Mateschitz: "Raikkonen İçin Henüz Bir Plan Yok"

yazar:

kategori:

Raikkonen, şu anda Dünya Ralli Şampiyonası’nda Red Bull’un desteği ile Citroen takımında yarışıyor.

2007 F1 dünya şampiyonu, ralli kariyerinin devam edebileceğini, 2011 için herhangi bir plan yapmadığını söylemişti.

Ama Mateschitz, Raikkonen’in Red Bull ile olan bağına rağmen Fin pilotun gelecek sene takıma gelmesi için herhangi bir planlarının olmadığını dile getirdi.

Mateschitz: “Sırf söylentiden öte bir şey değil bu. Kimi’nin ne yapma niyetinde olduğunu bilmiyoruz. İyi bir ilişkimiz var ve bunlar da söylentilerin çıkmasına olanak sağlıyor”

“Ama size şimdi söyleyebilirim ki Kimi’nin 2011’de bizim için yarışıyor olacağı ciddi bir şey değil. Eğer Webber bu sene üst düzey bir performans ortaya koyarsa, kokpiti Raikkonen’e hediye etmeyecektir.”

Avustralyalı Mark Webber’in takımla olan anlaşması bu sene doluyor, Vettel’inki ise 2012’ye kadar geçerli


Yorumlar

  1. yalnız bu yıl redbull çok iyi olacaktır ama 2011 de difüzörler kalkınca acaba performansı nasıl olacak.bu durumda kimiyi ikna edebilirlermi.buda ayrı bir konu.

  2. a-class a-class avatarı
    a-class a-class

    bana göre mateschıtz bu yılki performanslara bakarak kara vereceğini ima etmiş, 2009 torro rosso alguersuarı'nın gelişini hatırlatmak isterim red bull kimiyi'de sezon ortasında getirirse şaşmam…eğer böyle yaparsa 2011 içinde hazırlanmış olur kimi demedi demeyin arkadaşlar…

  3. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    "Eğer Webber bu sene üst düzey bir performans ortaya koyarsa, kokpiti Raikkonen'e hediye etmeyecektir."
    geçen seneki aptallıklarını sürdürmez ve insanların yarışını mahvetmezse iyi bir performans ortaya koyabilir ama RedBull ne olursa olsun Kimi'ye teklif yapacaktır ve Kimi kabul ederse Webber isterse onlara bedava yarışacağını söylesin yinede Kimi'yi isterler çünkü onların istediği şampiyonluk

    jet man bencede Kimi rekabetçi bi araçla tutkulu olabilir aracı iyi olmazsa F1'i sadece iş gibi görebilir ve işini yapar sadece.ya hep ya hiçtir onun için.(2008 Spa'yı hatırlayın)

  4. el fano alonso kiminin tutkulu olması için arabasının rekabetçi olması gerek.rekabetçi arabayla çok tutkulu yarışır.rekabetçi olmayan bi arabayla sıradan bir pilotaj ortaya koyar.çünkü kimi için ya hep ya hiçtir.ya şampiyonluk olmazsa 2.3.lük falan değil.onun karakteri öyle

  5. emiko emiko avatarı

    Redbull'u küçümsemiyorum ama sen git Ferrari ve Mclaren den sonra Redbula git.Mclaren ve Mercedes'i reddet Redbull a git.Bu büyük markaların yanında Redbull da sönük kalabilir.

  6. ne demesini bekliyorsunuz. evet anlaşmamız var webber i sene sonu yolcu edeceğiz. bu adamlar akıllı insanlarki bu kadar paranın sahibi olmuşlar. gerektiğinde gizlerler sır vermezler zamanı gelince de açıklarlar.

  7. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Kimi gelecekse Şumi gibi tutkuyla ve kazanma aşkıyla gelsin. F1 i yeterince özlemeden gelirse kimseye tat vermez, Hatta, Vettel kendini geliştirirse Kimiyi geride bile bırakabilir(yine F1 i yeterince özlemeden gelirse).

  8. alonsomassa avatarı

    şimdi vettel açısından ele alırsak normal şartlarda ferrari,mclaren ve mercedes dolu.ferrari pilotlarını mclaren lewis i mercedes schumi yi bırakmaz.yani button ve rosberg in yerine olabilir.mclaren artık kendi başına diyebiliriz resmen olmasada bir alman pilot zorunlulukları yada diretmeleri olamaz.vettel için iki seçenek mercedes veya ferrari.bu durumda 2 yol var.
    schumi nin izinden gidip ferrari ( bu hep bizim ve medyanın direttiği senaryo)

    yada alman takımına geçiş.güçlü bir durumda ferrari pilotlarını bırakmassa vettel in önünde rosberg performansı ve gidişatına göre tercih durumu var.

    webber açısından ele alırsak ise 2009 sonunda bırakalbilirdim diyen webber in 2010 da schumi,alonso,massa,lewis,vettel ve button a karşı neler yapacağı soru işareti.testlerde yakında olsa yarışın farklı olduğunu luca bize kanıtladı

    bu durumda kimi gelirse webber ne kadar iyi bir sezon geçirmiş olursa olsun tercih kimi olur.

    aslında burda riskli olan ne kimi ne webber.oda rb de kalan vettel.acaba ferrari ye gitmeyip iki güçlü kaybeden ve çeşitli nedenlerle mclaren nin flash transferi olamayan vettel mercedes e gidebilirmiydi?açıkçası orda schumi nin dönüşü ve rosberg i yenileme ve yeni bir şampiyon çıkartma mücadelesi olacak.umarım olmaz ama 3 sene sonraq schumi bırakırsa f1 i mercedes rosberg vettel le yarışabilir.

    bu durumda karşıma şıkan sonuç 2011 de vettel kimi olur.
    ancak 2 soru var.
    a)kimi ne kadar istiyor
    b)kimi vettel le mücadele etmek istermi.1 senelik aradan sonra zorlanırmı kaldıki diğerleri yeni kurallara adapte olmuş olacak.

    açıkçası ben kimi nin döneceğini sanmıyorum.ancak bu sene button veya rosberg in yerinde oturuyor olabilirdi.
    eğer bu sene bir kaç yarışta ilk 5 e girerse kimi uzun yıllar wrc de kalır gibime geliyor.

  9. inşallah bu söylentiler doğru çıkarda.kimi döner özellikle schumi nin karşısında rekabetçi bir arabayla yarışmasını çok istiyorum.çünkü bazı arkadaşlar kiminin rekabetçi bir arabayla neler yapabileceğini kavrayamamışlar.yada kavramak istemiyorlar.o zaman görürüz.schumi mi alonso mu kimi mi yoksa lewis mi

  10. Aslında daha sezon başlamadan bu tür haberlerin çıkmasını Webber açısından üzücü buluyorum. Jet man arkadaşıma katılıyorum.Eğer Kimi dönmek isterse Webber'in pek şansı olduğunu zannetmiyorum.(Popülarite,taraftar ve takıma kazandıracağı para unsurları düşünülürse)Bu tür söylentiler bile bir pilotun performansını düşürebilir dolayısıyla Mateschitz'in başka türlü bir açıklama yapması imkansız. Ancak DR Marco ve Horner'ın Kimi'yi takıma katma fikrini ilginç bulması,Kimi'nin F1'in sitesine verdiği röportajda asıl amacının 2011 de geri dönmek olduğunu söylemesi ve sadece 1 yıllık sözleşme imzalaması kafa karıştırmıyor değil.Her pilot gibi Kimi'nin de kendini güvenceye alarak hareket ettiğini düşünüyorum. Ya WRC'ye devam edecek yada F1'e geri dönecek.Kimi'nin rallideki performansının nasıl ilerleyeceği ya da Webber'in bu sene neler yapabileceği belirsiz.Beklemekten başka yapacak bir şey yok =)

  11. tabiki öyle konuşacak yok kimi için planımız var dese webberin performansı düşecek 2010 u bırakıp kendine takım arayacak.normal bir pilotaj ortaya koyacak.
    eğer kimi dönmek isterse webber ağzıyla kuş tutsa gider.ama şu anda kimi dönmeyi düşünmüyor.

  12. Aslında Mateschitz'in diğer açıklamasında Vettel ile Webber'in birbirlerini zorladıkları ve böylece 2'sinin de benzer zamanlar elde ettiği tarzı açıklamalar yapmıştı. O açıklamayı dikkate alırsak da Webber'in her zamankinden fazla zorlayacağını ve koltuğunu kaptırmak istemeyeceğini düşünebiliriz.

  13. "Eğer Webber bu sene üst düzey bir performans ortaya koyarsa, kokpiti Raikkonen'e hediye etmeyecektir."

    kilit cumle…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir