Cosworth Barselona Testlerine Hazır

yazar:

kategori:

Jerez’deki yağmurlu havalar performans hakkında tam bilgi edinilmesine engel olsa da Valensiya’daki ilk testlerde CA2010 motorları oldukça iyi bir izlenim bırakmıştı.

Jerez testlerinin son gününde de Cosworth motoru kullanan üç takım AT&T Williams, Virgin Racing ve Lotus Racing kuru pistte değerli turlar atarak bilgi edinme şansı bulmuşlardı.

Ayrıca Jerez testlerinde Cosworth motoru Williams takımında ıslak pistte Perşembe günü Rubens Barrichello ile zirvede yer almıştı. Değişken pist koşulları nedeniyle tur zamanları belirleyici olmasa da Cosworth V8 motorunun dayanıklılığından tatmin olduğunu belirtiyor.

Takımlar şimdi Barselona’da daha iyi bir hava beklerken Cosworth motoru yine AT&T Williams, Virgin Racing ve Lotus Racing takımları ile piste çıkacak. Perşembe ve Cuma günleri havanın kuru ve güneşli olması beklenirken hafta sonu yağışlı olabileceği tahmin ediliyor. İlk iki gün takımlar için en önemli günler olabilir çünkü Barselona’dan sonra bir daha test haftası olmayacak.

Coswoth F1 Genel Menajeri Mark Gallagher: “Geçen hafta Jerez’deki testler İspanya’nın yağışlı havası nedeniyle gölgelendi. Cosworth açısından, Jerez’de üç takımla iyi bir dört gün geçirdik. Bu da bize farklı şasi paketlerinde CA2010 motorumuzla ilgili daha fazla veri toplamamızda fayda sağladı. Dayanıklılık beklentilerimizde olduğu gibi iyi.  AT&T Williams toplamda 450 tur ile 2,000 kilometreye denk bir yol kat etti ve tüm takımlardan daha fazla tur attı. Lotus da yeni aracı T127 ile ilk kez testlere çıktı ve iyiydi. Virgin Racing ise VR01 ile gelişim göstermeye devam ediyor.”

“Barselona genel performanslar açısından nerede olduğumuza dair bize daha kesin bilgiler sunacaktır.”

 


Yorumlar

  1. Cosworth u özlemistik bakalim nasil bir motor üretmisler dayaniklidir insallah
    gerci yorumlarim yayinlanmiyor ama ben yinede yazayim .

  2. "Cosworth V8 motorunun dayanıklılığından tatmin olduğunu belirtiyor."

    Bence bu dayanıklılık olayı çok önemli Cosworth için. Umarım çözmüşlerdir. Çünkü Williams en son Cosworth motoru kullandığı zaman iyi götürdüğü çoğu yarışta Cosworth motorunun gazabına uğramıştı. Mark Webber'in Monaco'da iyi bir derece ile giderken, motorun iflas etmesi ve Webber'in hışımla direksiyonu fırlatması gibi kareler internette mevcut.

    http://www.youtube.com/watch?v=ADYKdZla72E

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir