Basın: "F1, Bridgestone'nin Kalmasını İstiyor"

yazar:

kategori:

1997’den beri sporda sürekli olarak bulunan Japon lastik üreticisi, 2008-2010 arasında da sporun tek tedarikçisi niteliğinde ama bu sezon sonunda artık bu işten çekileceklerini duyurmuştu.

Koreli üreticiler Kumho ve Hankook’un, 2011’den itibaren spora girmeye niyetli oldukları bildiriliyor ama İspanyol El Mundo’nun haberine göre bu ikili, ciddi alternatifler olarak görülmüyorlar.

Habere göre takımlar, 2011 için lastikler konusunda çok endişeli ve Bridgestone’nin harcamalarının düşürülmesi ile ilgili görüşmeler yapılıyor.

El Mundo, Bridgestone’nin şimdiki yıllık harcamasının 55 milyon avro olduğunu öne sürdü.

2010 için kurallar için şimdiden düzenlemeler yapıldı ve her haftasonu için pilot başına 14 set yerine 11 set lastik verileceği kararlaştırıldı.

Michelin adına bir sözcü ise, eğer CO2 salınımında azalma ve yakıt tasarrufunda lastiklerin önemi güçlenirse Fransız üreticinin F1’e geri dönüşü üşünebileceğini söylemişti.


Yorumlar

  1. Tek Lastik üreticisi olmasının gercek sebebini söylüyorum beyler , Mich. neden ayrıldıgı vs …

    ilk önce geçmişe dönelim , Michelin ((nasıl yazılıyor tam bilmiyorum ama xD ))
    ve Bridstone arasında inanılmaz bir cekisme vardı 8 arabada B , 12 Arabada fln M vardı eger yanlıs hatırlamıyorsam daha sonra Mic. formulenden bi sonraki sene ayrılacagını solemişti.Şimdi ise Bristone ayrılacagını soyluyor. Mic geri gelmek istiyor..

    Gelelim işin aslında siz M ve B nin patronları olsanız F1 de tüm takımlara lastik tedarik etmek istemz misiniz , hem daha cok kar hemde çok iiyi bir reklam imkanı . Ancak M ve B birbirleriyle reakabet ederken istedikleri karı pek elde edemiyorlardı bunun sonucunda kendi aralarında ant imzaladılar 4 sene ben 4 sen diye bir antlaşma . İşin gerçeği budur.

    Saygılar

  2. aslında tek lastik üreticisi kuralı saçma bişey ne rakebet edecek başka bir firma var ne de kendinizi ispatlayacak bir durumunuz.Sadece gereksiz para akıtmaktan başka işe yaramıyor.Bridgestone bir bakıma ayrılmak istemekte haklı.Eskiden çok daha iyiydi hem markalar kapışıyordu hem lastik üreticileri..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir