Video: 2006 Bahreyn GP

yazar:

kategori:

Bundan 4 yıl önce sezonun açılış yarışı yine Bahreyn’de koşulmuştu. O günün bazı aktörleri  bugün gridde yer almasa da önemli bir kısım hala sahnede. Ancak bir farkla; kalan aktörleri bu sene farklı rollerde izleyeceğiz.

2006’da kırmızılara karşı savaşan Alonso, Kral’ı yenmiş ve Schumacher sahneden çekilmişti. Alonso bugün kırmızıların safında yer alıyor. 3 yıllık aranın ardından geri dönen efsane bugün eski kabilesi kırmızılara karşı savaşacak. Daha eski zamanlarda İngilizlere güç vererek Schumacher’e karşı savaşan Almanlar bugün Schumacher’e güç verecek. Ancak bu savaşta yalnız değiller. İngilizler son iki yılın prensleriyle gücünü toplamışken yeni kabile kırmızı boğalar herkese meydan okuyor.

2006’nın açılış yarışını hatırlayalım ve 2 hafta sonra neler olacağına bakalım.


Videoyu göremeyenler http://www.trf1.net/engellenmis-sitelere-girmek-icin-open-dns1.html burayı takip edebilir.


Yorumlar

  1. Micha3L Schum4cheR dns i 4-2-2-3 ve 4-2-2-4 dene tarayıcı belleğini temizle flash player yüklenmemişse yükle yine de açılmıyorsa dns açarken internet protokolü sürüm 4 dü kullandığına emin ol sürüm 6 da var onda dns değişikliği işe yaramıyor olabilir.

  2. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Video acilmiyor dns degistirmeme ragmen neden anlamadim

  3. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Mahmut tuncer arkadaşım, sanırım beni yanlış anlamışsın. Ben Alonsonun toplamda gelmiş geçmiş en iyi pilot olduğunu iddia etmiyorum. Baskı altında sıfır hatayla gitme yeteneğinin BELKİ en iyi olabileceğini söyledim.

  4. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Mahmut tuncer arkadaşım, sanırım beni yanlış anlamışsın. Ben Alonsonun toplamda gelmiş geçmiş en iyi pilot olduğunu iddia etmiyorum. Baskı altında sıfır hatayla gitme yeteneğinin BELKİ en iyi olabileceğini söyledim.

  5. hondanın 2005 aracıda iyiydi ama motor sorunları(davidson hondadaki ilk ve tek yarışında 2-3 tur atıp motor sorunu yüzünden yarış dışı kalmıştı) ve 2 yarışlık ceza yüzünden button sezon sonu puan tablosunda istediği yerde bitirememişti.yarışdan hatırladığım rosberg en hızlı turu atmıştı alonso çok iyi savunma yapmıştı.button her zamanki gibi çok temiz ataklar yapmış.

  6. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    ben de kımıden mutıs hareketler gordum ozellıklede 2008spa sıngapur 2006 malezya hakkat cok ıyıymıs yanı arkadaslar massa nasıl suhumının yanında sonukkaldıysa oda aynı ama alonso ınanılmaz parladı burası gercek shumıden sampıyonluk almak kolay degıl yarısları bıdaha ızleyın shumının ne oldugunu gorun ama kusura bakmayın massa gelısmıs olabılır kımı gelısmıs olabılır ama shumı alo dogustan gelısık onlardan daha oncce gelıstoı bence massa shumının yanına yaklasamazken alo defalarca yolda gectı

  7. harika bi video. teşekkürler. gerçekten çok güzel bi yarıştı. massa az kalsın bitiriyodu alonso nun yarışını. bende ilk yarış için içimdekini söyleyeyim. kazanan alonso olsun tabiki. 2. massa (nede olsa takım arkadaşımız) ve 3. de kubica olsun.

  8. mahmut tuncer avatarı
    mahmut tuncer

    yarısı cok net hatırlamıyorum. sonucta nadiren eli yuzu duzgun bir araba yapabilen honda'nin(2009 ve 2004) 4. bitirebilecek bir araba ile sezona baslıyacagını dusunmemıstım. üsenmedim baktim. o sezon honda ortalamanin ustunde bi araba yapmis.
    fikrimi degistirdim yarisin asil galibi rosberg. sonucta ilk yarısında puan almisti.

  9. Alonsoyla ilgili yorumlardan biraz rahatsız oldum. Hatta baya bi rahatsız oldum. Alonsu üst düzey bir pilot hatta benim en beğendiğim pilot.ama formasyon turunda spinden son anda aracı kurtaran da alonso. Yani iyi hareketleri sadece alonso yapabilirmiş gibi konuşmak komik olur. Alonso fan ları beni eksiye boğacak 🙂 ama bunu söylemek istiyorum Muhteşem bir pilot ama en iyi demek için erken. Ya da en iyi pilotu hiçbir zaman belirleyemiyecez. Çünkü şartlar hiçbir zaman eşit olmayacak.Ben raikonnen den de müthiş hareketler gördüm bir çok kişi de görmüştür ama bunu sadece kimi yapar ya da alonso yapar demek yanlış. Alonsonun istikrarlı olduğu kesin tabiki.Mücadelenin göbeğinde olmasına rağmen kazaya çok az karışıyor gerçekten de her baba yiğidin harcı değil ama bunu yapabilecek tek baba yiğit de değil. Umarım anlamışsınızdır demek istediğimi futbol sitelerindeki fanatik açıklamarı sallamam hiç ama burda fanatik mesajları okumak hoşuma gitmiyor 🙂

  10. Alonsoyla ilgili yorumlardan biraz rahatsız oldum. Hatta baya bi rahatsız oldum. Alonsu üst düzey bir pilot hatta benim en beğendiğim pilot.ama formasyon turunda spinden son anda aracı kurtaran da alonso. Yani iyi hareketleri sadece alonso yapabilirmiş gibi konuşmak komik olur. Alonso fan ları beni eksiye boğacak 🙂 ama bunu söylemek istiyorum Muhteşem bir pilot ama en iyi demek için erken. Ya da en iyi pilotu hiçbir zaman belirleyemiyecez. Çünkü şartlar hiçbir zaman eşit olmayacak.Ben raikonnen den de müthiş hareketler gördüm bir çok kişi de görmüştür ama bunu sadece kimi yapar ya da alonso yapar demek yanlış. Alonsonun istikrarlı olduğu kesin tabiki.Mücadelenin göbeğinde olmasına rağmen kazaya çok az karışıyor gerçekten de her baba yiğidin harcı değil ama bunu yapabilecek tek baba yiğit de değil. Umarım anlamışsınızdır demek istediğimi futbol sitelerindeki fanatik açıklamarı sallamam hiç ama burda fanatik mesajları okumak hoşuma gitmiyor 🙂

  11. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    ufak bir hatırlatma mahmut tuncer; o yarışta iki hondada oldukça iyiydiler. sıralamalarda 3. ve 6. sırayı almışlardı. Yarış sonunda button hata yapmayarak 4. sırada bitirmişti yarışı. Kimi Raikkonnen'de göz dolduran bir performansla son sıradan başlayıp 3.lüğe kadar yükselmişti. Bence yarışın yıldızlarından diyemeyiz ama sürprizlerinden diyebiliriz:D

  12. mahmut tuncer avatarı
    mahmut tuncer

    arkadaslar lutfen abartmayalim. fernando su anda pist uzerindeki en iyi pilot olabilir ama gelmis gecmis en iyi pilot diyemeyiz efsanelere ayıp etmis oluruz.
    massa konusuna gelince her şey olmuş olabilir. arabanın kontrolunu kaybetmis olabilir sonucta ferraride ki ilk yarisi ve o ana kadar yarıs boyunca aynı yarıs cizgisini koruyamadigini biliyoruz.belki de ferrari fernandoya carp demistir .oda mumkun. sonucta ferrari .
    bana göre yarışın en iyi performanslarından birini button gosteriyor. hondası 4. olacak bi araç degil.

  13. işte benim ilk alıcı gözle izlediğim ilk f1 yarışı…ondan sonra tutkunu oldum bu sporun…ondan sonra tutkunu oldum kiminin…

  14. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    massathebest aslında spin olayını bende öyle düşünüyorum ama inanmak istemiyorum. Çünkü birden çekiş kontrol gitti araçta ve arkayı kopardı, sonra hop, hiç birşey olmadan devam.
    Ama eli bir tuşa deymiş olabilir,şu olmuş olabilir, bu olmuş olabilir… bir sürü ihtimal. En iyi hatırladığım hasssss diye oturduğum yerden kalkıp çok şükür diye oturduğumdur. Mükemmel bir yarıştı benim açımdan. hele pit çıkışı yok mu….
    Şükürler olsun ki iki canavarı tekrardan pist üzerinde görmeyi nasip etti bize. Birde araçlar yakın olursa birbirine.. yihuuuuuuuuuuuuu!

  15. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    ayrıyetten alonso heycansız dıyenlere gelsın bu vıdeo alonso heycansız ama aracıda cansız alo 2007 gayet ıyıydı hamıltonun 1 tane bıle alonsoyu gecısı yokken alonun ıkı tane net olarak var 1 spa 2 brazıl daha ne olsun ferraıyle heycanlımı heycansızmı gorucez

  16. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    alonso perfect ınanılmaz shumı gercekten cok ıyıydı ama alonso onu yenerek en ıyı oldu ınanılmaz yetenek gercekten muthıs

  17. el_fano'nun söylediği doğru. bir anda önüne çıkan bir aracı fark edip ani bir refleksle kendini kurtarması her babayiğidin hardı değil. özellikle bu durumun tam da frenle karışık virajı dönmek üzere iken olması da, yeteneğini bir başka ortaya koyuyor.

    fakat, soğuk lastiklerle çıkış turunda yapılan hız konusunda kimse schumi'nin eline su dökemez. bu konu bir zamanlar f1racing dergisine bile konu olmuştu. hatta barrichello şöyle demişti: "soğuk lastiklerle çıktığı turlarda ulaştığı hız gerçekten inanılmazdı".

  18. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Alonso nun muhteşem yeteneğini gösterdiği süper yarışlardan biriydi. Soğuk lastiklerle o virajı şuminin önünde dönmesi başka güzeldi, Massanın spininde yaptığı başka muhteşemdi.

    Bu yarışı iki ay kadar önce komple indirip tekrar izlemiştim. massanın spin atıp Alonsonun yanından geçişini bide Alonso nun onboard kamerasından izleyin derim. Bu kadar beklenmedik bir olayda Alonso nun reflekslerinin bu kadar hızlı, hatasız ve net oluşu gerçekten inanılmaz birşeydi. Alonso her zaman bu yeteneğiyle öne çıktı zaten. startları mükemmel alışı, ilk kalkışı mükemmel yapması, Şumiyle yanyana geldiği andaki gibi durumlarda müthiş soğukkanlılığı, 2005 kanada da 180 km hızda döndüğü virajdaki müthiş hızlı tam kontrası, yine aynı sezonlardan birinde, ilk virajda kendine arka iç taraftan temas edilip tam yan döndüğü anda bile mükemmel kontrayla spin atmadan devam etmesi, 2007 Avrupa da Massayı geçip galip olması, 2007 spa da Hamiltonla Oruju yanyana geçip önde dönmesi,…….

    Bu kadar kritik anlarda bu kadar hatasız manevra yeteneği belkide tarihin en iyisi. En iyi ve hızlı pilotlardan en az hata yapanı olan bu adam, bu sezon kazanacak araçta. Neler olacağını bekleyip görelim.

  19. güzel video. bu sezon her yarısdan önce eski kapısmaları yayınlayın lütfen güzel bi hatırlama olur alonsoyla schumacher kapısmaları adına 🙂 bizide heyecan sarara sıradaki yarısda neler olacak diye.

  20. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    bu herkese cevap gıbı koymuslar alo ve shumı kendınden ıyı aracla alo cok guzel mucadele vermıs alo gercekten cok ıyı bu seneyı ıple cekıyorum

  21. bana kalırsa massa tamamen alonso'nun kendisine çarpıp yarışdışı kalması için kendi kendine spin atmış. o noktada bir pilot istese de o şekilde bir hata yapamaz. gerçi yarışın startında da massa acayip şekilde alonso'nun önünü kesmiş. zaten amacı da alonso'yu schumi'den uzak tutmaktı.

    yine de, ferrari ile çıktığı ilk yarışın sıralamasında schumi'den sadece 0,015 saniye geride kalıp ilk çizgiye oturması, çok güzeldi.

  22. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    fernando alonso ve kral tekrar karsı karsıya :))))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir