Button Honda Gelişimine Güveniyor

yazar:

kategori:

İngiliz pilot Jenson Button, Perşembe günü Honda’nın 2008 aracını savundu ve testlerde tempodan uzak görünmesine rağmen takımın iyi bir gelişim kaydettiğini söyledi.

Button: "Aracın dayanıklı ve yumuşak bir şekilde sürülebilir olduğundan emin olmak için saatlerimizi verdik"

"İşlerin ilerleyiş şeklinden mutlu olduğumu söylemem gerekiyor. Her testte çok ama çok alanda ilerlemeler kaydetiyoruz. Ve benim için, aracın sürülebilir olması beni mutlu ediyor. Bu, kolayca inşa edebileceğimiz bir araç"

Honda, 2007 senesinde kötü bir görüntü çizdi ve takım pilotları aracın hakimiyetinin kötü olmasından dolayı sıkıntı çektiler.

Japon takım sezonu 6 puanla 8.sırada tamamladı ve sezon bitiminde eski Ferrari teknik sorumlusu Ross Brawn ile anlaştı.

Geçen Perşembe Jerez’deki testlerde Button, McLaren’den Heikki Kovalainen’den yaklaşık olarak 3 saniye gerideydi ve Honda, üretici takımlarda en yavaş olanıydı.

Bununla beraber Button, sezon başlamadan önce ve ayrıca sezon içinde de takımın önemli gelişimler göstereceğine inanıyor.

Button: "Sezon boyunca çok gelişeceğimiz konusunda iyimserim. Ayrıca ilk adımımız olan Melbourne için bile aerodinamik olarak iyi bir adım atacağımıza inanıyorum"

"Geçen senekine kıyasla bu araç, sürülebilir bir araç. Bu araç… aracı anlarsınız işte, böylece araç üzerinde çalışabilir ve geliştirebilirsiniz. Geçen sene aracı, sezonun ilk bölümündeki çalışmasını anlayamamıştık."

"Ve değişiklikler yapmak çok zordu. Çünkü, çok istikrarsızdı. Bu yüzden bu sene, hız eksiğimiz olmasına rağmen bu aracı sürmekten memnunum, sürülebilirlik çok dha iyi."

"Aracın daha fazlasına sahip olduğunu hissedebilirsiniz, aracı geliştirmek ve ilerleme kaydetmek için bu çok önemli."


Yorumlar

  1. Geriye en önemli sorun kalmış. Hız:) umarım onuda başarırlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir