Mansell: Yıllardır Kuralların Değişmesi Gerektiğini Söylüyorum

yazar:

kategori:

Eski F1 dünya şampiyonu Nigel Mansell, Formula 1’de planlanan değişikliklere destek verdi.

F1’de 2017 yılından itibaren daha agresif tasarımlı araçlar, daha sesli motorlar, daha agresif lastikler ve daha rekabetçi bir Formula 1 planlanıyor.

Eski F1 pilotu Nigel Mansell “Formual 1 kuralları değiştirilmeli. Yıllardır bunun yapılması gerektiğini söylüyorum. Şuanda pitte 30 tane mühendis var. Ama benim zamanımda bu sayı üçtü. Benim zamanımda lastikler genişti. Şanslıydık, çünkü kendi yeteneklerimizi gösterebiliyorduk. Virajlarda yüksek süratle gitmek herkesin yapabildiği birşey değildi”

“Şuanda pit duvarı olur olmaz herşeyi söylüyor. Pilotların kendilerini göstermesi mümkün değil. Bugünün otomobillerini sürmek çok kolay.”

“Eğer zorlarsanız lastikler aşınacaktır, bu yüzden yavaş gitmek zorundasınız. DRS gibi bir delilik var. O da ne öyle? bir pilotu geçerken yardım almak mı? bunun neresi yetenek gerektiriyor?”

“Eskiden hiç yarışmadığınız pistlerde yetenekleriniz sayesinde ön plana çıkardınız. Ama artı simülatörler var ve herkes hazırlıklı gidiyor. Çoğu şeyi mühendisler yapıyor” dedi.


Yorumlar

“Mansell: Yıllardır Kuralların Değişmesi Gerektiğini Söylüyorum” için bir yanıt

  1. Cok güzel belirtmiş.Ben tastan cikardim.bunlar sadece yedi demis.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir