Mateschitz: "Tek Hedef Şampiyonluk"

yazar:

kategori:

Red Bull, geçen sene her iki şampiyonada da ikinci oldu ama sezonun ikinci yarısında rakiplerine üstünlüğü belirgindi.

Mateschitz’in takımı, geçen senenin sonundaki momentumunu koruyup 2010’da şampiyonluklara ulaşmayı hedefliyor.

Red Bull patronu, bu sene sadece şampiyonluğun hedef alındığını dile getirdi.

Mateschitz: “Her sene gelişen gerçekçi beklentilerimiz var. Geçen sene ilk 3’te bitirmek istiyorduk, bunu da başardık”

“Bu sene ise şampiyonluk mücadelesinde olmalıyız, çünkü 3 en hızlı takım arasındayız. Kalanı ise bizim dışımızda FIA kararlarına, pilot hatalarına, dayanıklılığa, güvenlik aracı süreçlerine vs. bağlı”

Mateschitz, geçen sene iki katmanlı difüzörler karmaşasının takımlarına zarar verdiğine, Vettel’in de şampiyonluğa uzanma şansının olduğuna inanıyor.

Mateschitz: “Geçen sezonun başında Brawn’ın temposuna ayak uydurabilen iki katmanlı difüzörsüz tek takım bizdik. Eğer yeniden araç üretmemiz gerektiğini, Vettel’in Melbourne’den sonraki ceza almasını göz önüne alırsanız, geçen sene zaten şampiyon olabilirdi.”

“Şimdi, geçen sene bitirdiğimiz yerden devam etmeliyiz. Şampiyonluk için herhangi bir garanyi yok ama hedef bu”

Avusturyalı milyarder, Vettel ve Webber’in şampiyonluk için mücadele edebileceğine inanıyor ve aralarındaki rekabetin takım için sadece olumlu olduğunu düşünüyor.

Mateschitz: “Sebastian gibi o da yapabilir. Eşit güçteki iki pilotta sorun olmaz, aksine büyük bir avantaj sağlar. Çünkü, birbirlerini sınırlarına zorlarlar Sebastian, geçen sene Mark’a göre daha fazla galibiyet ve sıralama birinciliği elde etti ama en hızlı turlarda denktiler. Şüphesiz Vettel, son belki 10 senede bir gelecek olağanüstü bir kişilik.”

“Onun baskısı ile Mark, kendi sınırlarına gözle görülür ölçüde zorlayabildi. Vettel’in, genç pilot programımızın bir ürünü olması da bizim için ilave bir tatmin”


Yorumlar

  1. tabi redbull için en önemli nokta renault motoru.ve performansı

  2. ferrari-mercedes-mclarenin şampiyonluk şansı ne kadarsa redbull unkide en az onlar kadar hatta belkide mclaren ve ferrariden daha fazla çünkü mclaren ve ferrari gibi sıfırdan difüzöre uygun araba yapmadı 2009 da ki aracını geliştirdi.dolayısıyla.en azından ilk yarışlarda çok çok rekabetçi olacaktır.süprizde yapabilir en büyük rakipleri mercedes.söylenildiği gibi mercedes yepyeni bir difüzörler başlayacaksa sezona ve oda tutmazsa redbull un şansı çok yüksek.

  3. arkadaşlar hemen asıp kesmeye başlamış redbull da aynı büyük takımlar gibi difizörsüz sezona başladı hiç bir boşluktan da yararlanmadı ve sezonun 2. yarısında da en iyi takımdı.

  4. alonsomassa avatarı

    bu sene alonso,massa,schumi,lewis,button,vettel,rosberg veya webber dışında birisi şampiyon olursa 2012 yi beklemeye gerek kalmaz bence.

  5. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Bu sene Mercedes motorlu araçlarda yarışan pilotlar dışında destekleyeceğim yegane insan MASSA' dır.Ondan bu yıl çok şey bekliyorum.En azından Alonso' ya karşı.Bu arada ColonelTurk yorumunu çok beğendim.

  6. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Neye göre Alonso çok merak ediyorum.Massa, Button, Schumi, vs varken bu kadar rahat Alonso denilmesi çok ilginç geliyor bana.

  7. mert merter avatarı

    adam kötü bisey dememis kizmayin sampiyon olmak her takim patronunun hayali oda konusmus ,gecen sene aynen baskin bir sekilde yakalandi diyer takimlar bosluga

  8. bu yıl alonso veya hamilton'dan başkası şampiyon olursa benim için sürpriz olur.

  9. ColoneLTurK  avatarı

    Birisi bu amcaya "geçen sene köpeksiz köyde rahat rahat değneksizce gezdiklerini" söylemeli.Daha büyükler bu tip iddiada bulunmamışken,biraz sakil durmuş…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir