Domenicali: "Ferrari Rekabetçi Olacak"

yazar:

kategori:

Fernando Alonso ve Felipe Massa’nın sezon öncesi testlerden memnun ayrılması ile Domenicali, bu sezonki başarının, elde edilen yeniliklerin takımlar tarafından araca ne kadar çabuk bir şekilde ekleneceğine bağlı olduğunu söyledi.

Domenicali: “Görebildiklerimiz ve testlerdeki bütün bilinmeyen etkenleri gözden geçirdiğimiz kadarıyla, rekabetçi olacağımızı, sırf performans ve uzun sürüşler açısından üstteki gurubun içinde yer alacağımızı düşünüyorum.”

“Bu, 4 ay önce geçen sezonu Abu Dhabi’de nasıl bitirdiğimiz göz önüne alındığında önemli bir sonuç. Son aylarda çok çalıştık. Şimdi ise, F10’un gelişimine devam etmeliyiz. Çünkü, bu sezonki kilit nokta bu”

Domenicali, bu sezon F1’de mücadelenin çok yakın olduğuna, geçen sene BrawnGP gibi bir avantaja kimsenin sahip olmayacağını söyledi.

Domenicali: “Tahmin etmeye alışık değilim ama geçen senenin aksine çok dengeli bir şampiyona olacağı açık. Testlerden önce şampiyonluk için belki 4 takımın mücadele edeceğini düşünüyorduk aam şimdiye kadar gördüklerimizden çıkan sonuç, daha da fazlası olabileceği”

“Dahasında, çözümlenmesi gereken hâlâ bazı sorular var; yüksek sıcaklıktaki lastik davranışları, yarış stratejileri vs.”

“Performanslar çok yakın. Küçük bir hata, S3’e girememenizi sağlayabilir, bu da herşeyinizi ortaya koymanız gerektiği anlamına geliyor, zamanınızı, takımınızı, pilotları ve aracı. Kış dönemi sıkı çalışan ve kazanmak isteyen çok güçlü takımlara karşı mücadele ettiğimizi biliyoruz. Önümüzdeki mücadeleye hazırız”


Yorumlar

  1. Kim ne derse desin Domenicali geçen yıl başarısızdı.Eleştrilmesi de gayet doğal. Kimi harika bir pilot olsa da alonso nun takıma daha fazla şey kazandıracağını düşünüyorum. Off kimi ya efkarlandım yine neden gitti bu adam !

  2. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    bana göre oldukça doğru dürüst bir adam;hatta ferraride gördüğüm en düzgün adam diyebilirim..
    kimse de ona başarısız felan diyemez;ilk yılında her 2 kupayı aldı 2. ylında takımlar kupasını aldı;geçen yıl da bilinmezlikler ve saçmasapan kurallar nedeniyle geri kaldı;tıpkı mclaren gibi..
    bu yıl da işini iyi yapmışa benziyor,o ve ekibi;velhasıl kelam hem insan olarak iyi hem de mesleki açıdan..

  3. bu sene yanlış stratejiler uyuglarlarsa. briatore de f1'e dönüş hakkını tekrar kazanırsa. briatore'yi tekrar alonso ile buluşturur ferrari 🙂 ne de olsa oda italyan.

  4. emiko emiko avatarı

    Sen olduğun sürece Ferrari gene yanlış stratejilerle yarışlar kaybedecek.

  5. domenicali her sene aynı hikayeyi söylüyor ferrari rekabetçi olacak.önceki yıllarda gördük.ama bu yıl olacak.mutlaka olmalı.alonso gibi süper bir yıldızı transfer etmişler.olmazsa kötü olur.ferraride kıyamet kopar.

  6. lewis hamilton avatarı
    lewis hamilton

    güzel rekabetçi bir sezon olması dileğiyle..

  7. Micha3L Schum4cheR arkadaşım, 2 kuruşluk takım dediğin adamların elinde tarihin en büyük bütçesi ile en geniş zamanda hazırlanan aracı vardı. yani force-india'nın gelip en hızlı aracı yapması gibi bir şey değildi o başarı.

  8. zeynep kaya…
    ne demek artık iki tane iyi pilotumuz var. kimi kötümüydü? massa ikinci pilot olarak görev yapacağı için takımda bırakıldı. haberin olsun.

  9. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    ben hala ısrar ediyorum ferrari gücünü sakladı tesltlerde :)=)

  10. artık iki mükemmel pilotumuz var.. aracımız da iyi görunuyor bence bu sene geçen seneyi telafi etmek için önrmli. haydi bakalım gösterin kendinizi 🙂

  11. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Ferrari ye bu sekdle hitap etmiyelim arkadaslar sonucda bu bir spor ve parasi olan kazanır diye bir hitap etmek yanlis olur 2 kurusluk takım brawn gp nin yaptigini gorduk domicalinni dedigi gibi bu yıl strateji konusacak kim daha iyi plan taktik yakıt alımı lastikelri korumak bunalr cok onemli son 10 tur icersidne lastikelriniz korunmassa her tur basina 1 sn kaybedersiniz bu da sizin liderlikden eder bu sene cok heyecan verici yarislar olucak buna eminin mclaren cok güçlü görünüyor mercedes gizli gücünü saklıyormu anlamadim ama her sey yarisda gorilcek bakalim neler olcak simdiden geri sayıma basladık

  12. Eğer olmassanız zaten hepiniz işinizden olacaksınız.Çünkü hiçbir mazeretiniz yok.Aklınıza gelebilecek her türlü imkana sahiptiniz ve de sahipsiniz.

  13. Domenicali: "Ferrari Rekabetçi Olacak"

    olsanız iyi olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir