Webber, Şampiyonluk Tahmininde Bulunmuyor

yazar:

kategori:

Uzun sürüşler hakkında şüpheler olsa da RB6 gridin en hızlı araçlarından biri gibi görünüyor ve Webber de bu sezonki şansının yüksek olduğunu düşünüyor.

Ancak Avustralyalı pilot da rakipleri gibi, bu sezon takımlar arasındaki rekabetin çok güçlü olacağını ve bu yüzden başarıyı garanti görmenin hata olacağını söylüyor.

Gazzetta dello Sport’a demeç veren Webber, “Benden bu sezon şampiyon olacağımı söylememi beklemeyin. Bu intihar niteliğinde bir şey olurdu. Ben sadece bu sezon geçen sezona göre daha fazla yarış kazanmayı hedefliyorum. Özel bir şeyler yapabilmek için elimizde fırsat var.” dedi.

Araçla ilgili hisleri sorulduğunda ise Webber, “Sınırlı yakıtla piste çıktığımızda süper hızlıyız. Rekabet azlığı nedeniyle lastikler bir adım geride, tur zamanları yükseldi ama aerodinamikler inanılmaz. Her neyse, henüz konuşmak için erken. Sonuna kadar çok yakın bir şampiyona olacaktır ve garanti ediyorum ki izlenmeye değecek.” diye konuştu.

Formula 1’in yeni takımlarına karşı yapılan eleştirilere de katılan Webber, düşüncelerini sivri bir dille anlattı:

“Utanç verici. Henüz tek bir tur bile atamamış insanların yarışlara çıkacak olması inanılmaz bir şey. Mickey Fare ya da Tom ve Jeryy gibi bir olay. Gride motoruyla Valentino Rossi’yi çıkarmak bile daha mantıklı olurdu.”

“Rossi harika bir sürücü. F1’in onun gibi bir karaktere ihtiyacı var. 2010’daki ilk zaferimde taraftarlar için bir şeyler yapacağım; Rossi tarzı kadar etkileyici olmayacaktır ama onlara teşekkür etmeye yetecektir.”


Yorumlar

  1. webber belki gidici ama kötü bir pilot değil çok iyide değil ama en az button kadar iyi.button mclarende koltuk buluyorsa webber de koltuk bulur.her halükarda koltuk bulur.hiedfeld gibi bir hata yapmazsa.

  2. Berkay Bekaroğlu avatarı
    Berkay Bekaroğlu

    Kimi'nin Fin 'ıce man'votkasının kokusunu 'ENSESİNDE' hissediyor galiba!Yerinde olsam o redbulları o votkaya hiç katmazdım webboo!!Çarpar!!Günde üç kere sabah akşam tok karnına 3 tane redbull iç,kanatlanki ki-şaka değil harbi uçmalısın-'DonMAyaSın'!Red bull kodamanları şimdiden 'Votka-Red bull' kokteyli yapmaya başlamışlar haberin olsun!

  3. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    bir sürü zafer kazanacakta;ilki için plan da yapmış;baksen webber e:DD
    rossi fikri çok iyi aslında;düşünsenize tek basına rossi motoruyla f1 araçları arasında;süper ütopik;startlarda ilk viraja önde gireceği kesin

  4. alonsomassa avatarı

    sende ne karamsar adammışsın ya.her yoruma bi dalga.

  5. bu sene webberin f1deki son senesi ben size diyim şimdiden..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir