Bahreyn Öncesi Sauber

yazar:

kategori:

Pedro de la Rosa: “Bahreyn ile ilgili iyi anılara sahibim. 2005’te yarışın en hızlı turunu atmıştım. 2007’de orada testlerin iki gününe katılmıştım. Bununla birlikte iç kısma eklenen yeni bölümü, pisti tamamıyla yenilediğini düşünüyorum. Çünkü, yere basma kuvvetini uyarlamanız gerekiyor. Pistin en iyi yönü, geçiş yapabiliyor olmanız. Her biri gerçekten sert frenler yapmanız gereken virajla biten üç uzun düzlük var”

“Orada iyi yarışacağımızı düşünüyorum. Tek istediğim mücadele etmek. Çünkü, en çok özlediğim şey bu. Aracımız için hangi pistin iyi olacağını söylemesi zor. Her durumda, stratejilerin nasıl ortaya çıkacağını ve takımların yarışta birbirlerinin stratejilerine nasıl tepki göstereceklerini görmek ilginç olacak. Artık yakıt ikmalinin olmaması ile takım artık sonuca daha fazla etki edebilir.”

“Üç farklı pistte yaptığımız 4 iyi testin ardından sezonun başı için kendime güveniyorum. Takımla çok yol kat ettim ve çok şey öğrendik. Bahreyn, yarışlara dönüşüm olacak ve bunun için sabırsızlanıyorum”

Kamui Kobayashi: “2008 ve 2009’da GP2 Asya serisini Bahreyn’de kazandım ve 2009’da orada Formula 1’de teste katıldım. Sezonun, çok iyi tanıdığım bir pistte başlamasından memnunum. Pist çok hoş. Her virajını seviyorum”

“Pist, bir çok dur-kalk viraja sahip ve bu stilden gerçekten keyif alıyorum. Ayrıca aracımızın da buna uygun olduğunu düşünüyorum. Testler sırasında çok şey öğrendik ve çok sıkı antrenman yaptık. Sezonun başlangıcı için kendimi gerçekten hazır hissediyorum ve Bahreyn’de normal olan iyi hava şartlarını dört gözle bekliyorum. Sıcağı gerçekten seviyorum”

Teknik Sorumlu Willy Rampf: “Sezon başlangıcı ilave heyecan vaat ediyor. Çünkü, takımların sadece bir kaçı testler sırasında tam potansiyelini gösterdi. Yakıt ikmalinin kaldırılması ile yakıt depoları genişledi ve bu nedenle çarpıcı derecede farklı araçlara sahibiz. Yarışın başında 100 kilo daha fazla yakıtlar olmasına rağmen araçlar için iyi bir denge sağlayacak ayarları bulmak, mühendislerin işi”

“Yarış stratejileri de tamamıyla yeni bir mücadele. Pitstoplar, lastik performansları ile belirlenecek. Yine her iki lastik hamuru kullanılacak. Bahreyn’deki pistin çizgisi, önemli derecede değişti. Şimdi, ilave 8 virajla orta kısımda dar bir bölüm egemen. Yere basma kuvveti seviyesinde bir uzlaşıya gidilecek. Bir taraftan bir çok düşük hızlı viraj, yüksek yere basma kuvveti isterken diğer taraftan pistin olağanüstü genişliği, geçişleri de cesaretlendiriyor; bu da azami hız ihtiyacınızı göz ardı etmenizi engelliyor.”


Yorumlar

  1. 2010 senesinin sürpriz takımı sauber… çok güzel bi 2 li… umarım başarılı olurlar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir