Vettel'in Dayanıklılık Konusunda Endişesi Yok

yazar:

kategori:

Alman pilot, bu öğleden sonra yarış simülasyonu yaparken aracını pist üzerinde durdurarak kırmızı bayraklara neden olmuştu.

Vettel, “Tabii ki aracı durdurmak istemezsiniz ama bazen hasar görmemek için riskler almak da istemezsiniz. Bu yüzden verilerde bir terslik gördüğünüzde aracı durdurmak en iyisidir.”

“Yarış içinde devam etmeye çalışırsınız ve bazen bu iyi sonuç verir ama bazen de aracı durdurup garaja dönmek zorunda kalırsınız. Ama ideal olan aracı garaja getirmektir, pistte bırakmak değil.

“Ancak ben şu anda dayanıklılık sorunları yaşadığımızı düşünmüyorum. İyi görünüyor. Olanların hepsi bana göre normal şeyler. Yeni bir aracımız var, yeni parçalar… Her şey yeni ve farklı bir tasarım. Araçlar değişti, daha büyük yakıt tankları var artık.”

“Bana kalırsa Ferrari bugün fazlasıyla hızlı göründü. Muhtemelen bu sabah düşük yakıt yükündeydiler. Eğer 1.2o’lerde turlar atarsanız düşük yakıt yüküyle çıkmışsınızdır ancak Alonso uzun sürüşlerde de hızlıydı. McLaren ve Mercedes’te durum neydi bugün tam olarak bilmiyorum.Ayrıntılı olarak inceleyemedim ama bugün o kadar da hızlı görünmediler.”

“Ama Jerez’deki diğer günlere ve düne, ayrıca önümüzdeki iki güne bakacak olursanız, bir başka sürprizle karşılaşacaksınız. Bazen işler değişiyor. Ama genel olarak her şey çok yakın. Dört takımın hepsi büyük takımlar ve geçmişte birçok kez rekabetçi olduklarını kanıtladılar. Bu yüzden çok yakın bir mücadele olacak.”

“Sizlere herkesin bir saniye önünde olduğumuzu söylemek isterdim tabii ki ama en azından şu anda durum bu değil.”


Yorumlar

  1. dayanıklılık problemi yaşamayan bir araçta neden verilerde bir terslik olsun? neden hasar vermemek için pistte durdurmak zorunda kalsın? dayanıklı olduğunu iddia ederken söylediği sözler bile dayanıklılık problemi olduğunun bir kanıtı. garip bir açıklama yapmış vettel.

  2. Adrian Neewey araçlarında zaten son yıllarda hep datyanıklılık konusunda endişeler var.

  3. Benim hızları açısından hiç şüphem olmasada dayanıklılık açısından şüphem var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir