"McLaren'deki Zamanım Beni Geliştirdi"

yazar:

kategori:

Guardian’a konuşan Alonso: “2007 çok zordu ama kişisel olarak çok ders çıkardım. McLaren’e katılmak, kariyerim ve gelişimim için iyi bir adımdı. Bir takımla nasıl çalışacağımı ve medya baskısına karşı koymayı öğrendim. Tecrübe ettiği zorluklar, takımdan ve medyadan kaynaklanıyordu. Şimdi ise Formula 1’deki ve ayrıca hayattaki herşeye karşı en hazır durumdayım.”

Alonso’nun 2007’de yaptığı gibi Button’da şampiyon olduktan sonra McLaren bu sene geçip Lewis Hamilton’un takım arkadaşı olmuştu. Bu göz önüne alınınca yine bir gergin çekişme bekleniyor.

Konu hakkında konuşan Alonso: “Açıkçası McLaren’in şimdi nasıl olduğunu bilmiyorum ama eğer Jenson, benim zamanımda gitseydi, şüphesiz onun için çok zor olacaktı. Ama umarım şimdi Jenson için işler daha iyidir. Çünkü o sezondan çok ders çıkardım ve McLaren de aynı şekilde”

Şimdiki takım arkadaşı Massa ile aralarında gergin bir ilişki olduğu söylentileriyle karşı karşıya kalan Alonso: “İnsanlar bu şeyleri yazıyor, çünkü bizim çok güçlü olduğumuzu biliyorlar. Felipe ve ben, takım adına çalışıyoruz. Yıllar boyu şüphesiz Felipe ile mücadele ettik. İşimiz bu. Bu mücadeleyi sürdüreceğiz de. Ama Michael Schumacher ve Rosberg de Mercedes’te mücadele edecek. Lewis ve Jenson Button’un da McLaren’de mücadele edeceğinden eminim. Mark Webber ve Sebastian Vettel is Red Bull’da, aslında zaten geçen sene de mücadele ediyorlardı. Ama kimse bunu konuşmuyor. Ferrari hakkında konuşuyorlar, çünkü iyi bir konumdayız”

Alonso ayrıca, arkadaşı Alberto Contador ile yeni bir Tour de France takımı kurma umutlarını da açıkladı. Alberto Contador, geçen sene kazanan isimdi.

Alonso: “Benim için bu bir proje, bir çeşit hayal. Çünkü bisikleti seviyorum. Sıfırdan başlayıp üst düzey bir bisiklet takımı yaratmanın kolay olmadığını biliyorum. İyi sürücülere, iyi elemanlara, çok hazırlanmaya ve en önemlisi de bir çok sponsora ihtiyacınız vardır. Bu, Alberto ve benim, üzerine çalışabileceğimiz bir şey. Bu sene Astana ile olduğunu biliyorum ama gelecek seneden itibaren şüphesiz, imkân olursa, çok ilgiliyim. Onun da ilgileneceğini düşünüyorum”

Alonso özel hayatı ile ilgili olarak da, şimdilik Massa gibi baba olmaya hazır olmadığını da belirtti.

Alonso: “Hayır, çünkü işime %100 bağlıyım. Bir gün olmasını istiyorum ama açıkçası şu andaki önceliğim farklı”

İspanyol pilot, taraftarlarının kendini çok sevdiğini ama başka uluslardan kendisine karşı iyi duygular beslemeyenlerin de olduğunu söyledi.

Alonso: “Beni eleştiren insanlar, benimle hiç tanışmayanlardır. Daha çok internet üzerinden oluyor bunlar. Yani anti-Alonsoculuk’un olduğu yer. Onlar herşeye karşılar”

“Alonso sevgisi Valensiya pistindeydi. 36.000 kişi, benim Ferrari ile ilk çıkışımı takip etti. 36.000 kişi vardı ve diğerleri bir internet forumunda. Bu beni endişelendirmiyor.”

1 aydan kısa bir süre içinde Formula 1 sezonu Bahreyn’de başlayacak


Yorumlar

  1. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Alonso için Tifosilerin önemli olduğunu sanmıyorum. O F1 e bu kadar sıkı bağlı bir pilot ve kazanmak dışında hiçbir amacı yok. 2007 de lastik sorunu yüzünden performansı zayıf kaldı, Mclaren taraftarlarının hiç bir zararı olduğunu sanmıyorum bu konu için. Tifosilerin de etkisi olmayacaktır. Alonso kazanılacak hiçbir yarışı affetmez.

  2. ALONSO leyviis hemiltın dan 100000000 kat daha iyidir.nokta.

  3. Katılıyorum. Nedir bu tahammülsüzlük anlamıyorum. Şu ülkede bir avuç severiz zaten ama aramızda yine anlaşamıyoruz. Nasıl gelişiceğiz biz nasıl bilgilerimizi daha arttıracağız. Her haberde bir Vega_nitro'ya bakıyorum birde diğerlerine misal. Fark ortada. Burada da.

    Sonradan tifosi olup tifosilerin yerine karar vermeyelim isterseniz. Tifosilerin ne yapacağını henüz tam olarak göremediniz. Tifosiler tutucudur, farklı algıları, alışkanlıkları vardır. Geçmişte edilen laflarıda pek unutmazlar. İtalyan basınından, sitelerinden takip edin onları isterseniz. (Kimi'ye kol kanat germeyenler, Alonso'ya hemen öyle germez. Kimi son senesine kadar eleştirildi unutmamak lazım. İtalya'yı bilenler bilir ancak bunu.)
    He Ferrari'nin bu tifosiler umrunda mı çok sanmıyorum. Herkez bildiğini okuyor…

  4. zfr ben orada kimi yi övdüm.tifosilerin sahiplenmesini ve aynı leyin alonso yada olacak olmasını söyledim.

  5. lewis in Alonso dan daha iyi olduğunu iddaa etmek bile komik.yazılmamış olmasını ve o insanın bu gaflete düşmemmiş olmasını dilerdim.

  6. şöyle boş atıp tutan insanları gördükçe neden ileriye gidemediğimizi daha iyi anlıyorum ne yazık ki

  7. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    yedıler kardes yedıler bunu herkes bılıyo mclarende saklamadı zaten 20 beygır fazla koymak hak yemektır kardes esıt davranmadılar ama puanları esıt oldu demı yanı

  8. hakkını yedi, Allah'ın rızası olmadı gibi benzetmeler yapmayalım. kimin kime rızası olmadığını kimse bilemez. işimize gelince pilotaj deyip, işimize gelmeyince Allah'ı karıştırmak hiç hoş değil. o zaman bir hamilton'cu da çıkar derki, "alonso hamilton'un hakkını yedi, sonrasında 2 yıl performansı yerlerde sürünen bir renault ile boğuştu, Allah razı gelmedi". geçelim bu inanç mevzularını. tuttuğumuz pilotun aldığı sonuçlara, dini duyguları alet etmeyelim.

  9. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    yarı sezon alonso ustteydı sonra aracta sorunlar basladı fren sorunu suspansıyonsorunu macerıstan sıralama sorunu ve hamıltonun sezon boyunca tek sorunu bıloe yok brazılyada oldu hemde yenı motoru kullanmasına ragmen butun sezon sorun yasamayan arac durdu allahın rızası olmadı arkadaslar hakınen cıldırdı ve 20 beygır fazlası olan arac durdu bakın usa yarısında yanına kadar gelıp gecemıyo normalde hava korıdoruna gırdıgınde fazla hız yaparsın ama hızlşarı hava korıdıoruna gırınce esıtlenıyodu cunku alonso nun hakkını yıyodu 20 beygırını yıyodu

  10. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    FEEL_İT, senin gibi sadece tablodaki puanlara bakıp sezonda olanları dikkate almayan adamlarla artık hiç tartışmıyorum, eğer ciddiye alınmak istiyorsan bu kadar kolaya kaçma. Her yarışın sonucunu bi incele, görme sorunun yoksa ordaki büyük üstünlüğü görürsün. sonra kim kimi ezmiş öyle konuş. Hadi canım.. uğurlar olsun…

  11. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    renoyu reno yapan kımdı acaba fısı mı alomu

  12. Alonso bir takımla nasıl çalışacağını iki şampiyonluk yaşadığı Renault'da değil de McLaren'de öğrenmiş. İlginç…

    Seni eleştiren insanlara kendini anlatamamışsan sorun sendedir. Ağzından eski olaylara ilişkin çok nadir olumlu cümle çıkıyor. McLaren'e geçince seni el üstünde tutup iki şampiyonluk kazandıran Renault'yu dahi küçük gördün. Ama o beyenmediğin Renault sana tekrar kucak açtı. Şimdi -başta Renault taraftarları olmak üzere- insanlar sana nasıl yaklaşım sergilesin istiyorsun. Ama kolaya kaçıp, olaya 'anti-Alonsoculuk' diyip çıkıyorsun.

    "Ders çıkardım" diyorsun. Ben de geçen seneden beri buralarda aynı şeyi söylüyordum, "Alonso mutlaka ders çıkarmıştır, artık daha olgun" diyordum. Çünkü senin gerilerde olman pek içime sinmiyordu. Ders çıkarman güzel, ama 'tam' olamamışa benziyorsun.

  13. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    kımı cıler ben bırısıne bısey soylerken karnesıne bakarım senın karnen alonsodan cok kotu en ıyı takımlarda yarısmana ragmen ve ben bı pılota bısey soylıcegım zaman once kendı pılotumun karnesıne bakarım sıze tavsıyem sızde ole yapın karlı cıkarsınız ıskembenızden konusmamıs olursunuz

  14. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    dedıgım gıbı 20 beygır fakla brazılyada hamıltonu mahvettı ve sıze seslenıyorum hangınız grıdde cıfte engenc dunya sampıyonu he once cıfte sampıyon olun ondan sonra gelın alonsoya okey sen kımı en ıyı takımlarda yarıstın sonuc alonsodan fazla yarısmana ragmen alonso 2001 yılında koskoca sıfır puan cekmesıne ragmen ondan puanın ve karnen karnenıze bakında konusun
    hemde fazla yarıs yapmana ragmen karnen alodan kotu yanı daha koytu pılotsun

  15. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    yav raıkonncı arkadaslar sız bı atlamasanız alonsonun yazılarına hersey guzel olacak kımı gecseydı 2007 de dahamı farklı olucaktı evet hamıltonla aynı puanı bıle tutturamayacaktı nıyemı arada 20 beygr ve aero parcacıklar var okey

  16. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    "Gelişimini McLareen'de yarışmasına değil Hamilton'a karşı mücadele vermesine borçlu.

    Kariyerinde ilk defa kendisinden daha iyi bir pilota karşı yarıştı. Doğal sonucu kendisini zorladı ve kapasitesini öğrendi. "
    can bundy arkadaşıma katılıyorum ve son bi cümle eklemek istiyorum
    "ve sonuç olarak Alonso'nun kapasitesi Lewis'i geçmeye yetmedi ve takımdan ayrıldı"

  17. alonsomassa kardes iyi guzel soyluyorsun da sunuda bir cesaretle soyle istersen diyorsun ki kimi tek pit stopla alonsoyu zorlayacak kisi olmasi peki o yarisi izledin mi kardes o pistte alonso degil mc laren ucuyordu dikkat ettiysen alonso 1 hamilton 2 idi yani alonso kotu pilot degil ama ferrari iyi araba yapamadiysa kiminin sucu ne simdi sen kalkmis ferrariden alonsoya iyi arac ver de sampiyon olsun diyorsun ya kendinle celisiyorsun unutma alonso su an ferraride sonra buraya yazdigina pisman olma

  18. can bundy sonuna kadar katiliyorum ben alonsonun iyi pilot oldugunu her zaman soyledim ama su var alonso iyi pilot ama ben idda ediyorum alonso ayni sartlar altinda kendinden daha iyi yada kendi ayarinda hic kimse ile ayni cati altinda barinamaz bu benim kisisel gorusum ama alonsoyu izlemek zevk veriyor o ayri konu

  19. bence 2007 dönemi hem alonso suçlu hem mclaren ilk önce alonso yu 1 numara yapıp el üstünde tuttular hamilton çaylak dediler nasılsa onun yanında gelişir düşüncesi ama bir baksalarki çaylak adam dişli çıkıyor yıldızlar hamiltona kayıyor nede olsa bizim pilot yetiştirme proğramı diyorlar ilgi ona gidince alonsonun yıldızları söndü iki taraf adına hoş olmayan sonuçlar çıktı ben isterdim alonso hale mclarende olsun tabiki ilgisizlik bütün insanların canını sıkar bu konuda alonso haklı

  20. hmm kızma nedenleri Alonso nun Brazilyada hamilton a yaptıkları olsa gerek.boşver lewisin şampiyon olması çokmu öenmliydi.Alonso daha öenmli ve hak ettiğini verdi.ailece üzdü onları 🙂

  21. hamiltonmı daha iyi.komik çocuk seni.o kapasiteyi sen görürsün bu sene.

  22. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Alonso söyleyememiş ama ben ona tercüman olayım.

    Gelişimini McLareen'de yarışmasına değil Hamilton'a karşı mücadele vermesine borçlu.

    Kariyerinde ilk defa kendisinden daha iyi bir pilota karşı yarıştı. Doğal sonucu kendisini zorladı ve kapasitesini öğrendi.

  23. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    alonso sezonun 2. yarısında hamıltondan daha cok puan almıstır. alonso lewisi yenmedi mclaren takımı alonsoyu yendi. ee alonsonunda artık bi cvp vermesi lazım buda 2010 ve button gelen tehlikeyi cok iyi görüyor.

  24. elfano alonso Hamiltona büyük üstünlük mü kurmuş:)))şakamısın tarihindeki ilk F1 sezonunda son yarışa kadar şampiyonluk kovaladı o Hamilton neyin üstünlüğünden bahsediyorsun.Üst üste 2 dünya şampiyonluğu kazanmış bir pilotu geride bıraktı bana göre.İstersen 2007 deki puan durumlarına bir bak…

  25. Alonso bu açıklamanın benzer içerikli bir versiyonunu, McLaren ayrıldıktan sonra da yapmıştı. Bence üzerine konuşmamak gerekir. Zaten mutlaka bu başlıkta büyük tartışmalar dönecek…

    Çok sevdim açıklamanın bu bölümünü

    "Beni eleştiren insanlar, benimle hiç tanışmayanlardır. Daha çok internet üzerinden oluyor bunlar. Yani anti-Alonsoculuk'un olduğu yer. Onlar herşeye karşılar"

  26. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    "McLaren'deki Zamanım Beni Geliştirdi"

    kesinlikle doğru cümle bu. 2007 sonuna kadar otoritelerde Alonso nun süper pilot olmadığını, iki kez şamp. olduğu halde bunun çok zayıf takım arkadaşları sayesinde olduğunu iddia ediyorlardı. Sonra Hamilton gibi bir pilota bile ikinci yarıda büyük üstünlük kurunca çoğuna göre süper pilot olduğu tescillenmiş oldu. Bu yıl da daha farklı olacağını sanmıyorum. Hamiltonu geçen Massayı da geçer herhalde.

  27. harika bir söyleşi olmuş. çok samimi. mc laren ile söylediklerine noktası virgülüne kadar katılmamak elde değil. alonso ve özelliklede mc laren ciddi dersler çıkardılar o dönemden.en önemlisi de mc laren de bir yönetim değişikliğinin olmasıdır. şüphesizki bu değişiklik button nın işine çok yarayacak.

  28. murat levent avatarı

    Bana da şu satır tuhaf geldi.

    "Alonso sevgisi Valensiya pistindeydi. 36.000 kişi, benim Ferrari ile ilk çıkışımı takip etti. 36.000 kişi vardı ve diğerleri bir internet forumunda. Bu beni endişelendirmiyor."

    Geçen yıl istanbul gp de 30 bin kişi mi vardı, benmi öle hatırlıyorum 🙂

  29. Alonso: "Beni eleştiren insanlar, benimle hiç tanışmayanlardır. Daha çok internet üzerinden oluyor bunlar. Yani anti-Alonsoculuk'un olduğu yer. Onlar herşeye karşılar"
    yıl 2006 monza gpsi: söyle bir pankart göze çarpar:kimi red doesnt suit you!

    yıl 2007:groil kıyafeti giymiş tifosiler şu mesajı verir:kimi bizim pilotumuz ne yaparsa destekleriz….

    2006 monza gpsi schumi bir zaferine daha ilerleken alonso yarış dışı kalır tifosiler çıldırır.

    2007 schumi yarışı izliyordur artık sadece.alonso zafere giderken tifosileri çıldırtan diğer şey kimi nin tek pitle alonso yu zorlayacak pilot olmasıdır.

    şimdi tifosiler aynı bağlılığı alonso ya karşı yapacaklar.yapmayacak olanlar ise zaten hiç tifosi olamamış olanlardır.

  30. Alonso: "Beni eleştiren insanlar, benimle hiç tanışmayanlardır. Daha çok internet üzerinden oluyor bunlar. Yani anti-Alonsoculuk'un olduğu yer. Onlar herşeye karşılar"
    yıl 2006 monza gpsi: söyle bir pankart göze çarpar:kimi red doesnt suit you!

    yıl 2007:groil kıyafeti giymiş tifosiler şu mesajı verir:kimi bizim pilotumuz ne yaparsa destekleriz….

    2006 monza gpsi schumi bir zaferine daha ilerleken alonso yarış dışı kalır tifosiler çıldırır.

    2007 schumi yarışı izliyordur artık sadece.alonso zafere giderken tifosileri çıldırtan diğer şey kimi nin tek pitle alonso yu zorlayacak pilot olmasıdır.

    şimdi tifosiler aynı bağlılığı alonso ya karşı yapacaklar.yapmayacak olanlar ise zaten hiç tifosi olamamış olanlardır.

  31. "Açıkçası McLaren'in şimdi nasıl olduğunu bilmiyorum ama eğer Jenson, benim zamanımda gitseydi, şüphesiz onun için çok zor olacaktı. Ama umarım şimdi Jenson için işler daha iyidir. Çünkü o sezondan çok ders çıkardım ve McLaren de aynı şekilde"

    bir mclaren yetkilisinin 2007 de alonsoyu iyi idare edemedik demesi yukarıdaki paragrafın son cümlesini doğrular nitelikte olduğunu düşünüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir