Raikkonen: Burası Formula 1, Sirk Değil

Kimi Raikkonen, yağmurun durmasını beklerken ortalıklarda gözükmemesini önemsemiyor.

Yağmur nedeniyle seanslar ertelenmiş, takımlar ve pilotlar gelen fanları eğlendirmek adına zaman zaman padokta kendi aralarında eğlence düzenlemişti.

Örneğin Rosberg futbol oynarken, Ricciardo ve Kvyat yağmur dansı yapmış, Carlos Sainz ve Jos Verstappen oğullarının araçlarına binmişlerdi.

Raikkonen ise bu olaylar olduğu sıralarda ortalıklarda gözükmedi.

Yağmur sırasında ne yaptığı sorulduğunda Fin pilot “Gerçek cevabı duymak istermisin? Burası Formula 1, sirk değil. İnsanlar sürüş görmeye geldi ve bu yapabileceğimiz tek şey. Böyle havalar bazen olur”

“Herkes istediğini yapmakta özgür, bu beni rahatsız etmez. Ama bu benim seçimim. Dediğim gibi biz sirkte değiliz” dedi.

Arrivabene de Raikkonen’i destekliyor.

Arrivabene “Biz aynı göstereyi yapmadık ama cumartesi günü garajımıza tekerlekli sandalyeli engelli çocuklar getirdik”

“O sırada TV’de yoktu ama en azından onlara özel şeyler verebildik” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: Burası Formula 1, Sirk Değil” için 39 yanıt

  1. #Ocean_Pasific avatarı
    #Ocean_Pasific

    konu dışı ama gerçekten ilginç bir görüntü 🙂

  2. zekeri sayin avatarı

    Raikonene katiliyorum.
    Para verdim karsiligini bir sekilde almaliyim zihniyetine karsiyim.
    Doktora parayla muayene ol danset bakim de…
    Sonrasina bakalim.
    Herkes isini yapacak.
    Ha eglenmek istemistir calisanlar bunda da bir behis yok.
    Ama millet para verdi cikin eglendirin denmisse materyalist dunyanin yozlasmisligi ortaya cikmistir.

    1. Mercedes AMG Petronas F1 Team avatarı
      Mercedes AMG Petronas F1 Team

      Doktora gittin ve muayne ücreti ödedin, ama doktor bugün yorgunum git yarın gel dedi ne yaparsın ? Verdiğin paraya acımaz mısın ? Takım çalışanları da seyirciler de gayet güzel eğlendi. Bence Raikkonen saçma düşünmüş.

  3. Valla Kimi aynı fikirde değilim, gayet eğlenceli karelerdi ve yağmurun altında bekleyen seyirciyi bir nebze olsa sıkılmaktan kurtardıysa teşekkür bile edilebilir..

  4. Unstoppable avatarı

    Bence kimi bu sefer saçmalamış hani madem saygı duyuyon o zaman sirk deme yorum yapma halbuki sen çıkıp orda bi kestirsen bak bakalım nasıl sirke dönüyor orası 😀 çok isterdim senden öyle bi hareket veya magnum 😀
    ayrıca ben gayet hoş buldum o anlarda onlar yaşanmasa çekilecek dert değildi o seans

  5. İnsanlar para verip birşey izlemeye gidiyor ama yağmurdan dolayı saatlerce boş boş oturmak zorunda kalıyorlar. Bu yapılanlar bence gayet hoş şeylerdi. Buz adam her zamanki gibi buz 🙂

  6. rai boş konuşuyorsun, şuan kvyat bile senden kat kat daha iyi sürüyor, kaldıki riccardo senin yerine doğsaydı senden 10 kat fazla puan toplardı f1’de.. sen ortada gözüksen ne olur gözükmesen ne olur, tümüyle ziyansın.. şu ferrari ye gelen massa ve barrichello neyse sen de o’sun. 2.sınıf bir 2.pilotsun.. bir de böyle saçma sapan konuşma..

  7. Strong_Union avatarı

    Rai muhabirin sorduğu sen nerdeydin niye yoktun sorusu üzerine bu cevabı vermiş sonrada saygı duyarım ama burası yeri değil demiş. Başka anlamlara çekenler yine buraya türemiş. Rai onların eğlenmelerine saygı duyuyor ama bakıyorum kimse onun sadece söz üzerinde fikirlerine saygı duymuyor. Ham, Vet, Alo da yoktu sorsan muhtemelen onlarda aynı cevabı vereceklerdi.
    Rai’nin yağmur performansı son senelerde iyi değil ama abartıp hiç iyi değil diyenler 2003 brezilya (pistin en hızlısıydı tek sektörde hem Alo’ya hem R.Schumacher’e atak yapmıştı.), 2005 spa, 2007 çin, 2008 spa (start), 2014 macaristanı izlememişler sanırım. Ayrıca şu hiç alakasız konuların altında bile performans sorgulamayın gerçekten komik oluyorsunuz. Adamın çocuğu oldu hala performans muhabbetleri vardı alakaya maydanoz hesabı. Kabahat bunlarda değil Rai’de 2 senede ne olduysa daha dün f1’i izleyenlerin maskarası etti kendini.
    Neyse biz biraz soğuk Rai, Vet ve Gutierrez’in Meksika yarışına nasıl hazırlandıklarına bakalım da belki biraz eğleniriz. 🙂
    https://www.youtube.com/watch?v=fVdCNe4iHPA

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Ahaha on numara

    2. yani bu adamdan nasıl nefret ediyosunuz anlamak zor 🙂

      1. Formula 1 denen şeyden geçen yıl itibariyle haberdar olan bir kitleden ne beklenir ki?

    3. hahha tiplere bakya 😀

    4. Unstoppable avatarı

      ya bu kimi harbi doğal bi öküzlük var gülmekten yarıldım adam beceremiyor komikliği ama belki de onu komik yapan olay bu 😀

  8. Rai efendi, hiç yakışmıyorsun formula 1 e. Saçma sapan araba sürüyorsun, araç üstü kameradan açıkca görülüyor, araç kontrolün çok zayıf.. bırak artık…..

  9. Hem diyor ki herkes istediğini yapmakta özgür bu beni rahatsız etmez. Hem de burası sirk değil diyor. Eğer herkes istediğini yapmakta özgürse ve bu seni rahatsız etmiyorsa burası sirk değil demenin bir anlamı yok. Sonuçta herkes özgür ve istediğini yapabilir öyle değil mi Rai. Şimdi diğerleri de herkes istediğini yapabilir ile başlayıp seni birşeye benzetirlerse hoş olur mu? Gerçi senin çok da umurunda değildir. Sen magnuma devam et.

  10. ahaha 😀 kesinlikle katılıyorum kimi’ye

  11. Sirkte olsam beni bu kadar eğlendiremezsin Kimi. 😀 Özellikle 5 para etmeyen sürüşünle.

    1. Orhan Tifosi avatarı

      heyyyyssss kimi nin sürüşünü eleştiren bu arkadaş da kim ola… sanırım formula 1 şampiyonu yoksa bu lafları ağzına almaz… yılların KİMİ sine….

  12. Göreceli bir şey bu Kimi. Herkes seninle aynı düşünmek zorunda değil.

  13. Sanırsınız Ferrari değil de McLaren takımı…

    Ben de pek sevmedim ancak kimseyi bu denli eleştiremezsiniz. Raikkonen’in dediğinin aksine burası tam olarak sirk ve onlar da sirkte oynatılanlar. Biz de seyirciler oluyoruz. Sirkten tek fark; sirktekiler bizim eğlenmemiz için çok az kazanırken bunlar kimsenin hayal edemeyeceklerini kazanıyorlar. Tüm sporlarda olduğu gibi F1 de bir sirktir. Pist üstünde ve pist dışında yaşananlarla.

    O gün o kadar erteleyip durdular seansı. O şaklabanlıkları yapmasalar insanları ekran başında nasıl tutacaklardı? Anlatım yapan kişiler nasıl o kadar uzun süre yayınlarını idare edeceklerdi?

    Üstte dediğim gibi ben de pek hoşlanmadım ancak bu tür davrananlara kimse bir şey diyemez. O şartlar altında kenarda magnum yemek, bu tür davranışların bir başka versiyonu oluyor aslına bakarsak.

    1. Şimdi bu ters mantığı 36 yaşında dünya şampiyonu olmuş belçikanın en zenginleri arasında bulunan adam kuramıyor kültür yaşanmışlık olarak tüm siteyi toplasan bir raikkonen edemeyiz söylediğinde haksız biz biliyoruz doğrusunu . Bazı konularda herkesin doğrusu kendinedir adam çıkıp istediğini yapar ama sen adama dersen ki siz naptınız yoktunuz ortalarda diye ..

  14. Mercedes AMG Petronas F1 Team avatarı
    Mercedes AMG Petronas F1 Team

    Formula 1 eğlence amaçlı düzenlenen bir spordur. Bütün sporların amacı eğlencedir aslında. İzleyicinin zaman geçirmesini sağlamak onu eğlendirmektir amaç. Hamilton ve diğerleri bunu çok iyi başarıyor. Sen git heykeltraş ol.

  15. Kusura bakma Kimi ama herkes senin gibi eğlenceyi sevmeyen, soğuk duruşlu olmak zorunda değil. İnsanların eğlenmesine sirk benzetmesi yapman hiç hoş olmamış.

  16. Onur Gentas avatarı

    Her insanın karakteri farklıdır. Ricciardo esprili adam ve onu sevenler ayrı Raikkonen gibi ciddi karaktere sahip adamları sevenler ayrı. İki tarafında birbirlerini eleştirme hakkı yok. Raikkonen’in sirk benzetmeside son derece gereksiz olmuş. Benim karakterime uymuyor de bitsin gitsin.

  17. CaptainKiller avatarı
    CaptainKiller

    ahaha helal olsun rai , çok süper insansın ya :))

  18. Bence çok eğlenceliydi Raikkonen genelde bu tarz seyirciyi eğlendiren hareketleri sadece milyon dolar alıp reklamlarda yapıyor, sadece reklamlarda sürüş dışında bir şeyler gösteriyor izleyiciye. Beklemekten sıkılan seyirciyi eğlendirmek için ‘karşılıksız’ yapılan şeylerdi o hareketler burası sirk değil diyerek kınaması o yüzden normal Raikkonen için.

  19. iyi konuşuyorsuda birde şu yağmurlu havalarda bir başarılı yarışını görsek
    kariyerinde daha yazmamış yağmurlu havada başarını
    ya pist dışındasın ya yarışın bitmiş ya kaza yapmışsın
    sana nasıl iyi pilot diyiyorlar anlamadım yağmurlu havalarda pilotajın sıfır
    yağmurlu havada pilotajlık yeteneğini gösterir pilotun
    2001 2015 yağmur varsa raikonen yoktur iptal

    1. 2005 belçikayı aç izle ne yapıyomuş görürsün o zamanki yarışları izleyebildin mi bilmiyorum , hadi raikkoenin son 2 yıldaki performansını eleştirirsiniz anlarım gayet normal biz de eleştiriyoruz ama önceki performansları…

      1. o yarış yarış değil curcunalı bir yarış
        kazalar bilmem neler balına kazandığı bir yarış

        1. Yaw bir sürü yarış var kiminin yağmurda iyi performans gösterdiği ayrıca senin dediğin 2003 brazil , zaten raikkoneni kafanda bitirmişsin sana ne desek boş önyargılarınızdan kurtulun

        2. Bu yoruma gülünür işte..google ara bulabilirsin 2005 spa yı iyi izle balına mı yoksa başka birşeymi.

      2. yanlış yorum benim dediğim başka yarış

    2. 2007 Çin. Adam zamanında Schumacher’le Montoya’yla kapışmış, şampiyonluğu kimisinde son yarış kaptırmış kimisinde şanssızlığa kurban vermiş sen gelmiş nasıl iyi bir pilotsun sen diyorsun. Hayır sevmiyor olabilirsin, nefret de ediyor olabilirsin ama bu kadarına da pes yani.

      1. La şuna cevap vermeyin ya , bu adam yeni motor Alonso’ya yaramamış diyordu austin sonrası gerisini siz düşünün

  20. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    İyi kayış atmış yapanlara 😀

  21. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    Gerçekten rai nin yarışıyor olması yetiyor f1 e gözler kimide her zaman. Bu arada dediği mantıklı 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir