Sauber, Hâlâ FIA Giriş Listesinde Yok

yazar:

kategori:

Yönetim kurulu Aralık ayında, ayrılan Toyota’nın yerine bu sene yarışmak için Sauber’in yapmış olduğu başvurunun başarılı olduğunu söylemişti.

Ama FIa internet sayfasında takımlarda Sauber’in adı yer almıyor, pilotları Kamui Kobayashi ve Pedro de la Rosa’nın yerine ise “duyurulacaktır” ibaresi mevcut.

Bu yönde şüphelerin, Formula 1’in yenit akımları ile ilgili bazı endişelerin yer almasından kaynaklandığı düşünülüyor.

Sauber’in görünmediği listede şu anda 12 takım görünüyor, FIA ise bu sene için 13 takıma izin veriyor.

USF1’in, sezonun ilk 4 yarışına katılamayacak olduğunu kabul etmesi ile bu durumda Amerikan takım listeden çıkarılabilir.

Alman Auto Motor und Sport’taki habere göre FIA, USF1 ile ilgili konuda görüşmelerin yapıldığını doğruladış.

Eğer USF1, listeden çıkarılırsa FIA’nın onayını bekleyen mevcut takım Sauber, 22 ve 23 numaralarla Amerikan takımın yerini alabilir. 13 takım olarak da Stefan GP’nin yolu açılır ve Toyota pakedi ile 2010 sezonunda yarışırlar.


Yorumlar

  1. şu f1'i ne kadar saçma bir spor haline getirdiler inanamıyorum.US F1 yarışsa ne olur yarışmasa ne olur allah aşkına pistte boşuna dönen araç görüntüsünden başka bir işe yaramaz.

  2. şu f1'i ne kadar saçma bir spor haline getirdiler inanamıyorum.US F1 yarışsa ne olur yarışmasa ne olur allah aşkına pistte boşuna dönen araç görüntüsünden başka bir işe yaramaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir