Button Bu Sezon Çılgın Stratejiler Bekliyor

yazar:

kategori:

McLaren pilotu bu sezon her şeyin diğer sezonlara göre çok daha belirsiz olması nedeniyle takımın işinin zor olacağını da kabul ediyor.

Button bugün McLaren fabrikasında yaptığı açıklamalarda, “Testlere bakarak, yarış içinde çok ilginç stratejiler göreceğimizi tahmin ediyorum. Zirvedeki takımlar aynı stratejilerle yarışacaklardır. Bazı takımlar da rakiplerinden iki ya da üç tur önce pite girerek değişiklik yapabilirler.”

“Ayrıca çılgın stratejiler denemeyip, sadece yarışın sonunu getirmeye çalışan takımlar da olacaktır. Böylece taraftarlar için seyir zevkini arttıracak farklı stratejiler görebiliriz. Ama bizim için zor olan kimin hangi stratejiyi uygulayacağı.”

“Bu konuda önceden plan yapamazsınız. Tek yapabileceğiniz her senaryonun üzerinden geçmek ve her türlü strateji değişikliğine hazır olmak çünkü çevrenizdekilerin hangi stratejiyi izlediği de oldukça önemli.” diye konuştu.

Button, araçların yarışlarda daha ağır olması nedeniyle lastikleri kullanma şekillerinin etkili olacağını ve kendisinin yumuşak stilinin bu konuda fayda sağlayacağını düşünüyor.

“Sürüş tarzımın yeni kurallara uyacağını düşünüyorum. Griddeki birçok pilot uyum sağlayacaktır, bunu testlerde gördük. Benim için gerçekten farklı bir sürüş oluyor çünkü tıpkı dayanıklılık yarışlarına benziyor.”

“Le Mans’ta araç kullanmak gibi, lastiklerinizi korumak zorunda kalıyorsunuz. Eğer üçüncü turda lastiklerinize zarar verirseniz, ilk bölümü çöpe attınız demektir. Araca karşı çok nazik olmalısınız.”

“Şimdiye kadar çok şey öğrendik ve Bahreyn’de de çok şey öğreneceğiz. Ama diğerlerinin de neler yaptığını hangi stratejileri uygulayacağını bilmemiz gerekiyor.”

Son olarak da Jenson Button, takım arkadaşı Lewis Hamilton’ın aracın uzun sürüşlerdeki performansı hakkındaki performansı konusundaki görüşlerine katıldığını belirtti.

“Jerez, hem benim hem de Lewis için zor geçmişti çünkü çok soğuktu. Lastikleri çalıştırmak gerçekten zordu.”

“Barselona’da cumartesi günü yine zorluydu çünkü yağmur vardı. Ama Rubens’i iki kez, Nico’yu bir kez, Pedro’yu da bir kez geçtim. Uzun sürüşümde birçok geçiş yaptım. Yani hızımız oldukça iyiydi.”

“Kat ettiğimiz yola göre, Ferrari ile karılaştırırsak, onları geride bırakıyoruz. Ama yine söylüyorum ki onların ne yaptığını asla bilemeyiz.”


Yorumlar

  1. lewis hamilton avatarı
    lewis hamilton

    ilginç bir sezon olcak buttan neler yapacak acaba? bu sezon şampiyon olursa ki bu ihtimal dışı deil heralde iananılmaz olur..

  2. mert merter avatarı

    Bu gücünü saklama isi yeni cikti öänceden dolu depo bos depo muabeti vardi kimsenin güc sakladigi yok hersey ortada fazla umutlanmayin bu performanslar aynen devam eder üc asagi bey yukari böyle sürer

  3. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    biliyoruz ki ferrari herzman gücünü saklar bu gecen senelerdede öel olmustur 2009 saymıyorum 2008de antremnalrda 10,15 olan takım sıralamda polu alıyordu yani ferrari testlerde hız gösterisi yapmıyor . en i itakım şuanda ferrari ama mclaren co kyakın. sezon ortasından sorna mcalren ve ferrari yalnız kalır gelişimle birlikte.

  4. alonsomassa avatarı

    sende bir karar ver kim iyi kim geçti

  5. Takımların sürekli uzun sürüşlere adapte olmalarının sebeplerinden biri pit stop aralıklarını belirlemek. Eğer lastiklere kötü davranıyorsanız kaçınılmaz pitstoplar gelecektir. Birde yeni lastiğe hangi yakıt yükünde geçildiğinde maximum hız yakalanacak? Araç ayarını yaparkende hem tam depo hem boş depo ile giderken optimum seviyede hıza sahip olmak gerekecek. Bu sene gerçekten işler zor. Eğlenceli olacak olan ise yüksek yakıt yüküyle yavaş olan araç, daha önceden yapılmış ayar sayesinde düşük yakıta geçince hızlı olabilecek; ya da tam tersi. Güzel olacak güzel. Bekleyelim bakalım.

  6. Genel olarak takımlar yarıslarda tek pistop yapacaklardır .

  7. tek veya çift pit-stop seçimi var ki, halen karar veremedim hangisinin daha iyi olacağına, umarım mclaren doğru hesaplamıştır:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir