Resmi: Renault, Lada Logosunu Taşıyacak

yazar:

kategori:

Yeni iş birliği için bu hafta başlarında Moskova’da anlaşma sağlanmış, Vladimir Ptuin’den de destek görmüştü.

Renault takım patronu Gerard Lopez: “Rusya’daki Formula 1 ve Renault F1 takımı için bir başka önemli adım olan yeni anlaşmayı açıklamaktan gurur duyuyoruz.”

“Mangrove Capital ile Rusya’da son yıllarda aktif olarak yatırım yapıyorduk. Ülkeyi çok iyi tanıyoruz, takdir ediyoruz. Rusya’nın spora girmesi ve Lada markasının dünya motor sporlarının en üst seviyesinde yer almasına ön ayak olmak, F1 takımımız adına gurur verici. Birlikte geçirilecek heyecan verici ve başarılı bir sezonu dört gözle bekliyoruz”


Yorumlar

  1. Eskiden vardı artık yok. Safrane ve Laguna. Laguna ilk meşhur şasisinden sonra profili, kaliteyi ve segmenti düşürdü.
    Safrane makam aracı olarak çok kullanıldı ve Mercedes, BMW 5,7 lerden kaza testlerinde daha iyi idi. Siz zenginmişsiniz o yıllarda o arabaları alabilmişsiniz. 🙂
    Mercedes alamayan napsın. Bir Renault'un toplam satışına bakın birde Mercedes'in. Bu ve segment anlatır zaten birşeyleri.
    Merc. inde iyi olmadığı segmentler var. Misal ML ve A'lar.
    Söz dayanıklılığa gelincede Pontiac'lar, Dodge'lar ve Batılı Volvo'lar var…
    Lüks ayrı şeydir, prestij ayrı, dayanıklılık ayrı, yaygınlık ayrı…

  2. şunuda unutmaki renault un merco segmentinde bildiğim kadarıyla arabası yok ayrıca güvenlikten bahsetmişin velsatis scenic formula birde kullanılan hans sisteminin kullanıldğını unutma

  3. Mercedes Benz;kendini yanlış ifade ediyorsun.burada mercedesin kalite,konfor,hız anlamında renodan kötü olduğunu kimse iddia edemez,daha iyi olduklarını bende savunurum..yol otomobilleri olarak söylüyorum.senin ilk ifadende reno ile ladayı bir kefeye koymuş gibi bir anlam var o yüzden yazılanlar sana yanlış geliyor.anlayan anladı demişsin ama bence kimse anlamadı çünkü ilk mesajın açık değil senin kendi düşünceni anlatmak babında.

  4. Sınırlımı hiçte sınırılı değil çok yazılılacak şey var ama tekrar diyorum gerek yok burda mercedes audi bmw ile renault u kim kıyasladı ki ? sende asla lada ile renault u kıyaslamazsın ok renault megan rs clio rs willims clio laguna gt gordini tiwingo bunlarr harflerini tarihe altın harflerle yazdırann modellerdirr vede renault dur ford demişin açta bak bakalım megan rs nin focus rs yi nasıl ezdiğinii ayrıca ne demek isteğinde aşşağıda gayet açık bir şekilde

  5. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Siz Almanya' da bir otomobil tesisi gezmediğiniz için böyle bol keseden yazabiliyorsunuz.Bir araba bir kez alınır.Dışarı çıkınca çevrenize bir bakın.30 yaşında Mercedes sıkça görürsünüz ancak bazı markalarını 10 yıllık modelleri hurdalıkların en güzel yerlerindedir.

  6. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    İlk arabam 1978 model 230 Mercedes' ti.O araçta bile o tarihte olan şeyler aynı dönemdeki Renault' un en üst modelinde bile yoktu.İlk arabamı 1996 yılında aldım.1999 yılında Ford Escort CLX-HB aldım.2005 yılında 2.el Mercedes 200E aldım 1992 modeldi.Ne ilginçtir ki o araçta bilen standart olan şeyler Renault' larda yoktu.Şu anda ki aracım geçen yıl şubat ayında aldığım Ford Focus ST.Bana Renault tarihini bu kadar sınırlı anlatabilirsiniz.Başka birşeyleri yok çünkü.Bugüne kadar Renault Toros, Renault 9 kullandığı için, Tofaş' ın kuş serisini kullandığı için (Ki yine ilginçtir onlarda FIAT grubunundur) çok basit kazalarda çok basit emniyet unsurları olmadığı için ölen insanları sakat kalan insanları da aynı şekilde sayabilir misiniz ? Ben Mercedes 200E ile Silivri' de belediye otobüsünün altına girdim arkadan.45 dakika sürmüş çıkarılmam.Bana sakın Mercedes, BMW, Audi ile Renault' u falan kıyaslamayın.

  7. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Evet tabiki kaç tane clio falan olduğunu sayabilirim.Ben Renault 12 ile Türkiye' yi dolaşmış adamım.Bana ukalalık yapmayın.Benim ne demek istediğimi anlayan anladı.

  8. Brazilya'dan Hindistana, Japonya'dan ingiltere'ye kadar Renault tercih ediliyor, bir çoğumuzun Toros'u yok ama laf atmaya gelince üstümüze yok.

  9. kirve 12 na yapım be dostum sonuçta aynı sınıftalar demiş şaşırdım sende saol

  10. yahu buna cevap verilirmi r30,son cümlende dediğin gibi ne gerek var.epey yorulmuşsun eline sağlık 🙂

  11. Haberden 6 kat daha uzun yorum ekleyen "R 30 " u kutluyorum 🙂 Renault ile lada tabiki aynı sınıf değil arkadaşların espri yaptığını düşünüyorum.

  12. Bazıları nekadarda çok bilioyor aynı sınıftalarmış haklısın aynı sınıftalarr açta bak bakalalım renault un geçmişine sana burda renault un bir çok modelini sıralabilirim ayrıca geçmişten bugüne hangii işler yaptığında yaza bilirim ok

    Louis Renault 1877 Paris doğumlu bir beyzadedir. Babası iyi kazanan bir yün taciridir, çocuklarını hoşça tutar. Onlara diğer babalar gibi Latince, Yunanca ve gramer dayatmaz. Meslek seçimini kendilerine bırakır, istediklerini önlerine koyar. Louis makine hastasıdır, henüz 5 yaşındayken arkadaşlarından duyduğu lokomotifi görmek için İstasyona koşar. Buhar kazanını, pistonları, bacaları, çözmeye kalkar. 15 yaşında bir öğrenciyken motorlu araçlara merak salar, hatta harçlığından artırdığı paralarla 0.75 beygir gücünde De Dion Bouton marka bir araba alır, sağını solunu sökmeye başlar.Louis Renault 1920de Hayatini Kaybetti Louis Renault Yerini Vehbi Koc Vermis. Vehbi Koc Megane Laguna Ve Bütun R Serisi Yapmis. Vehbi Koc 1996da Hayatini Kaybetti Son Arac Megane Ve Laguna Yetismis

    Kont Albert De Dion ve ortağı Çilingir Georges Bouton’un imal ettiği bu arabalar faytondan bozma “yamalı bohça”dırlar. Adı geçen ikili otomobilleri mümkün mertebe ucuza mal edip amelesinden senatörüne kadar herkese satmayı planlar. Ancak bu hayalleri hakikat olmaz, umduklarını bulamazlar. Genç Louis’in henüz araba imal etmek gibi bir fikri yoktur, otomobilini Paris yakınlarında (Billancourt’daki) eski bir garaja atar. Kardeşleriyle baş başa verir, amatör heyecanlarla “bunu nasıl geliştirmeli” diye kafa yorarlar.

    Louis bu arabayı adeta yeniden imal eder, bir sürü ilaveler yapar. Ve Renault’un ilk minik otomobili “Voiturette” ortaya çıkar. Bu araç 3 ileri ve 1 geri vitesli mekanik dişlisiyle yeni bir çığır açar. Üstelik motordaki gücü kayış ve zincirle değil sabit bir mil (şaft) aracılığı ile doğrudan doğruya arka dingile aktarırlar. Araç daha verimli olur ve sessizliği ile dikkat toplar. 24 Aralık 1898’de sokakları harmanlamaya başlayan Voiturette hemcinsleri gibi sadece düzde gitmez, % 13 eğimli yokuşları rahatlıkla çıkar.

    Louis daha güçlü ve daha devirli motorlar için uğraştığı günlerde jeneratör sistemlerine de el atar, getirdiği yeniliklerle adeta devrim yapar. Henüz 21 yaşında iken (1898) kardeşleri Fernand ve Marcel’i peşine takar, “Renault Freres” şirketini kurar.

    1899 yılında Paris-Trouville arasında 170 kilometreyi aşan bir yarış düzenlenir. Renault’lar yaptıkları özel otomobille yarışı rahat kazanırlar. Bu zafer üzerine kapısını çalanlar artar, yağmur gibi sipariş yağar. Babaları onlara 8 bin İngiliz sterlini sermaye verir. İlk ivme için bu para yeter de artar.

    Louis Renault asla “tamam şimdi oldu” demez, daima “daha mükemmeli” arar. Nitekim kapalı karoseri olan ilk aracı da o yapar. Genç girişimci daha o yılın sonunda Billancourt’daki garajı fabrikaya çevirir ve tam 110 kişi çalıştırmaya başlar. Ahbap çavuşlar, ertesi yıl geliştirdikleri spor arabayla (E modeli) Paris-Bordeaux ve Paris-Berlin yarışlarını kazanır, adeta şov yaparlar. İki silindirli “H” modelinin (1902) ardından, dört silindirli “K” modeliyle Paris-Viyana yarışında zafere koşarlar. Ancak 1903 Paris-Madrid yarışında kaza yapar, Marcel’i toprağa bırakırlar, bir süre sonra Fernand da gözlerini hayata yumar.

    Louis kalır mı bir başına, evet güç kaybeder ama aklındaki uçuk hamleleri de bu yıllarda yapar. Mesela işi gücü bırakıp Parisli faytonculara oynar, hayatı boyunca kamçı sallayan adamlara “atsız araba” satar. Arabacı takımı babadan kalma emektarları elden çıkarır, Renault’nun iki silindirli arabalarından alırlar. Louis böylesi rüzgârları iyi yakalar ve yelkenini rüzgâra göre açar. Talep katlana katlana artınca seri üretime geçer ve işçilerini ihtisas sahibi yapmaya bakar. Biri yalnız boya, öbürü sadece döşeme üzerinde derinleşir, işlerinde “uzman” olurlar. Renault, kuruluşundan 9 yıl sonra New York, Londra ve Berlin’de şubeler açar, derken gemi ve uçak motorları üretmeye başlar.

    İşte bu yıllarda kardeşlerinin eksikliğini yaman hisseder, Marcel ve Fernand’ı çok arar. Zira artık sadece imalatı değil, pazarlama ve muhasebeyi de ondan sorarlar. Ama onun önceliği iyi bir arabadır, nitekim ilk amortisörü, ilk soldan direksiyonu, ilk servo freni kullanıp rakiplerine fark atar. Ambulanslar, kamyonetler, itfaiye araçları yapar. Renault’nun baklava dilimini andıran logosu küçük ve basit otomobillerden, resmi erkana satılan lüks limuzinlere kadar birçok modelin alnında parlar. Gün gelir (1914) “Societe des Automobiles Renault” 4 bin 400 işçisiyle bir sanayi devi olur, bundan dört yıl sonra da (1918) çalışanların sayısı 22 bini aşar

    Espace IV 5 yıldız "Pazarın en güvenli modeli" (2003)
    – Vel Satis 5 yıldız "sınıfının en güvenli modeli" (2005)
    – Laguna II 5 yıldız segmentinde “5 yıldız” alan ilk model (2003)
    – Scénic II 5 yıldız segmentinde “5 yıldız” alan ilk model (2003)
    – Mégane II 5 yıldız segmentinde “5 yıldız” alan ilk model (2002)
    – Mégane CC 5 yıldız "sınıfının en güvenli modeli" (2004)
    – Modus 5 yıldız segmentinde “5 yıldız” alan ilk model (2004)
    – Clio III 5 yıldız (2005)
    – Kangoo 4 yıldız (2003)
    – Twingo 3 yıldız (2003)

    sana burada daha bir çok kanıt ortaya koyabilirim ama gerek yok

  13. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Renault'nun sınıfından bahsedenlerin cevaplarını şuraya bırakıyorum…
    Bkz.http://www.cliowilliamsclub.net/foto5/spider%20renault.jpg
    http://lenewsdelaweek.files.wordpress.com/2008/10/renault_laguna_coupe.jpg
    http://4.bp.blogspot.com/_FFBmO7KOFXo/RzTqsY7gnKI/AAAAAAAAB2M/9guJJZ4v4FY/s400/renault_neptun_concept_by_d.jpg
    bu gerçi konsept xD
    bu son arabaya dikkatinizi çekmek isterim hangi marka böyle cürretkar bişey aypacak merak ediyorum…http://www.ulastirmahaber.com/resimler/haberler/1035.jpg

  14. Lada Niva var, SUV değil. Safkan bir arazi aracı. Off-Road'çılar sever kendilerini.

  15. elif çivici avatarı

    Düşünüyorum da Lada nın samarasından başka neyi var aklımda yer eden 😀

  16. Renault'un tarihini ve geçmişte neler yaptığını bilmeyen kişiler tabi ki "sonuçta aynı sınıftalar" der. Renault Mercedes gibi prestij-premium-lüks endeksli üretimler yapmıyor ve bunları yapmıyor diye Lada ile aynı sınıfa koymak çok büyük komiklik. Ayrıca belirtmek gerekir ki Renault, kendi işini yani "halk için" üretimi de iyi yapıyor. Satış rakamları bunu gösteriyor diyebilirim. İstiyorsan etrafına bakıp yolda kaç tane Megane, Symbol, Clio var sayabilirsin.

    Aynı şekilde Ferrari'de Fiat amblemi bulunması da oldukça normal ve eleştrilmemelidir.

  17. kaan kaanhan avatarı

    🙂

  18. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Sonuçta aynı sınıftalar..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir