Ecclestone, F1’in Artık “Mühendisler Şampiyonası” Olmasını İstemiyor

Formula 1’in Patronu Bernie Ecclestone, Formula 1 yarışlarının artık tamamen “mühendisler şampiyonası”na dönüşmesinin ardından kural kitabının sil baştan yazılması gerektiğini düşünüyor.

Alman ZDF kanalında FIA’nın eski başkanı Max Mosley ile yaptığı ortak röportajda Ecclestone, F1’de sürücünün rolünün artık iyice azaldığını söyledi.

Ecclestone “İnsanlar bana en iyi pilotu sorduğunda, ben insanların pek katılmadığı bir ismi, Alain Prost’u söylerim.”

“Prost frenlerine, vites kutusuna, her şeye iyi bakardı ve iyi iş çıkarırdı. Bu yüzden daha fzla yarış tamamlar ve daha iyi pozisyonda olurdu. Bugün ise böyle bir şey yok.”

“Start gridinde oturuyorlar ve orada yarışı başlatan bir mühendis var.”

“Işıklar söndüğünde pilotlar kendi başına olmalı. Takım arkadaşının virajı nasıl döndüğünü söyleyen birisine ihtiyaç yok.”

“Artık mühendisler şampiyonası oldu. Lewis Hamilton’un süper bir pilot olmadığını söylemiyorum. Sadece çok fazla yardım ediliyor.”

“Onu GP2’de GP2 pilotlarına karşı görmek isterim… Kazanamayacağını söylemiyorum ancak ilginç olur.” dedi.

2017’de planlanan değişiklikler konusunda Ecclestone, bunların yeterli olmayacağını düşünüyor.

Ecclestone “Strateji Grubu’nda oturuyorum ve ne tür değişiklikler yapacaklarını öğrenmek istiyorum. Hepsi diğer kurallara benziyor.”

“Eski bir Victorya evi gibi. İnsanlar üzerlerine bir şeyler yapıyorlar ancak yıkılıp yeniden yapılması gerekiyor. Kuralları yırtıp yeniden başlamalıyız.” dedi.

Max Mosley “Temek şey teknolojinin çoğunun çok karmaşık olması ve kimsenin neler olduğunu anlamaması.”

“Size bir örnek vereyim. İnternette modern bir F1 aracının direksiyonuna baktığınızda çok fazla düğme görürsünüz.  30-40 senedir bunu takip ediyorum size o düğmelerin çoğunun ne işe yaradığını söyleyemem.”

“Pilot yardımlarını yasaklayan bir kural getirildi. Bu sürücülerin bilgisayar yerine aracı sürmesi gerektiği anlamına geliyor. Bilgisayarın sürekli olarak tüm fonksiyonları ele geçirmesine karşı bir savaş veriyoruz.”

“Temele dönme yönünde bir tartışma var. Pilot direksiyona, vitese, frene, gaz pedalına ve güçlü bir motora sahip olup onunla mücadele etmeli.”

“İkili mücadele olmalı ve insanlarla makineler mücadele etmeli ancak mühendislik mücadelesi insan mücadelesinin önüne geçiyorsa F1 gerekli olan özelliğini kaybetmiş olur.” dedi.

 


Yorumlar

“Ecclestone, F1’in Artık “Mühendisler Şampiyonası” Olmasını İstemiyor” için 24 yanıt

  1. @M1CHAEL abi e son yaptığın yorumun altına yorum yapamıyorum, yorumu cevapla yazmıyor nedenini bilmiyorum.

    Estağfurullah abi yorumlarımı beğenmen onure etti beni.Bu sitede yorumlarını takip ettiğim 7-8 kişiden birisisin,adil yorum yazmaya özen gösteriyorsun.Ben de elimden geldiğince,dilim döndüğünce yazmaya çalışıyorum,sık sık yorum yapmıyorum kimi zaman taraftarlar yanlış anlayabiliyor
    Abi senin hem sporun arka planı hem de teknik konulardaki bilgin çok iyi,bunları yeri geldiğinde bizlerle paylaştığın için teşekkür ederim.
    Ferrari’nin yönetimsel hata yaptığını Aldo Costa geçen yıl söylemişti.Yanlış hatırlamıyorsam 2008 yılında rüzgar tünelinin yetersizliğini ve değişmesi gerektiğini söylemişler ama LDM kabul etmemiş.Kimi Raikkonen için Schumi’yi emekliye zorlamaları benim için hala bir sindiremediğim bir durum.2007 ve 2008 araçlarının gelişiminde büyük rol almıştı Schumi ama ben onun o araçları yarışlarda sürmesini,zafer peşinde koşmasını tercih ederdim.Ama dediğin gibi .olsaydı gibi cümlelerin anlamı yok,zamanında düşünülmesi gerekirdi.

    2012 değişikliğinin temel amacı Redbull’u yavaşlatmaya ve adamları yeni bir burun,ön kanat ve egzoz çıkışı yapmaya zorlamaktı,işe yaramadı,Redbull daha da iyi şekilde geri döndü(2012de Mclaren’in pitstop gibi hataları da bunda önemli rol oynadı)
    2014’te de güvenlik bahaneleriyle çirkin burunlar ile görsellik bitirildi.
    Bu yılki Le Mans 24 saat yarışını izlerken yorumculardan birisi Üretici takımların bir kriz ile karşılaştığında ilk vazgeçtikleri alanın motorsporları olduğunu söylemişti,2014 değişiklikleri ile de güç motor üreticilerine verildi durum ortada.Renault’un da FIAT’ın da emisyon sorunları olduğunu ve 2016’daki emisyon ölçüm koşullarının değişimini 2017’ye erteletmeye çalıştığını okumuştum,hal böyleyse Renault da sene sonunda F1’den çekilebilir
    Bu yıl Kanada yarışı öncesi Sergio Marchionne’nin açıklaması vardı F1’in en temel sorunun “koruma mekanizması” olduğuna dair.Bana kalırsa F1 bir dönüşüm geçirecek ama bir çok kişinin da canı fena halde yanacak.
    Kanada röportajını izlemek istersen buyur abi linki https://www.youtube.com/watch?v=5IFEApr0okE
    Emisyon skandalı ile ilgili yazı da bu : http://www.motorsport.com/f1/news/analysis-the-impact-of-vw-diesel-gate-on-renault-s-f1-future/

    1. böyle alıntılamak doğru olan ama bazen panelde geç görünüyor yada ben beceremiyorum. Sınır var alt alta yorumlar sığmıyor. Olmaması da yerinde okuma zorlaşıyor.
      Aslında biz bu uzun diyalogları forumda yapmamız lazım ama alışamadık bir türlü doğru yer değil yorumlar ve gelip geçici oluyor bazen arkadaşların önemli bilgi kırıntıları yok olup gidiyor bu iyi birşey değil.

      Eyvallah, var olasın.
      Asıl mesele olan makineler tadsız, tuzsuz olunca insanın işin arkaplanına, sosyaline hevesi kalmıyor kimseyle görüşmek için uğraşası gelmiyor. Velhasıl ben motorsporları ve makinelerin genel halinden memnun değilim o da benden değil herhal 🙂 kaçıyor
      Linkler için teşekkürler daha oturaklı bakacağım.
      Eu luların kafası gitgeller yaşıyor. Kendi kurmaya çalıştıkları düzen kendi ayaklarına sıkabileceğini çok öngöremediler Euro6 normaları cidden büyük ağırlık getiriyor bunu da kendileri istediler bize ne… çok ileride planlanan euro7 ise dünyayı değiştirecek nispette. Bütün bunları global pazarı kendi lehlerine çevirmek için planladılar dangalakça işleri önce sport pazarı zorlamaya başladı malesef. Velhasıl bu uzar gider de kaşındıkları ve dikkati unuttukları amerikan tokadını sonunda yemeye başladılar. İnsanları kandırarak, yiyerek oluşturdukları büyüme pazarı bir yere kadar ayakları düzgün basmazsan yamulturlar adamı. Bu işin uzun vadeli ayağında o tabanı gerçekte boş şişirme algılarla büyütülen merdivenleri beşer onar çıkan markaları belki de batmanın eşiğine gelecek. 🙂 Umurumuzda mı değil ama aklen olanlara çakılan çok insan var şu günlerde 🙂
      Velhasıl F1 de işte böyle böyle yamultuldu büyükler herşeyi biliyor bazı vakaları göze alıp düzeltebilecekler mi göreceğiz. Bazı markaları çağırmak boşaydı… Şimdi kendi dertleriyle uğraşıyor bunlar bu işin üstüne gidilirse de algılar çok daha fena çakılacak eh avrupa insanları o kadar da mal değil zeki insanlar arab petrol dünyası cehillerine benzemezler…

      1. Kolamı cipsimi aldım olacakları merakla bekliyorum abi 🙂

        1. 🙂
          bende öyle yarışlar sarmayınca naapıcan..

  2. Onu GP2’de GP2 pilotlarına karşı görmek isterim

    Adamın GP2’den geldiğini unutuyor sanırım. Hamilton GP2’de ilk sezonunda şampiyon olan 3 pilottan birisi.

    1. FerrariFanTR avatarı

      Hocam diger pilotlar kim acaba?

      1. 2009 şampiyonu Hulkenberg
        2005 şampiyonu Rosberg olması lazım. Rosberg ilk şampiyonu bu arada.

  3. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Eclestone Bu F1’i sadece sen kurtarırsın.Todt’a kaldıysak Fon emirleriyla çalışıyor.V6’ları mantıklı gören,destekleyen Todt gibi beyninden şüphe duyduğum insanlar görev yapıyor.Bu F1’i bir şekilde sen düzene sokarsın.Bugüne kadar çok kızdım ama görüyorumki sen F1’i düzene sokacak tek adamsın.Görevinin başına tekrar atandın artık senden kontralar bekliyoruz karaktersiz Todt’a karşı.Bu arada haber de Hamiltonu gömmüş..

    1. Todt Briatore kadar düzenbazdır.O olmasaydı Ferrari’nin şampiyonluk sayılarından bir kaç tane düşmen gerekirdi.

      1. Yapma canım sende o kadar 🙂 kimle kimi kıyaslıyorsun. Todt mekanik geçmişi olan bir adam işin alın terinden, yağından geliyor Briatore öyle mi o iyi bir idareci, yıldız oynatıcı. Senin bu yaptığın fergusonla van gaal’ı bir almak gibi hem de düşürmek gibi. Ferguson boş adam mı Briatore neden boş adam olsun. Tek olayı yakalanmak Ron gibi. Çoğu yakalanmıyor. Todt a bakılacaksa Peugeot ve öncesi günlerden başlamak lazım nasıl bir adam olduğu ortaya çıkar. Onun kariyeri, seviyesinde kısa sürelerde o kadar isabetli işler yapan adamlar sayılı. Biz niye kızıyoruz böyle bir adam olduğu halde FIA da aksi bir profil sergilemesine..
        Marko da işin membağından bir adam. Sayı düşmeye başlarsak ortada başta otomobilciler kimse kalmaz…

        1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
          [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

          Benim de kızdığım nokta bu ya adanmışlığının tersi tavır sergiliyor ciğersiz.

        2. Michael Schumacher 1996’da inişli çıkışlı performans gösteren Ferrari ve Jean Todt’a yöneltilen eleştiriler sonrasında Jean Todt için şöyle demiştir:
          “İyi yarışlar geçirdiğimizde tüm övgüyü ben alırken,kötü yarışlar geçirdiğimizde tüm suçu takıma yüklemek doğru değildir,bu bir takım eforudur.”
          “Jean Todt Ferrari’deki en iyi insanlardan birisidir.Eğer Ferrari’yi yerle bir etmek istiyorsanız Jean Todt’u takımdan atın”
          Ferrari’deki kazanan takımı yaratan birincil adamdır Todt.

          Formula 1’de nasıl ki her şeyi tek bir insan başaramıyorsa F1’in şu an içinde bulunduğu durumun da tek sorumlusu Jean Todt değildir.2014 kuralları 2011 yılında Eylül ayında alınmıştı,hem FIA hem de takımlar desteklemişlerdi.

          1. Güzel derleme.
            Soy ismi McLaren olmayan Ron markayı nasıl ki bir dönem accayip bir hale getirdiyse o pili bitik, taşlanan Scuderia’yı şampiyonlukları dizen hale getiren asıl adamdır Jean. 2. bir isim yanında anılmayacak kadar. Biz malum 3’lüyü sayarken hep başa Schumacher’i koyardık ama aslında Todt’u koymak lazımdı tabi ki öyle azimli (yol sport otomobilleri için bile günlerini fabrikada geçiren adanmış bünye) bir pilot ve onun yanında beraber gelen harika kadro olmasaydı mümkün olmazdı ama o adamın ileri görüşlülüğü bir başka. Luca’nın yaptığı birşey yok aslında bir kaç adımdan başka kendisine Jean söylendiğinde getirmek, kesenin ağzını açmak, arkada politika yapmak o kadar. İşler tamamen Luca’nın ağzına kalınca olanları gördük Todt kadronun dağıtılmasını hiç istememişti ama patronlar isteyince yapacak birşey kalmıyor. Sonunda kendisinden sonrasını kurdu bıraktı.
            Tabi ki tek başına değil ancak fatura başkanlara kesilir, öyle olmak zorunda kendisinden beklenilenleri yapmadı federasyonu zorlayanlara izin vermeyebilirdi tam bir otomobilcilerin federasyonu gibi yönetti malesef. Halen de kararlılıklarından dönmüş değiller.
            Takımlar her zaman emme basma tulumba gibidirler sonra da veryansın ederler. Aslında Bernie’nin tavrı gibi idare onlara teslim edilemez uzun vadeli zihniyetleri yok.

            1. Haklısın hocam.
              Todt, 1995’te şampiyon olmuş ve muhtemelen 1996’da da şampiyon olabilecek Benetton’dan Schmi’yi getirdi.Schmi’yi 1 yıl sonra Ross Brawn izledi.1995 yılında Aldo Costa’yı getirdi,1997 yılında Rory Byrne’ü emeklilikten döndürdü.,yol otomobillerindeki başarılarını pek bilmiyorum ama söylediklerinden anladığım kadarıyla orda da gelişimi sağlamış.
              Her şeyden önemlisi geçen sene Serhan Acar abi yayınlarda bir çok kez dile getirmişti Todt ve Brawn Ferrari F1 takımın yönetimine hiçbir zaman LDM’nin müdahalesine izin vermemişler,LDM sadece başarıların keyfini sürmüş.

              Abi,takımlar konusunda da onların kısa vadede düşündükleri konusunda haklısın. FIA da hem takımlarla hem de yarış düzenleyen devletler ile baş etmek zorundaydı.(Tütün ürünleri reklamlarının yasaklanması gibi) Ama abi eğer 2014 kuralları beklenen etkiyi sağlayıp rekabeti ve geçişleri arttırsaydı hiçkimse şikayet etmeyecekti.Yani Renault,Ferrari gibi üreticilerin başarısızlığı(2014 anlamında) senin de dediğin gibi başkana kaldı gibi.

              1. Öncelikle 1-2 gündür yorumların, düzeyi dikkatimi celbetti tebrikler. Hissiyatımı demeden geçmeyeyim 🙂

                Sana bilgi olsun heryerde bulamazsın :p başarı demeyelim de kavramsal denemeler, testlerde dahli, fikri olmak, fabrika test pilotlarından fazlasını yapmak diyelim. (O yıllarda Ferrari’nin F1 pilotu olmayan test pilotları da vardır) Kısaca 360 Challenge, 430 Scu/Cup/GT2 (standart yol versiyonu söz konusu mu bilmiyorum), FXX (Enzo da en son testi hariç pek dahli yok), 599 dahli olan projelerdir. 360 CS, FXX bunların en yoğun olanları bu yüzden en özel şasi kodları kendisine de ücretsiz hediye edilmiştir.
                Evet bu söyleneni 5 yıldan fazladır burada da fazlaca yazdık. Todt’u herhangi bir patron gibi biliyorlar ama değil örnekle şu kadar ki Todt direkt Sergio’ların yani fiat, hissedarların masasına Luca’nın yanında oturup cesurca konuşan, ikna eden, karar aldıran biri. Bunlar tabi çok sonradan anlaşılıyor ki zaman içerisinde birikinti yapmış içinde 🙂 Mesela Ron böyle birşeye izin vermez ama Todt klasik bir patron değil söker alır ki aldığı operasyon da çokmuş. Ne zaman ki Luca’nın Kimi inadı iyice açığa çıkıyor yani 2 ileri isimle bir takım istiyor ki başta Todt ve Brawn bunun doğru formül olmadığını biliyor ancak anlatamıyorlar. (çok sonra öğreniyoruz ki LDM fernando’ya da bir göz atmış) Yine Öğreniyoruz ki ayrılışlarla sonuçlanan süreç 2005 son çeyreğinde neredeyse kriz halini alıyor ve birileri yoruluyor! 2006’nın kadro için nasıl çetrefilli geçtiğini ve belki de birşeylerin kaçmasına sebep olduğunu bundan sonra bu şartları da ekleyerek düşünülmesi lazım.
                Çok sonraları herkes anladı ki o kadro beklenmedik ayrılışları sahnelemese 3-4 yıl daha en azından bazı kişilerle yürümeye devam ederdi. Birilerinin bir daha da Scuderia’a çok sıkı yaklaşmamasının nedenleri var yani.

                Ben eskiden takımları çok nitelikli ve herşeyi yönetebilecek sanırdım ama üst üste 2008/9, 12 ve 14 düzenlemelerinde biriktirip görünce resmen mal gibiler bunlardan topluca cacık çıkmayacağına kanaat getirdim.
                14 için .saydı diye birşey yok malesef ki benim gibi olayın çok dışında, cahil biri bile formülün doğru olmadığını bu işin kötü sonuç vereceğini görebiliyorsa o adamlar için 2 şey vardır ya salaklardır yada başka politik oyunlar vardır ben 2. sini seçiyorum.
                Kısaca ilk sezon dahi 3 üretici yakın sahne ortaya koysa dahi formül eksik olduğundan cazibe aşağıya doğru düşüş gösterecekti sadece bu oranda değil. Çünkü hatalar silsilesi öncesine 2009/8 lere dayanıyor.
                Yeterli görmediğimiz Vatanen belki de daha cesur çıkacaktı bilemiyoruz.

      2. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

        Ciğeri üç kuruş para etmez sen kaç tene diyosan düşsünler düşebiliyorlarsa brutus

  4. Mühendislere net kurallar ve istenen özellikler açıkça verilirse mühendislerden zarar gelmez, gelemez… Zaten mühendisler, teknik insanlar olmasa F1 olmaz…F1’i yönetenler saçma ve ikide bir değişen kurallar getirmezse F1 zevkli hali kaçmaz..

  5. F1’in son döneminde gerçekten birşeyler yapmaya çalışan hiç yoksa doğru bakmaya çalışan tek adam.
    Alacak beni yanına verecek full yetkiyi insanların çığlıklar atarak nasıl izlediğini görecekler 🙂 izleyici sayısı şimdinin 5 katına çıkıyor görecekler 😀

    Temel kaide; basitleştirilmiş makineler insanları yakın yapar, mücadeleyi açık eder, sahneleri yalınlaştırır, insani niteliği yani pilotluğu öne çıkarır, pilotluğun kaabiliyetini insanlara anlaşılır kılar. Niceliğin ihtiyaç duyduğu temel arayışı güç, ses, tampon tampona, açık savaş…. geri getirir.
    2000’lerin ilk çeyreğine dönmek kesin çözüm değil yine zaman içerisinde bu gereksiz dengeye yaklaşır, oturur. Daha öncesine, basitliğe gitmek lazım.

    Bu yönde WEC gibiler de doğru yönetilmiyor artık bir makine paketlemek eskiye göre devasa bir zaman gerektiriyor. Ancak halen çetinliği, zorluğu, yakın mücadeleyi ortaya koyuyorlar bunu da aslında arkalarında yürüyen kendilerine göre basit makinelerle rahatlıkla sunuyorlar. Ancak pilotlar için çok kolay, insanlar için anlaşılması güç makineler. Bir MC12 GT1, Porsche 917 e baktığınız da anlaşılmayacak hiçbir şey yok ama sıkı takipçiler için bile bir Porsche LMP’i tam anlayabilmek için yüzlerce saat araştırma yapmanız gerekiyor.
    Bu bir lünaparktan alınacak hisler, tatminin yanın da büyük bir gereksizlik.
    İnsanlar zaten gittikçe zor bir hayat yaşıyorlar. Basitleşmiş eğlencelere ihtiyaçları var.
    Her zaman Crysis oynanmaz Worms, Pacman, Angrybirds gereklidir.

    1. 918 olmasin.917 70lerde Le Mans galibi.Ozellikle turbo versiyonu can amda rakiplerini cekirdek niyetine yemis bir aractir.

      1. Değil tabi ki 918 benim için aynı mevcut F1’ler gibi elektronik metal kalıbı hissiz ruhsuz birşey o kadar. İyi yürüse ne yazar yürümese birşey yazmayan birşey 🙂
        Eski olandan daha eski olana götürdük 🙂 birebir ilgisine de takılmamak gerek. 917-30 dedin mi akan sular durur.

    2. Yahu sen basit makineler dedikçe aklıma çıkrık makara geliyor. Okulda kafayı nasıl yaktıysam 😀

      Şimdi ben karbonfiberi yasaklayacaksın, kaynaklı aluminyum kullanmak şart olmalı desem vay efenim ne dedin dersin. Basit dediğin öyle olur. Oldum olası sevemedim o kara hafif şeyi.

      Crysis 3’ü indirmişim, masaüstünde ISO duruyor, orman yok hepsi şehir içinde geçiyor dedikleri için kurmuş değilim. Gamepadle Mario, dosbox’la Volfied oynuyorum 😀 Oynadığım en modern oyun (sim hariç) lol, onu da ciddiye almıyorum. Botlara karşı takılıyorum.

      1. Sende bitirdin ha bu basitliği iyice 🙂 Basit deyince E30 M3 evo yu al M4 GTS i değil 😛

        O kadar da değil yahu neden çünkü işi kolayından hafifletiyor eskiye dönelim deyince direk eski dünyayı ışınlayalım demiyoruz. 900 kiloluk F1 mi olur 😛
        F40 gte ‘yi herşeyiyle aynı kafayla carbon f. şasiyle üret max 700 kilo çıkmazsa bende ne olayım 🙂 Artık carbon f. olmadı mı güvenliğin g sinden bahsedemiyorsun ki.
        Harika, çok güzel birşey de alıp takamıyorsun ki çok pahalı meret yoksa herkes istiyor vette’sine porşuna döşemek

        İnanır mısın volfied yazacaktım sildim 🙂 angry nin ismi de zor geldi aklıma. Ben meslekten de sebep sıkı pc ci, oyuncuydum aslında sık birçokşeyi oynardık da sıkıldık crysis 1 döneminden beri popüler oyunculuğa sıkılganım. Epeydir bitirdiğim oyun yok yaşlandık artık oyun arşivi dizmeye. Steam de çok birşeyim yok ama arada COD Multi oynuyorum beceremiyorum da yoksa uzun işletmeci, kurucu int. cafe geçmişinden sıkı quake, cs, RA, mmorpg ciydik. Otomobil hariç gençlere yetişilmiyor artık 🙂

  6. Mosley baya dolmuş ve doğru şeyler söylemiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir