Mercedes Bağımsız Motor Önerisine Karşı

yazar:

kategori:

Mercedes’ten Toto Wolff Formula 1’e ucuz bir motor alternatifi getirilmesi yönündeki fikirlere karşı olduğunu söyledi.

Bernie Ecclestone Pazar günü FIA’nın F1’e bağımsız bir motor tedarikçisi getirme konusunda bir açıklama yapacağını, bu motorların daha fazla güç üreteceğini, ancak daha fazla yakıta ihtiyaç duyacağını söylemişti.

Mercedes gibi 1.6 litre turbo V6 güç ünitelerine milyonlarca sterlin harcayan üreticiler buna karşı, Wolff bu fikrin çok ileri gittiğini düşünüyor.

“Evet bu yapılabilir, ancak bu tercih edeceğimiz şey olmaz, çünkü farklı hedeflerimiz var.”

“Motor üreticileri Formula 1’e girmeye karar verdiler, çünkü mevcut konsept yollarda olanlara uyum sağlıyor.”

“Ancak ticari hak sahipleri de önceliğin rekabet olduğunu söylüyor.”

“Standart bir motor uygulaması karmaşık bir proje, çünkü mevcut sistemle dengeli olması gerekiyor ve kuralları değiştirmeniz gerekiyor. Bu tamamen farklı bir teknolojik yaklaşım.”

Mercedes önümüzdeki yıl gelişime izin vermesinin güç üniteleri gelişimi için zaten yeterli olduğunu düşünüyor.

Cenevre’de FIA ile birlikte toplanan dört motor üreticisi önümüzdeki yıl motor gelişim puanlarında azalma olmamasına ve sezon içi gelişime izin verilmesine karar verdiler.

Wolff: “Burada konuşulmayan şey önümüzdeki yılın motorlarının gelişimlerinin kolaylaştırılmasına karar vermiş olmamızdır.”

“Motorların dondurulduğunu ve öndekileri yakalamanın mümkün olmadığını söyleyen birilerin olmasını istemiyoruz.”

“Bizim bakış açımızdan bu bizim temel amacımıza aykırı, çünkü avantajlı konumdayız. Ancak gerçek olan ise bunun Formula 1’e veya markamıza bir yararının olmayacağı.”

“Bu yüzden gelişime izin verilmesine karar verdik ve gelişim özgürlüğü mümkün oldu. Bu yüzden artık motor dondurma hakkında bir tartışma olmamalı, bu herkes için yararlı bir adımdı.”


Yorumlar

“Mercedes Bağımsız Motor Önerisine Karşı” için 3 yanıt

  1. mercedesi sevmesemde hakılar 4 üretici bi yerlerini yırtsın motor yapsın dğerleri gelsin basit teknoloji yapsın çocuk oyuncağımı bu iş

  2. sizde herşeye karşısınız yahu . şu redbul ve renault biraz akıllı olsalar idiler şuan hala redbullun şampiyonluklarını izlerdik . mercedes gibi gözleri aç değilmiş adamların . demek redbul renaultun yerinde mercedes olsaydı mercedesli yılları izlerdik sekizli dokuzlu yılları . gerçi bu gidişle mercedes herşeye hayır diyecek ve uzun bi zaman mercedesi izleyeceğiz anlaşılan

  3. [Mercedes AMG Petronas F1 Team] avatarı
    [Mercedes AMG Petronas F1 Team]

    Söke söke alacağız bu yarışı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir