Tost: "Bourdais Önde Gidenlerden Olacak"

yazar:

kategori:

Scuderia Toro Rosso takım patronu Franz Tost, Champ Car şampiyonu Bourdais’in hızına kavuşması için bir kaç yarışın geçmesi gerektiğini düşünmesine rağmen Fransız pilotun bu sezon Formula 1’de önde gidenlerden olacağından şüphesi yok."

Bourdais, Chmap Car’daki şampiyonluklarının ardından Formula 1’e geçmiş ve bu kategoriye geçiş için öğrenme zamanında olmasına rağmen Fransız pilotla ilgili olarak Tost, Sebastian Vettel ile denk olacağını düşünüyor.

Tost: "Kış süresince Bourdais’in yeni araca, oluklu lastiklere, ağır bir Champ Car arasında kıyasla hafif bir F1 aracına alışmasına izin verecek şekilde çok kilometre katettik."

"Bu etkenlerin bir araya gelmesi, yeni bir pilot için baş etmesi kolay bir durum değil. Ama şimdiye kadar Sebastien , harika bir iş çıkardı. Bir F1 yarış haftasonu ritmine ayak uydurdu ve ilk bir kaç yarış onun için pek kolay olmayacak. Ama 5. veya 6. yarıştan sonra önde gidenlerden olmasını bekliyorum"

Güçlü bir pilot dizilişi ile Tost, Toro Rosso’nun bu sene performansını arttırabileceği konusunda iyimser.

Tost: "Her iki pilot da takımla iyi ilişkiler içinde ve bunun, yarış sonuçlarına yansımasını umut ediyorum"

"Red Bull, 2007 sezonunda 7. olan Toro Rosso’dan bir gelişim bekliyor. Alt yapımızı da geliştiriyoruz, yeni çalışma alanları ve makineler. Adım adım, orta gruptaki takımlarla olan farkı kapatmak istiyoruz"

Tost, Toro Rosso’nun sezonun başlangıcında eski araçlarını kullanma kararının, rakiplerinin yeni araçlarının mekanik sorunları çıkmasıyla karşılığını alacağını düşünüyor.

Tost: "Yeni sezona STR2B ile başlayacağız, bazı düzenlemelerin yapıldığı geçen seneki araç, ana hatlarıyla yeni kurallara uyarak. İlk dört yarışta başarılı olabilmek için kilit nokta olan yüksek dayanıklılık seviyesi bekliyoruz"


Yorumlar

  1. Fatih Gülmez avatarı

    daha kaliteli bir takımda neler yapabileceğini görmek isterdim doğrusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir