Renault, Yeni Motoru Brezilya’ya Kadar Getirmeyecek

yazar:

kategori:

Renault, güncellenmiş motoru  Red Bull ile bu hafta sonu Amerika’da kullanmama kararını aldıktan sonra en erken Brezilya’ya kadar getirmeyeceğini işaret etti.

Bu sene henüz hiç güncelleme kullanmayan Renault, 12 gelişim hakkının 11’ini kullanarak güncellediği motoru bu hafta sonu Amerika’ya getirdi. Yeni motorda özellikle içten yanmalı motorda değişiklik yapıldı ve tur başına 0.2 sn kazanç sağlaması bekleniyor.

Ancak bu performans artışı, alınacak grid cezasını telafi etmeyeceği için yeni motorun kullanılmaması karadı alındı.

Son antrenman seansında motorun kullanılabileceği düşünülüyordu ancak Ferrari’nin bu hafta sonu yeni motora geçmesiyle ceza alacağının kesinleşmesiyle bu durumu değerlendirmek isteyen Red Bull yeni motora geçişi erteledi.

Bunun dışında sıradaki yarış Meksika’da çok farklı soğutma paketi gerektiği için Renault, yeni motoru orada tanıtmanın mantıklı olmayacağını söyledi. Bu da yeni motorun en erken Brezilya’da kullanılabileceği anlamına geliyor.

Remi Taffin “Bazı iyi nedenlerden dolayı onu kullanmayacağız:Bu hafta sonu kullanırsak maksimumu çıkaramayacağımız kararını verdik.”

“Öncelikle bu hafta sonuna bakarsak, performans kazancına göre alacağımız 10 sn cezasını kıyaslarsak pek değmiyor gibi görünüyor.”

“Ve  koşullar yağmurlu görünüyor. Red Bull Renault bu koşullarda çok daha iyi. Bu yüzden 10 sıra cezası alma durumu daha da kötüleştirirdi.”

“Bunun dışında rakiplerimiz ceza alma kararı aldılar bu yüzden bu hafta sonu yeni motora geçmeyeceğimiz için mutluyuz.” dedi.

Taffin, 11 gelişim hakkı karşısında 0.2 sn kazancın az gibi göründüğünü ancak sene başında dayanıklılığa çok fazla odaklanmalarının gelişimi kısıtladığını söyledi.

Yeni motorun Brezilya’ya kadar ertelenmesi, Renault’nun güncellemeler üzerinde daha fazla ince ayar yapmasını ve piste çıkarmadan önce daha fazla geliştirebilmesini sağlayacak.

 


Yorumlar

“Renault, Yeni Motoru Brezilya’ya Kadar Getirmeyecek” için 5 yanıt

  1. röportajlara göre 0.2 saniyelik kazanç mevcut turbo+basic map ve şimdiki soğutma sistemine göre hesaplanmış
    yeni motor daha büyük turbo barındırıyor ve takımların buna göre motor kapağını güncellemeleri ve soğutma sistemini değiştirmeleri gerekiyormuş

    elemanın biri ısrarla kazancın 50-60bg olduğunu söylüyor

  2. Icten yanmali motoru gelistirerek kazanc saglayamazlardi zaten 0.2 bile cok yuksek bir deger su anda motorlar gucunun cogunu ers sisteminden aliyor icten yanmali motor gelisiminin pek bir faydasi yok ancak bu gosterir ki renault bu 11 hakki icten yanmalida kullanarak kis doneminde ayni honda gibi ers sistemine odaklanicaktir bildiginiz gibi renault ve hondanin en buyuk sorunu ers den yeterli verimin alinmamasi o yuzden seneye bence her sey farkli olabilir

  3. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Brezilyada kime getirecek olmayan takımına mı getirecekmiş motoru Redbull sonuna kadar haklı Redbull olmasa + sene üst üste şampiyonluğu hayallerinde bile kuramazdı Röno

  4. Taffin, 11 gelişim hakkı karşısında 0.2 sn kazancın az gibi göründüğünü ancak sene başında dayanıklılığa çok fazla odaklanmalarının gelişimi kısıtladığını söyledi.

    aynen ya gerçekten 11 hakka göre gelişim az gibi. Ya renault gerçekten batırmaya devam ediyor gidicilermi gerçekten hala Lotus sorunu var ortada alacaklarmı almayacaklarmı belli değil. Güncellemede istenilen seviyede değilse bırakabilirler F1 i…

    1. Tahminlere gore Mercedes motoru
      gecen yila gore 90 HP artis gosterdi.Ferrari belki daha fazla artirdi.
      Ara kesinlikle aciliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir