman çabuk geçiyor…

  71. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Britney Spears' a benzemiş fotoğrafta.

  72. Kadir YILMAZ avatarı

    Medyanın haberleri doğru çıkıyor ama bir tek Kimi ile ilgili olanlar tutmuyor 🙂
    Ben döneceğini sanmıyorum, daha ralli heyecanının dineceğini sanmam, helede olurda bu sene ufak birşeyler yaparsa bırakması da mantıksız olur. Kaldıki, dönmesi de risk, Redbull a da pahalı gelmesin; artık kontrol onun elinin altında olmayabilir, Schumi bile zamanında kontrol edemedi (yanlış anlaşılmasın, Schumi yi tuttuğumu söylememe gerek yok)umarım istenmeyen konumuna düşmezsin. Zaten böyle bir sezonda senden mahrum bıraktın, döneceksen de biraz saldırman gerekecek.

  73. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    şuanki tabloda tek eksik zaten kimiydi onunda seneye dönecek olması heyecanı doruğa çıkarır ve f1 eski günlerine dönebilir

  74. geri dönmez inşallah 🙂

  75. Madem duneceksin neden test pilot gibi herhangi bir takimda olmadin,hic olmasa kontrolu kaybetmezdin.

  76. Daha sezon başlamadı, insaf!

  77. kimi ralliden gerçekten keyif alırsa f1 yarışına izlemek için bile gelmez.

  78. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Yahu eğer böyle birşey olursa kendi kendime Kimi'ye çok kızarım! Madem Mclaren'den başka bir takımla dönme ihtimalin var geçen seneki Mercedes şansını niye değrlendirmedin be adam! Durum böyle olunca insan düşünüyor niye böyle oldu diye. Hatırlarsanız para tartışmaları vardı sene başında. Acaba doğru mu diye kanca takılıyor kafaya. Ne olursa olsun dönsün istiyorum ama bari Mclaren'de dönsün kikafamızdaki soru işaretlerinden kurtulalım. Veya bir açıklama yapsın. Of kimi of. Renault'da olsaydın bari yahu!

  79. onu şimdiden çok özledik. geri döneceğini düşünüyorum.

  80. Geçen sezon medyanın ne kadar haklı çıktığını düşünürsek bu haberin de doğru çıkma olasılığı mevcut ama 2010 sezonunun bitmesine daha çok var başlamadı bile 😉 Kimi'nin dönüşü WRC'de göstereceği performansa göre şekilleneceğini düşünüyorum :S

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir