Rossi: Marquez Hedefine Ulaştı, Şampiyonluğu Kaybettim

yazar:

kategori:

Valentino Rossi, ceza aldığı yarışın ardından Marquez hakkında konuştu.

İtalyan pilot, Marquez’in sert savunma ve hamlelerine sinirlenmiş ve İspanyol pilotun düşmesine sebep olmuştu.

Bu olayın ardından Rossi sezonun son yarışı Valencia’ya son sıradan başlayacak.

“Marc perşembe günü basın toplantısında söylediğim sözlerin doğruluğunu kanıtladı. Başardı, şampiyonluğu  kaybettim”

“Onu düşürmek istemedim. Niyetim bu değildi. Sıkılmıştım onu çizgi dışına çıkarmak istedim.  Bu sayede onun amaçlarından uzaklaşabilecektim”

“Temas ettik ancak onu ittiğim doğru değil; Onun motoru benim bacağıma dokundu ve daha sonra kaydı”

“Kötü bir sonuç. Valencia’da Lorenzo’ya karşı mücadele etmek güzel olabilirdi. Ama Marc seçimini onun lehine yaptı” dedi.


Yorumlar

“Rossi: Marquez Hedefine Ulaştı, Şampiyonluğu Kaybettim” için 22 yanıt

  1. rossi daha yeni bir zamanda marquez in lorenzoya yardım edeceğini söyledi.
    neden böyle bir şey söyledi bilemiyoruz.yada neden pedrosa deglilde mark.ikiside İspanyol.
    durduk yere bu açıklama yapılmaz.!!!
    start verildi ve ilk turlarda ilk dört yakındı.lorenzo önce marquez i çok rahat tur bindirircesine geçti.hiç bir direniş olmaksızın.!!!!!!
    sonra rossi yi geçti.buraya kadar sıkıntı yok.rossi uzunca bir süre lorenzo ile arka arkaya farkın açılmasına izin vermeden devam etti.üç aşağı beş yukarı aynı dönüyorlardı.

    ve marquez rossi mücalesi burda başladı.aslında lorenzo kopup gitmedi.bu mücadele lorenzoya fazlasıyla yaradı ve farkı açtı.pedrosa zaten günün en iyisi idi.
    marquez çok agresifti.sert ve bodoslama bir sürüş tarzı ile rossiyi sindermek korkutmak istedi.çok mücadele seyrettim ama ben bugunki gibi birini geçmeye çalışan veya savunma yapılan başka mücadele görmemiştim.

    sindiremedi korkutamadı.bu sefer kışkırtmaya taciz etmeye başladı.belki kurallar içerisinde görünebilir ama birde yazılı olmayan etik ve spor ahlakı vardır.marquez israrla bu tacizi sürdürdü.ve bu kurallara uymadı kanaatindeyim.

    gelelim olaya:bence rossi nin amacı kendi dediği gibi.onu itip aklını başına getirmek istedim gibi bir şey ama orada marquez düşünce %100 haksız duruma düşen rossi oldu.niyet ile kısmet aynı olmadı anlıaşılan.

    olan olduktan sonra rossi suçlu bulundu.
    bence bu suça bu ceza az.kesinlikle diskalifiye olmalıydı.

    rossi çok büyük prestij kaybına ugradi ama herkes maquezinde nasıl spor ahlakına etiğine ters davrandığını görmüş oldu.(burada her ne kadar rossi düşürmek istemedi dediysemde suçlu bulunduktan sonra kendi hareketininde spor etiği ve ahlakına uymadığını belirtemek isterim)
    lorenzo benim kardeşim olsa rossi nin önünden çekilir bir birleri ile hesaplaşmasını beklerdim.mevzu,recon ikisini ilgilendiriyordu üçüncü kişilere … yemek düşer kanaatindeyim

    bu saatten sonra rossiye mucize gerek.ama motor sporları her an hersey olabilir.

  2. Temas ettik ancak onu ittiğim doğru değil

    Yalana bak
    https://twitter.com/pazz046/status/658206763481739264

  3. İspanyol pilotlardan bir kez daha gıcık oldum,bü gün marquez in hiç te iyi niyetli olduğunu söyleyemyiz.
    lorenzo ye yol ver rossi ye gelince deli gibi mücadele et yesinler senin pilotajını

  4. Pist dışında birbirinizi yiyebilirsiniz ancak pist içinde birbirinize saygılı olmak zorundasınız.Yaptıgın hareket sana hiç yakışmadı Rossi.

  5. Bu kadar başarı elde etmiş tecrübeli bir pilotun çocuk gibi mızmızlanması hoş değil.15 şampiyonluk alsada 20 şampiyonluk almış olsa da bu şekilde rakibini pist dışına atmaya hakkı yok.Keşke bahane aramak yerine hatasını kabul edip sürüşüne odaklansaydı.

    1. Olayı çok yanlış anlamışsınız. Rossi mızmızlanmıyor. Marquez, Lorenzo’nun atağına hiçbir cevap vermedi. Ama Rossi geçince Marquez adeta ölümüne bir mücadele verip, zaman zaman temas yaşayıp Rossi’ye zaman kaybettirdi. Marquez Rossi’den çok hızlıydı madem 30 kez atak yaptı da neden farkı açıp gitmedi? Amaç belli çünkü Rossi’nin Lorenzo’yu yakalayamaması. Rossi’nin kızdığı şey bu. Adam benden hızlıysan git Lorenzo’yu yakala, hızlı turlar at diyor. Ama Marquez Lorenzo’yu yakalayamıyor, Marquez yarış dışı kaldıktan sonra Lorenzo ile aynı turları atabileceğini gösteren Rossi’nin geçmesine de izin vermiyor.

      Kimse Marquez Rossi’ye yol versin demiyor. Rossi’den hızlıysan farkı açıp gidersin, değilsen de Rossi’nin arkasında kalıp lastiklerini saklayıp son turda atağını yaparsın. Ama Marquez lastiklerini yeme pahasına, temas pahasına Rossi’yi zorluyor. Fark da açılıyor

      1. volkankanax avatarı

        +1000000000

  6. Adam haklı. Marquez bariz şekilde Lorenzo’ya çalışıyor. Adalet son yarış yerini bulur inşallah.

  7. Bildiğin şike yahu

    Motogp İspanyolların elinde oyuncak olmuş.

    Ama Allah büyük motorsporları bu start-finish düzlüğü geçilmeden hiçbirşey bitmez.

    O günde böyle günlerden biri olur umarım

    1. Aynen ha şikeden farkı yok.

  8. Marc ve lorenzo kinayi yakarsiniz valenciyada tebrikler…

  9. son yarış sakin kalırsa bence hale kazanma şansı var ayıp ettiler rossi ye 1.2 tane ezik ten sebep iş zora girdi

  10. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    Şampiyon kim olur bilmem yıllarca konuşulacak bir yarış olarak Tarihe geçecek ve bu ikili pistte birbirlerini geçmek istedikleri zaman bu yarış akıllara gelecek…

  11. Rossi’de, Marquez’de hatalı…Bu işte her zaman olduğu gibi kazanan Lorenzo…

    1. Rossi hatalı fakat Marquez 1000 kat hatalı, direktörlerin bu adama yaptırım uygulaması gerekiyor, herkesi tahrik ediyor, düşürüyor.

  12. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    sen efsanesin. Valencia’da gerçek kral kim bunu herkes bir kez daha görecek. ducati’ler sana yardımcı olacaktır. doktor sen yeter ki motorun üstünde kal ve tırmanabildiğin kadar ön sıralara doğru tırman. yüz binlerce hayranın senin şampiyon olmanı bekliyor.

    1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      Sen efsanesin deyipte Ducatiler sana yardımcı olur demen ironik olmuş. Rossi efsanedir bu doğru ancak şu hareketinin izahı yok.

      “Temas ettik ancak onu ittiğim doğru değil; Onun motoru benim bacağıma dokundu ve daha sonra kaydı”

      Bu çevirmen hatasıdır diye umuyorum ya da dili sürşmüştür. Aksi taktirde bu herkesi enayi yerine koymak insanların zekalarıyla dalga geçmek ve yalan konuşmaktır.

    2. volkankanax avatarı

      #forzavale hadiordanhorge!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir