Red Bull, Rakiplerini Küçümsemiyor

yazar:

kategori:

Red Bull, geçen sezonu en güçlü takım olarak tamamladı ama sıralamada ikinci olmuştu. Horner’in takımı bu sezona da şampiyonluk favorilerden biri olarak giriyor.

Horner, rakiplerinden ziyade kendi performanslarına yoğunlaştıklarını söyledi ama bu sezonda egemen olacak herhangi bir takımın da bulunmadığını ekledi.

Horner: “Dürüst olmak gerekirse, diğerlerinde neler olup bitiyor aldırmadan elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Yakıt yükleri nedeniyle insanların neler yaptıklarını tahmin etmek zor”

“Biz sadece kendi kaderimizi kontrol edebiliriz. Abu Dhabi’den bugüne kadar iyi adımlar attık, bunların bazılarını Bahreyn’e kadar görmeyeceksiniz”

“Beni çok etkileyen şey, fabrikadaki bağlılık. Olağanüstüydü. Bir çok çalışan, haftanın yedi günü oradaydı.”

“Bu sene egemen olacak bir takım olacağını düşünmüyorum”

“Seneyi harika bir araçla tamamlamıştık ve o noktadan da ilerledik. Ferrari ve Alonso güçlü görünüyor ve öğrendiğim bir şey: rakiplerini alsa küçümseme”

Horner, genç bir takım olmalarına rağmen Red Bull’un şampiyon olabilecek kumaşa sahip olduklarını belirtti ama akıllarına şampiyonluğu takmadıklarını, her yarış ellerinden gelenin en iyisini yağmayı amaçladıklarını ifade etti.

Horner: “Her bir yarışta elimizdekilerden en iyisini çıkarmalıyız; bu da şampiyonayı yönlendirecek. Şampiyonaya çok yoğunlaşabilirsiniz ama biz her hafta sonundan azamisini çıkarmak istiyoruz”

“Bu işi başarmak için donanıma sahip miyiz? Evet. Mark, harika durumda. Genç ve tecrübenin iyi bir dengesine sahibiz. Birlikte çok iyi çalışıyorlar ve birbirlerini zorluyorlar”

Red Bull patronu, yakıt ikmâlinin kalkması ile bu sezon başarı için lastiklerin kullanılmasının hayati öneme sahip olduğunu söyledi.

Horner: “Kilit nokta, lastikleri anlamak. Bizim için bu önemli. Motor gücü denkliği de önemli. Çünkü, bağcıklarını bağlı koşamazsınız. Bu, FIA’nın da farkında olduğu bir şey”

“Dayanıklılık kilit unsur olacak. İstikrar ise hayati önem taşıyacak. Bütün bunlar, şampiyonaya katkı sağlayacak”


Yorumlar

  1. herkes söyledi ferrarinin güçlü olduğunu ama kendileri neden inanmıyor buna eşitiz demekle yetiniyorlar

  2. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    ewt ferrari ve alonso güclü horner in dediği gibi :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir