Raikkonen Meksika Rallisi'ne Devam Edemediği için Üzgün

yazar:

kategori:

Raikkonen, dün Meksika Rallisi’ yedinci etabında taklalar atarak kaza yapıp aracına büyük hasar verdikten sonra ralliye devam edememişti. Fin pilot bu kazadan önce de iki etapta sorunlar yaşamıştı.

Meksika Rallisi’ni tamamlayamayan Raikkonen, “Çok şanssız bir olaydı; araç kaygan bir frenleme noktasında öylece kaydı gitti. Bu yüzden yoldan çıktık ve birkaç takla attık.”

“Bu ralliden iyi şeyler umuyordum ama henüz daha yedinci yarışım ve ben hâlâ öğrenme aşamasındayım. Yeni şeyler öğrenirken beklenmedik olaylarla karşılaşmak normaldir ve bana olan da aynen buydu.”diye konuştu.

Fin pilot, kaza öncesindeki hızından memnun olduğunu söyledi. Raikkonen dördüncü etapta en hızlı yedinci isim olmuştu ve asfalt Coca Cola cadde etabında da beşinciydi.

“En büyük hayal kırıklığım ralliye devam edememek oldu. Araçta mümkün olabildiğince fazla zaman geçirmek istiyordum. Başlarda araçta kendimi gerçekten iyi hissediyordum ve ne yapabileceğimi görmek için gerçekten zorlamak istedim. Ama eminim ki bir sonraki rallide daha güçlü geri döneceğiz.”

Raikkonen’in yardımcı pilotu Kaj Lindstrom da Fin pilotun gelişim kaydettiğini kabul etti ve kazayı önemsemedi.

“Kimi bu şekilde gelişim gösterirken ralliyi yarıda bırakmak gerçekten şanssızlık oldu. Hem sürüşte hem de yol notlarında oldukça iyiydi.”

“Kaza yaptığımızda frenleme noktasındaydık. Kimi notlara uygun olarak kusursuz bir sürüş yapıyordu ve bu herkesin başına gelebilecek bir şey.”

“O zamana kadar işler gerçekten yolundaydı ve bir sonraki rallide yine iyi olacaktır. Tüm bunlar oyunun bir parçası.”

Citroen Junior patronu Benoit Nogier da şanssızlıklara rağmen Raikkonen’in umut vaad ettiğini belirtti.

 


Yorumlar

  1. gamze doğru söylüyor.bende onun için dua yazdım herkes onu okuduysa çekemeyenlerin vay haline
    üzülme be rai biz seninle hep gurur duyduk hepde öyle olcak sen ne yaparsan yap ben senin her yerde destekcin olacağım sana haksız yere dil uzatanların karşısında olacağım.sen mükemmel bir pilotsun senin gibi f1 de en fazla bir pilot cesaret edebilir rallide yarışmaya.sen tüm pilotlardan işte bu yüzden farklı ve özelsin.rallidede iyi etap zamanları yaptın.yavaş yavaş olcak bu iş.kır şu şanssızlığı rai.

  2. WRC de mükemmel bi organizasyon ama Kimi 'nin segmenti F1'e dayalı.. Bence Kimi F1 'e dönmek için 2011 de masaya oturacak. Kalktığında kimbilir Redbull mu Mercedes mi Mclaren mi ???

  3. kimi ye cok gecmiş olsun allah bize bagışladı nazara gelıyo bu sıtede bana gore bazı cekemeyen arkadaslarr var aramızda onlarda kendını biliyolar….

  4. bizde üzgünüz…bunlar senin için kadermiş sıkma canını önüne bak…tüm yarınlar bir başkadır kimse bilmez kaybolan zaman ise geri gelmez.

  5. devam etmesini çok isterdim ama onun ilk sıradakilere kafa tutması için en az 1 sezon geçirmesi lazım

  6. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    f1 çok farklı bir olay wrc ye göre frenleme hızlanma kkontrol daha zor dur sanırsam herkez yapamaz kimi sen f1 de ağırdın

  7. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Raikkonen dördüncü etapta en hızlı yedinci isim olmuştu ve asfalt Coca Cola cadde etabında da beşinciydi.

    iyi gidiyormuş keşke olmasaydı böyle bir kaza kimbilir daha neler yapacaktı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir