Vettel “Yarışı Kazanabilirdim”

Ferrari pilotu Sebastian Vettel, Amerika GP’de biraz daha şanslı olsaydı yarışı kazanabileceğine inandığını söyledi.

Motor değişimi nedeniyle gelen 10 sıra cezasının ardından yarışa 14. sıradan başlayan Vettel, damalı bayrağı 3. sırada görmeyi başardı.

Yarışın orta bölümünde orta sert lastiklere geçen Vettel “Duruma göre o an doğru olan oydu çünkü şansımızı mümkün olduğu kadar uzatmak istiyorduk. Şansımız olabilir diye bunu yapmamız lazımdı. Güvenlik aracı girince bu şans gitti. Yumuşak lastiklerde çok fazla aşınma olduğunu gördük. İlk tur harikaydı ancak sonraki turlarda performans ciddi şekilde düşüyordu. Yeni kuruyan pistte hep böyle olur.”

“İyi şansa sahiptik. Orta sert lastiklerle 4-5 turun ardından öndekilerle aynı turu atmaya başlamıştım. Sonuç olarak işe yaramaması kötü oldu. Podyumda yer alan üçümüz de biraz şanslıydık çünkü zamanlama bazen aleyhinize de çalışabilir.” dedi.

 

Bu sezonu değerlendiren Vettel “Bu sene neleri daha iyi yapabileceğimize ve nerelerden daha fazlasını alabileceğimize baktık. Harika ve herkesin beklediğinden daha iyi iş çıkardık ancak yine de şampiyonluğu kaybettiyseniz o kadar harika olmuyor.”

“Tebrikler. Bugün Lewis’in günü ve o şampiyonluğu hak etti.” dedi.

 


Yorumlar

“Vettel “Yarışı Kazanabilirdim”” için 4 yanıt

  1. Yarış acayip kaos içinde geçti. Le Mans 24’ü hatırlattı bir an. Tam herşey yoluna girmiş derken önemli bir şey oldu ve liderlik el değiştirdi.

    İlk hareket Vettel’e yaradı, lastik stratejisi ile birlikte her iki Mercedes’in pite girmek zorunda kalacak olması ile kesinlikle kazanabilecek durumdaydı. Sonra bir VSC olunca Rosberg bundan faydalandı ve Hamiton ve Vettel’in şansı kalmadı gibi göründü. Sonra bir SC daha olunca bu kez Hamilton’a yaradı. Belirsizlik bu işte. Düşün kü mekanik sorun sebebiyle tepelerde sıkıntı yaşayan olmadı. Bu da olsaydı tam mevzu patlayacaktı.

    O değil de Rossi puan alsaydı iyiydi.

  2. Yarış 56 tur yerine bi 60 tur olsa büyük ihtimalle Rosberg’i geçerdin ama Hamilton zaten almış başını gitmişti.

  3. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Eğer mercedes bu kadar baskın olmasaydı kazanabilirdin ama hakkaten tur başına 0.6-0.7 fark var hala.umuyorum ki seneye aero gelişimimizle farkı kapatırız. @zubullah‘ın dediğine paralel olarak the future is coming gelecek gelecek seb uzakta değil?

  4. Ya ra’ad ol bro. Dı fiçır iz aurs.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir