Bahreyn Öncesi Mercedes GP

yazar:

kategori:

Michael Schumacher: “Sonunda sezon başlayacak. Kendimi, Noel’i dört gözle bekleyen bir çocuk gibi hissediyorum. Geri dönüş kararı, çok uzun zaman önceydi gibi geliyor. Sezonun Bahreyn’de başlamasını sabırsızlıkla bekliyorum. Birkaç ay önce, tekrar Formula 1’de rekabet ediyor olacağımı düşünmek eğlenceliydi. Kati suretle bu fırsatı geri çevirebilirdim. Ama bazen işler değişir ve doğru şartlar bir araya gelir. Kendimi yıllardır olmadığım kadar taze hissediyorum”

“Fiziksel olarak mükemmel derecede hazırım ve en önemlisi enerjim tamamıyla geri geldi. 2006’da emekli olduğumda bataryalarım boşalmıştı. Şimdi tamamıyla şarj olmuş durumda. Formula 1, en üst seviyede rekabet sunuyor ve bu da beni kışkırtıyor.”

“Sezon öncesi testlerde, formu tahmin etmek her zaman zordur, bu sene daha da zor. Ama Barselona’daki son test, rekabetçi olacağımızı gösterdi. Bahreyn’de daha fazla yeni parçamız olacağını biliyoruz, bunlar da araca ilave performans sağlamalı. Sezonun başında, lider grupta olmak önemli ve orada olacağımıza da inanıyorum”

Nico Rosberg: “Yeni bir Formula 1 sezonuna girmek her zaman heyecan vericidir, özellikle de yeni bir takıma geldiğinizde ve alışmanız gereken yepyeni bir araç olduğunda. Mercedes GP Petronas’ta gerçekten iyi bir bütünleşme süreci mevcut. Herkes davetkâr ve daha şimdiden kendimi evimde gibi hissettim. Sezon öncesi test programımız, Şubat ayında oldukça iyi geçti.”

“Aracın potansiyelini tam olarak ortaya çıkarmada doğru yönü bulma konusunda bazı endişelerimiz vardı ama sıkı çalışarak yolumuzu bulduk ve testi üst seviyede tamamladık. Bahreyn içinde bazı gelişimlerimiz olacak, bunlar aracı daha da geliştirecek. Bu yüzden iyi iş çıkaracağımız konusunda oldukça iyimserim. Bahreyn, gerçekten keyif aldığım bir pist. Bu yüzden sezona iyi bir başlangıç olmalı”

Ross Brawn: “Mercedes GP Petronas’taki herkes, Mercedes-Benz’in zengin motor sporları soyunu temsil etmekten gurur duyuyor. Sezona, 50 senenin üzerinde bir zamanda ilk Mercedes çalışma takımı olarak giriyoruz. Buna ilave olarak yeni sezona son dünya şampiyonu olarak girmek, takıma güven ve yerini korumak için şiddetli bir gurur veriyor. Bununla birlikte yeni bir sezona ve yeni bir meydan okumaya başlıyoruz”

“MGP W01 ile güçlü bir sezon öncesi test programı geçirdik. Ama Bahreyn için olmak istediğimiz hazırlık seviyesine ulaşamadık. Araç ümit veriyor ve sezon için planlanmış güçlü bir gelişim programımız var. Ama şampiyonluk mücadelesinde olmamızı sağlamak için önümüzde yapılması gereken çok iş var. Yeni pilotlarımız Michael ve Nico’nun takıma yerleşimi ve yakın bir çalışma ilişkisi kurmalarından çok memnunum”

“Testler süresince aracın gelişimine gerçekten destek verdiler ve yarış pistinde daha iyi sonuçlar almak için birbirlerini zorlayacaklar. Bu sezon, bir çok yetenekli pilotun rekabeti, üst düzey takımlar arasındaki şampiyonluk mücadelesi ile taraftarlar için muhteşem olmalı.”

Norbert Haug: “2010 sezonunun ilk yarışı Bahreyn GP, Mercedes-Benz için yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor. Gümüş Oklar çalışma takımının son yarışının ardından 55 sene sonra Mercedes GP Petronas, bu geleneği sürmeye başlayacak. İlk sezonumuza hazırlıkta 1-28 Şubat arasında 15 günlük testlerde 6300 km yol kat ettik.”

“İlk bir kaç yarış için rekabetçiliğimizi yargılarken benim izlenimim, istediğimiz yerde tam olarak değiliz ve takımımızı favoriler arasında göremiyorum. Bunu söylememle birlikte bütün takımı ve pilotlarımız Nico ve Michael’in, görevimizin üstesinde gelme ve yarışlar kazanma, şampiyonluk mücadelesi verme olan hedeflerimizi karşılamada tam olarak hazırlandıklarına da inanıyorum”


Yorumlar

  1. sevmeme nedenimide zaman zaman dile getirdim.geçmişte yaptığı centilmenlik dışı hareketler sevmeme nedenim.ama yanlış anlaşılmasın tekrar yazıyorm.en iyilerinden biri.ve bu konuyuda kapatmak istiyorum.artık.sezon başlıyor.sezona bakalım ve keyfini çıkaralım.

  2. eksik bi şeyi yok.sana göre en iyisi o ben sadece schumiyi sevmiyorum ama saygı duyarım.tarihin en iyilerinden biri schumi.bana görede tüm zamanların en iyisi prost.herkese göre göreceli

  3. Bana göre en iyi Schumacher. İstatistikleri bir kenara bırakırsak ben Schumi fanı olduğum için bana göre en iyi. Ve sen Schumi fanı olmadığın içinde sana göre en iyi değil. Bu da çok normal. Başka bi sebep var mı acaba Schuminin en iyi olmaması için. Yani Schumide eksik olan ne?

  4. yani en çok şampiyon olan tarihin en iyisidr.diyenler var 7 kez şampiyon olmuş schumi tarihin en iyisi diyenler var.yani sadece istatistiklerler yorum yapanlar var.tamam schumi en iyilerinden biri ama tüm zamanlarıun en iyi pilotu omu bu tartışılr.

  5. Jetman dostum bırak istatistikleri falan, bunlara kafanı yorma.. Ben sana bir kaç yarış söyliyim sen git onları izle villenuve'müş, hill'miş, button'muş bu pilotların yanında schumi'yi anmazsın zaten…Hani en iyi arabayı verince herkes kazanır demişsin ya 96 ve 97 yıllarında schuminin kazandığı yarışları ferrari 20 senede kazanamamıştı.. ispanya 96 veya spa 97 bu yarışları izle, ondan sonra "en iyi araç" ile "en iyi pilot" konusunu konuşuruz..

  6. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    bu ay ki f1 racing de harika bir poster var.
    bilgilerinize.

  7. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    gayet güzel yorumlar.

  8. Her şampiyon olan pilot o senenin en iyi pilotu olmaz bu yargıya sen nereden vardın jetman.Araç faktörü diye birşey var.Neden Schmi en iyisi biliyor musun? araç sayesinde 1 kere 2 kere hatta 3 kere şampiyon olabilirsin ama 7 kere dünya şampiyonu olabilmek için en ÖZEL olabilmelisin…

  9. Tarih hiçbir zaman en iyi en kötü şu veya bu demez. (Dediyse ne zaman dedi?)Tarih her zaman sayısal verileri yani istatistikleri verir. Göz var nizam var akıl var mantık var halep var arşın var diyen bizlerde bu verileri yorumlarız değil mi?

  10. yani sıradan bir pilota bile gridin en iyi arabasını verseniz demekki oda şampiyon oluyormuş.tarihde diyorki şampiyon olan en iyisidir.bu yanlış.

  11. göz var nizam var akıl var mantık var halep var arşın var.tarihin her söylediği doğru değil
    tarih schumi 7 kez dünya şampiyonu olmuştur.f1 tarihinin en iyi pilot odur diyor.bana göre buda yanlış.

  12. tarih tarih diyosunuzda işte böyle tarih her zaman en iyiyi yazmaz 1997de villeneuve şampiyon olduğunda tarih villeneuve 1997 gridin en iyi pilotudur demişti.onu benin külahmıma anlatsın hill şampiyon olduğundada tarih o yılın en iyi pilotu hill diyordu.onuda benim külahıma anlatsın.örnekler çok.benim anlatmaya çalıştığım işte bu.

  13. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    O bu bir kenarada Michael ile Mika aynı grup bünyesindeler ….

  14. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    En iyiyi arayanlara duyurulur onu hiçbir zaman bulamayacaksınız neden mi çünkü bu bir fizik veya kimya teoremi değil ki NŞA (normal şartlar altında) da olsun veya bir iktisat kuramı değil ki birey davranış veya tercihleri yok sayılsın ancak ve ancak değerlendirilebilecek olan mevcut şartlarda en iyi çalışan ekiptir bu kıyaslamalarla 2008 şampiyonu Hamilton veya 2005-2006 şampiyonu Alonso 2009 şampiyonu Buttondan dahamı yeteneksizdi de 2009 da şampiyon olamadılar o sebeple sanal bir ortam oluşturma ihtimali ne kadar yüksekse en iyiyi belirleme olasılığı da o kadar yüksektir bu sebeplerle herşey kişinin tercihlerine göre veya taraftara göre görecelidir ….

  15. alonsomassa avatarı

    1994-95-2000-01-02-03-04

    05-06

    07 de çıktı o zaman 🙂 08 dede son anda kaçtı…

  16. Birde niye en iyi geçen senelerde ortaya çıkmadıda bu sene ortaya çıkacak:)

  17. Araçlar nasıl eşit seviyede olacak. Bunu nerden anlayabiliriz anlamadım gitti. Ya da hangi formula 1 sezonunda iki farklı takımın aracı eşit seviyede olmuştur. Olduysa bu değerlendirmeyi neye göre yapıyorsunuz. Aynı takımda bile pilotlar bazen eşit araçlara sahip olamıyorlar, olsalarda bazen eşit şans verilmiyorken, farklı araçlarda bu eşitlik nasıl olacak?

  18. alonsomassa avatarı

    evet en iyi kim göreceğiz.bunuda hepsi eşit şartta eşit takımlarda yarışırken yapacağız.kayırdı kayırmadı olmadan.yoksa istatiklere veya geçmişe laf ederek değil.kaldıki geçmişte yaşanamaz.öyle olsa schumi dönmezdi

    schumi döndü çünkü birkez daha kanıtlamak istiyor.

    diğerleri iddalı çünkü çürütmek istiyorlar.

    yoksa ne griddeki pilotların kalitesine nede schumi nin geçmişine kimse bir laf edemez.kaldıki eski bir schumici ancak her daim ferrarici olarak onu izlemekten zevk alacağımıda biliyorum

    size bir anımı anlatayım arkadaşlar.

    2006 turkiye gp sinde bir grup ispanyol taraftar o kadar çosşuluyduki alonso ya seslerini duyurmak için bağırıyorlardı.tabiki o zaman kalbim schumi den yanaydı ancak… schumi cuma günü piste çıkınca 4 ü birden alkışlamaya başladı.

    ilk önce bir tepki alkışı sandım,daha sonra sorduğumda isminin garcia olduğunu öğrendiğim genç-adam(yaşıtım) schumi yi izlemekten gurur duyduğunu ancak alonso yu tuttuğunu söyledi

    sanırım bizde kendi pilotumuzu tutarken diğerininkini oda ne?odakim diye yermeden mantık çerçevesinde tartışmalıyız.ancak
    bence bu sene…
    alonso mu lewis mi?
    alonsomu lewis mi massa mı?
    button gerçek bir şampiyonmu?
    vettel geçiş yapabiliyormu?
    vettel bir yıldızmı?
    webber gerçekten zayıf halkamı?
    webber bizi yanıltırmı?
    rosberg gerçekte kim?
    kubica bir lidermi yoksa puan avcısımı?
    gibi sorularla birlikte ''kim daha önde'' sorusuna cevap bulacağız.

    bu her ne kadar istatistikleri hiçe saymamamkta olsa bence evet biz tüm zamanların değil ancak 2010 da eşit şartlarda mazaret olmadan kim 2010 un en iyisi onu bulacağız.

    gönül isterdiki kimi de olsaydı nickte…

  19. tarihin yazdığı her şey de kesin doğru değildir.şöyleki button geçen yıl brawnla şampiyon oldu tarihe göre button 2009 daki en iyi pilotdu yani geçen yıl button mı en iyi pilotdu gridde.vay bee

  20. kaan kaanhan avatarı

    bahsedilen güncellemeler umarım bekleneni verir, ilk yarışa kadar sakladıklarına göre takım emin olmalı. kim bilir… ilk yarış gelsin bakalım.

  21. öyle eskisi gibi kolay değil işler ferrarinin dominasyon olduğu yıllardaki.ne konuşsak boşa sezon içinde göreceğiz ak koyunu mor koyunu

  22. tarih hep tekerrür etmez yeni efsaneler yazacak genç pilotlar çıkar her zaman.

  23. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Hala en iyi pilotu görelim diyen var ilginç.Kimdir en iyi pilot Schumi varken Vettel' mi yoksa ? Veya Hamilton varken Button' mu, veya Alonso' mu ? Tarih aslında en büyüğün kim olduğunuz bağıra bağıra söylüyor.Mercedes' in formda olmadığı yorumlarına katılmıyorum.Hele hele de Redbull ile aynı seviyede görülmesine.

  24. feel it yanılıyorsun ben bütün takımların eşit güçte olamsını istiyorum. birinin diğerinden daha fazla güçü olmasını istemiyorum ki bu sayede görelim gerçekten en iyi pilot kimmiş.

  25. jet man bu sözlerini unutma sezon ortasında buluşmak ümidiyle.Tüm umutların Mercedesin yavaş olması ama bu gerçekleşmeyecek…Sezon ortasında görüşürüz unutma bu tarihi ve de yorumu

  26. haug favoriler arasında değiliz diyor.haug her zaman doğruları söylemiştir.geveleme yada politika yapmamıştır.muhtemelen sezon başındaki arabanın yarış kazanabilecek durumda olmadığını düşünüyor.tabi yanılabilirde ama eğer öyleyse bana göre daha ilk yarışta mercedes şampiyonadan kopmaya başlar.

  27. Tahmin ettiğim gibi açıklamalar.Mercedes su anki durumuyla şampiyonluk mücadelesi veremez.RedBull ile 3. lük yarışı yapabilir.Büyük bir güncelleme var deniliyor ancak nasıl bir etki yapacağı belirsiz.Bana kalırsa takım istediği yerde değil ama elbette güncellemelerle sezon içinde yeri değişecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir