Mosley, F1’in Kontrolünün Üreticilere Geçtiğinden Endişe Duyuyor

yazar:

kategori:

FIA’nın eski başkanı Max Mosley, Bernie Ecclestone ve FIA’nın bağımsız motor üreticileri bulamazsa Formula 1’in kontrolünü kaybedecekleri konusunda uyardı.

Mosley, turbo V6 motor döneminde Mercedes ve Ferrari’nin güçlü çıkmasının ve bağımsız üreticilerin olmamasının ardından gücün motor üreticilerine geçtiğini düşünüyor.

Mosley “Zor olan şey, ticari temellerle motor tedarik edebilecek bağımsız üreticilerin olması.”

“1960’lardan bu yana son döneme kadar F1’in en güçlü yönü Cosworth, Mecachrome ve diğer motor yapanlar gibi şirketlerin olmasıydı. Öyle olunca üreticilerin eline kalmıyordunuz.”

“Bir, iki ve hatta 3 üretici yönetim kurulu olarak F1’de yer alınca; Bay Zetsche Bay Marchionne ya da Bay Ghosn ile konuşabilir ve o zaman F1’i siz değil onlar kontrol ederler.”

“Bu açıdan acil durumlar için bağımsız üreticiye ihtiyaç duyarsınız” dedi.

Mosley bu yorumu, motor üreticilerinin Red Bull’a motor tedarik etmek istememesi nedeniyle yaptı.

Öneri için Mosley “Ben olsaydım araçları, vites kutusu dahil tamamen sürücünün kontrolüne geçecek şekilde değiştirirdim. Vites değişikliği için ısrarcı olabilirdim çünkü bu yarışların bir parçası.”

“Aynı zamanda kuralları tüm takımların birbirlerinden daha fazla değil, aynı seviyede harcamaları şeklinde ayarlardım. Böylece en zengin mühendis değil, en zeki mühendis en iyi aracı yapardı.”

“Bu iki şeyin bir araya gelmesi radikal değişiklik yapardı.” dedi.

 


Yorumlar

“Mosley, F1’in Kontrolünün Üreticilere Geçtiğinden Endişe Duyuyor” için 6 yanıt

  1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Bi çektir git tipini yıkadığım

  2. “Aynı zamanda kuralları tüm takımların birbirlerinden daha fazla değil, aynı seviyede harcamaları şeklinde ayarlardım. Böylece en zengin mühendis değil, en zeki mühendis en iyi aracı yapardı.”

    Schumacher’i iyi yedirdiniz millete. Gözünü açıp da neyin ne olduğunu anlamaya başladığında F1 zaten bitmişti.

  3. Keske hic var olmamis olsan.F1 F1 olmaktan sayende cikti.

  4. Bunları şimdi söylemenin hiçbir manası yok. Bu şikayet ettiği şeyi kendisi sağladı başkası değil ve defolup gitti. Devamlı çıkışı ve kurtuluşu global otomobil üreticilerinde gördü, diğerlerinin görmesini sağladı. Onların elini kuvvetlendirdi. Cosworth’ü desteklemeyen de kendisi… Küçücük azimli şirketin global devlerle kapışabileceğini zannedip kollamadılar. Kendisi başta güvenlik diye F1’i bu noktaya getiren son downsizing organizasyonunu da yıllar öncesinden kuvvetlendiren kişi şimdi uzaktan pişmanlığını yaşıyor galiba.

  5. Dogru soylemis.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir