Raikkonen Telsizdeki Kızgınlığı İçin Verstappen’i Değil Kuralları Suçladı

yazar:

kategori:

Ferrari pilotu Kimi Raikkonen, Amerika GP’nin ilk bölümünde telsizden Max Verstappen’i değil hakemleri eleştirdiğini söyledi.

Yarışı 4. sırada tamamlayan Verstappen yarışın ilk bölümünde Raikkonen’in kendisini 12. virajda geçmeye çalıştığında lastikleri Raikkonen’in lastiklerine vurdu.

Bunun üzerine Raikkonen telsizden “Bu çocuk sürekli olarak beni pist dışına itiyor. Bu yasalsa bir sonraki sefer ben de aynısını yapacağım.” demişti.

Yarışın ardından konuşan Raikkonen “Sadece bunun normal olup olmadığını sormak istedim. Bir başka araçla yanyanayken, onlar iç tarafta savunma yaparken sen dışarıdan gidiyorsun ve aynı noktada virajın çıkışında onlar seni bordürlerin üstüne itiyorlar. Bunun normal olup olmadığını sordum ve görünen o ki normal. Herkes için kurallar aynı olduğu sürece sorun yok.”

“Bugünkü F1’de bir sürü kural var. Frenleme esnasında yön değiştirmemen, yanında araç varken diğeri için boşluk bırakman yönünde kurallar var. ”

“Onun yanlış bir şey yapmasından şikayet etmiyorum. Kurallara uyduğu sürece sorun yok. Ancak bir sonraki sefer sen aynısını başkasına yaptığında ceza alıyorsan bu doğru olmaz.”

“Onun yaptığından şikayet etmiyorum ancak kurallar herkes için açık olmalı ki biz de ne yapabileceğimizi bilelim. Bir kez temas yaşadığımızı düşünüyorum. Sorun yok, bu yarış. Çok yakındık.”

“Pist çok kaygandı ve suyu göremedim. Arkayı kaybettim. Dönmeye çalıştım ve duvara yanlamasına vurmanın iyi olacağını düşündüm. Ancak ön taraf reklam panosuna takılı kaldı. Bu yüzden ondan kurtulmak için direksiyonda çalışmam gerekti.”

“Benim hatamdı ve iyi performansa sahip olduğumuz için talihsizceydi. Oradaki hasara rağmen bile aracım o koşullarda iyi çalışıyordu. Ancak ideal bir son olmadı.” dedi.

 

 

 


Yorumlar

“Raikkonen Telsizdeki Kızgınlığı İçin Verstappen’i Değil Kuralları Suçladı” için 5 yanıt

  1. Hamilton Raikkonen’in şikayet ettiği şeyi bugün Rosberg’e yaptı. İlginç, değil mi?

  2. Abi ykk boyle bi aciklama flass ya.Abi cik adam gbi agresif yaris sn surerken bile kurallari dusunup hesap yapmaya calisirsan bunun bi nedeni var sen kotu suruyorsun o an.Bu kdr kurallara takilmak sacmalkm.Cik istedigini yap.

  3. Kimi’nin sürüşünü beğenen fanları kaldı mı çok merak ediyorum?

    1. Ben 🙂 Kimi eskiden beri kuru ile ıslak arası pistte hep zorlanmıştır. Ya ıslak olacak ya da kuru. Islak zeminde gördük Verstappen’i geçtiğinde Vettel’e atak bile yapabilirdi ama pist kurudu tehlikeli anda herkes kuru zemine geçti ve Kimi’nin sonu oldu. Aynı yerde Ricciardo’da arkayı kaybetti ama şansına duvara gitmedi. 36 yaşındaki bir sürücü için hala çok çok iyi Kimi

    2. kimi raikkonen şu an en çok taraftarı olan pilot gibi bişi değil mi? düz mantıqla senin mantıq küflendi… hadi bakalım go away tatliş 😛

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir