Ferrari'den FIA'ya ve Yeni Takımlara Yaylım Ateşi

yazar:

kategori:

Yeni giren takımlardan USF1 ve Campos’un araçları, bırakın test yapmayı daha araçları dahi hazır değil.

İnternet üzerinden Ferrari, yeni takımları cesaretlendiren FIA’yı açıkça eleştirdi ve durumu “cihat” olarak niteledi.

Ferrari: “Bu seneki şampiyona için imza atan veya imza atmaya sevk edilmiş 13 takımdan 11’i durumu önemsedi, piste çıktı, bazıları diğerlerinden geç çıktı, bazıları bir kaç yüz km yol katederken bazıları daha fazla tur attı ama çok düşük tempo ile”

“12. takım Campos Meta konusunda, padok telgrafı üzerinden At Terbiyecisi’ne ulaşan söylentilere göre,  cömert bir beyaz atlı tarafından birden bire gelen nakit enjektesi ile idari yapısı ve hissedarlarında dönüşüm yaşandı. Bu son dakika kurtarma anlaşmalarına alışığız”

“Bununla birlikte, bu cömertlikten yararlananlar, beyaz atlıyı, kendilerinden sadık köle rolünü tam anlamıyla yapmalarını bekleyerek bulabilir. Bütün bunların anlamı, Dallara tasarımlı aracın, Katalunya pistinde yüzünü göstermesini, Senna isminin Formula 1’e dönüşünün Sakhir’de olmasını hayal etmek çok zor.”

“13. takım USF1, Charlotte’de saklanmaya gitmiş gibi, Formula 1 padoğuna girme yolu bulduğunu düşünen Arjantinli Lopez de şimdi herşeye tekrar başlamak zorunda.”

“İnanılmaz bir şekilde yüzsüzce, hâlâ herşeyin ışıl ışıl bir gökyüzü altında birinci sınıf kalitede olduğunu söylüyorlar”

Ferrari ayrıca, bu seneki şampiyonaya girmek için umutlar barındıran StefanGP etrafındaki durumdan da etkilenmiş görünmüyor.

Ferrari: “Bir sonraki, Sırp akbabalar var. İlk olarak kendilerini FIA ile ‘don-kişotvari’ bir yasal mücadelede tanıttılar ve sonra ölüm yatağında Toyota’nın kemiklerini topladılar”

“Hâlâ haklarında geçmişteki skandalların esintileri olan bazı insanları bünyesinde bulundurarak, muhtemelen daha önce bahsi geçen aynı beyaz atlı tarafından desteklenerek oyundan ilk kimin düşeceğini bekleyerek dolaşıyorlar.”

Ve Ferrari, bu konuda suçlu olarak da geçen sene üreticileri uzaklaştırıp yeni takımları cesaretlendiren Max Mosley’i gösteriyor.

Ferrari: “Bu (durum), FIA eski başkanı tarafından başlatılan cihadın mirasıdır. Söz konusu neden, küçük takımların Formula 1’e girmesine izin vermekti.”

“Sonuç bu: iki takım şampiyonaya girmekte sıkıntı çekiyor; üçüncü olan görünmez bir el yardımı ile itekleniyor, bunun Adam Smith’in eli olmadığındna emin olabilirsiniz, ve 4.sü için de onların yerini belirlemek için ‘Kayıp İnsanlar Bürüso’nu aramak daha iyi olur.”

“Bu arada iki üretici kaybettik, BMW ve Toyota gibi. Renault’ta ise adından başka bir şey kalmadı. Bunların hepsine değer miydi?”

Ferrari’nin yeni takımlarla ilgili sert eleştirileri yeni değil. İtalyan takım, daha bu fikirler ortaya atıldığında Formula 1’in adını değiştirip Formula GP3 bile yapılabileceğini belirtmiş, sporun değerinin düşürülmesine sürekli karşı çıkmıştı.


Yorumlar

  1. Helal olsun farrari ye. Üslubu çok ağır iyiki de ağır.Böyle bir patlama olacağı belliydi. Eğer daha sakin daha serin kanlı bir açıklama yapılsaydı ertesi gün unutulurdu. Bu iyi oldu sorumlulara tokat gibi çarpmıştır her kelimesi. Ferrarini sporu bırakacağı tehditleri de aslında bu spora ne kadar bağlı olduğunu gösteriyordu . Kendi varlığıyla koruyordu bu sporu . Bunu kaç takım yapabilir büyük sempati duyduğum williams asla yapmazdı.
    stefan gp de bilindiği gibi toyatadan alınan teknoloji . Bugüne kadar yapılan araç hazır, motor çalıştırdık, teste çıkıcaz, pilot trensferi açıklamalrı da sadece KAMUOYU yaratmak içindi. Yani f1 fanlarına stefan gp f1 e girmeyi hak ediyor bilincini yerleştirmek içindi. Bu taktik Sonuna kadar da işe yaradı.

  2. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    gercekten cok duygusal bir genel acıklama olmus ferrari bu üreticeleri kaybetmekden üzüntülü ancak yenileri bunların yerini alamaz daha araclari biel hazır gelen gideni aratir derler o misalim ama bu gerceklesmedi formula 1 in adi değişirse cok kötü olru spor adına ben bile dusunmek istemiyorum formual 1 de her zaman en iyisi ve en guclu takımlardan olusan bir spor faaliyetidir sen buna 2 kurusluk takımlara verirsen zamanı gelince boyle tıkanırlar sadece son etst haftasında piste cikicaklar ordada kesin deil anliyacaginz gibi daha sezon baslamdan sorunlarla ugrasiyolar baslayınca cok daha fazla olucak buna eminim 3 takım zorlanacak bu durumdan yeni gelenler ferrari de bu durumdan sikayetci bakalım daha neler goricez.

  3. mahmut tuncer avatarı

    sırf para ve reklam amaçlı sporda bulunan büyük üreticilerin gitmesi spor için iyi bir durum. geçenlerde de mercedes yarış kazanamazsak ayrılırız diye açıklama yapmıştı. ayrıl arkadaşım para kazanamıyosan. senin para gözlü arabanı izleyecegime minardi,jordan,sauber izlerim. gerekirse son sırada kalsınlar.

  4. Gökhan Kamil avatarı

    Son paragrafta Ferrari'ye övgü yok ki, sadece yaptıkları sıralanmış…

  5. Vayyy, Ferrari cesurca mangalda kül bırakmamış ve haklılarda. Bi taraftan helal olsun diyorum bi taraftan içime bir kurt düşüyor, yoksa Fia veya Mosley tarafından Ferrari hakkında bir skandal mı açıklanacak? aklıma her türlü olasılık geliyor artık, en sonunda paronoyak olduk iyimi 🙂

  6. massathebest…stefan gp yi böyle düşünmemiştim.sonuna kadar haklısın….

  7. elif çivici avatarı

    Harbiden de yaylım ateşi başlığını sonuna kadar hakketmiş bir demeç olmuş ve gerçekleri de yansıtıyor ama bu iş Ferrari nin başını ne derece ağrıtır orası muallakta.

  8. campos'un daha bırak aracını, takım olduklarını gösteren en ufak bir belirtileri yok. takım patronu daha herhangi bir piste ayağını değdirmeden takımı satıp kayboldu. ortada fia listesinde yazılı olan campos isminden başka bir şey yok henüz. sözümona, sezon başlayınca şimendiferden inip selamünaleyküm diyerek bahreyn topraklarına ayak basacak ve bir tavuk keserek aracı yarışa gönderecekler bu gidişle; o da en iyi ihtimalle.

    usf1 italyan araç üreticisine araç sipariş etmiş. 7 milyon € gibi, bu spor için çok komik sayılabilecek bir parayı bile bulup ödemekten aciz. üretici usf1 için üretmeye başladığı aracın planlarını stefanGp'ye satma düşüncesinde. yine usf1'de de ne bir tesis, ne bir araç, ne de bir yol haritası görmek mümkün değil. bir de utanmadan "daha ölmedik, buradayız" nidalarıyla sahte kahramanlık yapıp, ilk 4 yarıştan affedilmesini isteyecek kadar da yüzsüz bir takım.

    diğer takım stefanGp. her zaman örnek alınması gereken, çalışkan azimli dürüst insan diye tabir ettiğimiz japonların toyota şubesinin f1'e attığı son kazık. concorde anlaşmasının imzalanmasından sonra ayrıldıkları için ödemeleri gereken 150 m $ parayı ödememek için kurdukları iğrenç tezgahın diğer ismi stefanGp. parayı ödemeden sıvışmak için tesislerini ve aracını sattığı takım. arkasında kim var? belli değil. herhangi bir f1 bilgileri ya da altyapıları var mı? yok. ama ne hikmetse, fia'da ismi bulunmamasına rağmen daha doğmamış çocuğa don biçme olayını ileri boyutlara taşıyarak, donanımlarını bahreyn'e gönderecek kadar, kafasına göre istediği pistte test yapacak kadar, resmi olarak yarışmayacağı belli olan takıma pilot transfer edecek kadar patavatsız ve cesaretliler. nereden geliyor bu cesaret, arkasında kim var? belli değil.

    bunlar, kendi halinde bir taraftar olarak benim bildiklerim. daha işin iç yüzünde neler vardır kimbilir. şimdi, ferrari'nin sözlerini onaylamamak, ya da ağır olduğunu düşünmek mümkün mü? adamların söylediği sözlerin küçücük bir cümlesinde hata var mı? formula1 diye dibimizin düştüğü, dünyanın en elit sporunun içinde bulunduğu bu durumdan memnun olan var mı?

  9. çok sivri dilli ve sert bir açıklama. yeni takımlar desteklenmeliki güç ve rekabet artsın.

  10. Sporun değeri 2001 den sonra düşmeye başladı şimdi yerlerde sürünüyor

  11. bunları bizler söylüyorduk oturduğumuz yerden. ama bir babayiğit çıkıp da lafı eğip bükmeden, nezaket kurallarına uyacak diye amacından çıkacak kadar yumuşatmadan, aslanlar gibi taraftarın sesi olmuş sonunda. şu yukarıdaki beyanatı kanırta kanırta fia'nın gözüne sokan insanların önünde saygıyla eğiliyorum. helal olsun. nezaket olacak diye yumuşamış laflardan anlamayan hödüklerin anladığı dil bu idi. tebrik ederim ferrari. en büyük olduğunu bir kez daha gösterdin.

  12. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    sert yada ağır olabilir ama gayet yerinde ve doğru açıklamalar F1 motorsporlarının zirvesiyse eğer bu sözler dikkate alınmalı yakında FOTA'dan da güzel bi açıklama bekliyorum bi toplantı yapıp bu konuyu görüşmeliler ilgi çeksin paralar gelsin diye her takımı F1'e alamazlar Mosley gitti ama derin izler bıraktı F1'de
    F1 yap-boz değil motorsporlarının zirvesidir

  13. alonsomassa kardes senin yazdigin bu listede ki ilk 10 takim f1 icin yeterli digerleri yarardan cok zarar verir gereksiz kalabalik

  14. Cok genc pilotlar alindi,alah korusun agir kazalardan. Bir yarista 1-inci yerde olan,sonuncu bolide 3-4 defa tur bindirme yapacak.Buyle yarislarin tadi kalirmi????

  15. Çoğu insanın söylemek istediklerini çok güzel açıklama ile duyurdular ve FIA nın yüzüne vurdular tebrikler Ferrari..

  16. onun anlama kapasitesi 0.boşver.

  17. Farkındaysan tüm takımlar topluca Fota adı altında(Üye olmayanlar hariç)farklı seri tehtidinde bulunda Can Bundy.Sadece Ferrari değildi orda bu kararı alan.

  18. Aslında küçük takımların katılmasında bir sakınca yok fakat eskiden oldugu gibi takım sayısında ki sınırlamanın kaldırılıp %107 kuralının geri getirilmesi gerekiyor

    şuan görünen o ki 1. ile aralarında tur başına 4,5 sn fark olan takımlar pistte olucak ve bu hiç hoş degil

  19. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Yazının sonunda ferrari'nin sporun değerine verdiği önemden bahsedilmiş.

    Spora önem veren takım her an bırakıp gitmekten ve yeni bir seriyle rakip olmaktan bahsetmez sanırım. ki kendisi f1'e ara vermeden katılmış tek takım.

    geçen sene en çok bu siyasetten sıkılmıştık ama galiba bu sene de aynısına maruz kalacağız.

  20. todt geldi işte işleri yoluna koysun

  21. Herkes şapkasını önüne koyup bir düşünsün,bir bmv veya toyota,reno ve honda nın yerini yeni gelen virgin yada usf1 gibi takımlar alabilirmi?sırf büyük takımları dize getireceğim diye fia daha doğrusu mosley bencil davaranmayıp öretici takımların görüşlrine kulak verseydi bunlar olmayabilirdi,tarihin en heyecanlı sezonunun arafesinde birde bmw ve toyota olsaydı renoda eski reno osaydı çok daha iyi olmazmıydı,tarih mosleyi nazi kıyafetlerini giyen ortamalı kadınlarla ilgili skandalından dolayı değil f1 e vurduğu bu darbeden dolayı hatırlatacaktır.

  22. usf1 i gridde görmektense mclarene kaybetmeyi tercih ederim.her nekadar aramızda bir rekabet ve sinir harbi olsada ferrari ye gönül vermiş kişilerin en büyük rakibidir mclaren.aynı durum tam tersi içinde geçerli.bu adamların çalışmasını en iyiyi elde etmeyi amaç haline getirmesine tutkunum.mercedes te katıldığı için çok mutluyum.umarım sonları bmw gibi olmaz.bmw nin ayrıldığını duyduğumda munich teydim ve sadece bir kaç dk sonra bir bmw padok tırı gördüm.muhtemelen macaristana gidiyordu.acaba ne düşünüyorlar dedim.2006-07-08 de hedeflerine ulamış bir takım nasıl olduda sadece bir seneden sonra ayrıldı.kaldıkı bmw kar etmişti ve avrupada en çok satılan otomobilelrden biriydi.sonra toyota ayrıldı.gride ilk çıktığından beri bir türlü ısınamadığım hedef olarak kendisine honda yı yenmek olarak belirlemiş bir takımdı.honda nın ayrılması gerçekten çok kötüydü ama bu sayede mercedes var şu anda gridde.honda bir gün gelecek bir şekilde.toyotaya dönünce sanırım işler 2009 da bahreynde bitti.kazanabilecekleri bir yarışı verdiler.spa da yine aynı şekilde.suzuka da vettel yarış dıı kalsa heralde toyota 10 seneyi garantilerdi.pilot tercihleri hep hatalı olan bu takımın ayrılması surpiz olmadı.gelelim gride
    1-ferrari
    2-mclaren
    3-mercedes
    4-red bull

    şu anda gridin 4 iyi takımı var.

    5-renault(ismini görmek bile güzel)
    6-williams(eski büyüklerden)
    7-lotus (aynı şekilde-bkz 5)

    yani şu anda gridin 7 takımında beni rahatsız eden birşey yok.

    8-str
    9-india

    bu iki takım her ne şekilde olursa olsun gride bağlı kalacaklardır.

    10-sauber (2006 dan önceki gridde bu aracı görmek sizi mutlu etmiyormuydu?yaşlı kurt geri döndü.ettimi size 10!)

    11-virgin
    12-campos
    13-usf1
    14-stefangp

    virgin verdiği sözü tuttumu ?tuttu.ama yavaş ama hızlı.minardi yarış kazanıyormuydu?tur başına 4 sn olduğu sıralamaları ne çabuk unuttunuz?gridde kalıcı ise neden olmasın.aynı str gibi.

    campos&usf1=ben amerikalıların ata sporu saydığı hockey dahil(halbuki iskandinav ülkeleri bulmuştur bu sporu)başarılı olacaklarına inanmıyorum.motorsporlarını nascar ve drag tan ibaret sayan avrupanın tırnağı bile olamayacak bir seyirci kitlesi barındırır america.moto gp den de anlamazlar diğer motorsporlarındanda.indycar-champcar ayrıldıktan sonra kalitesi düşen biri seri olmuştur ve dünya çağında günümüzde tanınan en meşhur americalı hayden dır.dolaysıyla millete demediğini bırakmayan peter bey şimdi o kara kaplı defterindede kendi kaybetmişliğine bir sayı ayırsın bakalım.

    campos a gelince en inanmadığım takımdı ve olmadı olmayacak.

    keşke prodrive ,lola gelseydi ama….
    karaları giymeye gerek yok.gridde 11 tane takım var.az çok gride hep böyleydi.toyota yoktu,bmw yoktu ve yine yoklar.gitmeyi onlar seçti.yeterki bu saydığım büyükler kalsın.

    campos ve usf1 içinmi yakınacağız yani?geçen senede 11 takım vardı bu senede 11 olur.ne kaybeilmiş olur ?12 olma ihtimali bile var.

    stapan gp ise,bir sene toyota aracı kullanıp daha sonra kalacaksa hoş geldi sefa geldi.gideceklerse aguri gibi hiç girmesinler.

  23. Mosleyin son projesi foss çıkmıştır şekilden anlaşılacagı gibi ve bunun yanında çok degerli 2 üreticiyi kaybettiler sırf küçük takımlar F1'de yer alsınlar diye. Ferrari'nin bu açıklamasına kesinlikle katılıyorum noktasına virgülüne kadar.

  24. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    cok doğru fıa herşeyi mahvedio

  25. salih yildiz avatarı

    Adamlar biraz sert konuçmuşlar ama haklılıklarıda var tabi. Bu spora baştan beridir gönül verip milyon dolarlar yatırmışlar ve birilerininde oyuncağı olmak istmiyorlar. En büyük bensem (bu tabi benim ifadem değil tabi ki tartışılır) konuşma hakkına da sahibim diyorlar. Ancak şurada önemli bir husus var, zamanında Minardinin, Tyrell ın, Jordan ın ve daha bir çok takımın ayrılmasına sebep olan da maalesef Ferrari gibi çıtayı yükselten takımlar yüsünden olmuştur ve zamanında kimse onları dinlememiştir hatta duymamışlardır bile

  26. fazla sert yada deil ama yarinde bir açıklama olmuş

  27. Ne yapacaklardı Minardi bizim istediğimiz bir tarihte mi konuşacaklardı,dile getirceklerdi tepkilerini?Farkındaysan ilk bu takımlar gündeme geldiğinde yine Ferrari ve özellikle büyük takım yöneticileri ki bunlara Briatore de dahil oldukça sert sözler söylemişti.Aklı başına yeni gelmesi gereken Ferrari ve gridde zaten geçen seneden kalan mevcut takımlar değil Fia dır

  28. Fazlaca sert bir açıklama olmuş, ama içerik ve düşünce olarak Ferrari'ye katılmamak elde değil.

    Burada yazan arkadaşlar hatırlar ki, yeni takımların gelme fikrine sıcak bakan ender kişilerden biriydim. Ama ne yazık ki gelmesini istediğim ve bu işi gerçekten halledebilecek LOLA, Prodrive gibi isimler seçilmedi. En azından bu bahsettiğim isimler araçlarını piste çıkarabilecek kuvvettelerdi.

  29. Oldukça sert bir açıklama. Gerçi şaşırmadım da değil çünkü biz taraftarlar burada yazanları haftalardan beri dillendirsek, tartışsak da biz taraftarız tartışırken pek karşı tarafı düşünmemize gerek yok. Ancak halihazırda sporun içinde olan bir takım daha yumuşak=politik bir uslup kullanabilirdi. En azından takımların yıllardan beri eğilimleri politik olma yönünde. Bu durum haftalardır ortada olmasına rağmen neden şimdi açıklama yapıldığı ise tam bir muamma. Akılları şimdi mi başlarına geldi yoksa birilerine mesaj mı yollamak istiyorlar?

  30. cok agır konusmus ama her söylenen doğru…

  31. oy oy oy oy ferrari ne yapmış öyle.

  32. çok doğru ve güzel konuşmuş büyük devlerin ayrılmalarına neden olup daha araç yapamayanları takım diye F1 e aldı mosley bunağı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir