Hamilton'un Menajeri Artık Babası Değil

yazar:

kategori:

Baba-oğul kombinasyonunu ile 2008 sezonunda şampiyonluğa uzanan bir kariyer ortaya çıkaran ikili, artık ilişkilerinde bir değişime gitme kararı aldı.

Lewis Hamilton’un özellikle geçen seneki zor sezondan çıkardığı derslerle birlikte olgunlaşması sonrasında ikili, kendi başlarına yollarını sürdürmenin en iyisi olacağını kararlaştırdı.

Autosport’un söyleşisinde Lewis Hamilton, babasının artık geri çekileceğini ve kendisinin yeni bir menajer bulma sürecine girdiğini söyledi; yeni bir menajer bulana kadar ise McLaren, 2008 şampiyonunun gerek duyduğu desteği sağlayacak.

Hamilton: “Şimdi 25 yaşındayım ve bir noktada artık değişimin olması gerektiği kaçınılmaz.”

“Son bir kaç sene boyunca, bu duruma yardım edebilecek birini getirip getiremeyeceğimize baktık, yol göstermede, sponsorlarda veya her ne ise yardım etmesi konularında”

“Bunu değerlendirdik ve başka kimse ile kendimi rahat hissetmedim. O zamanda babamın, menajerim olmasından ve işlerle ilgilenmesinden çok hoşlandım. Çünkü ona güveniyorum”

“Diğer menajerileri bir çalışan olarak işe alırsınız ama babam, babamdır. Onun, işleri, doğru nedenlerden dolayı yaptığını bilirim ve ona bütün kalbimle güvenebilirim”

“Ama bu zaman diliminde sürekli olarak başka birini getirme konusunu tartıştık. Bunu yapma konusunda hiç bir zaman tam bir güven duyamadık. Artık bu adımı atmamız gereken bir noktada olduğumuzu düşünüyorum. Bunun da olumlu bir adım olduğunu düşünüyorum”

“25 yaşındayım. Ayaklarımın üzerinde duruyorum. Artık uzun süredir F1’deyim ve bunu babam olmadan yapamazdım. Harika bir iş çıkardı ama bu işi artık tamamladı.”

Anthony Hamilton’in işleri arasında artık yeni GP hazırlık akademisi, Paul di Resta ve karting yıldızı Nyck Vries gibi bir çok yarış pilotu menajerliği yer alıyor.

Babasının bu işlerinin, kendisi için endişelenmemesine yardım edeceğini düşünen Hamilton, bundan sonra babasıyla daha özel bir ilişkiye sahip olmak istiyor.

Hamilton: “Benim için en önemli şey, 8 yaşımdan beri kariyerimde sürekli olarak babamla çalışıyorum ve bu nedenle gidip de baba-oğul işleri yapması zor”

“Yarış pistinde iken daima menajerim olmuştur, bu yüzden işle ilgili şeylerle ilgilendi, baba-oğul işleri ile değil”

“Şu anda gerçekten ama gerçekten heyecan duyduğum şey, babamsa sadece ‘baba’ olarak sahip olmam. Bütün stresimle ve diğer işlerle ilgilenebilecek bir menajer istiyorum, ardından da babamla, baba-oğul işlerini yapmak istiyorum. Babamla bir bira içmeye gitmek istiyorum. Babamla, bowling oynamaya gitmek istiyorum. Babamla tatile çıkmak istiyorum”

“Ve daha sonra ona şöyle demek istiyorum: ‘GP hazırlık (akademisi) nasıl gidiyor’… Ve benim de tecrübe ettiğim şeyleri ona anlatabilmek istiyorum, ama bir baba olarak. Bunu yapmak, bu ilişkiyi kurmak istiyorum”

“Görüyorsunuz; babamın daima benim menajerim olması, sürekli işle ilgili çalışmalar yapması nedeniyle, belki de eğlence için yaptığımız çocukluğumda telsiz kontrollü araç yarışlarından beri babamla bu ilişkiyi tam olarak kuramadım”

“İşte istediğim bu. Bir zaman gelecek ve yeni bir menajere ihtiyacım olacak. Babam bana kılavuzluk edecek, bu geçişte ve belki de bir baba olarak (menajer) seçiminde bana yardım edecek.”

“Ama harika olan şey, McLaren’de en azından 3 senedir buradayım ve şüphesiz bu konumda olamazdım. Ama McLaren’de biz bir aileyiz; bir çok yönden çocuklar bana yardım edecek. Bu yüzden yeni bir menajer bulmak için acelemiz yok. Doğru yönde doğru adımları atmak istiyoruz”

Lewis Hamilton ayrıca, babasıyla olan iş ilişkisinde değişimin, Anthony Hamilton’un artık her yarışa gelmeyeceği anlamını taşıdığını ekledi.

Hamilton: “Yarışlarda olmaya bayılıyor. Ona, bu sene 19 yarış olduğunu, bu yüzden istediği zaman gelip gidebileceğini söyledim. İstediği (yarışa) gelip keyif alabilir. Hayatımın her yarışında oradaydı, bu yüzden onun için yeni bir tecrübe olacak.”

“Geçen gün ondan bir yazılı mesaj aldım ve ‘evde oturup F1’i kanepeden izlemek harika olacak’ diyordu. Bunu, F1’i birlikte izleyerek yetiştiğimizden bu yana hiç yapmamıştı. Bu yüzden onun için yeni bir tecrübe olacak. Rahatlayabilir ve umarım gurur da duyar”

Hamilton, yeni bir menajer bulma konusunda kendisinin ve babasının verdiği bu önemli kararın, kendisini kariyerinde önceden olduğundan daha mutlu ve daha güçlü hale getirdiğine inanıyor.

Hamilton: “Hayatımda bulunduğum muhtelemen en iyi yerdeyim. Rahatım. Bundan gerçekten keyif alıyorum. Olduğum yeri ve başardıklarımı hak ettiğimi düşünüyorum, gelecek planları vs”

“Şimdi bunun da bir parçası olarak, tavsiyeye ihtiyaç duyduğumda babamı arayıp ‘Bunu yapmak istiyorum, bu aracı satın almak istiyorum’ demeyi dört gözle bekliyorum. Ve menajerlik işi açısından yaklaşması yerine bana ‘Ooo, o araca bayıldım, bana da bir tane al’ diyecek. Bu tip bir ilişki istiyorum. Bu tip bir ilişkiyi yaşamak için heyecanlıyım”

“Babamın ve herkesin bilmesini istiyorum ki O her zaman benim babam olacak. Bu, bizim attığımız doğal bir ilerleme adımı. Kariyerinde şu anda başardığı şeyler harika, neredeyse benden daha ünlü. Gördüğüm herkes ‘Hey, babana selam söyle’ diyor. Bana merhaba demiyorlar. Ve bu değişmeyecek”


Yorumlar

  1. mert merter avatarı

    Bbaba ogul cok iyi bir karar almislar anladigim kadariyla Babanin isleri git gide büyüyor ve Lewis e daha cok zaman ayiramiyor iliskiler kötüye gitmekdense daha baska bir menejere isi devretmek istemisler.
    aslinda baba ogul gibi deyilde her gencin özledigi gibi babasinla arkadas kanka gibi sadece isden deyil kus tüg yün den de konusmak istiyorlar süper bir karar almis aile tebrikler .
    Bu olayin altinda baska seyler aramak abesle istikal :)))

  2. Çok doğru bir karar. Böyle işlerde aileden birilerinin olması bence iyi bir şey degil. Hamilton kesinlikle babasının baskısını üzerinde hissediyordu. Eminim bu karar Hamilton için çok iyi olacak.

  3. padokman ilk kez eksi verdim sana, kusura bakma arkadaşım.

  4. bence ortada bir sorun yok, artık daha profosyonel olacak ve doğru olan da bu. kimse yanlış anlamasın diye uzatmış da uzatmış. yine de siz halen sorun var diyorsunuz

  5. Aldıgnız bu karar her ikiniz içinde hayırlı olur umarım. McLarene bu kadar baglı olmanda beni çok mutlu ediyo Be Lewisim :)))

  6. ak kedi olmasın padokman. hani ikiside kara ya(sakın ırkçı bir söylem gibi anlaşılmasın)

  7. Bunlar kavga etmiş sanırım,adam oğluna yazılı mesaj gönderdiğine ve yarışlara gelmeyeceğine göre,Lewis inde ifadelerine bakarsak kara kedi girmiş aralarına..Lewis ergen olarak isyan etti sanırım..

  8. lewis sana briatoreyi önerebilirim:)isabetli bir kara olacağından şüphem yok.

  9. hamilton'unda bu yönünü seviyorum takımına bu kadar bağlı bir pilot bulmak bu zmanda çok zor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir