Alonso'ya Göre Ferrari Bahreyn için Hazır

yazar:

kategori:

Alonso buün Williams pilotu Nico Hulkenberg’in ardından en hızlı ikinci isim oldu. Yarından itibaren Felipe Massa, F10’un kokpitine geçecek.

İspanyol pilot, Ferrari’nin artık hazır olduğunu söylüyor.

Yarış kazanacak bir araca sahip olup olmadığı sorulduğunda Alonso, “Bilmiyorum” diyor ve devam ediyor; “Açıkça ortada olan bir şey var ki, o da harika bir iş çıkarttığımız. Araç tüm hazırlık testleri boyunca çok iyiydi. Ben de şanslıydım çünkü kuru pistte çok fazla çalışma fırsatı buldum.”

“Testlere başlamadan önce bir liste yapmıştık ve bugün de listenin son sırasındakileri kontrol ettik. Bu yüzden Bahreyn’e vardığımızda her şeyi bitirmiş, ödevimizi yapmış olacağız. Ardından neler olacağını göreceğiz.”

“Rakiplerimize göre ne kadar hızlı olduğumuzu bilmiyoruz ama potansiyelimizin yüzde yüzünü ortaya çıkardığımızdan eminim.”

Alonso, F10’un şimdiye kadar kullandığı en iyi F1 aracı olduğunu da yineledi ancak bu aracın bu sezonun en güçlü aracı olacağını iddia etmediğini belirtti.

“Genellikle söylediğim şey bu çünkü öyle düşünüyorum ve bunu yineleyebilirim. Bu araç şimdiye kadar kullandığım en iyi araç ama bu, griddeki en iyi araç olduğu anlamına gelmiyor.”

“Sahip olduğum en iyi araç bu ama ilk yarışa kadar bizim aracımızdan daha iyisi olup olmadığını bilmek imkansız.”

 

 


Yorumlar

  1. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    o Kadar olumlu ve herşeyin iyi olduğundan bahsediyor ki, işlerin kötü gitmesi halinde sunabileceği bahaneleri şimdiden dekarte ediyor.

    Malumdur alonso sıkı bir bahanecidir.

    ve Massa bu huyunu bize tekrar gösterebilmesi için alonsoya gerekli sebebleri verecektir.

  2. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    adam haklı renoda bıle puan almayı bılen aracı podyuma tasıyabılen bı pılot ferrarıye gecınce essekten ata bınmıs gıbı oldu galıba bu onun neler yapıcagının habercısı gıbı nedersınız?

  3. Alonso'nun çok ilginç ve bir o kadar garip yorumlarda bulunduğunu herkez biliyor.Geçmiş sezonlarda bunları gördük yaşadık.Gerçekten renkli bir isim.Alonso fanları bu yoruma kızmasın çünkü şahsen takdir ettiğim ve sevdiğim bir pilot.Ferrari'deki hayatıda çok renkli ve başarılı olacak.

  4. 0versteer, alemsin:).Kıt olanlar için tam metin açıklama gelmişdir(yada anlamamak isteyenler için).Aracın iyi olduğu söylenmekle birlikte benim açımdan henüz öyle bir kanı oluşmadı.Ayrıca Alonso nun aracın hazır olduğu konusundaki açıklamaları hız içn değildir.Testler sonucunda aracın kullanılabilir hale gelmiş olmasından (işlemler bitirilmişse) her zaman bahseder.Örneğin geçen senelerde yavaş olan araçlarınada aynı açıklamalarda bulunmuş olmakla birlikte bu açıklamalarda bulunduğu araçlarında genelde yarış ortasında kalmamışdır(nazar değmesin).
    hadi millleettt vakit geldi… toplanınn yarışaa.

  5. elif çivici avatarı

    Nedir bu kendinden emin tavırlar Alonso cugum? 😀 Cidden beni daha çok heyecanlandırıyor.

  6. umarım burak.ancak ben massa yı bahreynde 1 adım önde görüyorum demiştim ancak.2005 2006 yıllarında alonso 2007 2008 de massa kazanmış.yani tekrar eşitler.

  7. Alonso anlayışı kıt olanlar için ekstra bir açıklama eklemiş. iyi yapmış.

  8. evet espoir(Al10so). bizler hep bunu anlatmaya çalıştık ama, bazı arkadaşlarımız söylemleri farklı yorumladıkları için aramızda anlamsız tartışmalar çıktı. dediğin gibi; alonso bu açıklamayı keşke daha önce yapsaydı…

  9. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Mercedes kazanamayacaksa ilk yarışı Ferrari'nin kazanmasından çok RedBull'un kazanmasını isterim Ferrari kazanacaksa illa Felipe kazansın

  10. Ben duble geleceğini düşünmüyorum.O kadar farklı önde değilizdir her ne kadar Redbull ile güçlü gözüksekte halen kim en iyi bilinmiyor.Ancak yapılan bu açıklamalar cesaret verici.Geçen sene belki bunu düşünemezdik ancak bu sefer işler yolunda görünüyor.Özellikle araç dayanıklılığı ve lastik kullanımındaki perfonmans göğsümüzü kabartıyor.Aylarca verilen geliştirme çabaları meyvesini verir umarım.Geçtiğimiz sezon özellikle 1. yarı sürekli yolda kalan bir aracımız yok artık diye tahmin ediyorum.Her anlamda çok daha iyi.Taktiksel olarakta geliştiğimizi tahmin ediyorum.Sadece dün arıza yaşadık ve 1 kezde yanılmıyorsam Massa bugün çıkan sorun ise spindi.Bir yıl evvelki fiyaskoyu tekrarlamayız bu sefer.Şampiyonluktan ötesine sevinemem açıkçası.3yıldır özlediğimiz pilotlar şampiyonluğunuda yakalamak harika olur.Ferrari bu kararı aldığında büyük bir risk almıştı aslında ancak başka seçeneği yoktu ve şimdi haklı olduklarını görür gibiyim.Umarım sezon bizim için çok iyi geçer.

  11. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    "Genellikle söylediğim şey bu çünkü öyle düşünüyorum ve bunu yineleyebilirim. Bu araç şimdiye kadar kullandığım en iyi araç ama bu, griddeki en iyi araç olduğu anlamına gelmiyor."

    "Sahip olduğum en iyi araç bu ama ilk yarışa kadar bizim aracımızdan daha iyisi olup olmadığını bilmek imkansız."

    Keşke bizim açıklamaya çalıştığımızı en başından söyleseydinde ortalık karışmasaydı o kadar. Gel ilk yarış geeeeeel!

  12. Teslere bakıldığında bahreynde Ferrari ve Redbull önde olacaklar.Bence ferrari bir adım daha önde.Bahreyne de duble gelebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir