2015 DTM Hockenheim II 1. Yarış – Kazanan Scheider , Wehrlein Şampiyon

yazar:

kategori: ,

DTM’de 2015 sezonunun son ayağı Hockenheim’da haftasonunun ilk yarışını Timo Scheider kazandı.

2008, 2009 şampiyonu Audi Sport Team Phoenix pilotu Scheider, 2. sıradan başladığı mücadelede 2. turda poleden başlayan Martin’i geçip güvenlik aracı sonrası farkı 4 saniyeye kadar çıkartarak 2010 Kasım ayındaki Adria’dan sonra ilk zaferini kazandı. Red Bull Ring’de Mercedes pilotları Wickens ve Wehrlein’a kasıtlı temasıyla Rusya’da yarışamayan Scheider kötü gidişe dur demiş oldu.

Sezona 4 yarışta 3 zaferle başlayan fakat sonrasında şanssızlıkların yakasını bırakmadığı Jamie Green, 5. başladığı mücadeleyi 2. sırada tamamlarken podyumu polede başlayan Maxime Martin tamamladı.

2010-2011-2014 şampiyonları Paul Di Resta, Mike Rockenfeller, Marco Wittmann 4., 5. ve 6. sıralarda yer alırken onları Tom Blomqvist ve şampiyonluğunu ilan eden Pascal Wehrlein izledi. Wehrlein, şampiyonluk adayları arasında gridde en geride olmasına ve ilk turda pist dışına taşıp pozisyon kaybetmesine rağmen takım arkadaşlarının kendisine yol vermesi, öndekilerin yaşadığı sorunlar ile 8. sıraya çıkıp rakiplerinin önünde yer aldığı mücadelede 3. sezonunda DTM’in en genç şampiyonu oldu. Wehrlein’ın şampiyonluğuyla Mercedes, 2010 Paul Di Resta’dan 5 yıl sonra tekrar zirveye döndü.

7. sıra ile şampiyonluk adayları arasında gridde en avantajlı isim olan Mattias Ekström, kötü start ve Wickens’in temasıyla 20. sıraya düştüğü mücadelede 9. luğa çıktı fakat 38 puan geride geldiği şampiyonluk ümidini ilk yarışta kaybetmiş oldu. Günün son puanını Maximillen Götz kazandı.

Şampiyona 2. si olarak 37 puan geride gelen Edoardo Mortara, ilk tur Molina ile temas yaşayıp lastik patlattığı ardından da Glock ile temas edip ceza aldığı yarışı garajda noktaladı.

Tambay, Paffett, Farfus, Spengler, Mortara, Wickens yarışı yaşadıkları temaslar sonucu tamamlayamadılar.

Şampiyonun belli olduğu 17. yarışın ardından Wehrlein 169 puana ulaşırken 2. lik için 129 puanlı Ekström, 128 puanlı Mortara, 125 puanlı Green, 119 puanlı Spengler ve 112 puanlı Wittmann mücadele edecekler.

R1


Yorumlar

“2015 DTM Hockenheim II 1. Yarış – Kazanan Scheider , Wehrlein Şampiyon” için bir yanıt

  1. Beleşçi werhlein bu sene şampiyon ekström olabilirdi 🙁

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir