Hamilton, 2009'da Sporu Bırakmayı Düşünmüş

yazar:

kategori:

Hamilton, skandal nedeniyle ağır şekilde eleştirilmişti ve genç pilot bunun ardından McLaren’dan ayrılmanın ötesinde Formula 1’den ayrılmayı düşündüğünü belirtti.

“İnsanların beni nasıl gördükleri benim için önemlidir. Olayın ardından, sadece bu takımda değil, bu sporda olmamalıyım artık diye düşünmeye başlamıştım. Burası benim rüya takımım ve kariyerime burada başladığım için çok şanslıydım. “

“Asla başkaları için yarışmak gibi bir isteğim olmadı. Bu yüzden, takımdan ayrılmayı istemiyordum, sadece sporu bırakmam gerekti. Sonra bir anlık şöyle düşündüm: ‘Bu çok büyük bir şey. Nasıl üstesinden gelebilirim ki?’”

“Ailemden, takımdan, taraftarlardan çok büyük destek aldım. İnanılmaz mektuplar geliyordu ve şöyle düşündüm: ‘Biliyorum, bir hata yaptım ama tüm bu insanlar bana bir ikinci şans veriyor.’”

“Yarışmayı seviyorum ama bazen her şey zor olabiliyor. Bazı insanlar arkanı döndüğün anda senin hakkında konuşmaya başlıyorlar.”

“Uzunca bir zaman, aylarca, başka insanların o odada rahat olduğu bir odada ben rahat değildim. Olumsuz bir enerji vardı ve bunu sevmiyordum. ”

“Ama yavaş yavaş, bunun tamamen olumsuz enerji olmadığını fark ettim. İnsanlar bana destek veriyor ve saygı duyuyordu. Bu beni güçlendirdi. Gerçekten zor bir deneyimdi.”

Hamilton, gelecekte bu tür olaylara karışmama konusunda kararlı olduğunu söyledi son olarak da.

“Tekrar böyle bir duruma düşmek istemem. Eğer kafanı köpeğe uzatırsan, o da seni ısırır. Tekrar aynısını yapmazsın. Bu da aynı. Ben bir kere ısırıldım ve bir daha olmasını istemezsiniz. Asla bir daha böyle bir duruma düşmek istemem ve olmayacağını da biliyorum.”

“Gelecekte ne olacağını söyleyemem ama bu sporu sevdiğimi daima söyledim. Kazanmayı seviyorum.”


Yorumlar

  1. heh işte jonathan'ın alonsocu versiyonu, 2 gündür ismini hatırlamaya çalışıyodum

  2. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    ya arkadaslar bu ısler boyle bır sezon aracın gıtmez ve hemen formula 1 i bırakmayı dusunursun yanı alonso 2 yıl aracı gıtmedıgınde bıle boyle bırsey soylemedı baska bırsey soyledı oda krızle alakalıydı yanı bu adam nekadar f1 i sevıyo acaba dıye soruyorum kendıme cevap aracı ıyı olup sampıyonluga oynadıgı kadar ama bu sene tek basına yada ıkı kısıyle yarısamıcak en ıyısı alonsonun aracından 17 beygır +aero dınamık +suspansıyon sorunu +fren sorunu gıbı ısler yapamıcaklar bu benı cok mutlu edıyo bu sene hamılton alonsoyu gectı dıyenlere kapak olucak 2008 fujı alonsoyu gecıcem dıye dısarı tasıyo hamılton tıpkı 2007 brazıl gıbı ve amator kamera tarafından cekılıyo bıraz ıyı aracla neler yapan alonso kullandıgı en ıyı aracla neler yapıcak gorucez arkadaslar bhreynı sabırsızlıkla beklıyorum

  3. tahsin emre efe eşitlik palavrasına hiç bir zaman tanık olmadım ne f1de nede geçek yaşamda,her zaman her toplumda her kurumda her ailede bir lider vardır ve olmalıdır mc larende de alonso veya hamilton birinin lider olması gerekirdi,öyle olmadığı için 2007 şampiyonluğu kaçtı,eşit davranıldığı için şampiyonluk kaçmadı,olgunlaşmamış bir çaylağı dünya şampiyonuna karşı destekledikleri için şampiyonluk kaçtı.

  4. alonsomassa avatarı

    yok bir imam affeder senin gibi tarikatçı.

  5. AARank arkadaş şampiyonluğu kazanabilmek için bazı kötü olaylara imza atan. FİA toplantısında takımı aleyhine ifade veren hamilton değildi. sizce bu davranışlar kabul edilebilir ama benim felsefeme göre edilemez. ozaman hamilton yada Del A Rosa neden vermedi.2007 sezonu başında mclaren takımı alonsonun takı arkadaşı olarak delarosa yerine hamilton'ı tercih etti delarosa mclaren'e kırgın gibi ifadeler kullanmıştı onlarda verebilirdi. alonsonun yaptığı hatalardamı hamilton'ın suçu. 2007 macaristan sıralama turlarında hamilton'ın hızlı tur atmasını kim engelledi arabada sorun yokken fazladan 30 sn. neden bekledi. takımda 1 numara olmaya çalıştı ama Mclaren takımında asla 1 numara olmamıştır. mclaren prensip olarak herkese eşit davranır(mclaren taraftarı değilim) 2004 yılında alonsoyu ön plana çıkartmak için trulli'nin aracını yavaşlatan Renault gibi değildir mclaren. Hamilton'da alonso değildir.

  6. O vakanın Lewis için de Mclaren için de bir dönüm noktası olduğuna inanıyorum.
    İngiliz Button'ın seçilmesinde başka nedenlerin, planların olabileceğini de düşündüm hep. Kurumlar için en yüce kendileridir… Bizler gibi bakmazlar bizler personellerin tarafında olanlarız/olmalıyız. Lewis'in o günden sonraki hareketi doğru bile olsa takımın çok hoşuna gittiğini sanmıyorum. Button seçildikten sonra her hangi bir zorlu zamanda Mclaren'in seçimini değiştirebileceğini düşündüm. Afaki şeyler için çok net yazmak hoşuma gitmez.
    Bazı yetenekli, zeki insanlar farklı davranışlara, algılara, ahlaka sahiptir.
    Lewis'in o gün de bu günde o vaka ile ilgili duyguların da samimi olduğunu anlayabiliyorum. İnsan psikolojisi, hareketleri, mimiklerinden biraz anlamak yeterli sanırım bazı şeyleri algılamak için. Bir noktaya gelince Dünya yakılabilir mi evet yakılabilir bazı insanlar bunu yapabilir hemde başka şeyleri düşünmeden. Mantıklı olan farklıdır, hissedilen farklı bazen. O gün Mclaren'den ayrılmaması gerekiyordu herkez bunun için elinden geleni yaptı sanırım.
    Bence şahsi olarak tanınmayan insanların düşünce yapısı, fikirleri hakkında yargılama yapmak bu milletin fertlerine yakışmıyor. İş hayatında hatalar yapan birinden peygamberi bir ahlak bekleniyor sanırım fakat hangimiz peygamberi yaşama sahibiz ki?

  7. bırakmana gerek yok git bir rahibe günah çıkar yeter:) eğer böyle birkaç hata ile bırakılacaksa bazı meslektaşlarının recm edilmesi lazım:)))

  8. Bıraksaydı kararına saygı duyardık 🙂 Başka ne yapabiliriz ki ? 🙂

  9. Bende f1 pilotu olmayı,hatta aynı zamanda şampiyon olmayı düşündüm ama sonra vazgeçtim:)

  10. Tahsin Emre bey kardeşim bu ne lahana bu ne pehriz.Hamilton a laf denince acımasız saldırı diyosunda başkasını hiç tanımamana rağmen karakterinden sorgulayabiliyorsun.McLaREN İN sistemindeki mailleri FIA ya verip bahsettiğin pilotu zor durumda bırakıp hatta kendinin saydığın pilotunla yarıştırırsan o pilotda seninle yarışmaya başlar.Bu da kulağına küpe olsun.

  11. Alp Sys arkadaşımın dediği gibi bazı kişiler çok acımasız yorumlarda bulunuyor. malezya yarışında hamiltonun surat ifadesi herşeyi açıklıyordu aslında.kim ne derse desin bence hamilton şuanda schumacher'den sonra en iyi pilot F1'de bu benim görüşüm(tartışma çıkacağı aşikar) bazı kişiler hala 2007 yılındaki olayların etkisinden kurtulamamış. eşit araçlar ve eşit şartlarda biri çifte şampiyon biri daha ilk yılında mücadele ettiler ve sonuç ortada.bazıları hamiltonu yalancılıkla suçlamış kendi tuttukları pilot takımını bile satacak karaktere sahipken.

  12. hamilton gercekten birakir miydi? orasi muamma. gercekten birakabilecek kadar onurlu, kisilikli ise ne ala, degilse zaten cogu kisi onu yargilamaz.

    su f1 dunyasinda sadece pistte olmak icin kendini yirtan pilotlar da var, sadece sampiyon olmak icin var olan da; bunu biliyoruz.

    piquet de bir skandala karisti hamilton da. biri sutlandi, digeri hala yarisiyor. aradaki fark ne peki? biri yetenekli gercekten. digerinin de kendi capinda meziyetleri var. biri takimin icinde buyumus, isteseler de birakmazlar belki adami 🙂 digeri ite kaka takimda kalmak icin debeleniyordu acikcasi.

    hamilton'in gercekten durust, erdemli bir f1 kariyeri gecirmesi icin bu tip olaylara artik karismamasi lazim. yoksa yapip yapip sonra ozur dilemek de "bu ne yaman celiski" dedirtir adama.

    sahsi gorusum; birakmasi o kadar kolay degil. yani gercekten mantikli dusununce. kariyerinin ilk yilinda sampiyonluga dokunuyorsun, 2. yilinda aliyorsun. 3. yilinda surunen bir aracla baslayip yaris kazanana kadar gelisiyor ve 2 galibiyet aliyorsun, 2 sini kil payi birakiyorsun. ve 3 yilda f1 kariyerini bitiriyorsun he? bana pek mantikli gelmedi a dostlar.

  13. alonsomassa avatarı

    seni hiç sevmiyorum.umarım yine kaybedersin.

  14. Bazı arkadaşların yorumları inanılmaz şekilde taraflı ve acımazsızca …

    –ferrari forewer: " yalancı seniii :))) " (( Bu arkadaşımız Mclaren,Mercedes,Redbull,Reno,Sauber … gibi takımlarla ilgili haberler görüdügü zaman direk taraflı bir şekilde ve yetersiz F1 bilgisiyle yorumlar yapmakta ))

    –djarum adlı arkadaşımız "Bu ilk değil ki,ferrarinin bilgilerini kulanma hususundada fia ya yalan söyledi,ha takıma bağlılık eğer yalan söylemeyi gerektiriyorsa yalan söyleyip,açığa çıkıncada iki timsah gözyaşı döküp ben spordan ayrılmayı düşünüyorum safsatalarınada kimse inanmaz." (( 1) Bilgileri bilen sadece 2 tane plot vardı birisi Pedro digeri Alonso . 2)Takıma bağlılık gerektigi zaman takımın için yalan söylemek gerektigi zaman takımın için inanılmaz işler başarmak , gerektigi zaman onların katlanamadıgı zorluklara tek basına katlanmaktır.
    3)Hamiltonun yalandan gözyası fln döktügü yok , yaptıgı şeyden kendiside pismanki yani sorumluluk duygusu olan bir insanki hatalı oldgunu anlıyor ve herkezden özür diliyor .

    Bu arkadaşlarla kişisel bir problemin yoktur. Sadece bazı kişilerin yaptığı yorumların ne kadar gerçek dışı ve fanatikçe yapıldıgnı göstermek istedim.

    Saygılar.

  15. Bırakmayı düşündüğü kesinlikle yalan,sen sahtekarlık yap diğer pilot arkadaşını ateşe at,sonra böyle iyi çocuk ayaklarına yat sonra herkes sana ne delikanlı çocuk ya desin,yok öyle.

  16. Nuretin dovan bey kardeşim şu Brezilya-2007 yarışının startını bir daha izleyiver… belki ön yargıların ardlanır.
    Kirve ciğim epey zamandır Alonso ve Farrari haberlerinde göremiyorum seni.Hoş gelmişsin…
    massabest kardeşim yazın övgüye değecek nitelikde olmuş.

  17. kirve ben bunun doğru olduğunu savunmuyorum.

    elbette ki önemli olan onurlu bir yaşam ve kişiliğine sahip çıkmaktır.

    söylemek istediğim şey, dünyadaki gidişatın -maalesef- bu yönde olduğudur.

    kişiliğimize sahip çıkalım, onurlu bir yaşamı elbette her şeyin üstünde tutalım ama, dünyanın yargı değerleri değişiyor, bunları tahlil ederken de kafamızı kumun altına sokmayalım.

    dünya iş endüstrisi maalesef bu değerlere bizim gibi bakmıyor.

    bunu vurgulamak istedim.

  18. alonsomassa avatarı

    güzel söz.ancak söyleyen taraflar farklı olmalıydı.

  19. massathebest senin kişiliğin bu olmamalı,insan inandığı şeyler uğruna müthiş hatalar yapabilir diye bir söz varya bu sana hitap ediyor gibi.büyük imparator Napolyonun bir sözü geldi aklıma;

    İspanya'yı aldıktan sonra İspanya kralı ona "Sen para için savaşıyorsun" diye
    haykırır."Biz ise şerefimiz için." Napolyon cevap verir "Herkes kendisinde
    olmayan şey için savaşır."

  20. briatore'yi insanlar güzel anmıyor, doğru. peki bu briatore'nin umrunda mı? adam milyon dolarların içerisinde 25 lik karısıyla gününü gün ediyor; bizler şu an kişiliğini tartışırken.

    gelelim pike'ye. her ne kadar sıkıştığı için şantaj gibi algılanmış olsa da, sonuçta bir tezgahı ortaya çıkardı değil mi? pişmanım buna dedi değil mi? peki kime zararı oldu kendinden başka? f1'den şutlandı, şimdi gitsin usa'de kamyon sürsün "bay doğrucu davut".

    yıllardır michael schumacher'in ne kadar çamur ve tezgaha komploya açık bir pilot olduğundan bahsedilir durulur (özellikle mclaren fanları tarafından). hatta monaco'daki stop olayından sonra ne karısı kalmıştı adamın, ne bacısı. peki ne oldu? yıllardır tartışılan onlarca olay schumi'ye ne kaybettirdi? şimdi isminin yanında 7 dünya şampiyonluğu ve 1 milyar dolar servet yazıyor mu? ben ona bakarım. emin olun kendisinin ve dünyanın da ilgilendiği budur.

    fia başkanı mosley, kapının önüne çıkamayacak kadar aşağılık hallerde görüntülendi dünya basınında. sağır sultan bile gördü 70 yaşındaki adamın zevkinin hatırına düştüğü halleri. peki şimdi bunların kaçı hatırlanıyor? adam 18 sene çiftlik gibi yönetip parasına para katıp emekli oldu. şimdi baksan jakuzide keyif yapıyordur.

    bu örnekler fazlasıyla uzar gider. kesinlikle onurlu bir yaşam el üstünde tutulmalı ve aranan meziyet olmalıdır elbette katılıyorum. ama günümüz dünyasının şartları, özellikle f1 gibi acımasız bir endistri içerisinde, söylediğiniz değerlere sahip çıkmak çok çok sonraki sıralarda gelir.

    tamam kardeşler söyleyen kaçtı…

    öyle tertemiz bir dünya varsa bana da söyleyin. işi gücü bırakır yerleşirim oraya.

  21. alonsomassa avatarı

    3 kelimesinden 4 ü yalan .bu pilota saygı duymuyorum artık.- verenlere ve verecek olanlar ise alonso veya massa cı olaya davet ediyorum.ve biliyorumki en koyu mclarenciler bile alonso yu seviyor lewis in şampiyon olmasını istemiyor.bırak f1i.uyuyan güzel gitti sende git.yakışanlar kalır ve ferrari sürer sizede onları alkışlamak düsşer.

  22. Gitmeyi ve yeter artık demeyi herkes düşünebilir. Tabi ki bu insanların en doğal hakları. Ama o kadar kolay değil ki bırakıp gitmek. McLaren Lewis'i bırak(a)mazdı ve sonuca bakarsak, Lewis'i ikna etmişler bırakmama konusunda.

    Lewis'in en çok hatalarından ders almasını ve öğreniş hızını beğeniyorum. Bunu da üstüne basa basa daha önce de söylemiştim.

  23. sevgili oversteer evet alonso da yarışın içindeydi ama Belçika ve Brezilyada olanlar bir çekişmeden daha çok düşmanlık gibiydi.Özellikle Brezilya startta olanlar ve ardından olanlar tabiki orda vites kutusu sorunu yaşadı şanssızdı kesinlikle.Dediğin gibi Alonso da japonyada öyle bişey yaptı.Yani Mclarenlerden biri şampiyon olabilirdi.Açıkçası ben bu sene çok düello olacağını düşünüyorum Ferrari ve Hamilton arasında.

  24. Yavuz Balcı avatarı

    massathebest arkadaşım bazı şeyler vardırki milyon dolarların kazanıldığı yerde kişinin şahsiyet değerlerinden sonra gelir.bunlardan biride bahsedilen milyon dolarlardır.briatore milyon dolarlar kazanıyordu ama şu an bir çok insan onun milyon dolarlarıyla değil kişiliksizliğiyle yad ediyor.

    evet lewis yanlış yapmıştır.yanlışınıda kabul etmiştir.bunda art niyet aramakta art niyetten öte bir şey değildir.

    ben lewis'i hep böyle görmek isterim.

  25. hamiltom şimdi bu işi bıraksa başka yerde para kazanamaz sanki adam dünyada popüler oldu nereye gitse kapı açık f1,i bıraksa yine o parayı kazanırlar kafanı yorma

  26. Allah aşkına biraz elinizi vicdanınıza koyun. burada hepimiz trilyonermişiz gibi yorumlar yapmayın.

    hamilton değil miydi "babam beni yarıştırmak için 2. işe girdi" diyen.

    hamilton değil miydi "babam bu iş için arabamızı sattı" diyen.

    adamın yıllık kazancı 20 milyon dolara yakın bir para. nereye bırakıyor???

    kolay mı bu kadar parayı elinin tersiyle itmek? bıraksın da göreyim. öyle iki süslü lafla olmaz bu işler.

    taraftarlara ve f1 dünyasına karşı bir günah çıkarmadır bu yaptığı.

    nokta.

  27. sevgili nurettin dovan, Alonso'da şampiyonluk yarışındaydı, heralde Hamilton'a buyur geç demeyecek… hamilton suçu kendinde arasın, tıpkı Alonso'nun "fujide kaza yapmasam şampiyon olabilirdim, benim hatam" demesi gibi, pardon belki hamilton suçu kendinde arıyodur da siz taraftarları bunu 3. bir şahısa mal etmekle yetiniyorsunuzdur.

  28. Marlboro Project 4 rica ederim böyle bir açıklama yapası onun büyüklüğündendir

  29. Ayrıca kim ne derse desin 2007 de Hamiltonun şampiyonluğu kaçırmasının en büyük nedenlerinden biride Alonso idi.Öyle değil diyenler.Belçika ve Brezilya yarışını izlesin hak verecekler.Tabiki Çin de pit girişindeki kum hadisesini saymazsak 🙂

  30. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    "R30" Ve "Sinan Ergin" Yorumlarinizdan Dolayi Tebrikler =)

  31. Kesinlikle doğru söylüyor.2009 senesi onun için kabus gibi başlamıştı.Skandallar ve otomobilin kötü performansı belkide onu bu işi bırakmaya kadar getirmişti.Neyseki o hala devam ediyor.Dün eski videolardan izledim ve 2007 de şampiyonlugu nasıl kaçırdıgını gördüm ve 2008 de ne kadar hakettiğini.Belki geçen sene otomobili izin verse yine olacaktı.O harika bir pilot onu izlemek zevk veriyor insana.Keşke Buttonun yerinde Raikkonen olsaydı.Daha da iyi olurdu bence

  32. Bu ilk değil ki,ferrarinin bilgilerini kulanma hususundada fia ya yalan söyledi,ha takıma bağlılık eğer yalan söylemeyi gerektiriyorsa yalan söyleyip,açığa çıkıncada iki timsah gözyaşı döküp ben spordan ayrılmayı düşünüyorum safsatalarınada kimse inanmaz.

  33. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    ne yaparsa yapsın o artık F1'in çocuğudur herkes hata yapar ama ayrılmayı bile düşünmek sadece kaliteli insanların işidir
    “Gelecekte ne olacağını söyleyemem ama bu sporu sevdiğimi daima söyledim. Kazanmayı seviyorum.”
    kazanmak ona yakışıyor ve yakışan insanlar F1'de azalıyor Kimi'de gitti 🙁

  34. f1 gibi kocaman bir endüstrinin içinde, bu tarz düşünce ve hareketlerin yeri yok. bunu en iyi hamilton bilir bir yarış pilotu olarak.

    dünyada yalnızca 20 kişinin sahip olduğu o kolutuklardan birine oturabilmek hiç kolay değil. oturduktan sonra da kendi isteğiyle kalkabilmek hiç kolay değil. her şeyi elinin tersiyle itip gitmek, "sıkar" hamilton, o yüzden biraz ufak at.. bence tribünlere oynanan bir açıklama olmuş vesselam.

  35. bu sporda herkes hata yaptı, yeni gelenlerde yapacaklar.
    schumacher de hata yaptı, en son hatası

    monacodaki arabasını durdurup sorun var diyerek alonsonun turunu engellemesi,

    kimi defalarca hata yaptı, sorumsuz davranmalarını saymıyorum dahi.. ama seviyoruz o ayrı:)

    alonso da hata yaptı, hakkinen de, briatore de hepsi..,

    ama önemli olan yüz kızartıcı hata yapmamak.. ve hatayı kabul edip özür dilemek, tekrar olmayacağı için temin etmek..

  36. Nereye oğlum ? Daha senin alacağın şampiyonluklar var. :))

  37. bırakmazdı ya, o kadarda değil 🙂 bu "spor" neler gördü, hamilton'ın bir iki yalan beyanatı onu yok olmaya itmez, itmemeli… tabi yapmasa daha iyiydi, öte yandan her pilot ve takım yapmıyor mu böyle şeyler? ortaya çıkınca işte pişmanlıklar söz konusu oluyor

  38. ya arkadaşlar illa bir fitne çıkaracaksınız dimi ne güzel açıklama yapmış niye bu kadar zorunuza gidiyor anlamış deilim

  39. çok yetenekli bir pilot ama daha yeni yeni olgunlaşmaya başladı bence

  40. Evet yaptığı yanlıştı ancak bu davraşının yanlış olduğunu kabul edip, özür dilemek herkesin yapacağı bir şey de değildir.Yaptığı bu yanlış yüzünden sevdiği sporu bırakma düşüncesi aslında onun ne kadar düzgün karakterli olduğunu gösterir.Hamilton inanılmaz yetenekli bir pilottur.Dolayısıyla F1'in ona ihtiyaacı var.Daha uzun seneler onu izlemek harika olacaktır!

  41. "Ben bir kere ısırıldım ve bir daha olmasını istemezsiniz" yani ortaya çıkmasa bu tür skandallara karışmaya devam edicektin yani ?

  42. İşte hem kaliteli hemde kişiklikli onurlu olan bir pilott tebrik ederim

  43. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    yalancı seniii :)))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir