Pilotlar Birliği Başkanlığı, Bahreyn'de Oylanacak

yazar:

kategori:

De la Rosa, BMW Sauber ile yarış pilotluğuna geri dönmesinin, artık başkanlığa yeteri kadar zaman ayıramayacağı anlamına geldiğini düşünüyor.

GPDA sorumluları Mark Webber ve Fernando Alonso ile de görüşen De la Rosa, yerine birinin geçip geçmeyeceği konusunda son kararın Bahreyn’de Cuma günü belirleneceğini söyledi.

Toplantının ne zaman yapılacağı konusunda De la Rosa: “Bahreyn’de olacağına karar verdik. Cuma günü toplanacağız. Bütün GPDA üyelerine, ne istediklerini soracağız. Kişisel olarak yerime başkasının geçmesini isterim”

“İki senedir bu işi yapıyorum. Daha fazla zamanı olanlar var ve işine bağlı birilerine ihtiyacımız var. Yaptıklarımdan mutluydum, iyi bir iş çıkardığımı düşünüyorum ve şimdi ise, daha fazla zamanı olan birilerinin görevi devralma zamanı. Bu kararı onlara bırakacağım, benimle aynı fikirde olacaklarını düşünüyorum ama ne söyleyecekler, göreceğiz”

De la Rosa, bu görev için yedek pilotlardan birinin olabileceğini düşünüyor. Bu görev için Nick Heidfeld, ön plana çıkıyor.

De la Rosa: “Başkan veya yönetcisi olarak bir test pilotuna ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Çünü o pilot, yarış haftasonların çok iş yapacak. Ben de öyle yapıyordum. Yarış haftasonlarında Fernando ve Mark’ın yükünü azaltmaya yardım ettim”

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir