Uzun Sürüşlerdeki Performans Hamilton'ı Memnun Etti

yazar:

kategori:

2008 dünya şampiyonu pilot Barselona testlerinin son gününde en hızlı tur zamanını elde etmişti ancak Hamilton daha çok aracın yüksek yakıt yükündeki performansından etkilendiğini söylüyor.

McLaren’ın uzun sürüşlerdeki performansı konusunda Hamilton, “İlk test gününde çok fazla etkileyici değildi. Ferrariler’e göre yeteri kadar hızlı değildik.”

“Ancak son günde, araçta bazı gelişimler kaydettik. Uzun sürüşlerde, tur zamanlarına bakarsanız, neredeyse bir yarış uzunluğu kadar yol kat ettim ve sizler de hangi yakıt yükünde piste çıktığımı anlayabilirsiniz buradan. Aracın dengesi ve zamanlar oldukça iyiydi. Fazlasıyla rekabetçi turlardı. Muhtemelen de günün en rekabetçi turlarıydı. Bu yüzden bu bana çok büyük bir güven verdi.” dedi.

Ancak Hamilton, Ferrari ve Mercedes’in de iyi performans sergilediğini ve Ferrari’nin bu sezon McLaren’ın en büyük rakibi olacağını düşündüğünü söyledi.

“Mercedes’in de uzun sürüşlerde oldukça rekabetçi olduğunu düşünüyorum ve Ferrari de öyle. Ama başka bir piste giderseniz, her şey lastikleri nasıl kullandığınıza ve sıcaklığa bağlı olacak. Bunların da en iyi şekilde üstesinden gelmemiz gerekecek.”

“Bana göre en büyük rakiplerimiz, Ferrari, Red Bull, Mercedes, Sauber ve Force India. Bana göre şu anda en rekabetçi görünen takımlar bunlar.”

“Pilotlar bazında bakarsak da Felipe [Massa], Fernando [Alonso], Jenson [Button] ve muhtemelen [Sebastian] Vettel ile Mark Webber – çünkü hızlı bir araçları olduğu apaçık ortada – ve bir de Michael [Schumacher] ve Nico [Rosberg].”

“Tüm takımlar arasında en rekabetçi olanın kim olduğunu tahmin etmek zor ama şu anda Ferrari en hızlı gibi görünüyor.”


Yorumlar

  1. ahmet güçlüöver avatarı
    ahmet güçlüöver

    Barcelona pistini diğer pistlerden ayıran özellik karma bir pist oluşu. Hem hızlı virajları var hem yavaş. F1'den anlayanlar bilir. Barcelon'da rekabetçi olan bir araç neredeyse bütün pistlerde rekabetçi olabilir. Bu yüzden Barcelona'daki başarıyı bir kenara not edin.

  2. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    12 Gün Sonra Hersey Belli Olucak..Başarılar Hamilton&Button (:
    2008 Sezonu Kadar Zevkli Bir Sezon Bizi Bekliyor Galiba

  3. alonsomassa avatarı

    gerçektende ne olacağı hiç belli değil…

  4. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Shumacher/Hamilton/Vettel
    fırtına gibi esmelerini bekliyorum
    ilk testlerde çok iyi bi izlenim bırakmadılar ama o kadar hızlı ve iyi gelişiyorlarki bi gün bakıyoruz adları bile yok bi gün bakıyoruz takip edilemez hızdalar
    her sene yükselen müthiş bi grafikleri var!

  5. Daha önceden yazdığım gibi hızlıyızda yavaş taklidi mi yapıyoruz yavaşızda hızlı mı taklidi sanırım son gün herşeyi ortaya çıkardı;

    çok hızlıyız!

    Şaka bir yana son gün içime su serpti. uzun sürüşlerde ki problem ortadan kalkmış. Bekle Bahrain geliyoruz…

  6. Şunun şurasında cuma antremanlarına nerdeyse 10 gün kaldı ama hala kimse net bir fikre sahip değil.
    lurisin dediği gibi herkes topu birbirne atıyor ama ben bahreynde çoğumuzun düşündüğü gibi Ferrarinin güçlü olmasını bekliyorum. Hamilton güzel bir noktaya değinmiş. her pist farklı karakterde ve bu yüzden her pistn ayrı favorisi olabilir. Ferrari Bahreyn gibi sıcak bir pistte lastiklerini çok rahat ısıtacağı için avantajlı duruma geçecektir Mclaren ve Redbuull ise agresif araçlarından dolayı aşınma problemi yaşayabilir. Ayrıca bu sene full yakıt yüklü araçların özellikle Lewis ve Alonso gibi agresif sürüşü olan pilotlara zarar vereceğini düşünüyorum. Bu pilotlar Schumacher Button gibi yumuşak sürüşü olanlara karşı bir nebzede olsa dezavantajlı olabilirler.Çoğu pilotunda dediği gibi aslında her şey kimin lastiği daha iyi kullandığına bağlı.

    Yazdıkça heyecanım dahada artıryor.Bekleyip görücez. Gerçekten harika bir sezon bizi bekliyor…

  7. burak bocek avatarı

    Birde farklı lastiklerle atılmış turlarıda hesaba katıyoruz yazdıklarımı kimse yanlış anlamasın he:)

  8. burak bocek avatarı

    Arkadaşlar benimde en çekindiğim ekip Mclaren,pilot ise işte bu Lewis arkadaşımızdır:)Ancak Ferrari son gün yarış simülasyonu denemedi tam olarak.Ayrıca pist şartları daha iyidi bildiğiniz üzere.Fakat bu Mclaren takımının son güncellemelerinin ve ne kadar hızlı geliştiğinin kanıtını ortadan kaldırmıyor.Orada olucaklar ve tabi bizde orada olacağız.

  9. MagicAlonso avatarı

    son gündeki uzun sürüşleri ferrariden daha iyiydi.Fakat Ferraride mutlaka birazdaha performans artışı sağlayacaktır bahreyne kadar gerçi bütün takımlar gelişim gösterecektir.Son derece heyecanlı bir sezon bizleri bekliyor

  10. herkes topu birbirine atıyor:) schumi mclaren çok güçlü diyor, hamilton en hızlı ferrari diyor, massa en hızlı biz değiliz diyor, herkes ek olarak redbull'dan da bahsediyor. çok ilginç gerçekten ortak bir favori takım oluşturulamadı halen:) çok rekabetçi bir sezon olacağı açık, bu yüzden de çok zevkli olacak.

    bizden birisinin çıkıp açıklama yapmasını bekliyordum, fazla bir şey söylemeden bitirmiş konuşmasını hamilton, mclaren'de işler iyi demektir bu.

    bahreyn'de en hızlı olan gerçekten en hızlı araca sahip olan olmayabilir çünkü orası gerçek bir pist değil, aracın farklı özellikliklerini sorguluyor sadece, genel fikir oluşturması açısından yanıltcı olabilir.. zaten ilk yarışlar hep böyledir, takımlar her şeyi bir araya getirmekte de zorlanabilirler, bir kaç yarış beklemek gerek..

  11. hamiltonum geriye araç ve pilot bırakmamışsın zaten. biz de alguersuari şampiyonluk mücadelesi verecek demedik =)

    lastikleri değiştirdikten sonraki 45 tur ortalama 1,23 ile döndü. bu performansa memnun olmalı da.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir