Force India, Bütün Pistlerde Güçlü Olmayı Amaçlıyor

yazar:

kategori:

Force India, geçen sene ilk sıralama birinciliği yanı sıra ilk podyumuna da ulaşmış, sezonu 13 puanla tamamlayıp en iyi sonucunu elde etmişti.

Szafnauer, takımın 2010’daki amacının, yukarı yöndeki ivmenin devam ettirilmesini sağlamak ve bütün pistlerde güçlü kalabilmek olduğunu söyledi.

Geçen sene takımın aracı daha ziyade Spa ve Monza gibi düşük yere basma kuvveti gerektiren pistlerde güçlüydü.

Szafnauer: “Geçen sene sonunda yardımı dokuna bir iki şeyin olduğunu düşünüyorum”

“Biri, pistlerin bazılarının aracımıza uyumlu olması. Bununla birlikte rüzgâr tünelinden bulduklarımızla bütün sezon boyunca araca eklediğimiz aero yeniliklerin olduğu da bir gerçek.”

“Bu yüzden olan iki şey vardı. Biri pistlerin bizim lehimize olması ama ikincisi, sene ilerledikçe aracı daha iyi hale getirmemiz. Kış boyunca hedefimiz, bu ivmeyi sürdürmekti.”

“Birincisi, o pistlerde gücümüzü kaybetmemek, ikincisi ise araca etkin bir şekilde yere basma kuvveti eklemekti. Böylece diğerlerine göre çok güçlü olmadığımız pistlerde de güçlü olacaktık. Bunu başardığımızı düşünüyorum”

“Hem Jerez’de hem de Barselona’da yere basma kuvvetine ihtiyacınız vardır. Bu yüzden ortalama olarak nerede olduğumuz konusunda iyi bir gösterge olduklarını düşünüyorum. Ardından bize uygun olan pistlere gittiğimizde ortalamanın üzerinde olacağımızı düşünüyorum. Amacımız bu ve bunu başarma yolunda çok yol katettik”

Szafnauer, geçen hafta Barselona’da kullanılan yenilikleri Bahreyn’de kullanacaklarını, ikinci yarış Melbourne için de yeni parçalar üreteceklerini söyledi.

Szafnauer: “Bahreyn’de olacak pakedimizle Barselona’da çalıştık ve ardından Avustralya için de daha fazla yeniliğimiz olacak. Uzak yarışlar için daha başka (güncelleme) olmayacak”

Force India CEO’su ayrıca, Paul di Resta’nın potansiyelini ortaya çıkarmak için Cuma sürüşlerinde kendisine şans tanınacağını da ekledi.

Szafnauer: “Di Resta’nın bulunması, onda bir gelecek görmemizden kaynaklanıyor. Hâlâ genç bir pilot ve sezon içinde testlerin olmaması ile onun potansiyelini eğitmek zor. E bunu nasıl yaparsınız? Bunu yapmanın tek yolu, Cuma günleri onu çalıştırmak”


Yorumlar

  1. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    force indiayı cok seviyorum inş güzel bi sezon olur onlar için 🙂

  2. ilk 4 te olmasada onlara yakın olacaktır.özellikle sutil yağmurda çok iyi yağmurlu bir gp de podyum şasnları var.

  3. Orta sıralarda da süper bir mücadele bizleri bekliyor…

  4. force india ortasıradakilerin başını çekicek inşallah

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir