Hamilton “Senna’yı Yakalamamın Ardından Yakalamak İstediğim Başkası Yok”

Lewis Hamilton, 2015 Formula 1 şampiyonu olarak şampiyonluk sayısını 3’e yükseltmesiyle çocukluk kahramanı Ayrton Senna’nın rekoruna ortak olmuş oldu.

Hamilton, zamanından beri Senna’yı yakalamak istediğini söylüyordu ve bunu başardı ancak bundan böyle yakalamak istediği başka bir isim olmadığını söyledi.

Hamilton “Schumacher’i yakalamak, onunla aynı ülkeden olan Sebastian’ın hedefi olmalı. Benim hedefim her zaman Ayrton’un sahip olduğu 3 şampiyonluğa ulaşmaktı.”

“O benimle aynı ülkeden değil ancak gençliğimde hep örnek aldığım isim oydu.”

“Şimdi ne yapacağım bilmiyorum ancak eşitlemek ve tekrarlamak istediğim kimse yok.”

“Bu çok hoş bir deneyim. Benim için çok önemli olan Ayrton Senna ile eşit şampiyonluğa sahibim. Çok iyi hissediyorum.”

“Bu olağan üstü bir şey. Söyleyecek kelime bulamıyorum. Burada oturuyorum. Britanya’daki ilk şampiyonluğumu hatırlıyorum. Babamla eve giderken şampiyon şarkısını söylüyordum. Ve şimdi 3 kez F1 şampiyonu oldum.”

“Bu yarışı kaybettiğimiz çok kez düşündüm. Geriye düştüm ancak bir saniye bile bunu yapamayacağımı düşünmedim.” dedi.

 


Yorumlar

“Hamilton “Senna’yı Yakalamamın Ardından Yakalamak İstediğim Başkası Yok”” için 37 yanıt

  1. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Bu açıklamanın bazı subliminal içeriği var. Ross Brawn-Bernie Ecclestone ve benim aramdaki 2 senelik anlaşma bitti. Mercedese ilk geldiğimde bu kadar baskın araç yapacaklarını bilemediğimden 3’e ulaşırsam yeter diye imza attım.Seneye Fia ve Pirelli Ferrariye kıyak geçerse bir daha şampiyonluk alamam. En iyisi şimdiden yerini yapayım da baskı altına girip gelecek seneki bahisçileri kaybettirmeyim şeklinde yapılmış bir yorumdur.

    Hamiltonun medyatik kişiliği ve dünyaca ünlü modellerle sanatçılarla olan yakın ilişkisi dolayısıyla Formula 1’i elit kesimlere daha fazla pazarlama yeteneğine Ecclestone da 3 sene boyunca destek verdi. Rihannalarla falan çıkmalar hepsi planın parçasıydı.

    Henüz bitti demek için erken fakat insanlar çok sıkıldı. Tüm bu sıkılmalara rağmen halen ve halen Formula 1’i pist dışında en iyi pazarlayacak pilot Lewis Hamiltondur. Bu sene sonu gelecek izleyici rakamları ve yarışlara göre reytingler hesaplanır. Hamiltonun pist dışındaki skandallarıyla pazarlama yeteneği eğer beklenilen düzeyde değilse; Ferrariyle gelecek sene için galibiyetleri bölüştüren bir anlaşma yaparlar.

    Atıyorum 8 yarış ferrari kazansın 9 yarış mercedes kazansın 3-4 yarışta da sürprizler olsun. Bu sürprizler kimin işine gelirse seneye o şampiyon olsun. Belirsizlikler Hamiltonun işine gelmediği için şimdiden temkinli konuşmayı seçmiş. Seneye lastik serbestliğiyle çok ilginç bir sezon bizi bekliyor. Sadece iyi araç yapmak yetmez her türlü lastiğe nazik davranacak araç yapmak gerekir. Korkarım bu konunun uzmanı da James Allison.

  2. teoman guner avatarı

    rosbergden hızlısın hızlı pilotsun ama araçta cok iyi. şampiyon oldun senna yı anladıkta, schumacher gibi birini başarısını yakalamak gibi bir durumun yok çünkü rekor adamdır schumi, sen 3 şampiyonlukla idare et. schumi 7 kere şampiyon oldu. konun özeti:takım arkadaşlarından hızlı hızlı yetenekli pilot ama kişiliği zayıf ve saygısız sonradan görme görgüsüz gibi davranıyor konuşuyor. sen önce vettelin şampiyonluğunu geçte sonra schumiyi ağzına al. ros brawn schumi bu takımı teknik anlamda geliştirmeseydi zor şampiyon olurdun insan takıma bu insanlara teşekkür eder. sonradan görme gibisin hamilton

    1. Schumacher sampiyon olurken Ferrari yavas miydi?

      1. Sadece hızlı olmak önemli değil dostum.

        Schumi bir efsane gerçekten bir efsane onun yarışlarında asla çok hızlı olduğunu anlayamazsın.

        Mücadele eder hızlı olsada hata yapar geri düşer ama yine mücadeleye girer efsane.

        2003 Avusturya en güzel örnektir.

  3. Raikkonen de şampiyon olduktan sonra çıkıp “tüm hayallerimi gerçekleştirdim, başka hedefim yok” gibi bir şey dememiş miydi? Hamilton da demiş.

    Vettel’in 4 şampiyonluğu hatırlatılmış veya MSC’nin 7’si çok uzak olduğu için söylemiş de olabilir.

    E madem işin bitti, emekli ol da gençlere yer açılsın. Belki de artık Ferrari’ye geçmeye çalışacaktır. Amariganlar Mercedes’e bayılırlar ama Ferrari’ye ölürler 😉

  4. İdolüm Senna diyor buradaki elemanlarda çıkıp MSC’ye ulaşamayacağı için söylüyor diyor. MSC Vettel’in idolüdür. Ve onun başarılarına ortak olması imkansıza yakındır. Hamilton kendi idolünün başarılarına ortak olmuştur olay bitmiştir.

  5. sporla ilgili olarakta şöyle söyliyeyim ham isterse 10 şampiyonluk yaşasın mercedesle,senna nın bir şampiyonlu etmez…değerleri aynı değil…domine bir araca kimi koysan şampiyon olur…o olmasaydı rosberg olurdu…o kadar…

  6. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    Bence Asıl hedefi MSC’yi Yakalamak ve olmayacağını bildiği için Senna’yı ortaya atıyor çakal… 🙂

  7. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Haber gerilere gittiği için buraya yazıyorum motogp yi pek takip etmem pek değil hatta hiç ama rossi ne tekme atmış ?? ağır çekimde arkasına dönüyor bakıyor ve boommm ??

  8. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Dediğini çok abartmaya gerek yok haminin önünde en hızlı biçimde geçireceği 5 yıl var vettelin 8 yıl. Kendide biliyor yakalayamayacağını ve yakalaması en olası olan adam vettel bunu düşünsün demiş ki bence vettelin yakalaması bile ütopik derecede uzak 8 yıl tam verim gitse bile her sene ortalama 6 yarış kazanmak zorunda kısacası şuminin schumacher ve diğerleri adlı başka bir rekoru.

    1. Schumi 99 yılında 35 galibiyet 2 şampiyonluğu 30 yaşında elde etti. 30 ya da 31 yaşında 3. şampiyonluğunu 2000’de aldı. ve 2000-2006 yılları arası 56 galibiyet alarak 37 yaşında 91 galibiyetle bıraktı bu işi. Geri dönmesini hesaba katmazsak. Yani her şey istatistiksel olarak mümkün olabileceğini gösteriyor ama herkes Schumi değil o yüzden çok uçuk bi istatistik bu neler olur görmeden bilemezsin.

      1. SebastianVettel05 avatarı
        SebastianVettel05

        Ama Schumacher dominasyonu yeni başlıyordu ama mercedesin dominasyonu seneye bitebilir ayrıca sen de yazmışsın bi schumacher değil ?

  9. F-one-Driver avatarı

    Senna’yı anarak saygısını ve hayranlığını belirtmesi güzel de açıklaması saçma olmuş, daha henüz kariyerinin baharında olan birisi için garip bir açıklama, o zaman ulaşmak istediğin zirvede bırak niye devam ediyorsun sorusu nu akla getiriyor, bence duygusal anında yaptığı bir açıklama, yoksa tam gaz devam edecektir, bir de esas hedefin çok uzakta olması (91 Galibiyet), ikinci olan Prost’a da zaten ulaşabilecek konumda olması bu açıklamayı beraberinde getirmiş olabilir.

  10. İstatistiksel olarak yakaladın ama diğer yönlerden pek yakalamış gibi görünmüyorsun.

  11. YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi avatarı
    YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi

    Bu Hamilton ne kadar itici bir insan.

  12. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    uLTRA dominant bi aracta yarış sonucu bile başlasan podyum garanti
    Senna emekli olarak bitirse muhtemelen yakalayamzdın bu şampiyonluğuda :/

  13. Bla bla bla…

    Schumacher’i cekememek icin artık mantık hatalarina başladı 😀
    Daha kırk fırın ekmek yemen gerek..
    Yıllardır bu iğneleyici açıklamalarla, bu kafayla da olacak gibi degil.

    Aynı ülkenin vatandaşlarının birbiriyle rakip olmalarını söylemesi ayrı bir akıl hezeyanı.

    Formula 1’de tüm pilotlar en iyi olmak icin savaşırlar, benim fikrime gore de su anki hedef Schumacher’dir.

    Ve hemen altında Senna ile aynı ülkeden olmasa bile benim hayranım diye yakalamaya çalışmasını söylemek beynin devrelerinin yanması.

    Ya vettelin ya da X kişisinin hayranları da başka ülkedense?

    Neden vettel, neden genele degil?
    Garip açıklamalar.

    1. Onur Gentas avatarı

      Şuan Vettel’den başka tek bir pilot söyle Schumacher’in rekorunu kırabilecek?

      1. Tamam, Vettel dışında bir aday yok ama hamiltonun Schumi’nin yarıştığı dönemde de Schumi hakkında ileri geri söylediği sözler vardı, saygısızlıkları vardı, hatta Button’la kendi aralarında kuşup gülüşmeleri vardı…vs..bunların devamında böyle şeyler söylemesi üstelik adam ölüm kalım savaşı verirken hiç hoş değil…ama normal karşılamak lazım, sonuçta hamiltonun yetiştiği çevre ve gerek eğitim gerekse kültürel yetersizliği ortada. Gereksiz bir açıklama olmuş, Senna bu işi takip eden herkesin hepimizin kahramanıdır, populizme gerek yok.

        1. Onur Gentas avatarı

          Bende Senna sayesinde sevdim bu sporu. Kendimi şanslı görürüm her zaman en azından onu izleme zevkini yaşadığım için. Onlar saf kan yarışçılardı, kelle koltukta yarışırlardı, şimdikilerle karşılaştıramayız bile.

          Senin dediğin gibi düşünerek yani Schumi’yi hakir görerek yaptıysa bu konuşmayı tabi ki doğru değil. Senin idolün Senna olabilir fakat bu diğer pilotlara saygısızlık yapacağın anlamına gelmez. Ne niyetle söylediğini bilmiyorum ama umarım kötü düşünerek yapmamıştır bu açıklamayı.

          1. Tuttuğun pilotun son 2 gündür yaptıklarını savunucak tarafı kalmadı 🙂

            35 şampiyonluk alsada asla saygı göremeyecek.

            Ne acı bir durum 🙂

            1. Onur Gentas avatarı

              Bir insanda yuz olur. Muhattap olmuyorum hala gelip yorumumun altina yazip duruyorsun.

              1. Muhattap olup olmaman önemli değil görüşümü yazıyorum zorunda gitti ise yazmaz yorum yapmazsın o kadar siz Hamiltonculardaki sorun bu pilotunuz gibisiniz gerçekler yüzünüze vurduğunda malesef kaf dağına çekiliyorsunuz 🙂

                Bak Sennanın rekoru yeter demiş demekki artık Bernie mercedes e yardım etmeyi kesiyor görelim 3 şampiyonu 2.hızlı araçla ne yapabiliyor 🙂

                Mclarendeki gibi 4-5 gitmesinde 4 yıl 🙂
                Yada Maldonado gibi rekorları kırmasın yada kırabilir idolü olucak adam

              2. Onur Gentas avatarı

                Seni muhattap almayan birine yorum yazmaya devam etmen sana normal geliyorsa yaz dur, kolay gelsin sana.

      2. Hamilton diyor ki:
        “Sennadan başka yakalamak istediğim bir pilot yok.”

  14. Yahu Fangio kelle koltukta şampiyon olmuş, yarışı bitirmek değil sezon sonunda hayatta kalmak bile başarıymış. Öldükten sonra şampiyon olan pilot bile var. 90’ların ortalarına kadar yolda kalmadan yarışı bitirmek, klasmana girmek son derece saygı değer bir başarıyken, mekanik sorunla yolda kalmadan 10-15 yarış podyum yapmak duble yapmak geçmişle kıyaslanamaz. Bu, at arabası ile apollo 11’i kıyaslamaya benzer.

  15. Çocukluk hayalini gerçekleştirdi.Amacına ulaştı bundan sonra öylesine takılır artık.

  16. Nico tek hatası dışında seni patatese çevirdi.Yine bu sezon ve bir yarışta daha şanslıydın iyi bir performans gelmedi açıkçası.Seneye Ferrari durumları eşitlerse…merakla bekliyoruz sonucu.

  17. heh tamam bırak o zaman Mercedes’i geç Mclaren’e macera yaşa seversin sen 😀

  18. Hala ergence Schumi’nin başarılarını küçümsüyor kendince..ya da yakalayamayacağını biliyor..

    1. Boyle sacma bir yorum da ancak senden gelirdi.

  19. gene salakça bir sürüş yaptı. Şu mercedes bu kadar dominant olmasa sittin sene 2. şampiyonluğu alamazdı.

  20. Bundan sonra salacak heralde alemlerden toplayamazlar bunu

  21. Bunlarn sadece rakam oldugunu nezaman anlican bea ham bundan 30 yil onceki f1 ile simdiki birmi

    1. Aynen öyle fakat istatistik, istatistiktir. Yapacak bir şey yok. Bir tane lavuğun dediği gibi, ‘Dünya karşılaştığın fırtınalarla değil, limana gelip gelmemenle ilgileniyor.’

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir