Rossi: Marquez Lorenzo’yu Tercih Etti

yazar:

kategori:

Valentino Rossi, Marc Marquez ile olayının ardından soruları cevapladı.

Yarışta ikili arasında temas yaşanmış ve Rossi Marquez’in düşmesine sebep olmuştu.

Rossi bu olayın ardından Valencia’ya son sıradan başlayacak ve bu durumda şampiyonluk şansı büyük oranda azalacak.

Rossi  “Şampiyonluğu kaybettim mi bilmiyorum ama işim artık çok daha zor olacak.”

“Perşembe günü söylediklerim için pişman değilim. Gerçekler Marquez’i daha sinirli ve daha öfkeli yapmış olmalı. Ne yapabilirim ki? Hiçbirşey söylemeseydim yine aynısını yapardı”

“Eğer doğruyu söylersem onun tepkisini daha net ortaya koyacağını düşündüm. Bunu onu düşünerek söyledim. Demek ki Jorge’yi tercih ediyor.”

“Ondan böyle birşey beklemiyordum. Ama bilerek yaptığını düşünüyorum. Çünkü Arjantin’den sonra bana karşı çok kızgındı”

“Assen’de de bana karşı çok kızgındı. Ama Marquez imkansız frenlemeler ile ataklar deneyen tek binici. Bunu söylediğimiz zaman bize kızıyor”

“Ayrıca Jorge’nin bu olaya verdiği tepkiyi anlamak mümkün değil.” dedi.


Yorumlar

“Rossi: Marquez Lorenzo’yu Tercih Etti” için 12 yanıt

  1. Yarışı İzlemeyip Sadece Tek Videodan Yorum Yapmayın Yarışı İzleyip Marquez in kaç defa rossi’nin üstüne kırdığını görün !

  2. Marquez canım istedeğin kadar ağla sızlaa lorenzo ya yardım etsende Rossi Şampiyon OLACAK !

  3. Millet hala daha Rossi’nin diziyle yaptığı dokunuşa tekme diyor ya diyecek bir şey bulamıyorum. İzlemeyin Moto GP’yi de biraz kaliteli kalsın bari. Lorenzo ile Marquez birlik olmuş gelmişler burada onun yancılığını yapıyorlar.

    1. Haklısın, Rossi’nin hiçbir kötü niyeti yok. Sadece dokundu, Marquez’in vizörünün tozunu almak için. İyilik yapıyor işte. Yere düşmesi de kendini yere atmak. Darbeyle alakası yok. Adam şampiyon olmasın diye kendi hayatını riske atıyor işte.

      1. Dostum sen bir Müge Anlı’ya filan katıl bu duygusallıkla çok popi olursun orada. 😉

        1. Yok ben öyle şeylerle ilgilenmiyorum. Ama senin ilgi alanına giriyor belli ki. Sen katıl.

  4. Yani Marquez seni ne kadar sıkıştırıp rahatsız etmiş olsada bunu kurallar dahilinde yaptı(zaten bu onu bizim gözümüzde itici yaptı ) ama senin yaptığınin izahı olamaz. 4.olaydin hatta şampiyonlugu kaybetseydin fakat efsane olarak kalsaydin. Bu olay sende kara bir leke olarak kalacak.

    1. Adam efsane ama efsaneliğine leke olarak kalacak bu hareketi. Ben Marquez hatasız demiyorum irite etmiş zorlamış yani çirkeflik yapmış(tipik ispanyol) ama kural dışına çıkmamış, Rossi de sakinliğini kaybedip tekmeyi basmış. Prof luk böyle birşey sen ben sakin kalamayız ama bu adam kalacak kalamıyorsa tekmeyi koyar cezayı alır(hafif bir ceza oysa). Şampiyon olmasını isterim çünkü İspanyolları özelliklede Lorenzo yu sevmem.

  5. Söylediği hiçbir şey ona tekme atmanı haklı kılmaz.

  6. Samet Demirel(GillVill) avatarı
    Samet Demirel(GillVill)

    Rossi şampiyonluk söz konusu olduğunda nedense kendisi gibi davranmaktan vazgeçip bir anda savaş kılıçlarını çekiyor tüm rakiplerine karşı. Bkz 2008 Laguna Seca, haberde bahsetmiş olduğu geç frenlemeleri yaparak ataklar deneyen pilot kendisi değil miydi. Yarışın son turlarına doğru Casey motorundan düşmek zorunda kalmıştı bu mücadele sonucunda. Bu hafta sonu Perşembe günü yaptığı açıklama yarışta ise attığı tekme ve sonrasında bu demeçleri gerçekten amatörce bunu açıklamaları yüzünden çokca eleştirdiğimiz Verstappen bile yapmaz. Bu hareketi F1 gibi daha büyük bir organizasyonda yapmış olsaydı alacağı ceza şampiyonadan diskalifiye edilmek olurdu. Tekme atmak onun gibi 9 kere şampiyon olmuş bir pilota yakışmayan bir hareketti. Ayrıca bahsetmiş olduğu diğer bir husus ise Lorenzo’nun şikayet etmesi. Bu konuda da Lorenzo oldukça haklı, sonucunda şampiyonluk için mücadele ettiği pilotu baskı altına almaya çalışmasından doğal ne olabilir ki. Bu hafta sonuna kadar Rossi şampiyon olsun istiyordum ancak son yarışta Lorenzo’nun yarışı kazanarak şampiyon olmasını istiyorum. Sporcunun zeki ve ahlaklı olanını sevmeye devam ediyoruz 🙂

    1. Laguna seca daki yarisla alakasi yok bu yarisin izledi iseniz o yarista kimseyi ne o ne stoner disari itti tam tersi gec frenleme ile devemli gecen kisi stoner idi ancak start finisin sonunda artik stoner gecemeyince cok gec fene kalkisti ve pist disina cikip dustu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir