İstanbul Park'ta Mutlu Son

yazar:

kategori:

İstanbul Park’ın kapıları motor sporlarına tamamen açılacak. Otomobil Sporları ile Motosiklet Federasyonu uzlaşınca, yıllardır sadece Formula 1 organizasyonunun yapıldığı tesis atıl durumdan kurtulacak.
İstanbul Park Pisti’nin işletmesini Formula 1’in patronu Bernie Ecclestone’dan almak için harekete geçen iki federasyon, önce kendi aralarında anlaşmaya vardı. Yaklaşık 20 gün önce bu konuda ortak yol izlemeye karar veren iki federasyon başkanı Mümtaz Tahincioğlu ile Süleyman Memnun, ilk girişimi de İzmir Pisti için yaptı. İzmir İl Özel İdaresi’ne ait Pınarbaşı’ndaki tesisin ihalesine ortak olarak girdiler.
Ecclestone’nun 2011’de işletmesini bırakacağını açıkladığı İTO’ya ait olan İstanbul Park ilk olarak  Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne devredilecek. İstanbul Ticaret Odası bu devir karşılığında o bölgede bulunan bir araziyi alacak ve bedelsiz olarak pisti spor teşkilatına bırakacak.
Konuyu Genel Müdür Yunus Akgül’e ilettiklerini ve olumlu yanıt aldıklarını ifade eden Motosiklet Federasyonu Başkanı Süleyman Memnun, “Önümüzdeki hafta içinde Bakan Özak ile konuyu görüşeceğiz. Onaydan sonra işlemlere başlayacağız” dedi.

Üç büyükler baz alınacak
Ecclestone’nun sözleşme gereği 2021’ye kadar işletme hakkını elinde bulundurduğunu ancak 2008’de bir ihtarname çekerek 2011’de bırakacağını bildirdiğini dile getiren Memnun, “Pistin İTO’dan spor teşkilatına geçiş işleminin ardından biz devreye gireceğiz. Tıpkı Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’ın stad kiralaması gibi biz de 49 yıllığına işletim hakkını alacağız. Kira bedeli konusunda kesin birşey konuşulmadı. Ancak üç büyük kulüple yapılan protokoller baz alınacak. Bisiklet Federasyonu‘na da teklif yapmayı düşünüyoruz. Onların da bu pistten yararlanması gerek. Eğer isterlerse oturup konuşuruz” şeklinde konuştu.

Supersport için başvuru
2011’de Formula 1’den hemen sonra pisti devralmayı planladıklarını belirten Memnun, “Ecclestone’un Formula 1 için istediği parayı yükseltmesinde en büyük etken pistin işletim yüküydü. Bu da ortadan kalkınca fiyat düşecektir. Biz de Kenan Sofuoğlu‘nun yarıştığı Supersport’un bir ayağının 2011’den itibaren İstanbul’da yapılması için hemen başvuracağız. Böylece Kenan kendi seyircisi önünde yarışabilecek. Yılda pisti 5 gün Formula 1 için Ecclestone’a, 5 gün de Supersport yarışlarına tahsis edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Milliyet


Yorumlar

  1. beni ekleyin f1 ci arkadaşalr lütfen .:)

  2. Yasasin TURKIYE.Bide biletlerin fiyati duserse cok daha iy olur?

  3. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    bu habere çok çok sevindim. kenan ı mutlaka izlemeye giderim. pisti çürütmesinler yeter…

  4. Taşucu F1_Mehmet-B avatarı
    Taşucu F1_Mehmet-B

    YA HAVALARA UÇTUM RESMEN!!!!! İNŞALLAH HEP TAKVİMLERDE KALIRIZ

  5. Boş Kalmaması çok güzel olur ***

  6. Arkadaşlar bence bu f1 'i elimizden kaçırmamak istiyorsak bu son sansımız olacak.

    Bundan dolayı hepimiz birşeyler yapmalıyız . Ben kendi arkadaşlarımı ikna etmeye çalısıyorum yarışa gitmek için sizlerde en azından kendi arkadaşlarınızı ikna etmeye çalıssanız ve bu uygun fiyatlara rağmen türbünler boş kalmasa çok güzel olur.

    Saygılar…

  7. firat savas avatarı

    sonuçlanırsa cidden güzel olur iyi bir haraket destekçisiyim

  8. elif çivici avatarı

    Çok güzel ya,pist yılın sadece belirli günleri kullanılıyor,diğer günler çürümeye terkediliyordu ıssız ıssız,motor seslerinin yılın 365 günü eksik olmayacağı bir istanbulpark diliyorum 🙂 hayırlı olsun

  9. Massa'nın bilet fiyatları için söylediği sözlere aynen katılıyorum. Tek başına yarışa gidenler için söylemiştim.Yoksa 4 kişilik bir aile gitmeye kalksa gerçekten zorlanacağını düşünür hatta gelmemekte haklı olduğunu söylerim.

  10. Micha3L Schum4cheR evet gerçekten bilet fiyatları çok önemli bir faktör pistimizin dolmasında.Eğer Ecclestone ile sözleşme yenilenirse bilet fiyatlarının biraz daha düşebileceğine inanıyorum.Çünkü Bay E. madem pist dolmuyor zarar ediyorum deyip fiyatları yüksek tutuyordu.Ülkemizin şartlarını düşünürsek biletler gerçekten pahalı.Ancak F1'i izlemeyi gerçekten arzulayan herkesin genel harcamalarından kısarak çok rahat gidebileceğini de çok iyi biliyorum.Şu an sigara içen biri bile haftada 1 paket azaltsa en azından açık alan bileti alabilir.

  11. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Bu habere sevindim istanbul park icin sevindim acikcasi kapanacak diye korkuyordum ohh dedirtti artik ins sorun cikmaz onumuzdeki 40 yıl turkiyede f1 yarislari yapilir ben simdiden bileti aldim bilet fiyatlari konusunda herkes sorualr soruyor indirim yapılsa 100 bini askin seyirci gelebilir aslinda ana tribundeki fiatlar 400 le 600 arasi bu fiatlar % 20 azalsa cok iyi bir ilerleme olur aslidna kapali tribun kalamz bronz ve silver lar da dola boylece broz la silverin fiatlari 100m ve 150 olsa spor severlerin hepsi bu piste gelip yılda bir kez de olsa bu guzelim yarisi izlemeye gelirler para konusundada fazla problem cikmaz umarim fiatlarda bir ilerleme olur.

  12. 70li yıllarda Niki Lauda gibi efsanelerin tur attığı eski Nürburgring, F1'den sonra atıl kalmadı mesela. Hala bellimiktarda para verip, o muhteşem pistte tur atılabiliyor. Profesyonel olarak zamanınızı da tutuyorlar. Çok önceleri Top Gear, bir Ford Transit'i oraya götürüp gazı köklemişti. Ayrıca Nick Heidfeld'in BMW Sauber ile pistte turladığı bir video youtube'da bulunmakta.

    İstanbul Park iyi yönetilmeli, halka da açılmalı. WTCC, GT, gibi seriler tekrar buraya gelmeli. İyi bir pistimiz var. Race Driver Grid'de muhteşem duruyor.

  13. Dün bu haberi bir gazetede okudum ve şaşırdım kendi kendime dedim bu dedim bizim gazetemi diye ilk defa formulabir ile ilgili haber okumuş oldum genelde hep futboll oluyordu

  14. Bence halka açılması lazım. avrupadaki pistlerde para verip kendi aracınızla pistte tur atabiliyomuşunuz..

  15. İlk sene burada ne güzel motogp, dtm, wtcc yarışları olmuştu
    ama daha sonra pist atıl bir duruma geldi.

    inşallah daha fazla yarış olur ve bu yarışları tekrar izleme şansımız olur.

  16. Bence eğer gerçekten F1'in ülkemizde devam etmesini istiyorlarsa yetkililer elinden geleni yapacaklardır.Bu pistin yapımında harcanan para da boşuna gitmemiş olur.Ecclestone'nun pistin işletim yükünden kurtulmasıyla sözleşme yenilenirken para konusunda ciddi pazarlık yapacağını düşünüyorum.Umarım bu sene 2009'a göre daha dolu olur pistimiz.Eğer bu sene katılım makul bir şekilde artarsa Bay E. ile ne yapar ne ederler anlaşırlar.En azından ben öyle umut ediyorum =)

  17. katafalk kaya arkadaşım kenan isterse bu pistte yalın ayak yürüsün. elbette beni grurlandırır. bu konuda sonuna kadar haklısın. ama benim anlatmak istediğim, daha doğrusu çok üzüldüğüm konu şu; bir ticarette 10 lira kazanabilecekken 5 lira kazanıp, sonrada buna başarı demek züğürt avuntusu olmazmı. cidden çok üzgünüm böyle bir organizasyonun kaybedilmesinden dolayı. hep mi kısa çöpü biz çekmek zorundayız.

  18. kenan sofuoglu'nun olmasi yeterli bir sebep degil mi sence? isterse el arabasiyla yarissin.

  19. Şunuda belirteyim, f1 gibi motor sporlarının zirvesi kabul edilen bir organizyon için hazırlayıp (tam bir fiyaskoyla) üzerine çekemediğin ilgiyi motosiklet ya da bisiklet organizasyonlarıyla mı çekeceksin?

  20. arkadaşlar neye göre güzel bi haber diyorsunuz anlamadım. Bay E isteseydi 2021 e kadar zaten işletme hakkına sahipti. 2011 için işletmeyeceğini çok önceden bildirdi. federasyonumuzun pisti f1 için tahsis etmesinin bir anlamı yok. Sonuçta f1 in devam edebilmesi için ödenmesi gereken bir 32 milyon dolar var ortada. Kim verecek bu parayı? Kimse vermeyecek. Federasyonumuzda iş yapıyoruz diye ortalıkta dolansın dursun. Olay para-düdük ilişkisi yani.

  21. alonsomassa avatarı

    umarım bu sene biletler ucuz olur ve rağbet daha fazla olur.bu kadar heyecanlı bir gride 60.000 yakışır.ayrıcada wtcc getirilmeli.ve moto gp.

  22. alonsomassa avatarı

    umarım bu sene biletler ucuz olur ve rağbet daha fazla olur.bu kadar heyecanlı bir gride 60.000 yakışır.

  23. Harika bir haber ! Son birkaç gündür bende tanıtım yapılmıyor yine boş kalacak güzel pistimiz F1 elimizden kayıp gidecek diye endişeleniyordum.Bu haber beni ne kadar sevindirdi anlatamam =)2011'de hem F1'i hem Supersport'u izlemek çok güzel olur. Umarım Bay E. sorun çıkartmaz sözleşme yenilenirken.

  24. SF de gelecektir Türkiye'ye bu olay sonucunda. Güzel bir haber…

  25. güzel haber ama yine de 2011 f1 için muhtemelen son yıl olacak. geç atılmış bir adım. (yoksa bu anlaşmanın sağlanması f1'i kurtarabilir mi? pek sanmıyorum ben ama.)

  26. ins olur 🙂

    bu arada istanbul park, motosiklet yariscilarini gercekten coook zorlayan bir pist.

  27. WİLLİAMS F1 TEAM avatarı
    WİLLİAMS F1 TEAM

    gercekten bu cok guzel bır haber her pılot kendı evınde yarısmak ıster bunu da encok kenan sofuoglu hak edıyordor ve edecek gıbı gorunuyor zaten bızım tek grur kaynagımızda bu olsa gerek

  28. inci incili avatarı

    sanunda güzel bir adım atılmış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir