Marko: Motor Sorunu Austin’de Bitecek

yazar:

kategori:

Helmut Marko, Red Bull’un yaşadığı motor tedarikçisi sorununun Austin’de çözüleceğinden emin.

Red Bull eğer rekabetçi motora sahip değillerse Formula 1’den ayrılmayı düşünüyor.

Renault ile yaşadığı sorunların ardından Fransız üretici ile yollarını ayırmaya karar veren Red Bull, Ferrari ve Mercedes tarafından reddedildi.

Bir diğer motor tedarikçisi Honda, 2016 yılında ikinci bir takıma motor sağlamayacağını açıkladı. Ancak Autosprint, bu konuda küçük bir umut olduğunu yazdı.

Ancak Red Bull, Honda’ya geçmek yerine Renault motoru kullanmanın daha iyi olacağını düşündü ve ibreyi yeniden Fransız takıma çevirdi.

Austin’de konuşan Marko “Austin’de toplantı yapacağız. Masadan kesin bir çözüm ile kalkacağımızdan eminim” dedi.

İddialara göre Toro Rosso gelecek yıl 2015 Ferrari motoruyla yarışacak, Renault ise Renault ile yola devam edecek.

Red Bull’a ne olacağı sorusuna cevap veren Toto Wolff “Bilmiyorum. Red Bull yönetiminin bir parçası değilim”

“Son iki ay içinde çeşitli çözümler duyduk ama kararı ben vermiyorum. Onlar Renault ile konuşuyor ve devam ederlerse F1 için iyi olur” dedi.


Yorumlar

“Marko: Motor Sorunu Austin’de Bitecek” için 5 yanıt

  1. Rebdull f1 tarihinde 4 şampiyonlukta değil de en nazlı takım olarak anılacak gibi,Reno bunlara yağmurlu havada su vermez artık,Ferrari ve Mercedes ten aynı motoru talep etmesi başka bir sacmalık

  2. Büyük ihtimalle Renault ile tekrar anlaşacaklar. Ben asıl Lotus’a ne olacağını merak ediyorum. Mercedes Manor’la kotayı doldurdu. Renault Lotus’a motor mu tedarik edecek ? Yoksa takımı mı satın alacak ?

  3. Renault Redbull ile yola devam edecekse ilk olarak seni takımdan göndermelerini talep etsin.Sırf senin konuşmaların yüzünden ortam bu kadar gerildi.

  4. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Devam edecekler işte o yüzden traşı bıraksınlar. Çekiliriz de sökmez bundan sonra. Bernienin v8 fantazisi de son bulur. He dönerse 2017yada sonrası için dönsün ama herkes için ben varım 🙂

    1. Motor sorununu idare etmede batırdı takım.Ama gridde olmaları yinede iyi olacak. Hatta Toro Rosso 2015 Ferrari motoru ile ana takımın önünde olabilir çoğu yarışta

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir