Stefan GP, Portimao Testini İptal Etti

yazar:

kategori:

Sırp takımın Toyota orijinli aracı, geçen hafta Köln’de çalıştırılmıştı ve şu anda da piste çıkmaya hazır. Ama Formula 1’in tedarikçisi Bridgestone’den lastik alamadığı için testi iptal etmek zorunda kaldı.

Bridgestone, Formula 1’deki tek lastik tedarikçisi ve Japon firma, bu kadar kısa sürede alternatif bir GP2 hamuru da sağlayamıyor.

Stefan GP patronu Zoran Stefanovic’in, F1 performansına uygun olmayan lastiklerle sürüş yapmak istememesi ile de planlanan bu haftaki test iptal edildi.

Stefanovic: “Şu anda testi yapamayız ve hâlâ bir çözüm bulmaya çalışıyoruz. Hiç lastiğimiz yok ve tam hızda tyest yapmamızı sağlayacak uygun lastikler olmadıkça da test yapmayacağız”

“Şimdi seçeneklerimizi görmemiz gerekiyor ama bunu kesinlikle çözmeliyiz”

Stefan GP’nin, 2010 şampiyonasına giriş hakkını almadan F1 özelliklerindeki lastiklere sahip olması neredeyse imkânsız görünüyor.

Şu anda sezonun ilk 4 yarışından feragat isteyen USF1’in geleceği hakkında ciddi şüpheler yer almasına rağmen Stefanovic, takımının şu andaki konumunu hâlâ anlayamadığını belirtti.

Stefanovic: “Durumun yakın zamanda netliğe kavuşmasını bekliyoruz. Bazı takımların belli sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını herkes biliyor ve bu durumun netlik kazanmasını bekliyoruz”

Stefanovic ayrıca takımın pilotlarını gelecek hafta açıklamayı umduğunu da belirtiyor.

Stefanovic: “Zaten Nakajima ile şartlarda anlaşmıştık ve Villeneuve ile de anlaşmayı sonlardırmayı bekliyoruz. Bizim için bunun iyi bir karar olduğunu, onun için de anlam ifade ettiğini düşünüyoruz”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir