2015 NASCAR Sprint Cup Talladega II – Logano, Contender’da 3’te 3 Yaptı

yazar:

kategori:

NASCAR Sprint Cup’ta sezonun 32., Contender ayağının ise son yarışı olan Talladega Superspeedway’deki ” Campingworld.com 500 ” ü Charlotte ve Kansas’ta olduğu gibi Joey Logano kazandı.

3 kez GWC ile yeniden başlatılmaya çalışılan mücadelede kazalar bitmeyince NASCAR yönetimi yarışı sarı bayrak altında bitirmek zorunda kaldı. Yarışa 10. sıradan başlayan Logano, Biffle’ın benzini biterek pite girmesiyle güvenlik aracı arkasında liderliği aldı ve 4. yeniden başlamada yerini koruyarak finiş çizgisini ilk geçen isim oldu. Böylece Logano, Chase yarışlarının 2. ayağı olan Contender 12 yarışlarının tamamını kazanmayı başardı. Yarışın en çok lider giden ismi Dale Earnhardt Jr. 2. sırada yer alırken Logano’nun takım arkadaşı Brad Keselowski 3., Dale’in takım arkadaşı Jeff Gordon 4. sırada yarışı tamamladı.

Carl Edwards 5., uzun süre sonra ilk 10’a dönen ve Chase pilotları dışındakilerin en iyisi olan Paul Menard 6., gelecek sene Chevrolet’ten Toyota’ya geçecek Martin Truex Jr. 7., Clint Bowyer 8., Ricky Stenhouse Jr. 9., Kurt Busch 10. sırada yer aldı.

182. tura kadar sadece 1 kere güvenlik aracının girdiği, yeniden başlama çalışmaları nedeniyle 188 tur yerine 196 turda tamamlanan mücadelede 151. turda Justin Allgaier, 183. turda Jamie Mcmurray’in motorları patlarken 3. green white checkered denemesinde 12 isim kazaya karıştı. Joe Gibbs Racing’den Hamlin ve Kenseth sıradaki Chase ayağı ümitlerine bu kazayla veda ederken Mcdowell, Patrick, Bayne, Harvick, Dillon, Bowman, Hornish Jr., Gilliand’da kazanın içinde yer aldı. 189. turda ise Johnson ve Larson yeniden başlamada spin atarak güvenlik aracına neden oldular.

Eliminator 8’e Logano, Edwards, Gordon, Keselowski, Kurt Busch, Truex Jr., Harvick, Kyle Busch kalırken Newman, Hamlin, Earnhardt Jr. ve Kenseth şampiyonluk şanslarını kaybederek Chase yarışlarına veda ettiler.

Sezonun 33., Eliminator 8’in ise ilk ayağı ” Goody’s Headache Relief Shot 500 “, 1 Kasım Pazar 21.00’de Martinsville Speedway’de gerçekleştirilecek.

1
2


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir