MotoGP’nin Yarış Direktörü Rossi’nin Cezasını Açıkladı

yazar:

kategori:

MotoGP yarış direktörü Mike Webb Valentino Rossi’nin Malezya GP’sinde Marc Marquez’e yaptıği kasıtlı temas sonucu aldığı cezayı açıkladı.

Bu temas Marquez’in düşmesine ve yarış dışı kalmasına sebep olurken Rossi Dani Pedrosa ve Jorge Lorenzo’nun arkasında üçüncü bitirdi.

Webb: “Hakemler toplantısında söylenen sözlerden bahsetmeyeceğim, ancak size genel bir fikir verebilirim. Bizim gördüğümüz Rossi’nin Marquez’i pist dışına veya dışa göndermek için kasıtlı bir hareket yaptığıydı.”

“Bunu ikisinden de dinledik. Marquez bize normal yarışını yaptığını ve kendi halinde olduğunu, Valentino’ya temas yaşamadan geçişler yaptığını söyledi. Bu doğru. Ve Valentino’yu rahatsız etmek için hiçbir kastının olmadığını söyledi.”

“Öte yandan Valentino Marc’ın kasıtlı olarak yavaşladığını ve kendisi için yarışı zorlaştırmaya çalıştığını söyledi. Hatta kasıtlı olarak dışarı açıldığını ve Marquez’e karşı avantaj kazanmak ve ondan uzaklaşmak için kendisine avantaj sağladığını söyledi.”

“Son olarak, aslında her iki tarafın da hatalı olduğuna inanıyoruz. Marquez’in söylediklerine rağmen onun kasıtlı olarak Valentino’nun yarışını etkilemeye çalıştığını düşünüyoruz. Ancak bu hiçbir kuralın ihlali değil. Şampiyonluk ruhu konusunda ne düşünürsek düşünelim, kural kitabına göre temas etmedi. Geçişleri tamamen temizdi ve kurallar içinde hareket etti.”

“Valentino ise Marquez’den gördüğüne inandığı provokasyona tepki verdi, ancak ne yazık ki tepkisi kural dışıydı. Bir kazaya neden olmak sorumsuz sürüştür. Bu temasın kasıtlı olduğuna inanıyoruz. Valentino Marquez’in kaza yapmasını istemediğini, sadece dışarı açılmasını istediğini söyledi.”

“Rossi ayağının temas sonrasında peglerden ayrıldığını iddia ediyor, ancak video görüntüleri ayağının pegden temas sebebiyle mi, yoksa kasıtlı olarak tekmelediği için mi ayrıldığını kanıtlamıyor.”

Rossi üç ceza puanı aldı ve Valensiya’daki sezon finaline son sıradan başkayacak ve Lorenzo’nun yedi puan önünde olacak.

Lorenzo ise Rossi’nin cezasının adil olmadığını söylerken çok daha ağır bir ceza alması gerektiğini söyledi.


Yorumlar

“MotoGP’nin Yarış Direktörü Rossi’nin Cezasını Açıkladı” için 4 yanıt

  1. Son olarak, aslında her iki tarafın da hatalı olduğuna inanıyoruz. Marquez’in söylediklerine rağmen onun kasıtlı olarak Valentino’nun yarışını etkilemeye çalıştığını düşünüyoruz. Ancak bu hiçbir kuralın ihlali değil.
    Marqz kasıtlı yaptı diyorlar daha ne diyim.

  2. Aslında gerekeni söylemiş. rossi nin yaptığı kural ihlali marquez in yaptığı ise pis bir iş fakat kurallar dahilinde. ceza daha ağır olabilirdi ama son yarışı düşünerek böyle yapmışlar. Spor dallarında ne kadar iyi olsalarda ispanyolları pek sevemiyorum(özellikle basketbolda) sürekli bir hakem ve rakiple uğraşırlar ve göstermelik hareket yaparlardı. burda hernekadar marquz de çirkeflik yapmış olsa bile kurallar dahilinde Rossi ile uğraşmış ve Rossi de sinirlerine yenik düşmüş. Yazık oldu aslında bu hareket unutulmayacak ve bir leke olarak kalacaktır ama Marquez de bundan sonra birçok düşman fanı edinecektir.

  3. Hakemler ne diyor

    Marquez Rossinin lastiklerini bitirmek için kasıtlı olarak yarıştı.

    İspanyollar neden antipatik olur bir kez daha anladım.Bu Marquez ne kadar hızlı olursa olsun hiçbir zaman saygı duyulmyacak bu yapmaya çalıştığından dolayı

    Şimdi Valencia yarış var Marquez in sevdiği bir pist Lorenzoya ne kadar zorluk çıkaracak hep beraber izleyeceğiz.

    1. yok kardeş hakemler bi halt bildiği yok bizim türk hakem yorumcularımız dan dahamı iyi bilcek cezayı verenler tahrik falan yok rossi şampiyon olmamak için mahsuz vurdu tekmeyi yoksa marq melake gibi adam rossi kötü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir