2015 Katalunya Rallisi – Ogier Son Etapta Kaza Yaptı, Mikkelsen İlk Kez Kazandı

yazar:

kategori: ,

Dünya Ralli Şampiyonası’nda sezonun 12. ayağı Katalunya Rallisi’nde Volkswagen Motorsports 2 takımından Andreas Mikkelsen, Sebastian Ogier’in kazasıyla kariyerinin ilk zaferine ulaştı.

3. ve son güne 3. sırada giren Mikkelsen, gün içindeki 6 etabın 4’ünde Latvala’nın önünde yer alarak 2.9 sn olan farkı kapatmayı başardı ve 3 sn farkla 64. WRC startında ilk kez podyumun en üstüne çıktı. Son 3 yarışı kazanmak için gideceğini söyleyen ve Korsika’da bunu başaran Jari Matti Latvala 2. olurken 3. sırada ev sahibi Hyundai pilotu Dani Sordo yer aldı.

Yer değiştiren Citröen pilotları Mads Ostberg ve Kris Meeke, Sordo’nun 45 sn gerisinde 4. ve 5. olurken onları Hayden Paddon, Martin Prokop ve mekanik sorunlarla mücadele eden Thierry Neuville izledi.

Şampiyona lideri ve 3. şampiyonluğunu ilan eden Sebastian Ogier, 23. etap Powerstage’de kaza yaparak 50 sn önde girdiği günde son etapta oyunun dışında kaldı.

WRC2’de Pontus Tidemand, Skoda Fabia R5 ile kariyerinin 2., bu sezonki ilk zaferini kazandı. Genel klasman 9. su Tidemand’ın arkasında eski F1 pilotu Robert Kubica ilk 10’u tamamladı. M Sport Ford pilotları, 2. gün kaza yaparak Rally2 sayesinde geri döndülerse de puan alamadılar.

Britanya Rallisi öncesi Ogier 238, Latvala 180, Mikkelsen 154, Ostberg 110, Meeke 94 puanda yer alıyorlar.

Sezonun son mücadelesi Britanya Rallisi, 13-15 Kasım’da koşulacak.

Screenshot_4


Yorumlar

“2015 Katalunya Rallisi – Ogier Son Etapta Kaza Yaptı, Mikkelsen İlk Kez Kazandı” için bir yanıt

  1. olsun be şampiyon

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir