Button: "Takımın ve Hamilton'un Yardımı Gerek"

yazar:

kategori:

Button, geçen sezon Brawn GP ile şampiyonluğa uzanmış ama şimdiki adı Mercedes GP olan takımdan McLaren’e geçerek şaşkınlık yaratmıştı.

Bununla birlikte Button için tehdit sadece takımının dışından gelmeyecek. Takım arkadaşı Lewis Hamilton da ikinci kez ünvanı elde etme peşinde.

İki takım arkadaşı şampiyonluk için mücadele edecekken ilginç olan, bunu birbirlerinin yardımını alarak yapmak zorunda oldukları.

Marca’ya konuşan Button: “Formula 1’de bir pilot kendi başına şampiyon olamaz. Michael (Schumacher) ve Fernando (Alonso), asla kendi başlarına kazanamazdılar”

Takımı dışındaki rakipler arasında en güçlü adayı Alonso olarak gören Button, Schumacher’i de ihtimaller arasına koyuyor.

Button: “Alonso’nun çok mutlu olduğunu görüyorum. Bu kötü, çünkü o hızlı. Ayrıca Schumi’nin de gerekli şeylere hâlâ sahip olup olmadığını da göreceğiz.”


Yorumlar

  1. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    cıfte sampıyona saygıdır bu akllı konusmus valla kı sezon ıcındede gorucez yanılmıcak

  2. Bazı arkadaşlar bana gönderme yapmışlar söyledigimle ilgili. Ben bunu söylerken kafamdan uydurarak söylemiyorum iki pilotun becerilerini göz önüne alarak açıklıyorum. Ayrıca Alonso-Massa sonucunu tahmin etmek çok çok güç. Ama Hamilton-Button karşılaşmasında ben bahse bile girerim.

  3. kirve kopye çekme :). Birde… altı üstü 30 küsür yorum… diğer tarafa bi baksana.
    Button dan beklediğimden daha olgun açıklamalar okuyorum.
    Bu sene çekişmeli bri sezon olsunda şöyle zevkli yarışlar izleyelim.İnanın çok hasret kaldık.2008 in son yarışındaki heyecanı son senelerde yaşamış olan varmı?.Hakinen-MSC dönemini o yüzden özlüyorum.Çılgınlar gibi mücadele vardı.Montoya nınanlık çıkışları sonucundaki yarışlar enfesdi.
    bunları görmek istiyoruz…

  4. Minardi'ye katılıyorum. Ne kadar kolay çıkıyor demi ağızdan o bunu yer şu bunu yer lafları. Öyle yer ile olmaz bu işler. Önceki senelerde de gördük taraftarların yer dediklerini. En yakın 2009 var yahu.
    Sanki kötü araçla son 20-25 senede şampiyon olan pilot var. Ama iyi araçla şampiyon olamayan, yarış bitiremeyen pilotlar var.
    İyi ki adam tevazu sahibi, realist yaklaşımcı. Söke söke şampiyon oldu kabul ettiremedi dünyalılara. 🙂
    Düşünüyorum da bazen Button'ın ne farkı vardı Schumacher'den, Senna'dan, Prost'dan öyle büyük birşey gelmiyor aklıma. Söylenenlerin tam tersi, Hamilton'da yedi, Massa'da, Button'da zamanında. 🙂

  5. 31 mesaj var sadece 5 kişi mclarenci diye biliyorum ve 5 mesaj yazmışlar….

  6. çok kısa böylesine özel bi sezonda bukadar tartışmayalım 1 taş atsam herkese gelicek alonzoculuk harbiden zor ama ben yinede çubuumu yakıp seyrediyorum

  7. evet arkadaşlar çok kısa aranızda çifte şamp varmı ? şumı hariç peki karneleri incelionuzmu belliki hayır ben alonzocu olarak ayıp diorum başarıya biraz saygı

  8. yanlış yanlşşş dusunen var alonso nun 4 senedır gıtdıgı nerde gorulmus bana karnesıyle degıl ıcraat la gelın aaracı dıyosunuz hata aracdaysa bakıcaz bu sezon gorcez alonsoyu kendıne guvenen arkadaslara seslenıyorum gaza gelmeyıntek pılot alonso degıl

  9. Yahu o kadar şaşırıyorum ki bazı yorumlara, böyle kesin kesin kendinden emin konuşmalar hem Alonso-Massa hem de Button-Hamilton için. Biraz durun soluklanın yahu hemen adamı yere serdiniz. Sezon sonunda Button ve Massa takım arkadaşlarını geçerse bugün böyle konuşanlar ne yapacaklar? Bugünlerde atıp tutanlar o günlerde ağızlarını bile açamayacaklar. Tabii her zamanki gibi bugun olanlar unutulacak. Sallayan salladığıyla kalacak. Adam dünya şampiyonu olmuş yeni bir takımda ve ikisi hiç yanyana yarışmamış. Yani 3-4 yarış geçer belli seyler ortaya çıkar ondan sonra tahmin yapılır. Aynı şeyler Alonso-Hamilton için de yapılıyordu, sonucunu gördük. Daha yarışlar başlamadan kesin yargılara varılıyor. Doğmamış çocuğa don biçiyorsunuz.

  10. Bence button tahminlerin aksine hamiltona ezilmeyecek hatta geçerse şaşırmam.

  11. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    dj arum kardes ben yoruldum artık renoyla devlerle mucadele etmekten ve button gercekten dogru soylemıs bır pılot bır yıl en ıyı olur ama bu adam 2005 den berı grıdın en ıyısı ve daha ıyısı olucak ferrrarıyle bırlıkte bır gun ferrarı tutucagım aklımın ucuna gelmezdı ve bunu samımıyetımle soyluyorum ama sıze sunu soylım hıcbır zaman bu sezon kadar ıcım rahat olmamıstı saolsun ferrarı saolsun alonso 2 bırlıkte buyuk ısler basarıcaklar ve bu adam renoyla bıle suanda cok ıyı bır karnesı var okadar yarısa en ıyı puan ve engenc cıfte dunya sampıyonlugu var shumı bıle 31 yasındaydı ust uste zafer kazanmaya baslarken yanı 2001 de ve bu adamın yas avantajı var

  12. Button,bu açıklamayla f1 kamuoyunda çok sempati toplamıştır çönkü gerçekleri söylüyor,geçen sezon david coltard da buna benzer f1 in en iyi pilotunun alonso olduğunu söylemişti,hamilton taraftarı hemen hamiltonun kötü olduğunu imasını çıkarmasınlar,hamiltonda iyi olabilir ama en iyisi alonso,yoksa ferrari başkanı alonso kunusunu domenicali ile binlerce kez konuştuk diye açıklama yapmazdı en iyi olmayan kimseyle ilgili ferrari gibi takım binlerce kez konu yapmaz.

  13. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    test

  14. alonso massa aynen oyle o takımda yapcak bısı yok ama faklı takımlar esıt arac oyum buttonundur

  15. takım eşit davranırsa lewis i yenmemesi için bir sebep yok.ama takım istemez.lewis takım bebeği.yazık

  16. kımmpa ıyı konusmussunda button hamıltonun basına kazak orucek cunku buttonda kusursuz pılot ada ıyı pılot alo massayla cekıscekmıs ya sen kamıltonda buttondan kelleyı kurtara bılecekmı acep

  17. helal olsun buttona alonsoyu en ıyı goruyo dedıgı gıbı ıstedıgı yerde ıyı takımda ve mutlu *** atmaktansa delıkanlı olup gerceklerı konusmak en makulu akıllı adam valla

  18. Hamiltonu geçmesi başlıbaşına büyük bir olay olacak.Şampiyon olması imkansız gibi Button un.Çünkü Eğer Mclaren şampiyon olabilecek bir otomobil üretmişse zaten Hamilton şampiyonluğu sana bırakmaz.Eğer üretememişse zaten olamassın.Büyük hata yaptın button büyük.Gridin en hızlı 3 pilotundan birinin takım arkadaşı olmayı seçtin.Öyle bir takım arkadaşı ki bana göre gelmiş gemiş en hızlı pilotlardan biri Hamilton

  19. Sadece takım yanında olur Hamilton niçin sana yardım etsin ki o da şampiyonluğun peşinde.

  20. bu arada yeni farkettim "merhamet" yerine "herhamet" yazmışım, affola… =)

  21. Kaba bir tabir olacak ama Hamilton seni yer 🙂 Button bir dünya şampiyonu olabilir ama Hamilton ile karşılaştırınca kendisine pist üstünde şans tanımıyorum. Yaptığı bu açıklama olacaktır ama kendi tarafında değil tam tersi olacak 🙂

  22. sana birden bire yavaşla demesinlerde.

  23. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    dünya şampiyonluğu ünvanını bu sene korumak için hem takımının hem de takım arkadaşı Lewis Hamilton'un yardımına ihtiyacı olduğunu söyledi.

    tam bir oksimoron cümle.

  24. yersiz bi açıklama olmuş. yardım felan

  25. buttoncım biz de ittirelim arkadan istersen

  26. lewisin yardım edeceiğni sanmam.heleki en büyük rakibiniz takım arkadaşınızıdır felsefesi varken.button madem bu riski aldı,yolunuda kendisi çizecek.

  27. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    yeni kurallar cercevesinde hamıltonmu buttonmu derseniz ben button derim. bu sene kers yok bakalım lewis ne yapacak. ama lewis takımı arkasına alarak buttonu yenecektir bakalm button neler sölicek sezon sonalrına doğru. mcalren lewise yatırım yapıyor cünkü genc bir pilot ve bi kac kes daha şampıyon olacağından eminim. button ise artık f1 kariyerinin son anlarını yaşıyo desem doğrudur 2,3 sene sorna f1de ayrılır bence. yada ayrılmaz bilmiorm ama mcalren lewise oynıcaktır

  28. Button'ın açıklamasının anlamı duruma hangi açıdan baktığına göre değişiyor. Hatta Button şampiyon olmak için Hamilton'dan "herhamet" bekliyor diyen bile çıkacaktır.

    Olaylı ve tartışmalı bir sezon olmayacak McLaren için ama sanırım Hamilton kazanan taraf olur gibime geliyor.

  29. Lewisin rekabetçi bir aracı olduktan sonra ünvanını geri almak için savaşacaktır,mücadelesinden asla vazgeçmeyecektir diye düşünüyorum.hatta bu konuda açıklaması bile olmuştu.

  30. bence bu yolda kimse Button'a yardım etmeyecek

  31. Her ne kadar Button iyi bir pilot olsa da Hamilton'ı geride bırakabileceğini düşünmüyorum.Gerçi Button'ın bu sezon lastikleri iyi kullanacağını düşünsemde Hamilton'nın Button'ı geçeceğine inanıyorum.F1 mekanik bir spor dolayısıyla eğer Button Lewis'i geçer şampiyonluğa oynarsa Lewis yardım edecektir tabi tam tersi de olabilir 😉

  32. eğer yardım edecek biri varsa bu da kesinlikle sensin button..hele hele mclaren gibi bir takımda

  33. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    hasan ercin 1 numara arac derken hız manasında dedin dimi cünkü 1 numaralı arac mclarende

  34. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    doğru sölemiş button 2009da kusursuz sürdü sezonun ilk yarışında ama eğer ferrari ii bir arac verirse ki öle gözüküo. alonsoyu durdurmak gercekten güc olcak.

  35. Button güzel konuşmuş.Sezonun ortalarında kimin şampiyonluğa oynama şansı daha yüksekse diğer pilot takım arkadaşına yardım eder ve etmelidir de.
    Yalnız Barichello ve Fisichella 2. pilot görevini üstlenmişlerdi.Shumi için belki yine aynı devam eder ancak Fernando için durumun değiştiğini Massa ile kıran kırana mücadele edeceğini düşünüyorum 🙂

  36. hasan erçin avatarı

    alonso tabiki mutlu ÇÜNKÜ O 1NUMARALI ARACATA FERRARİDE HAHAHAHAHA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir