Takımların Barselona Testleri Cuma Notları

yazar:

kategori:

McLaren

Hamilton ile çalışan McLaren, Button’un başlattığı çalışmaları sürdürdü: ince ayarlar ve lastik evrimi. Sabah kısa sürüşler yapan takım, Hamilton ile aracın dengesinde faydalı değişiklikler buldu. Sabah bir çok ayar değişikliği yapıldı, öğleden sonra ise tek uzun mesafeli sürüş yapıldı.

MercedesGP

Michael Schumacher ile çalışan MercedesGP, bir önceki gün Rosberg’in başlattığı gelişim programını sürdürdü. Schumacher, uzun sürüşlerde aracın dengesi ve ayarları üzerine yoğunlaşırken takımın yarış haftasonu prosedürleri üzerinden de geçti; bunlara pitstoplar, antrenman başlangıçları, ilk yarış hazırlıkları da dahildi. Schumahcer, kesik klesik çalışmalarına rağmen günden memnun ayrıldı

Red Bull

Red Bull için direksiyonda Vettel vardı. Takım, kendisinin ikinci yarış hafta sonu simulasyonunu yaptı. Öğleden sorna ufak bir mesele nedeniyle pistte duran Vettel, büyük sorun olmaması nedeniyle iyi bir gün geçirdiklerini düşünüyor. Takım araçtan memnun

Ferrari

Araçta Alonso son gününü geçirdi. Takım, ayar çalışmaları, yeni aerodinamik parçaların değerlendirilmesi ve başarı ile tamamlanan bir yarış simulasyonu yürüttü. Görevi Massa’ya bırakacak olan Alonso, şimdiye kadar yapılan işlerden memnun ve yarışta lastiklerin nasıl kullanılacağının kilit unsur olduğunu düşünüyor.

Williams

Williams adın, günü lider tamamlayan Hulkenberg pistteydi. Takım, Bahreyn hazırlıkları yanı sıra bazı yeni aero parçaların (sidepods) değerlendirilmesi, pitstop çalışmaları yaptı. Araç üzerinde bazı ayar çalışmaları da yapan Hulkenberg, bazı ilginç şeyler bulduklarını belirtti.

Renault

Renault’ta ikinci gün Kubica çalıştı. Polonyalı pilot, sabah kısa sürüşler ve ayar çalışmaları üzerinde dururken öğleden sonra sınırlı turlar atmak durumunda kaldı. Süspansiyondaki sorun nedeniyle önemli pist süreleri kaybeden Kubica, takımın bu sorunun üstesinden geleceğine inanıyor. Kubica ayrıca, Cumartesi ve Pazar gelecek parçaların, aracın temposunu arttırmasını bekliyor.

Force India

Liuzzi ile çalışan Force India, bir yarış mesafesi de dahil olmak üzere yoğun bir programdan geçti. Sabah kısa sürüşler üzerine çalışan Liuzzi, öğle arasının ardından yarış simulasyonuna geçti. Dayanıklılıktan memnun kalan İtalyan pilot, aracın verdiği tepkilerden de cesaret aldı. Takım ayrıca bazı süspansiyon parçalarının, yakıt sisteminin ve kontrol sistemlerinin de denemesini yaptı.

Toro Rosso

Toro Rosso için Cuma günü piste Alguersuari çıktı. Programda tam yarış mesafesi ve pitstop çalışması vardı. Aracın dayanıklılığından memnun kalındı.

Lotus

Lotus adına Trulli koltuğa oturdu. Takım, ayarlar açısından verimli bir gün geçirdi. Bu konuda bazı sorunları belirledi. Hidrolik soruna rağmen takım günden memnun

Virgin

Glock ile çalışan takımda yine sorunlar yaşandı. Önceki hidrolik problem ve Perşembe günkü kaza nedeniyle takım, Bahreyn için prosedürel hazırlıklara yoğunlaştı. Cuma günü hidrolik sorun yaşamamanın keyfini yaşayan takım bu seferde Glock’un, gaz pedalından memnun kalmamasından rahatsız oldu. Bu sorun, akşam giderilmeye çalışılacak.

BMW Sauber

Cuma günü Perdo de la Rorsa ile çalışan takım, yoğun bir programdan geçti. Sauber, bir serbest antrenman, sıralama ve yarış simulasyonu yaptı. Hiç bir teknik sorun yaşamayan takım, aracın dengesini geliştirdi; dayanıklılıktan memnun kaldı.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir