Felipe Massa ile Söyleşi

yazar:

kategori:

Başlamadan önce; 2008’de şampiyonluğu kaybeden bir Felipe Massa’ya, geçen yaz Macaristan’da büyük bir kaza geçiren bir Felipe Massa’ya ya da hiç favori gösterilmeyen Massa’ya hiç benzemediğini söylemem gerek. Mücadeleye her zaman hazırsın.

Yeni sezona da hazır mısın?

Felipe Massa: “İyi işaretler aldım. En fazla tur atan takımdık ve tur zamanlarımız oldukça iyiydi.”

Rekabet seviyesini kontrol edebilme şansı buldun mu?

FM: “Tabii ki! Daima diğerlerini izliyoruz. Sadece en hızlı zamanlarını değil aynı zamanda yarış simülasyonlarını da. Mesela Red Bull, x lastikle çıktı ve şu kadar tur attı, y ile çıktı ve şunu yaptı, gibi. Sonuçlara göre birçok rekabetçi takım var;Red Bull, McLaren, Mercedes, belki Williams. Ve biz de onların arasındayız tabii ki.

Arkadaşın Schumacher, Bahreyn’de kazanamayacağını söyledi. Ama sonra karar değiştirdi. Bu konuda ne düşünüyorsun?

FM: “Kazanabilecek kadar güçlü. Ama biz de öyleyiz.”

Schumi, sınırlanan testlerden memnun olan pilotlarda biri.

“Eğer 41 yaşında olsaydım ben de memnun olurdum. Ama 28 yaşındayım ve test yapmaktan memnunum.”

Diğer araçlarda olan ama sizde olmayan bir şey var mı sahip olmak istediğiniz?

FM: “Birçok detay var ama rüzgar tünelindeki verileri bilmeden yorum yapamam. Mercedes’in farklı bir burnu var, Mclaren de ilginç… Ama sonuç olarak önemli olan nasıl çalıştığı.”

Sıralamalar önceki gibi önemli olacak mı? Geçişler görecek miyiz?

FM: “Hayır, çok fazla şey değişmeyecektir. Eğer yakıt deposu dolu bir araç kullanıyorsanız, lastikler zorlanacaktır ve hata yapma ihtimaliniz artacaktır. Bu durumda da arkanızdaki pilot fayda sağlayacak.”

Yakıt tüketimi? Bir pilot bu konuda ne yapabilir?

FM: “Daha az ya da daha fazla yakıt harcamak için yapabileceğimiz şeyler var. Mesela 15 turunuz kaldı ve ihtiyacınız olandan daha fazla yakıt var aracınızda trafik yüzünden; bunu yakmanın yolları vardır.”

Takımda daha rütbeli olan sensin.

FM: “Bunu daha önce hiç duymamıştım….”

Rütbeli pilot olarak, takımın kazanma arzusu konusunda ne düşünüyorsun?

FM: “Korkunç bir yılın ve politika nedeniyle zor geçen sezonun ardından bizim için çok önemli bu sezon. Gerçekten iyi bir şampiyona geçirmek istiyoruz. Kaza yüzünden benim için ayrıca zor bir zaman olmuştu. Şu anda konsantreyim ve yüzde yüz hazırım.”

Bir yarış kötü geçtiğinde senin eski Felipe olmadığını düşünmelerinden korkmuyor musun?

FM: “Böyle düşünenler olabilir. Bunu bekliyorum ama endişelenmiyorum.”

Fernando Alonso ile aranızdaki ilişkide neler değişti?

FM: “İtalyanca konuşuyoruz. İtalyanca tartıştık bile!”

2007 Nurburgring’i herkes hatırlar! Ama sen bunun bir daha olmayacağını söyledin…

FM: “Ortak birçok şeyi paylaşıyoruz, hayat tarzı, mantalite. Bu aynı mantaliteye sahip olan takım için de iyi”

Testlerdeki İspanyol taraftarları gördünüz mü? Brezilyadakilerden daha tutkulular mı sizce?

FM: “Harikaydı. Ama İtalya’da ya da Brezilya’da da testler olsaydı yine o kadar insan toplanacağına eminim.”

Üç ayın ardından, baba olmak sizin için ne ifade ediyor?

FM: “Harika bir şey.  Felipinho’ya aşığım. Eşim her gün telefonuma fotoğraflarını gönderiyor. Harika bir şey. Bana bakıyor ve gülümsüyor. Çok iyi bir karakteri var ve ne istediğini bana çok iyi anlatıyor. Oldukça kararlı ve benden daha fazla saçı var.”

Bu deneyim sizi ne kadar değiştirdi?

FM: “Artık daha fazla çalışmalıyım. Büyütmem gereken bir oğlum var. Ama araçta olduğum zaman; yavaş gitmeliyim diye düşünmeyeceğim.”


Yorumlar

  1. hakan sen ne yaptın gene yahu.

  2. yağmur teklifimi hatırlatayım bahreyn yarışını bir grup arkadaş seyretmeyi planlıyoruz istanbuldaysan bekleriz. msnimi yazdım istersen ordan ulaşabilirsin…

  3. sen dediklerimi yap mutlaka. şimdi yatsam sabahı kılamam neyse şu oscara bende bakayım:)

  4. Bende imsomnia var 🙂 Ne yapayım uyuyup Oscar töreni var sende izle

  5. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    e silinmedi bunların hepsi, olay mı çıkaralım yine jonathan ne dersin;)

  6. yağmur sen hiç uyumuyorsun galiba:) hayırlı geceler…

  7. sana dedim dinlemedin beni neyse f1 yorumculuk kariyerime negatif etkisi oluyor böyle tartışmaların:)

  8. Kirve gece gece güldürdün beni.Ohh be sonunda iş tatlıya bağlandı hiç gerek yoktu biribirimizi kırmaya oscar töreni başlamak üzere hadi herkese iyi geceler !

  9. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    ille vuralım mı milleti kirve:D bak olayı ileri boyuta taşıyosun:)

  10. 2 kişinin bildiği sır değildir :))

  11. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    madem buraya kadar bağladık noktayı adminlerden rica edelimde yarın kimsenin bu tartışmayı görmemesi ve olayların dahada dallanıp budaklanmaması için tartışma ile ilgi ikimizin ve dier tüm arkadaşların yorumları silinsin… bu da aramızda bir sır olarak kalsın:)

  12. ferni girl sil hepsini lütfen sanada zahmet verdik kusura bakma güzel ablam:)

  13. ben özür dileyince sen oha yazdın o arada tam okuyamadık bir amatörlük yaptık pardon

  14. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    kabul kabul 🙂

  15. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    kapatalım derken zibidi lafınıda yedik ya…

  16. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Madem özür diliyorsun bende tüm f1 severlerden özür dilerim. eğer tartışmayı uzatmak istemiyorsan saygı duyuyorum ve eğer uzatmayacaksan uzatmayacağımı belirtiyorum. Hakkım helal olsun! tek ricam kendi pilotun hakkında yorum yapman, yıkıcı değil yapıcı olman! Yoksa kimseyle kişisel bir sıkıntım yok. diğer saydığın herşey için savunurdum,savundumda. yine aynı durum olursa yine savunurum! ha olmazsa, inşallah beraber başka haberlerin altına eğlenceli ve spor odaklı yorumlar yaparız;)

  17. güzel ablam(ferni) hepsini sil bu zibididen dolayı cümle aleme rezil olduk

  18. yahu ne yazdım yine hopladın? bir namaz kıl dedim özür diledim.

  19. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    oha hatta yuh! ne alaka! daha ne kadar uçabilir diyordum son noktaya geldin! var mıdır acaba daha ötesi! kusura bakmayın ferni-girl ancak arkadaş yaptığı hakaretleri kesmediği sürece devam edeceğim. Söylediğim şeylere verecek cevabı olmamasına rağmen bana kahpece işler yapma,yalancı sıfatını ekleyen bu arkadaşın herkesin sustuğu için çok yüz bulduğunu düşünüyorum. Site yönetimide artık banlamaktan yorulmuş olacak ki hala aynı adam aynı tarz yorumlarla tartışmaların çoğunun odak noktası olmayı başarıyor. Eğer başka heberler altındaki yorumlarıma bakarsanız bu tarz bir yapımın olmadığını görürsünüz. Bu gece arkadaşa özel!

  20. iş inada bindi…bu arada site yönetimi de işi inada bindirdi sürekli gözetim altında yorumlar silinip silinip duruyor:) espoir gel sana bir abilik yapayım bence karşılıklı çok günaha girdik. abdest al iki rekat hacet namazı kılalım Allahtan af dileyelim. zira mutlaka bu kadar boş yazışmanın karşılığında bir tokat yiyeceğiz. gayet ciddi yazıyorum. 1 lirada olsa bir sadaka ver yarın ilk iş bir fakire…deseler hakkını savun vatanını savun dinini savun bu kadar savunurmuyduk bilmiyorum. neyse öncelikle ben senden özür dileyeyim işi tatlıya bağlıyayım. hakkını helal et ve diğer tüm arkadaşlar da helal etsin herkesten özür dilerim. hayırlı geceler…

  21. Lütfen kişisel tartışmalarınıza bu haber altında daha fazla devam etmeyin.

  22. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    ona ben takmadım. sen yazdığın cümlelerine bir bak. önce neyin ne olduğunu kimin neyi yazdığını anla. daha kendi yazdıklarının farkında değilsin. Bak yine cevap veremiyorsun diğer yazdığım şeylere cevap veremediğin gibi ve konuyu değiştiriyorsun.

    Bu sorunada şu cevabı vereyim. Daha öncede yine cevap veremeyip aynı noktaya geldiğinden(sanki reankarnasyonla dirilip hep aynı senaryoyu yaşıyorsun gibi bir his var içimde ama…)ben yok diyeceğim. Sende youtube'da olan 4-5 tane videoyu koyacaksın. Sonra bakıcaz ki bunların zaten 2-3 tanesi yakıt yükü ve pitlerden dolayı olan geçişler, diğerleri de klas geçişler… eee sonra?

    Bu konuya da geçtik.şimdi nereye çekeceksin konuyu?

  23. ben kumarbaz değilim senin gibi nerden bileyim?

  24. yahu sen bu 10 a 100 e çok taktın…hayırdır gece vakti konu saptırmaya neden çalışıyorsun? sana birşey soracağım? samimi soruyorum. sende alonsonun kimiyi geçtiği bir video varmı? yada bildiğin bir yarış varmı?

  25. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    bu sırada kumarbaz kumarbaz diyorsun ama umarım avatarımdaki iki as'ın anlamını biliyorsundur:)

  26. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    "Ayrıca tekrar belirtmem gerekir ki jonathan arkadaş, senin değil 10,100 parmağın olsa belki kafa tutabilirsin."
    Bak sen okumadan anlamıyorsun ben sana açıklayayım: -sen değil 10- derken; senin 10 parğımda oynatırımda bahsettiğin 10 parmak var -100 parmağın olsabelki kafa tutarsın- derkende bana 10 parmağın yetersiz olacağını 10 kat daha fazla olsa yine yetmeyeceğini yazmışım. Yüklem,nesne, özne ayrımınıda yapayım mı anlayabileceksen. Yoksa ali ata bak tan mı başlayalım…

    Ayrıca kusura bakma …den anladığım için yüzün oralarda olduğundan sesin ordan daha yakın geliyor 😉

  27. hem kumarbaz hem tiyatrocu hemde ihtirasları uğruna takımını satan bir pilotu tutan bir insan. e yalancı olman kaba olman unutkan olman normaldir. iki kere iki kaç?

  28. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Şimdi senin yalan ve senaryo dediğin şey bu mu? Zaten tiyatro hakkında yazarken pek bilgin olmadığını anlamıştım ama şimdi daha bi anladım neyi bilmediğini:D Güzel yapmışsın işlemleride sonuç yanlış..Başarının yolları denemelerden geçer ama sonucun da matematikte büyük bir önemi var değil mi ama? Haydi 4 işlemden bir daha başla sen!

    Hangi yorumum kirve? 😀

  29. ayrıca sende yazdığım yorumları sürekli ….den anlıyorsun. vega gibi…ben 10 parmak yazdım sen halen 100 parmaktan bahsediyorsun. iki saat evvel yazdıklarını unutuyorsun sonrada hiç kötü yorum yapmadım diyorsun. muhtemelen yaşın genç ama bunama emareleri başlamış ayrıca sende. gerçi bu sürekli hayal mahsulü şeylerle uğraşıp oyun oynadığındandır. unutkanlık yapar çok yalan söylemek…

  30. espoir demedim dediğin bir yorum çıktı şimdi yandın :))))

  31. espoir(Al10so) Tarih: 08.03.2010 01:11:27

    Hayal mahsulü birisinde bile bu kadar çaresiz kalıyorsan dua ette gerçek biri çıkmıyor karşına..Ayrıca önemli olan nicelik değil niteliktir. Hani senin 100 parmağın var ama toplasan bir hayal mahsülünü bile oynatamıyorsun ya! işte o buna güzel örnek olur… Ayrıca burada sana rol yapacak değilim. Tiyatro belli bir kaliteyi gerektirir. Bilgin yok fikrin var, yorum dediğin tahrik propagandası kokan alakasız haberler altına yazdığıın alakasız cümlelerin var… Ama iyide oldu seni tanımam.. Belki birgün bir oyunda senin gibi bir karakterle karşılaşırım ve senin özelliklerini kullanabilirim.

    arkadaş sen bir senaryo yazıyorsun yalan o yalan a inanıyorsun sonra oynuyorsun. ben sana ne yazdım millete burda ne anlatıyorsun gece vakti? ben senin gibi adamları çok çarptım topladım böldüm matematiğim de iyidir…

  32. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    "Ayrıca tekrar belirtmem gerekir ki jonathan arkadaş, senin değil 10,100 parmağın olsa belki kafa tutabilirsin. Ama bak bir umut var belki diyorum. Yıllarca münazara yapan ve 8 senedir tiyatro ile uğraşan biriyle çene yarıştırman boşa kürek çekme olur." bu yazdığım yorum silinmiş..hani 10 dedim sende 100 diyosun yalan söylüyosun dediğin mesaja cevap olarak yazdığım sadece bunu tekrar paylaşayım dedim… bir daha bakıver!

  33. Arada benim yorum da gitti de neyse Jonathan, hani sen öyle yazınca gözümde canlandırayım dedim, istediğin etkiyi pek yaratamadı, o yüzden yazdım yani neyse yorum uçmuş olduğundan pek ehemmiyeti kalmadı. Umarım çok ciddiye almamışsındır. Ayrıca dışardan izleyen biri olarak tartışmanın çok ve gereksiz yere uzadığı kanaatindeyim. İşi kişisel boyuta taşımasak birbirimizi kırmasak nasıl olur? Sonuçta hepimiz insanız duygularla hareket ediyoruz çoğu zaman ama şurada derin bir nefes alıp duruma soğukkanlı yaklaşmak, sorunların çözümünde anahtar rolü üstlenecektir. Biraz daha sakinlik ve sağduyu rica ediyorum.

  34. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    hangi yalan dolan bir söylesene?

  35. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    10'u 100 sanmandan anlamıştım zaten matematiğinin kötü olduğunu, sağolasın 5 te 1 muhabbetinde yine yardımcı oldun bana.. kusura bakma aslanların burnunun hassas olduğunu unutmuşum. Çiğ et dışındakiler yaramaz pek.. genelde fikir paylaştığımızdan oda karnınızı doyurmaz… açlıktan zihnin burnuna kendini yemek gibi koklatıyor,kendinle oynuyorsun… aman dikkat!

  36. espoir ben senle arkadaş olayım diye değil burada ki yaptığımız boş konuşmalardan millet rahatsız olmasın diye msnde görüşelim dedim. ama karakterinde tiyatroculuk olunca yaptığın oyunu yalanı dolanı herkes görsün diye burada uzun uzun yazmaya devam ediyorsun…tiyatrocusun normaldir…

  37. her beş yorumda bir f1 severlerden özür diliyorsun sonra tekrar salıyorsun etrafı kötü kokutuyorsun…dışarda yap birader dedik orayada gelmiyorsun:)))espoire bak:)))

  38. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    yahu tabi ki değil kirve! bu sırada kötü söz ile verdiğim şey sadece bir örnek. Birinci kişiye olmasa bile değer verdiği birine yapılan hakaretle ilişkilendirmek için,bilinen basit akılda kalıcı bir örnek. Örnek olayın kendisi değildir. Açıklamada yardımcı olarak kullanılır.

    Bu adamlar ne bizi biliyor,ne adımızı, ne de onlar için harcadığımız zamanı.. umurlarında bile değil çünkü bizden haberleri bile yok. Olay o değil zaten. Yapılan haksızlık ve buna karşı oluşan tahammülsüzlük! Diyorum ya bir adam bana msn'de farklı, telefonda farklı,yüzyüze farklı konuşuyorsa zaten bir sorun yok mu ortada? Burada ne ise benim gözümde her yerde o! olduğu gibi görünene ihtiyacım var benim. farklı türevlerine değil! Bu sitede arkadaşlık yapabileceğimi düşündüğüm bir iki kişi var, haberleri bile yoktur benden. o kişiler birgün isterse seve seve muhabbet ederim. ama dediğim gibi fikir adamı lazım bana, boş konuşmalar değil!

  39. sen kendince herkesten özür dileyerek bir nebze şirin gözükmeye çalışan bir insansın belki ,af buyur belki senın yalakalık tarzında budur diye düşünsem ki öyle düşünmüyorum senın hakkında hata yapmış olmazmıyım.? bu yerden yere vurduğunuz bir insan karşınızdaki,hamilton massa yada alonso,kimi değil.

    ben burda çok fazla insanların birbirini tanıyabileceğini sanmıyorum ve bir f1 sever olduğumdan karşılıklı hararetli tartıştığım bir insan olursa ve adam gibi adam olduğuna kanaat getirirsem görüşmeyı taleb ediyorum hemen baştaki ondan sonraki yorumlarımız kırıcı olmasın diye.arkadaş edınmek için yanlış bır yer dedin ama etrafımda f1 sever yokkı.:)

  40. senin zekan yenimi yerine gelmeye başladı bu arada da hemen kibar yazmaya başladın? kaba konuşmak geri zekalılık oluyorsa sende yaklaşık 5 saat zeka problemi oldu demektir. sürekli hakaret sürekli hakaret. hayret olan birşeyde senin gibi birinin hep doğru şeyler yazmış olması kendi ifadene göre. bak espoir kafaya taktım. bütün yorumlara bakacağım. seni madara edeceğim.

  41. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Massa bir söyleşi yaptın karıştırdın ortalığı birbirine amma bunda senin de bir kabahatin yok gibi bizim F1 sever arkadaşlarımız sezonun başlamasına yakın hazır birbirlerinide bulmuşken bu yılın pist üstü rekabetini aratmayacak düzeyde birbirlerinin sınırlarını ve de sinirlerini zorlamaya çalışıyorlar ki sezon içerisinde zorluk çekmesinler bir nevi onlarda sizler gibi şu anda test sürüşlerini gerçekleştiriyorlar esas siz onları sezon başladığında görün üstelik henüz piste sürmedikleri yeni güncellemeleri ile beraber ….

  42. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Herkesten değil f1severlerden özür diliyorum kirve. Kimseyide arkama alarak yorum yapma niyetinde değilim. Sende mi x,sende mi şu diye de destek beklentilerimi sağa sola yollamıyorum.

    Olayların sadece iki yorumdan ibaret olmadığını daha öncede söyledim. 3.kez söylüyorum heralde bu başlık altında ya da 4! Bunu sende biliyorsun!

    sayın "siz", ille kullandığım bazı kullanımlar sonrasında parantez içinde iğneleme mi yoksa 1. anlamı kullandığımı mı yazayım? Zor geliyorsa söylesin onu da yaparım.

    Zaten haddimi bilerek yorum yapıyorum jonathan. Ama bak belkide bu bir hayra sebep olur. Bundan sonra yaptığım yorumları daha dikkatli okursunda yazdığın cümlelerle aradaki farkı anlarsın:)

  43. ya bu pilotlar babamızın oğlu değl onların umurunda değil bızım bu gece burda yazdıklarımız sen öyle bir örnek verıyorsunkı bırısı annenıze kötü bir söz söylese dıyorsun,ne alakası var.ne anamız ne babamız bunlar.yorumlar yapıyoruz sadece,birisi senin tuttuğun pilot hakkında olumsuz bır yorum yapıyorsa sende karsısında onu savun ama yınemı sen sen zaten böylesın şöylesin dıyerek hakarete varıyor ortam.bak sana msn vermıs demıkkı gel konusalım msnde sen istememıssın.msnde yazısanız inan bu şekilde algılamazsınız birbirinizi.yanı burdan bırı ıle telefonda konuşmak sohbet etmek bırlıkte yarış izlemek yanlış bir şey değil.

  44. 01 .11 yorumuna cevap verdim. yalancısın halen gözümde…daha evvel hiçbir pilotu küçük düşürücü bir yorum yapmadım diyorsun ya bu benim kafamda ki yalancılığını tescilledi…tek tek yorumların bakacağım. bulacağım ama bu işin terazisi yok o zamanda diyeceksin bunda küçük düşürücü ne ifade var? benim yazdığımda ne varsa bu arada?

  45. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Hiçbir pilota alakasız bir haber altında senin yaptığın kullandığın tarzda cümleler kullanmadım. Yapmadım arkadaş. Yaptıysam bul göster. Bende özür dileyeyim diyorum. Yapmadım! hatta Y A P M A D I M! keşke daha büyük punto olsaydıda yazabilseydim. Madem parmağınızda oynatabileceğiniz birisiyim o zaman bu sinir krizine sebep olan ne? Zekanız yetmeyince kabalığı mı makul gördünüz?

    Ayrıca mazlum rolünü oynamama gerek yok. Çünkü değilim. Beni mazlum haline getirebilecek bir kişi değilsiniz!

  46. ya harbiden hayret birşeysiniz.asıl siz adamı çileden çıkartıyorsunuz.adam en başta ıkı tane yorum yapmış hiç birinize bır sey dememıs ama espoir sen her zaman yaptığın gibi herkesden özür dileyerek salladın adama.bak bu 0versteer midir nedir ben bir şey yazdım benden sonra kirve ve türevlerini takmayın yazdı hiç sallamadım onu cunku adam yerine koymuyorum onu sustum sesımı cıkarmadım olay buyumedı.daha önce yıne bu sekılde gelısen bır olayda sıkısınca hakaret ettı yorumu silindi ondan sonra kendınce özür diledi ama adam olana cevap yazarım ben.şimdi kalkmış şu saatte yok sustum sustum patladım özür dilerim herkesten diyorsun.

  47. bak şimdi de siz demeye başlamış beyzademiz…illa bir yerde bir yorumunu yakalayacağım. en azından bundan sonra haddini bilerek yorum yapacaksın.

  48. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    ulan ve kahpe sözleri sizdeki ayıp ve adab kavramlarının yerini gösteriyor zaten. Cevap veriyorum. Yapmadım arkadaş. Yaptıysam bul göster. Bende özür dileyeyim diyorum. Yapmadım! hatta Y A P M A D I M! keşke daha büyük punto olsaydıda yazabilseydim. Madem parmağınızda oynatabileceğiniz birisiyim o zaman bu sinir krizine sebep olan ne? Zekanız yetmeyince kabalığı mı makul gördünüz?

    Ayrıca mazlum rolünü oynamama gerek yok. Çünkü değilim. Beni mazlum haline getirebilecek bir kişi değilsiniz!

    Başkalarından güç aldığımı iddia etmenize rağmen sende mi brütüs havalarına girmeniz apayrı bir konu ya neyse.. Akşam akşam daha fazla krize girmeyin..

  49. site yönetimi mesai yapıyor galiba…

  50. ulan adaletiniz varsa söyleyin kahpelik yapmayın hiçmi başka pilot hakkında benim aşağıda tekrar belirttiğim yorumu yapmadınız ha…hiçmi yapmadınız? yazıklar olsun…neresinde hakaret var bunun? o kadar yorum silindi bu akşam madem yanlış bir yorum neden silinmedi? yazık aynı zamanda ayıp…

  51. aslan falan dedinizde aklıma kuyruk geldi, sonra birde onunla alakalı bir şey vardı acılı falan, hah, kuyruk acısı 🙂

  52. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    bu da yaptıklarından bir parçadır. bugüne kadar yaptıklarının yanında da noktadır. sanki tartışma direkt bu yorumundan çıkmış gibi göstermene de hayran kaldım! bir de çakal sürüsü ile aslan hikayesine!

    Daha 2 3 yorum öncesinde yalancılıkla suçladığın şahsıma karşı nerde yanlış anladığını göstermeme rağmen sanki hiç birşey yapmamışsın gibi farklı farklı yerlerden boşa çırpınışların üzüyor beni!

    Ve şahsım adına konuşayım,alakasız bir haber altına hiçbir pilot hakkında bu tarz küçük düşürücü bir yazı yazmadım. Varsa bildiğin paylaş,özür dileyeyim hem senden,hemde diğer arkadaşlardan yaptığım yorum için. Sorun sende bu tarzın alışkanlık halini alması!

  53. bak yaa bak yaa neler yazıyor…hakikaten tiyatrocuymuşsun sus demiş şöyle sus demiş böyle…okuyanda bütün hakları elinden alınmış gariban mazlum bir insan zanneder seni. ama normaldir alonso gibi rol yapan bir adamın böyle rol yapan bir taraftarı olur. fakat bugün kendini aştın başroldesin.

  54. Yalnız çakal sürüsünün saldırdığı aslan olmadı gibi. Ne bileyim leoparın saldırdığı antilop, çitanın saldırdığı zebra daha etkili ve doğru olabilir. Çakal ile aslanın aynı coğrafyada yaşamadığı ve çakalların da aslanlara saldırmadığı göz önüne alınıp hareket edilirse sevinirim. Coğrafi konularda hassasım da biraz.

  55. ya boşverin, ne yaparsak yapalım bazı insanlarla iletişim kurmak imkansız, yukarıda sağda "x" simgesi var, en güzeli moralini bozan saçma sapan yorumu görünce "x" i kullanmak:) hayır bende kötü konuşucam şimdi adamın "taptığı" pilot hakkında ama kimi'yi seven diğer taraftarlar var, onlarıda düşünmek gerek… biz Alonso taraftarları da, şimdi ismini bile hatırlamadığım bir şahıs yüzünden benzer sıkıntıları yaşıyoruz, yani üzülme tek değilsin jonathan, senin bir başka versiyonunda bizim saflarımızda, malesef:)

  56. bumudur hakaret bumudur onursuzluk bumudur pilotunuzu küçük düşüren yazı…bu gibi yorumları başka pilotlara hiçmi yapmadınız? ben zaten burada yorum yaptımmı çakal sürüsünün saldırdığı bir aslan gibi tek başıma mücadele veriyorum. yaptığınız haksızlık ve zulüm beni yıldıramaz. o takımını satan pilotu desteklemeye devam edin.

  57. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    oversteer şahsım adına hem senden hem diğer F1 severlerden özür diliyorum verdiğim rahatsızlıktan dolayı. Amacım tartışmak değildi. Hatta ilk yorumlara bakarsan nasıl yorumlar yaptığımı görürsen anlarsın… Ama artık dayanamıyor insan bu kadar genişliğe rahatlığa… Bu kadar haksızlığı kaldıramıyorum kusura bakmayın! Ne geldiyse sustuğumuzdan geldi zaten başımıza… Sus dedim büyüğün,sus dedim bir kere yapar bir daha yapmaz, sus dedim milletin huzurunu bozma, sus dedim tasvip etmediğin tarzda davranışlarda bulunma, sus dedim elbet kimin ne olduğu ortaya çıkar, sus dedim elbet başka yerlerdende yeterli tepki gelir… Ama artık sus diyemiyorum kendime… çünkü biz sustukça sorunlar kçülmüyor,aksine büyüyor… Günlerce haberlerin altına, tartışmamaya, güzel şeyler paylaşmaya,saygılı olmaya dair şeyler yazdım… Amacım tartışmak,kavga etmek olsa niye bunu yapayım… ama Allah bana peygamber sabrı vermemiş ne yapalım… Tekrardan senden ve tüm F1 sever arkadaşlardan beni mazur görmelerini istiyorum, ama lütfen biraz anlamanızı da istiyorum…

  58. daha açık düşüncemi ifade edeyim. eşit statüde gerçekler ortaya çıkıyor. alonso aslında zannedildiği kadar iyi neticeler alabilecek bir pilot değil. şans ve birinci pilot olması ona bu başarıları getirdi. asla kötü pilot değil. ama o kadarda iyi değil. hülas normal şartlarda massa alonsoyu geçer.

    -5 jonathan livingston Tarih: 07.03.2010 18:06:58

    massa iyi bir insan…her konuda laf dinler. liderlik vasfı yok. iyi bir takım elemanı. asker. ne denirse onu yapar. bence bütün kimiciler ferraride biri başarılı olacaksa bu massa olsun düşüncesindedir. temenni etmem ama massa ikinci pilot. zira eşit statüde alonso conta yakıyor:)

  59. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    ohoooo nanik nanik…seni mi gerdi… kapak olsun… iyice 0-7 yaşa döndü muhabbet… Alonsocuların derdi beni germedi. Ben Alonsocuların temsilcisi değilim. Ben Alonso taraftarıyım. Bu yüzden ona yaptığın hakaretlerin karşısında susmamayı daha uygun buldum… Çünkü ne kadar uzaklaştırılırsan uzaklaştır, aynı şekilde,aynı üslupla geri dönüyorsun. Yani sussamda susmasamda bir gram yargılama yapmıyorsun. Dedim bu sefer konuşayım, belki bir 5 dakkalığına düşünür! Yaşı gibi davranır..Ama dedim ya 0-7 ye döndü diye…

  60. akıl yaşta değil baştadır sözünü tekrar tekrar bana hatırlatıyorsun jonathan, musab, hakan artık hangisiysen… yani bu kadar olur:) espoir sana yakıştıramadım açıkcası bu kadar uzatmanı, hayır ötekinin ne olduğunu biliyoruz, bir süre sonra görmemezden gelmen gerekiyor, saolsun trf1 sitesini işgal ettiği için uzn süredir, tecrübe ile sabit… "haber altı yorumları kullanma kılavuzu" diye bir bölüm açılıp baştaki maddelerden birinede bu uyarıyı eklemek gerek…

    hani konu başlığına bakıyorum, felipe massa ile söyleşi, ben dahil bilmem kaç kişi konuyla alakalı düzgün bir yorum bile yapmamışız

  61. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    "Ayrıca tekrar belirtmem gerekir ki jonathan arkadaş, senin değil 10,100 parmağın olsa belki kafa tutabilirsin. Ama bak bir umut var belki diyorum."
    Önce okuduğunu anla,bak yukarıdaki 10'a.Sonra cümleyi özümse,bir düşün… bak bakalım özne nerde,nesne nerde,yüklem nerede?Dha cümleyi anlamadan yalancı demişsin. Bravo. Yeteneklerin arasına bir yenisini daha kattın!

    Senin gibi karakteri zor oynama konusuna gelince doğrudur. Çünkü bazı karakterler vardır kolayca anlarsın karakteri,temel özelliklerini. Ama karakteri bilinmeyenleri veya yitiklikleri çok olunca iş zorlaşır. Keskin çizgili bir karakter bulsam daha kolay olur belki ama zoru seviyorum napalım!

    ben Alah'a tapıyorum,kullarını seviyorum. Alonso'da sevdiklerimden biri. kimsede sana ona hakaret etme hakkını vermez! sen başkalarının hakkına girersen başkalrıda senin hakkına girer!

    Hayatında hiç sahneye çıkmamış birisinin (10 kişi dedi ya:)) bu işi bu kadar basite indirgemesi özünden olsa gerek!

    Aç kalırsak daha çok çalışırız.. Muhakkak erdemin ve insanlığın "mevki"de olmadığını bilenler vardır bu dünyada. Dedim ya tüm karakterler senin gibi değil diye.

    Burada başkalrından güç aldığımı söylemişsinde çok şükür kimseye bir mail atmışlığım,telefon numarısını bilmem,karşılıklı konuşmuşluğum yok! Sana tanıdık gelmiştir bunlar. Biz gücü başkalarında değil kendimizde ararız. Dedim ya dünyada senin gibi karakter çok yok…!

  62. sen belli bir süreden beri nanik nanik diyorsun biz cevap verince suçlu oluyoruz. alonsocuların derdi senimi gerdi?

  63. yahu sen hem kabasın hem yalancısın yada gözlerin iyi seçemiyor…ben 10 parmak dedim 100 parmak demedim. bu arada sen gerçek değilsin galiba belli bir vakitten beri karşımda bana sürekli yazı yazıyorsun buz a yazar gibi…benim gibi bir karakteri zor oynarsın öyle on kişinin karşısında rol yapmak kolay buradan taptığın adama en ufak bir negatif birşeyler yazınca hakaret etmekte kolay…ama nerde sende cesaret buradan yazıyorsun güç alıyorsun başkalarından tabii…neyse yat uyu provaya geç kalma:)))gerçi aç kalırsan santander sanada bir kıyak geçer:)))

  64. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    merak etme jonathan beni yiyebilmen için önce ağzının büyük olması lazım. sende o kadar büyük ağız yok. Hazmedemezsin zaten. Daha öncede msn'i vermiş! bende fikir sahibi olabileceğim insanlarla diyaloğa geçeceğimi söylemiştim. Bu ısrarının sebebini anlayamadım. Ha arkadaş edinmek istiyorsanda yanlış yoldasın.

    Sağolasın kirve, her ne kadar isteğin arkadaşa ulaşmamış olmasada,iyi niyetin için teşekkürler.

  65. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Hayal mahsulü birisinde bile bu kadar çaresiz kalıyorsan dua ette gerçek biri çıkmıyor karşına..Ayrıca önemli olan nicelik değil niteliktir. Hani senin 100 parmağın var ama toplasan bir hayal mahsülünü bile oynatamıyorsun ya! işte o buna güzel örnek olur… Ayrıca burada sana rol yapacak değilim. Tiyatro belli bir kaliteyi gerektirir. Bilgin yok fikrin var, yorum dediğin tahrik propagandası kokan alakasız haberler altına yazdığıın alakasız cümlelerin var… Ama iyide oldu seni tanımam.. Belki birgün bir oyunda senin gibi bir karakterle karşılaşırım ve senin özelliklerini kullanabilirim.

    Kimmpa lafım biraz sana biraz da bu tarzda düşünen arkadaşlaraydı. Belki bilirsin Kimi'nin Wrc haberlerinin altına nasıl yorum yaptığımı… Ağzıma tek kötü söz ve fanatikçe bir tutum takınmama rağmen bazı arkadaşlar FANATİKSİN diye Holiganlığı kastederek yorumlar yapıyorlar. Şimdi yorumların ve arkadaşın ne yaptığını yazdığım yorumların gitmesi üzerine yine yanlış algılanabileceğimi belirtmek istemiştim,hepsi bu.

  66. espoir,sen merak etme ben gerekli uyarıyı kendisinide yaptım konunun uzamaması için,rica ettim.herkese hayırlı geceler arkadaşlar…

  67. konu mankeni tiyatrocu arkadaş…bu kadar yazacağına msn imi vereyim oraya yaz. hakter55@hotmail.com
    korkma yemem seni…sabah kesin banlanırız. bu arada abdullah varken birileri çok rahat birilerine sıpa diye hakaret ediyordu o sıpa denen kişiler cevap verince siteyle ilişkisi kesiliyordu. daha adaletliydi yani…

  68. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    kirve ben kimseye der gibi yapmam derim. birilerinede birilerini işaret ettiğim yok. Herkes burda kimin kim olduğunu bilmiyor sanki! Ayrıca yazdıklarımı tam okursan yazdıklarımı ne dediğimi anlarsın. Niye bu lafları kullandığımı anlarsın. dediğim gibi bazı yorumlar silindiğinden görmemiş olabilirsin. Ama bu söylediklerimin sebeplerini diğer mesajlarımda açıkladım. Gariptir ki benim açıklama yaptığım mesajlar silinmiş arkadaşın on parmağında oynatacağı silinmemiş… oluyor böyle talihsizlikler doğaldır.
    Ben konuyu kapatıcamda; hala bu kibiri anlayamıyorum.. dediklerime karşın kişi kendini hala sebepsiz yere konuşmaya ve garip bir sebebsizlikten savunmaya geçiyorsa, kusura bakma ama kapatan ben olmam. Sustuk sustuk ama sustukça tahrik dolu mesajlar artmaya başladı. İlk günden bilmiyor muyduk kimin kim olduğunu. Hatta düzgün mesajlar yazdığında takdir ettik,+ puan verdik. Ama ne olduysa tekrar eski haline döndü ve biz sustukça üzerimize geldi… Şimdi o tahrikkar olduğundan benim susmam gerekiyor! ama aynı uyarıyı ve eleştiriyi arkadaiınıza yapamıyor musunuz??

  69. Ohoo 2 saat oldu en son yorumumdan hala devam ediyor tartışma.Bu arada Espoir son yorumunu bana yazdıysan kesinlikle seni kırmak için yazmadım onu.Yanlış anlaşıldıysam kusura bakma.Niyetim seni üzmek değildi.Ayrıca nickinde Alonso var diye seni yargılamam ben sadece bu tartışmaların ne kadar gereksiz olduğunu belirtmek istemiştim.Neyse herkese iyi geceler!

  70. Açık olarak espoir in üzerine yazdığım mesajın silindiğini gördüğümde sevindim. Sevindim çünki normalde bu tip şeyler yazmak istemeyen biriyim, çoğu kişi biliyor. Fakat en azından espoir in özgürlüğe dair mesajının silinmemesine sevindim.
    Birde Abdullah buralardayken bu şekilde değildi burası…

  71. dört onluk delikanlı…burada bir yorum yaptım sazan gibi atladın hemde hakaret ederek. yokmu senden başkası bu sitede alonsocu yoksa sadece üç kişimisiniz:)) vega da vardı ama motor yaktı biraz önce:) sen iyisimi git rol yapmaya devam et burada yemiyoruz o palavralarını…hayal mahsulüsün…

  72. arkadaşım bak konuyu kapat lütfen.birilerine birilerini işaret edip tuh kaka der gibisin yapma bunu.yorumlarının en başında hıc bırınızın şahsına hakaret etmemişken birden bire kendısıne hakaretler ettınız.ondan sonra film koptu.neyse uzamasın gerek yok bunlara.

  73. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    malesef mevki insanları erdem sahibi yapmıyor. Erdem insanları insan yapıyor…

  74. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    hala kapak olsun tarzı cümlelerle dolaşıyorsun ya helal olsun. Bir ton laf yedin,birine bile mantıklı cevabın yok hala kapak olsun diyebiliyorsun… Bu tarz şeyler çocukça tabirle "kapak" olsaydı tüm dünyanın ihtiyacını bir tek senden elde edebilirdik herhalde:) pişkinliğin bu kadarına pes doğrusu… Bunu görüpte desteklemek ayrı bir hayret konusu… kirve kimseyle mücadele etmiyorum ki bir "koz" alayım. biri 72.kez ortalığı karıştırıyor. hala suçu başkalarına atıyor. Ve hiçte demiyor ki yahu ben bu kadar banlandım acaba suç bende mi?? yazık vallahi.. Çocuk yaşta olsa neyse biraz olgun davransa utanır biraz insanda…

  75. espoir kağıtsever arkadaşım yinemi başa döndük? yıllarca münazara yapan tiyatroda yıllarca yapmış çok adam çalıştırdım ben yanımda halen de çalıştırmaya devam ediyorum. şunuda söyleyeyim herkesde kendi çapında bir tiyatrocu. haa vega gibi ara sıra rolünü karıştıran olabilir ama neyse:))

  76. site yönetimi Allah aşkına bu yorumları silmeyin kapak olsun:)

  77. ümit sen halen ordamısın arkadaşım ,bırak unut gitsin başka haberde kozlar paylaşılır…

  78. Vega tekrar af dileyeyim. Yanlış anlamamışsındır umarım beni. Kişisel tanışıklılığımız yok ama severim seni burdan göründüğün kadarıyla en azından.
    Daha öncede kullandığımdan ve ses etmediğinden vega diye kısaltmıştım hatta. Gözünde düşmek istemem.

  79. vegacım o çok sevdiğin alonsonun ülkesinden gipsy kings in viento del arena parçasını dinle rahatlarsın:)))

  80. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    yazdığım yorumların bazıları silinmiş. bu yüzden mesajlarımı sonradan okuyanlar tarafından yanlış anlaşılmış olabilirim. İlk mesajımdan itibaren jonathan'ın haberlerin altına sadece kışkırtıcı yorumlar yazdığını linkleriyle birlikte vermiştim. Tepkim sadece ona,onun gibi kimicilere,alonsoculara,hamiltoncuları,schumicilereydi…
    sonrasında muhabbet uzadı. şimdi ayrıntılı bakmıyorum hangi mesajım silinmiş hangisi kalmış… Ama İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNE dair yazdığım yazı niye silinmiş onu anlamadım. Sayın site yöneticilerinden ricam şudur ki eğer sielcekseniz lütfen tüm tartışma yorumlarını siliniz. aksi taktirde sanki durduk yere ortaya laf atmışım imajı doğuyor.

    Ayrıca tekrar belirtmem gerekir ki jonathan arkadaş, senin değil 10,100 parmağın olsa belki kafa tutabilirsin. Ama bak bir umut var belki diyorum. Yıllarca münazara yapan ve 8 senedir tiyatro ile uğraşan biriyle çene yarıştırman boşa kürek çekme olur.

    Özgürlükler hakkındaki yazımda da basitçe şunu yazmıştım arkadaşın kendi yaptığının ifade özgürlüğü olduunu savunmasına karşın:
    Özgürlüklerin sınırsız olması gibi bir durum yoktur. Başkalarının özgürlüğünün başladığı yerde sizin özgürlüğünüz biter. Eğer başkasının alanına giriyorsanız bu özgürlük değil hak ihlali olur. Siz başkasının hakkını çinediğinizde bir gün gelir bir başkasıda sizin hakkınız çiğner.. siz itiraz etmeye kalkıştığınızda da göreceiniz tek şey geçmişte yaptıklarınızdır.

    Saygısızlık ve hakaret salak,aptal demekle olmaz. Başkalarının değer verdiği bir olguya,kişiye yapılan saygısızlık kişiye yapılmış gibidir. Örnek vermek gerekirse biri sizin annenize sövse gücenirsiniz değil mi? aynı mantık? direkt sizle alakası olmamasına rağmen değer verdiğinize saldırıpta karşıdaki ama ben sana saygısızlık yapmıyorum diyemez.

    Önce saygı göstereceksin ki saygılı davranılsın. Lütfen kimse kusura bakmasın. Bu tarz konularla buraları işgal ettiğim için üzgünüm. Ama sabırda bir yere kadar.

    Site yöneticilerinede isteğimi tekrar ediyorum. Lütfen ya yorumlarımı buraya koyunuz veya tartışma ile ilgili tüm yorumları siliniz. Sonrasında daha olayı tam anlamadan bazı arkadaşlar çıkıp bak nasıl hakaret etti diyebiliyor. Her ne kadar savunduklarının hatalarını bilmelerine rağmen sadece kullanıcı adımdan dolayı yargılama yapsalarda,benim arkadaş daha önce şunu şunu yazmışım bak burada diyebileceğim şeyi elimden alıyorsunuz. Açık delille bile yapılan haksızlığı engelleyemezken, mıştı, mişti li cümlelerle nasıl cevap verebilirim dersiniz?

    Tüm gerçek F1 SEVERLERE saygılar…

  81. Jonathan iyiki arkadaşız yoksa adamın aklını alıyorsun senden korkulur ama saygı duymanın getırdıgı bir korku diyelim. 🙂

  82. :)) yazma gücüde bırakmadım galiba sende:)) neyse sen yat uykun gelmiş. hay bana bu çayı içirenin:))

  83. Özür dilerim ben de o zaman "M1CHAEL ." 5 "Rammstein" şarkısından ve Hakan'ın tartışmasından sonra yanlış anladım ben de seni.

    Sana da iyi geceler diyorum…

  84. Valla Hakan, insanda düşünme gücü burakmıyorsun. Sonuçta "vega" diye hitap edip o soru bana soruluyorsa cevap verme isteği doğuyor bende neyse. Evet Allah bize sabır versin.

    Taraftarlığa gelelim. Schumacher'ci Ferrari'ciler Schumacher-Mercedes ikilisi ile ilgili hangi düşünceleri paylaşıyorsa ben de onların Alonso versiyonunu düşünüyorum. Böyle daha açıklayıcı olmuşumdur umarım.

    Artık bu kadar tartışma yeter.

  85. Onur…paşam hoşgeldin. ben şahsen kendime özel klasik bir yorum yapmıştım. baktım alonsocular hemen toplandılar başladık türk usulü atışmaya:) dandik olan yorumları sildiler. bunlar kalan sağlar:)))

  86. Yav vega kusura bakma ben öyle anlayacağını düşünmemiştim. İnce bir şey vardı o mesajda ama ben ifade edemedim herhal. Hani sordularya sana bende sorduğum gibi insanlar var onu sorayım demiştim inceden yani.
    Tekrar kusura bakma yanlış anlaşıldım.

  87. Hımmm… Karışmış burası. İnsanlar gerilmiş… Hem de öyle bir gerilmiş ki kendilerine destek amacıyla yazılan yorumlara dahi cevap vermişler.

    Sakin arkadaşlar, sakin. Karşılıklı atışmaya dönmüş, kişiselleşmiş. Özellikle saygımdan dolayı jonathan ağabey senden rica ediyorum…

    Türkiye'nin en iyisi olduğuna inandığım bu siteye bu tarz yorumlar yakışmıyor.

  88. vegacım sen hakkaten avil bir adamsın…o soruyu bir daha oku sana yazmadı bana yazdı zavallı. hemen heyheylenme…

  89. Ama o soruyu sormanı sana yakıştıramadım, senin o noktaları aştığını düşünmekteydim "M1CHAEL . "

    Bu arada benim tercihlerim kafama çok güzel yatıyor. Ama benim takım tercihlerimi kimse yargılamamalı Hakan. Zaten yargılayacak en son kişi de sendin. Sen de bir Kimi'ci olmana rağmen; McLaren ile F1'e başlamana rağmen, Kimi'nin Ferrari şampiyonluğuna sevinmişsindir.

    Hakkinen kalsaydı tabi ki onu tutacaktım. Bu kadar basit. O varken gözüm başka pilotu görmüyordu.

  90. acaba hakkinen mclarende olsaydı halen alonso yu tutan mclarenciler ne yapardı acaba? böylede soru sorulmaz ama sorduk artık.

  91. m-sc efsane avatarı

    bir f1 izleyicisi olarak bu hakaretleri okumak açıkçası beni utandırdı.. taraftarı olduğumuz pilot veya takım için birbirimize hakaret etmeye değermi??? keşke daha seviyeli olmayı başarabilsek..herkese iyi akşamlar..

  92. "M1CHAEL . " Ferrari'ci olduğuma nasıl karar veriyorsun? Düz mantık sanırım. Neyse, sana şöyle cevap vereyim. Favori pilotum Alonso olabilir, hala da öyle. Ama bu Ferrari F1 takımı taraftarı olduğum anlamına gelmiyor. Zaten asla bir Ferrarici "olmam" ve olamam. Çünkü Ferrari F1 takımı ile herhangi bir geçmişim yok, oyun oynarken bile Stewart'a kadar her türlü takımı seçmeme rağmen Ferrari'yi hiç seçmezdim. Bu biraz 90lı yılları Hakkinenciliğinden kaynaklanıyor.

    Ama F1 ile binek araç farklıdır.

  93. seninde kafana yatmıyor ya üstünde ceket gravat altta pijama takılmak. ama çok gururlusun tükürdüğüne de yalamak istemiyorsun…haydi bakalım.

  94. bende bu sene virgin'i destekliycem, konusu açılmışken söyleyeyim dedim 🙂 ama bir sebebi de var ki kendisi cfd teknolojisi, merakla bekliyorm virgin'in konumunu:)

  95. Hakan ne yazık ki bu sene Virgin'i destekleyeceğim. Gerçek veya şaka ama bu seni veya başkasını neden ilgilendirir ki?

    Önemli olan sezonlarda sağlam yarışlar izlemek. Zaten kim kazanırsa kazansın yorum yapılacak noktalar bulunuyor her yarışta, taraftar-fanatizm eksenlerine takılmaya gerek yok.

    Ayrıca bir öneri benden sana. Kendine daha yaratıcı ve öğretici tartışma konuları bulman gerekir. Hep aynı noktalara takılmaktasın çünkü. Özetle kendi işine bakabilirsin.

  96. Peki vega bende sana sormak istiyorum. Bir insan önce Mclarenci sonra Ferrarici daha sonrada Mclarenci olabilir mi? Nasıl olabilir? 🙂

  97. bu sene mclarenimi yoksa ferrariyimi destekleyeceksin? merak ediyorum çok özel hakkında üniversitede kürsü açılacak bir adamsın. yani…

  98. baba olmak sizin için ne ifade ediyor?
    sorusuna güzel bir cevap vermiş. ama içimden şunu sormadan da edemedim. bizim çok çocuklu ailelerden birisinin babası olasaydı ki brezilya da da çok var yine aynı soru sorulsaydı herhalde şöyle cevap verirdi…haa ne çocuğu haa felipinhomu? çocuk işte büyüyor sürekli ağlıyor ne memesi ne maması ne de bezi bitiyor. ocağıma incir ağacı dikti velet. kabahat bizim hanımda üzerine ceket atsam çocuk doğuruyor…:))) (birazda gülelim)

  99. Hakan… Evet insan aynı anda bir McLarenci ve Alonso'cu olabiliyor. Bir yasak ve bağlayıcı bir kural olmadığını taraftarlık konusunda anlattım. Ayrıca nasıl McLaren ile tanıştığımı ve neden hala takımın bende özel bir yeri olduğunu söyledim. Ama hala öğrenememişsin nasıl yapılacağını bu eylemin.

  100. Evet senin düşüncen daha akla yatkın 0versteer. Gerçi orada röportajcı "the veteran of the team" yerine " a veteran of the team" kullanarak sanki takımdaki tek veteran o değilmiş izlenimi oluşturdu ama ikinci sorudan net bir şekilde ortaya çıkıyor gerçek. Özellikle sondaki " You can't go wrong" ifadesi Massa'nın deneyimine bir atıf bence. Sağol link için.

  101. kızma sana şaka yaptım. siz iyisiniz alonso daha az iyi demek istedim. bu arada birşey soracağım. sen mclarenci değilmiydin? bir insan hem mclarenci hem alonsucu nasıl olabilir?

  102. Hakan, insanların iq veya zekalarını eleştirmeden önce ilk önce onları gerçek hayatta tanıman lazım. Tanımadan doğru bir yargıya varman zor. Ama yorumlardan ufak ipuçları elde edebiliyoruz ve bu ipuçları bizi bir sonuca götürüyor, doğru mudur o sonuç yanlış mıdır bilemeyiz.

    Allah bize sabır, sana farklı nickler düşünmek için zaman ve Alonso'ya-taraftarlarına saldırmak için konu versin.

    Bu arada tabi ki yorum yazacağım. Neden yazmayayım? Alonso ve taraftarları hakkında bir şey yazılıyorsa cevap vermek en doğal hakkım.

  103. alonsomassa avatarı

    yahu niye yayınlamıyorsunuz da herkesin kini yayınlıyorsunuz?bir açıklması varmı?

  104. alonsomassa avatarı

    bende diyeceğimki,savunduğun tez nereye çekersen çek yanlış.ama sizler Kimi gibi birini haketmiyorsunuz.size cübbeli ahmet hocanın pilot olması yakışır.onun da kalbini ve beynini kin nefret bürümüş.sizinkinide.

  105. vega nitro IQ su 90 ın üzerinde olanlar anladı ne yazdığımı…senin için Allah anlama ve idrak yeteneği versin diyeceğim…bak bir ateş yaktım hemen ısınmaya koştu birileri…işte ben bunu seviyorum…

  106. alonsomassa avatarı

    ver bakalım msn nini ne tartışıcaz

  107. alonsomassa avatarı

    jonathan (musab bera) alonso ölsün kimi yaşasın diyen sensin.şimdi bana harflere takıldığınımı anlatıyorsun.

  108. Dediğin gibi kelime veteran ise 0versteer, daha deneyimli anlamına gelir evet ama Massa'nın verdiği cevapta sanki ilk şıkkı işaret ediyor gibi, çünkü dediğin gibi olsa "Bunu daha önce hiç duymamıştım." gibi birşey söylememesi lazım. Rütbeli kelimesini görünce aklım tuğamiral-oramiral-korgeneral üçlüsüne gitti.

  109. site yönetimi…burada elbette kurallar olacak kabul ediyorum. fakat bu kurallar bir yerde sırayla yazsa da herkes ona göre yorum yazsa…ben abdullah çelikle bir iki sefer mailleştik. bana orada samimane birşeyler anlattı. lakap takmak hakaret içeren ifadeler kullanmak mesela örnekte vermişti. alonsonu başına b ekleme ferrariye ferroş demek gibi…ben o maile göre birşeyler yazmaya çalışıyorum. yanlışımız varsa o kurallardan görürüz daha dikkatli oluruz neticesinde insanız duygularımız var bazen istenmeyen laflar çıkabilir harf tuşlarımızdan…

  110. insanda ne yorum yazma hevesi kalıyor, ne sabır. bir yerden sinir gelip yakalıyor işte.

  111. alonsomassa avatarı

    yazık ya..bravo.. lütfen üyeliğimi silermisizniz.

  112. kelime "veteran" olsa gerek

    daha çok sen senelerdir takımdasın, alonso yeni gelen anlamını çıkardım ben, 1. 2. pilotlukla alakası yok diye düşünüyorum 🙂

  113. İsimler değişiyor ama üslup değişmiyor. Hakan Tercüman gerçekten azimli bir arkadaşımızmış. Fazla da sabırsız. Biraz bekliyor tekrar kendini ele veriyor. Keşke biraz rahat durabilse.

    "son birşey diyeyim alonso siz taraftarlarına yakışmayan karakterde bir pilot…bence…"

    Acaba bunu nasıl yorumlamak gerekir? Alonso kötü, biz iyi olarak mı; yoksa biz kötü Alonso olarak mı? Bence bu soruyu soran kişi, kendini düşünerek aynı soruyu kendisine yöneltmeli.

  114. bu haber de yalan oldu. hadi geçmiş olsun. yalnızca haberle ilgili yorum yapacağımız günler ne zaman gelecek acaba??

  115. ordaki kelime sanırım "veteran"
    1. 2. pilottan çok, sen senelerdir bu takımdasın, daha rütbelisin, Alonso daha yeni gibilerinden bir anlam çıkardım ben 🙂

  116. alonsomassa avatarı

    tabiki musab bera 🙂

  117. alonsomassa avatarı

    ben varım .. nedenine gelincede,

    en ufak araç gelişiminde en ufak olayda mclareni en iyi görmeniz,ferrari düşmanlığını hortlatmanız.

    pilotunuzu yere göğe sığdıramayıp diğerleri aşağılmanız.

    hemde aşağıladığınız pilotların siizn pilotunuzdan eksiği yokken.

    ayrıca eski kimi-mclarencilerin sanki kovulası onun sönük performansı değilde paraymış modunda ferrari ye atılması

    peki kimi nin koltuğunu alonso nun almasına sevinenler neden schumi nin yerine alındığında çok mutluydu.

    kart oyununu kumar oynamak la eleştirip,yine sporun içine ''din'' sokan (millet aya biz yaya) mantığıyla hareket eden artık terbiye sınırlarını aşığ adamın ölmesini istemeye kadar götüren içinde hiç bir korku olmayan arkadaşınızıda sevmiyorum

    bunun yayınlanıp yayınlamamsı önemli değil.ama madem soruldu bari bunu blocklamayın.umarım hiç bir mclaren fanıyla ne burada ne gerçek hayatta arkadaşlığım olmaz.kendilerine f1 e gönül verdikleri için teşekkür ediyor ve herkes gibi zevkli bir sezon diliyorum.

    siteyide yanlı yorum blockladıkları için kınıyorum.

  118. Yorumları okurken kendi kendime "Yahu Jonathan'ı birine benzetiyorum ama kime?" deyip duruyordum nicki bir türlü aklıma gelmiyordu. Şimdi hatırladım, Musab Bera'nın nerdeyse aynısı. Neyse, bu benden başkasının ilgisini çekmeyecek düşünceyi paylaştıktan sonra efendim, gelelim pırasanın faydaları.. öhöm e yani söyleşinin değerlendirmesine. Felipe'nin baba olması elbet güzel birşey, ancak bu olay bilinçaltına yerleşip (freudian bakış açısıyla) o istemese de biraz temkinli gitmesine sebebiyet verebilir. Sanırım Hakkinen'de de böyle birşey olmuştu, (yanılıyorsam affola) Massa'nın durumunda kazanın etkisi ve bebek birleşip onu istemdışı olarak etkileyebilir. Bir de şu rütbeli lafına takıldım, burada kelimenin orjinalini de görmek lazım tabii, ancak rütbeli kelimesi ast-üst ilişkilerinde kullanıldığı için 1. pilotlukla bağdaştırılabilir gibi geldi bana. Metnin orjinalini incelemek lazım. Acaba daha deneyimli anlamında mı yoksa ilk yazdığım anlamda mı kullanıldı?

  119. jonathanın yazdıgı neden silindi???

  120. Kimmppa bende çok eski değilim 5 ay falan olmuştur yazıyorum,jonathan ve fatih küskü yakın arkadaşlarım.biz yokken dahamı iyiydi burası bilemıyorum yada kendi adıma yazayım.benım yazmamdan rahatsız olan varmı yada benı burda görmek ıstemeyen varmı merakda edıyorum aslında.:)

  121. massacı arkadaş ben kuran okumasını bilmem. hatimde indirmedim. elalemin gavuru için yurdum insanına senin gibi hakarette etmedim. ben o kelimeleri espoir ile yazışırken onun yazdığı bir kelime üzerine kullandım. ülkemide severim. ayrımcılık yapmam. karadenizliyim…senin gibilerle burada vakit harcadığımdan dolayıda hıyarın tekiyim…

  122. alonsomassa avatarı

    kimsenin sizle aynı yerde olmaya ihtiyacaı yok.böyle yorumlar yayınlanıyorda bizimki yayınlamıyor ya yanarımda ona yanarım.

  123. alonsomassa avatarı

    jonathan sana acıyamıyorum bile.tarikatçı yobaz.

  124. yağmur merhaba…
    biz bazı arkadaşlar açılış yarışını beraber izleyeceğiz öncesinde bir brunch yapacağız davetlimsiniz…arkadaşlar talimat verdim o gün için alonsocuları içeri almayacaklar kapıyada yazacağız''alonsocular giremez'' diye:) neyse bu kısmı şakaydı. msn in varsa detayları yazabilirim. aramızda görmekten şeref duyarım…

  125. yazdıklarımın hilafında yazan kişilerin nicklerine bak…espoir(al1oso) massathebest m1chael…hep kendinizi üst seviyede görme ben büyüğüm karşımdaki küçük ezikliği biri on numara biri bir numara biride eniyi görmüş kendini…tek kelime safi rüzgar sınız.

    en azından oturup adamın adına şiir yazmıyoruz. elalemin gavuru için hatim indirmiyoruz. neredeyse cuma vaazlerinde kimi için dua edilmesini isteyeceksin. güzel türkçem dururken garip garip arapça kelimeler, cümleler.. misyoner misin sen? amacın ne senin?

  126. Valla Kirve ben bu sitede yeniyim kimin eskiden ne yorum yaptığını bilmiyorum araştırmamda.Sen ya da Jonathan ya da herhangi biri fikrini söylemiş beğenmiyorsan – ver geç yada görüşünü savun ancak görüşünü savunurken de karşındakini küçük düşürmeden yada mahcup etmeden yaz.Karşındakini kışkırtmakla yada saygısızlıkla suçlarken sen de ona aynı şekilde davranma.Önemli olan bu bence 🙂

  127. bendeki daha çok anti musab, jonathan vs. cilik 🙂 anti kimicilik değil 😉

  128. Kimppa yok bunların işaret parmağı uzun,işte O geldi,yine burda diye işaret ediyorlar.:) Hacım her türlü yorumlarının altına imza atarım..))

  129. Wooow burası yine karışmış.Beyler biraz sakin olun.Herkes fikrini söyleyebilir.Beğenmediyseniz – verip geçin yada kırmızı ünleme tıklayın. Birbirinizi kırmaya gerek yok !

  130. anti kimiciler okey oynayacakmış oversteer dörtlüyü tamamlamaya gelmiş:))) şeytanınız bol olsun:)))

  131. tam da bir şeyler eksik diyordum ki oversteer geldi işte asdfghjklşasdfgh

  132. yazdıklarımın hilafında yazan kişilerin nicklerine bak…espoir(al1oso) massathebest m1chael…hep kendinizi üst seviyede görme ben büyüğüm karşımdaki küçük ezikliği biri on numara biri bir numara biride eniyi görmüş kendini…tek kelime safi rüzgar sınız. ondan sonra alçak gönüllülük erdemlilik safsataları…ben burada alonso massa muheteşm karakter deseydim sizin gözünüzde son derece iyi biri olarak görünürdüm. beni burada över dururdunuz. asıl sorun işte burada ki her türlü şaibeye bulaşmış bir pilotla hayatı buyunca konu mankeni olmuş bir başka pilota negatif bir yazı yazdıkmı karaktersiz beşpara etmez onursuz bir adam oluyoruz. kötü söz sahibine aittir. espoir biz gerçekten dinimize bağlı insanlar olsaydık ne işimiz var burada saatlerdir bize dünya ahiret hiçbirşey kazandırmayacak hatta kaybettirecek şeylerle uğraşıyor olurduk. sanada birşey söyleyeyim m1chael işte sen sevmediğim tek insansın. çünkü sen buradaki bir insana hayvan sıfatı ile hükmeden birisin. bunu başkalarıda yapmıştır ama özür dilemesini bilmiştir. ama sen öyle değilsin…lütfen benim yorumlarıma yorum yapma…senle yazışmaktan hoşlanmıyorum delikanlıca seni sevmiyorum. lütfen mümkünse birbirimize laf atmayalım…

  133. "…artık cevap yazmayacağım yoksa senin gibi on tanesini on parmağımda oynatırım…"

    olay bir laf dalaşını kazanmak veya kaybetmek olsaydı, evet bu meziyetin işe yarayabilirdi… gereksiz ve boş bir tartışmada kazanan taraf olduğunu düşünmüyorum, istersen 20 kişiyi ayak parmaklarınıda kullanarak parmaklarında oynat, neyse boş konuşuyoruz, aynı insan aynı şeyleri ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyor, Kimi'nin gitmesine çok üzüldüm ama tek şu insan yüzünden buna sevinir oldum, adam yarışsa neler neler duyacağız kim bilir

  134. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    yazarken kullandığınız on parmağınızla saçımın bir teline bile etkide bulunamadığınız halde benim gibi on tanesine meydan okumak cesaret verici bir davranış. Ayrıca sözlerinizi arapça değilde türkçe kullandığınız için ve bu sayede bizleride aydınlattığınız için teşekkürler. Ancak yapamayacağınız şeyleri yapabilecekmiş gibi gösterip sanki erdeminizden dolayı geri çekiliyor havasında geri çekilmeniz, artık odunları bırakıp ardındakilere geçmeniz gerektiğinin göstergesidir.
    Keşke bu kadar bağlı olduğunuz dininizdeki hoşgörü,alçakgönüllülük,insanları kırmaktan çekinme, hakka girmeme, iyi niyetide "göz önünde" bulundursaydınızda burada sizinle f1 tartışıyor olabilseydik!

  135. aramızdaki tartışmalarla buradaki diğer arkadaşları rahatsız etmeye hakkımız yok kanaatindeyim. artık cevap yazmayacağım yoksa senin gibi on tanesini on parmağımda oynatırım…Allahu bes baki heves…vesselam…

  136. ayrıca istediğim tek parti ıvır zıvırı değil. Ancak unuttuğunuz şey şu ki özgürlükler sınırsız değildir. Demokrasilerde herkes sınırsıca konuşma hakkının olduğunu düşünür. Ama hakaret etmek bir hak değil, başkalarını haklarını ihlal etmektir. Sizin bahşettiğiniz sisteme anarşik düzen denir ki neden kimsenin bu sisteme geçmediği ortadadır heralde. Özgürlük kavramını iyi bilmek,öğrenmek gelir. Sonra birgün biri gelir sizin yaptığınızı yapar, siz ne kadar özgürlük dışı olduğunu iddia etsenizde size geçmişinizi gösterir sadece…

    İşte bire bir katılabileceğim bir düşünce.
    İsmi yorumlar diye her bencenin yazılması ne sonuçlar doğurur hepimiz biliyoruz. Bunların yorum olmasıda tartışılır. Sonra biri çıkar da Siz de Kimi'nin karakterine yakışmayan bir taraftarsınız bence, der ve bundan biz haz etmeyiz. Bunları görmek için mi yazıyor insanlar buraya.:( Espoir'in özgürlük tanımı ne güzel değil mi.
    Beyenilmeyebilir bazı şeyler ama bunların fikri tam ifade edemeyen tek cümle ile yazılmasındansa ayrıntılı açıklanması daha güzel değil mi. Herkezin tutunduğu birşey vardır mutlaka ama başkalarının tutkularına hakaret ne diye. Fikir bazen özetlenmeye çalışılırsa hakarete dönüşür. Hakaret ise yumuşatılarak daha az etki göstermesi sağlanabilir en azından. Hadi iki harfi daha yan yana getirmekten aciz, yazmayı bilmeyen çocukların mesajlarını dikkate almayalım diyor insanlar ama bunlardan daha yeteneklilerinkilere sessiz kalırmı insanlar.
    Velhasıl kelam biz yorumu, konuşmayı millet olarak öğrenemedik. Bir çoğunuzu tenzih ederim.

  137. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    yani sen şimdi fenafillah'a odun taşıdığı için mi ulaşıldığına inanıyorsun?? Eğitim,disiplin,görülenin ardını öğrenmek ve görebilmek,sabır,istek,itaat! Yani bunlar değilde senin için odun taşımak öyle mi? İşte bu yüzden aramızdaki fark… Sen oduna basıyorsun merdivenlerinde, ben kavramlara. bu yüzden benim ağzımdan kavramlar dökülüyor…

  138. fenafillaha görünmeyenlerle ulaşılsaydı 40 sene odun taşıtmazdı(hemde aynı boy ve kalınlıkta)taptuk emre talebesi yunusa…neyse canın sağolsun dünya yinede dönüyor:)

  139. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Fenafillah'a görünenlerle değil görünmeyenlerle ulaşılır jonathan. bunu bildiğinizi düşünüyordum ama yanılmışım. kavramlarda eksiğiniz olduğunu ve her açıklayışımda farklı dallara atlamanızdan görebiliyordum zaten ama elime kanıtta vermiş oldunuz teşekkürler.

    Fikir paylaşılabilecek biri olduğunuzu düşünseydim msn'imi seve seve verirdim. Ama dediğim gibi "fikir" gerekli bana boş konuşmalar değil!

  140. espoir arkadaş bu arada birşey soracağım. fenafillaha kumar masalarında kayberderken mi erdin? avatarına baktımda ondan sordum…sormasamıydım budamı yasaktı acaba? :)))

  141. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    ayrıca istediğim tek parti ıvır zıvırı değil. Ancak unuttuğunuz şey şu ki özgürlükler sınırsız değildir. Demokrasilerde herkes sınırsıca konuşma hakkının olduğunu düşünür. Ama hakaret etmek bir hak değil, başkalarını haklarını ihlal etmektir. Sizin bahşettiğiniz sisteme anarşik düzen denir ki neden kimsenin bu sisteme geçmediği ortadadır heralde. Özgürlük kavramını iyi bilmek,öğrenmek gelir. Sonra birgün biri gelir sizin yaptığınızı yapar, siz ne kadar özgürlük dışı olduğunu iddia etsenizde size geçmişinizi gösterir sadece…

  142. espoir arkadaş msn nin varsa özelde fikirlerimizi paylaşalım. tartışmanın galibi olmaz. inandığım doğruları ''dııtt'' lanacak kelimeler kullanmadan yazmaya devam edeceğim. son birşey diyeyim alonso siz taraftarlarına yakışmayan karakterde bir pilot…bence…

  143. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    bunu daha öncede açıklamıştım hakaret veya kabalık; sadece küfür etmek ve sözlerle olmaz. Davranışlar,insanları kışkırtıcı sözler,insanların değer verdiği kişi,kavram veya olaylara yapılan davranışlarda hakaret,kabalık olabilir. Zaten sizin de yaptığınız,sıyrılmaya çalıştığınız yöntem bu. Kişilerin sevgilerine ve saygı duydukları şeylere karşı kba tavrınızı. anlayabiliyor musunuz?

  144. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    onur u ve adaleti sorman doğaldır arkadaş? çünkü ikisinden de bu sanal dünyada haberin yok! adalet alakasız yerlerde laf sokuşturmak, onur sağa sola saldırmak değildir! Ayrıca insanlık nedir bilirim. Bu yüzden sizi davet ediyorum! merak etmeyin biz susa susa fenafillah'a erdik erdemden çok şükür. Allah sizede o erdemden lütfeder umarım. Hemen hakaret ve aşağılama diyorsunuz ama sizin günlerdir yaptığınız tahrik ve aşağılamaya,karalamaya bu kadar geç tepki vermemize rağmen bunu sanki masum yorumunuza yapıyormuşuz gibi göstermeniz garip. Fikirlerinizi paylaştığınız sürece kimse size laf atmayacaktır. Ama çamur atıyorsanız elinizin pisleneceğini de öğrenmeniz lazım. Sonrada masum gibi davranıp mağdur davranmayın burada bari…

  145. benim kabullenmediğim ''yüzsüzce utanmadan birazcık onurlu olun'' gibi ifadeler…senin şahsına hakaret ettiğimi gördünmü hiç? veya yaptığım yorumlarda bir başka arkadaşa…geçen sene luca nın bir haberi vardı(2008 de) alonso ile kiminin aynı takımda yarışıtırlması takıma zarar verir ve biz bunu kabullenemeyiz gibisinden bir haberdi…sen bu haberden ne anlarsın? konu her tarafa çekilebilir…çok uzun yazacağım şeyler var kısa kesiyorum. netice şahsi fikrimdir yazma hakkım yokmu? sizin istediğiniz tek partili dönem gibi yönetim şekli…afrikada bile az kaldı bu düşündüğünüzden…son söz burada bir arkadaş hariç(bu espoir ve sen değilsin)herkesi seviyorum…

  146. jonathan kardeş, kimse kimseye durup dururken bir şeyler söylemez. sonuçlara bakarken, birazcık da nedenlerine bakmalısın. bak iki örnek vereyim hemen aklıma gelen. massa'nın gözlük haberinde ilk yorum senin. demişsin ki "massa zaten 2. pilot".. ne alakası var haberle?? hamilton bırakmayı düşündüm haberinde demişsin ki "demek ki diğer bir meslektaşın (alonso'yu kast ediyorsun) recm edilmeliydi o zaman".. ve emin ol daha aklıma gelmeyen bir çok bu tarzda yorum. ondan sonra sabrı tükenen insanlara nedenini soruyorsun.. bir de suçlu biz çıkıyoruz..

  147. massayı en iyi gören ve espoir arkadaş…
    bumudur doğru olan bumudur doğru yazma şekli…birazcık onurlu olun ne demek? yakışıyormu bu hakaret kendini doğru insan gören sizlere? adaletmidir? kimiyi hazzetmem deyip biz şahsi fikrimizi söyleyince alonso hakkında hemen yanlış olduğunu söylemek…insanlık nedir bilirmisiniz? ben dahil bunun tanımını gerçek manada yapabilecek bir arkadaş göremiyorum buralarda…ama büyük bir erdemdir birilerinin söylediklerine cevap vermemek onu yutabilmek…bizler birbirimizi buradaki yüzlerimizle iyi tanıyoruz kimse kimseye kendini allayıp pullayıp pahalı satmaya kalkmasın. beğenmediğin birşey varsa katılmadığını söylersin olur biter ama nerdee…hemen aşağılama pozisyonuna geç nasılsa karşı taraf tahrik olur kötü birşey yazar sonra banlanır…

  148. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    konuyu kendin getirip kendin konuşuyorsun. Yasak olan fikir beyan etmek değil, kışkırtıcı ve saygısız kirlilik paylaşımı… Paylaştıklarınız fikir değil yorum ve hala utanmadan, yüzsüzce sanki hiç birşey yapmamış gibi kendinizi savunabiliyorsunuz ya helal olsun!

    Nasıl bir acınız ve çekememezliğiniz varsa dönüp dolaşıp aynı kirliliği alakalı alakasız her haberin altına yapabiliyorsunuz..

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/12882-massa-gozluk-kullanmama-gerek-yok-haberi.html
    http://www.trf1.net/formula1_haberler/12890-alonso-beklentileri-yukseltmiyor-haberi.html
    http://www.trf1.net/formula1_haberler/12913-hamilton-2009da-sporu-birakmayi-dusunmus-haberi.html
    http://www.trf1.net/formula1_haberler/12883-fia-cuma-gunu-mclaren-kanadini-inceleyecek-haberi.html

    Bak bu başlıkların altındaki yorumlarına..Hangisi fikir beyanı hangisi saldırma…

    Laf söyleyince kişiliğime laf etme demeyi bilirsiniz ama pilotların şurda iki üç lafına tüm kişiliğini çözersiniz… Bari birazcık onurlu olunda amacınızı açıkça söyleyin.

    Amacınız f1'den zevk almak mı, yoksa insanları sinirlendirip durmadan sağa sola çamur atmak mı???

  149. bu arada söylemeden geçemeyeceğim, istediği kadar nick değiştirse de bir arkadaş, kafa aynı olunca ortaya çıkan yazı da aynı oluyor. içinde alonso, massa ve bilmem hangi diyarın ak zambağı mı ne onun gibi bir sıfat bulduğu raikkonenin ismi geçen haberlere bakınız, yeterli.. onun için, kendine değişik değişik nickler türetmekle uğraşma, "sitede nelere uyarsam banlanmam" üzerinde bir 5 dakikanı ayırıver arkadaşım.

  150. katafalk kaya kardeşimle bir defasında kimi taraftarlığı üzerine tartışmıştık. ve o zaman da geç anlamıştım hakkında yanlış düşündüğümü. şimdi tekrar yazmak istiyorum yeri gelince. bu sitede gerçekten objektif ve adaletle yorum yazan arkadaşlarımızdan biri. ve ben yazılarını okumaktan keyif alıyorum.

    benim için önemli olan massa'nın başarısıdır. kimi'den haz etmediğimi herkes bilir. alonso'yu da sevdiğim söylenemez. ama bu sezondan beklediğim (ve gözlemlediğim) massa ve alonso arasında bir uyumun yaşanıyor olduğu. tutup birlikte gezmeye çıkmasınlar elbet; ama fikir alışverişinde bulunsunlar, aracı birlikte geliştirip taşın altına birlikte ellerini koysunlar. bu birliktelikten beklentim bu.

  151. "…ilaveten santander alonsoya tercih hakkını sordu o da massadan yana kullandı…"

    kendin pişir kendin ye olayının son noktası bu heralde… hayır ben yemedimde, yiyen başkaları da varsa, afiyet olsun

  152. Onur Aybars Uzun…
    arkadaşım yazdıklarının tamamına katılıyorum. ilaveten santander alonsoya tercih hakkını sordu o da massadan yana kullandı veya daha da kafama yatan massa ikinci pilot olarak yeri geldiği zaman kullanılacak daha evvelde bu görevi gayet iyi yerine getirmiş. kimi asla bu şekilde çalışmaz hamilton gibi ciddi bir rakipte karşısına geldiğinde durum malum…burada herkes şahsi fikirlerini konu geldikçe yazabilir. alonso hakkında menfii bir fikir beyan etmek site kurallarına göre suçsa bilelim. yoksa santander buralaradamı sponsor oldu diyeceğim ama yok öyle birşey:)))

  153. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    bu sırada bu yorumum sadece Alonso aleyhtarlığı yapan arkadaşlara değil,aynı zamanda bu nitelikte bulunan Alonso taraftarları içinde geçerlidir!

  154. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Koltuk muhabbetinde katafalk'a katılıyorum,Onur Aybars'a da bir yere kadar katılıyorum. katılmadığım tek yer seçimi Santanderin yapmış olduğudur. Massa'nın kalmasının sebebi Santander değil Ferrari'dir. Kimi'yi Massa'dan çok daha fazla severim, ancak mevcut durumlar ele alındığında Massa Kimi'den mevcut durumlar dahilinde daha iyi bir seçenek olmuştur.

    Nedense konu alakasız yerlerde konu hep Alonso'ya geliyor. Massa'nın gözlük ile ilgili bir haberine biri çıkıp Alonso'yu bulaştırabiliyor.Hemde ilk yorumda… Neyi çekemiyorsunuz arkadaşlar alıp veremediğiniz ne? Hoşunuza mı gidiyor hakaret etmek, hoşunuza mı gidiyor taraftarlarını kızdırmak? Amacınız buysa söyleyin! Bilelim ki ona göre cevabımızı verelim. Konuşmuyoruz diye konuşacak şeyimiz olmadığını sanmayın. Zaten BAZILARI eski ruhunu kazanmaya başlamış. O kadar uzaklaştırmanın ardından akıllanmıştır diyordum, gördüm ki huy çıkmıyormuş. Birazcık pilotunuzu örnek alsanıza. Dediğim gibi amacınız laf yarışıysa söyleyin. Ama baştan söyliyim sonradan kıvranıp sızlanmayın. Lafların altında kalınca stresten saçlarınızı dökmeyin. Yazık olur! Kaç gündür bas bas bağırıyorum, saygılı olalım,seviyeli olalım diye… Rakip pilotları övdüğüm yorumlarda bile fanatiklikle suçlanıyorum yine eyvallah deyip geçiyorum ama artık saçmalamada son evreye vardınız! Site yönetiminden de rica ediyorum. Biliyorum yorumlar bu site için bir geri dönüş. Ama seviyesiz veya sataşma niteliğindeki yorumlara bir son verin lütfen. Vermeyecekseniz haberimiz olsun… Çünkü artık çalıyı dolaşmaktan sıkıldım… Adam kendi pilotunun haberinin altından çok gelip buraya pisliyor.

    Kullandığım üslup için efendi arkadaşlardan özür dilerim. Bu laflar gitmesi gereken yerlere gidip içlerini gıcıklayacaktır. Birazcık insanlık,vicdan kaldıysa; ayrılıkların değil ortaklıkların yolunu bulmaya çalışacaklardır. Tüm gerçek f1 severlere iyi akşamlar..

  155. Alakasız ancak 🙂

    Cumartesi;

    12:30 F1 Kulübü
    13:00 F1 Bahreyn Sıralama Turları
    14:30 F1 Kulübü

    Okay Karacan F1 Klübü programını sunmaya devam ediyor..

  156. su koltukdan olma, koltuktan edilme vb. konusunda onur arkadasimiz gerekli seyleri yazmis ama; hani "velev ki" alonso'nun kimi'yi mclaren'deki koltugudan ettigini varsayalim ismail 🙂 ne olur? adam mclaren'den ferrari gibi bir takima gidiyor. hani bir pilot boyle koltugundan olup ferrari'ye gidecekse (veya tersi), kim istemez boyle bir seyi 🙂 yani koltuksuz kalma ya da minardi turevi takimlara gitme gibi bir sey de soz konusu degil.

    ha bak schumi, heidfeld'i koltugundan etti dersen anlarim. ama ayni konuyu hemen her konunun altinda isitip isitip yazmak, bilemiyorum. ben burada art niyet ararim.

  157. Boşver Onur boşa konuşmuş oluyoruz.Ayrıca bir arkadaşımız da Kimi fanlarının hem Alonso hem de Massa'dan nefret ettiği izlenimine kapılmış.İlk olarak Alonso'dan başlayayım.Kimi fanlarının Alonso'dan Ferrari'ye gelip Kimi'yi koltuğundan ettiği için nefret ettiği düşüncesine katılmıyorum.Ancak başka nedenlerden dolayı sevmiyorlarsa ona karışamam.Eğer birine kızacaklarsa bu Ferrari yönetimi olmalıdır.Santander baskısıyla Alonso'nun Ferrari'ye gelişinin öne çekilmesinde Alonso'nun hiçbir suçu yoktur.Daha sonra biz neden Massa'dan nefret edelim ki Massa yapısı ve karakteri bakımından biz Türklere yakın, sıcak kanlı, sempatik bir insan.Geçen sene kaza geçirince ne kadar üzüldüğümü anlatamam.Neyseki Allah onu ailesine ve biz sevenlerine bağışladı.Umarım bu sene Ferrari'de eşit statü ile yarışırlar ve Felipe geçen seneki kazanın ardından hiç hızlı olmadığı kadar hızlı olup,yarışlar kazanıp başarılarını Felipinho'ya adar 🙂

  158. Massa'nın azmine, hırsına hayranım. O kötü kazadan sonra tüm F1 taraftarları gibi ben de Massa için dua ettim ve çıkacağı ilk yarışı kazanmasını da diledim. Umarım Massa ve diğer favori gösterilen pilotlar tekerlek tekerleğe mücadele ederler de biz de zevk alırız. Tabi bir taraftar olarak kendi pilotlarımın Şampiyon olmasını isterim ama sezon zevkli olsun da kimin şampiyon olacağı daha sonra gelir.

    ferrari forewer kardeşimiz Alonso'nun Kimi'yi iki sefer koltuğundan ettiğini yazmış. Daha bir kaç gün önce başka bir haberin altında da aynı şey yazılmıştı, ama onu hangi kardeşimizin yazdığını hatırlamıyorum. O zaman es geçtim ama ikinci kez aynı yorum yapılınca birşeyler yazmak istedim.

    Alonso McLaren'le anlaşma yaptığında Kimi de takımdaydı. Anlaşması 2006 sonunda bitiyordu. Ron Amca'nın rüya takımının ikilisi Kimi ve Alonso'ydu. Ama Kimi hakkında Ferrari ile anlaştığı hakkında dedikodular vardı. Ron Amca da bu durumu sezmiş olacak ki Kimi ile bu konu hakkında konuşmaya başladı. Her seferinde Kimi konuşmuyor, konuştuğu zaman da kimseyle anlaşması olmadığını belirtiyordu. Ron'un rüya ikilisinin teki zaten cepteydi, diğerini de bağlamak istiyordu. Bu nedenle neredeyse Kimi'nin ayaklarına kapanacaktı Ron Dennis. Daha sonra ise gerçek ortaya çıktı ve Kimi Ferrari'deydi. Tüm McLaren taraftarları gibi ben de bu duruma üzülmüştüm ama yapacak bir şey yoktu. Kimi tercihini yapmıştı. 2010 için Kimi tekrar McLaren'le anılmaya başladığında ben de heyecanlanmıştım. Ama açıkçası 2006'da Ron Amca'yı neredeyse yalvarttığı halde takımda kalmadığı için bir yandan da takıma katılmasını pek istemiyordum. Uzadıkça uzadı, kısacası ilk olayın koltuktan etme olmadığını anlatmak istedim.

    İkinci olay ise (bizlerin daha sonradan öğrendiği) Alonso'nun Ferrari'ye 2011'de geçeceği idi. Zaten her iki pilotuyla da Ferrari'nin anlaşması vardı. Ama sonra ne oldu? Marlboro anlaşması biten Ferrari yine bir kırmızı sponsor buldu, Santander. Santander'in baskısıyla Alonso'nun takıma katılışı bir sene erkene alındı. Bu durumda pilotlardan biri kapı önüne konulacaktı. Buraya kadar sanırım herkes hemfikir. Bundan sonrasını isteyen komplo teorisi olarak kabul edebilir, benim düşüncemdir. Santander vatandaşı Alonso'nun yanında Massa'yı istedi. Nedenleri çoktu. Başta gelen neden Massa'nın Latin olmasıydı. İki Latin soğuk bir Finli'ye göre daha iyi anlaşabilirdi veya başka başka nedenler… Demem o ki; bu ikinci olayda da Alonso'nun Kimi'yi koltuktan etmesi yoktur, Santander'in Kimi'yi kapı önüne koyması vardır.

  159. alonsomassa avatarı

    kimi ninde güçlü takım arkadaşlarıyla neler yaşadığını biliyoruz.neden mclarene geçemediğini.

    lewis inde güçlü takım arkadaşlarıoyla neler yaşadığını biliyoruz.neden alonso dan sonraki takım arkadaşlarının heikki ve button gibi pilotlar olduğunu.

    eğer button dünya şampiyonu olmasaydı mclaren alırmıydı?almasının tek nedeni 1 numarayı göstermekti.

    bakalım….ne zaman anlayacaksınız.acaba ne zaman çuvaldınızı deneyeceksiniz.

  160. alonsomassa avatarı

    ferrari nin kadrosunun mclaren den güçlü olduğu gün gibi açık.alonso daha iyi.massa daha iyi.even ron dennis le voltranı oluşturdu.glock la voltranı oluşturdu ve yendi.senin yorumuna göre lewis=alonso+massa ise kusura bakma ama bu ukalalığın dik alasıdır.

    jonathan haddini aşma.kimi alonso dan daha fazla yarışa çıkmış,alonso renault la 2003 2004 te yarışırken kimi onu geçememiş.açıkça yarıştıkları 2005 te alonso yenmiş. daha fazla şampiyonlupu var.

    tamam adamını seviyorsunda nerde kaldı saygı.sizemi kaldı milletin pilotlupunu yorumlamak.ya bu mclarenciler böyledir arkadaşlar.geçen sene ferrari kazansın mclaren kazansın büyükler kazansın derler.
    ama ne zaman bir araçları olur bir pilot çıkar onu herkesden büyük görürler.kendi takımlarını büyük görürler.ve evet ben söylemeyeceğim ancak seninde bildiğin gibi ferrari nin kadrosu mclarendede mercedes ten de iyi.mclarende tek pilot var.mercedes tede.diğer ikisi takım içi yardım ve takım odaklı. schumi yi bir kenara bırakırsak esas rakipleri araında lewis alonso ve massa nın bir diğerini yenmesi için voltrana ihityacı yok

    ancak umarım ferrari muhteşem bir araç yapmıştır ve motor açısı difizör vs o renkli boya siteminden daha iyi çalışır.ve sizde saygı dumayı öğrenir ferrari nin zaferlerin sayarsınız.kimi ye gelince ve onu tutanların ferrari ye durmadan laf atmalarına.tamam bu kada nankörsünüz sizin admaınıza şampiyonluk vermişiz bari 1.5 sene önce sövdüğünüz üyeliklerinizi kaybettiğiniz adamı desteklemeyin.ayıptır.

  161. burak bocek avatarı

    Oradaki İtalyanca konuştuk,tartıştık sözü Ferrari için yarışıyoruz demek.Aynı takım için aynı menfaatler doğrultusunda demek msj var yani.Tabi anlamak için ….. lazım

  162. daha açık düşüncemi ifade edeyim. eşit statüde gerçekler ortaya çıkıyor. alonso aslında zannedildiği kadar iyi neticeler alabilecek bir pilot değil. şans ve birinci pilot olması ona bu başarıları getirdi. asla kötü pilot değil. ama o kadarda iyi değil. hülas normal şartlarda massa alonsoyu geçer.

  163. massa iyi bir insan…her konuda laf dinler. liderlik vasfı yok. iyi bir takım elemanı. asker. ne denirse onu yapar. bence bütün kimiciler ferraride biri başarılı olacaksa bu massa olsun düşüncesindedir. temenni etmem ama massa ikinci pilot. zira eşit statüde alonso conta yakıyor:)

  164. inci incili avatarı

    'İtalyanca konuşuyoruz. İtalyanca tartıştık bile' bu tartışma fikir alışverişimiydi yoksa ufak çapta kavga mı? ikincisiyse bu işin sonunda fernando kazanır.

  165. ne bilim massa yı pek sevmem ama açık konuşuyor kazadan sonra massayı bütün pilotlardan azimli gördüm ne bilim belkide alonso yu geride bırakır 2008 de rai ye yaptı bunu ama benim gözümde alonso en iiyilerden biri nede olsa shmi döneminde çifte şampiyonluk yaşadı bakalım ne olacak nunburginge gelince abartmayalım yarış piskolojisi yenilen pehlivan güreşe doymazmış normal bir geçiş yaptı alonso

  166. guzel soylesi. ustune pek yorum yapmaya gerek duymadim. okuz altinda buzagi arayacak degilim.

    ben suna takildim. 2007 nurburgring fazla mi abartiliyor ne? itiraf edeyim ben de daha once takilmistim buna, tek bir yarisla gelecegi simdiden yargilamak daha sonra yanlis geldi bana. ki aradan 3 yil gecmis, adamlar illaki olgunlasmistir. hani hamilton'a bile fazlasiyla olgunlasti diyoruz ya 1 yil aradan sonra 🙂

    ferrari forewer; alonso kimi'yi koltugundan etti demissin, son sezon olanlari biliyoruz. daha once nasil etti onu da yazarsan sevinirim, ben gercekten bilmiyorum.

    su anda ferrari'nin gercekten kiskanilacak bir pilot kadrosu var. umarim basarili olurlar.

    ben takimlara agirlik olarak yuzde verirsem (bu benim tahminim); alonso (51), massa (49) dur.

    diger takimlara bakarsak:

    hamilton (55) – button (45)
    schumacher (60) – rosberg (40)

    red bull tayfasinin ise esit sartlarda yaristigina inaniyorum. 50 – 50

    schumi'ye aslan payini vermemi, alonso'ya %2'lik fazla pay ayirmamin nedenlerini hos gorursunuz artik 😀

    ————————–

    simdi su kimi taraftarlarinin neden hamilton'a neden tekrar isindigini irdeliyor massathebest arkadasimiz. tek kelimelik, 100 puanlik cevap: "kiskanclik" takimlar sampiyonasini cok rahat goturebilecek bir pilot kadrosu. pilotlar sampiyonasini da kazanmasi muhtemel.

    ne yalan soyleyeyim. hamilton'dan da alonso'dan da zerre hoslanmiyorum. ama hakkini yemeyeyim, "bence" alonso'dan da massa'dan da daha yetenekli. 2009 monza'daki gibi hatalar 🙂 yapmazsa iyice kendini asacak.

    mclaren taraftarlarinin malumu zaten. e kimi taraftarlari da bir yandan alonso'ya gicik bir yandan kimi'yi yendigi icin massa'ya. normal diyorum 🙂 ama illaki gicik alacaklar diye bir sey de yok. ben mesela alonso'yu daha once de sevmezdim. ama massa'ya hicbir sekilde antipati duymadim. bazen hatalari olmustur oldukca da elestirmisimdir. keza hamilton, ilk basta cok begenmistim de ama sonra sogudum iyice mesela.

    illaki bu transfer olaylarindan vb. seylerden dolayi bir pilotu sevmemek diye bir sey olamaz. herkesin kendine gore nedenleri vardir. sevmek veya sevmemek icin.

    bu arada hani bi ara kimi mclaren'e gidecek diye bir soylenti vardi ya, acikcasi istiyordum ama bir yandan da korkuyordum. ve yavas yavas emin oldum. itiraf etmek gerekirse oyle bir sey olsaydi, burun farkiyla da olsa hamilton kimi'yi yenerdi.

  167. bırakın kirve12 ve türevlerini, pilotlar pistte konuşsun

  168. Kuvvetlimi !!!! Hamilton 3 sezonda her 2 kuvvetli pilotunuzuda geride bırakmış ama hamiltondan daha kuvvetliler.tabi voltronu oluştururlarsa onu bilemem..

  169. alonsomassa avatarı

    garibim massa mı? senin lewis in garip olmasın ikisinede geçilirken?ama buda onur duyulacak birşey.iyiler her zaman geçer.ve kim garip görürsün.

  170. MagicAlonso avatarı

    çok güzel takımın havası harika bence eğer pilotlarda olmasa bile markalarda en büyük favori bence ferrari.Mercedes de shumi gibi bir faktör olmasına rağmen rosberg in yapacakları yinede meçhul.

  171. "Garibim Massa ,bütün dünya kendisinin 2. pilot statüsünde yarışacağını biliyor ama o bunun böyle olmayacağını düşünüyor."

    massa bunun böyle olmayacağını düşünüyorsa, demek ki takım tarafından bir zorlama yok ve massa bunu değiştirebilir.

    ve ne garip ki, tüm dünyanın bildiğini, konunun esas oğlanı massa bilmiyor, öyle mi?

    daha da garip olanı, bu tür yorumların ya alonso'dan dolayı canı yanan mclaren taraftarları tarafından; ya da massa tarafından canı yanan kimi taraftarları tarafından ortaya atılıyor olması..

    ama, "iki şampiyon" olarak adlandırılan mclaren pilotlarından bile daha kuvvetli bir pilot kadrosuna sahibiz. o yüzden, bu tür yorumları anlayabiliyorum.

  172. Garibim Massa ,bütün dünya kendisinin 2. pilot statüsünde yarışacağını biliyor ama o bunun böyle olmayacağını düşünüyor.tabiki bir kaç yarışta alonsoyu geçecek ama ferrari son 3 sezondaki ferrari yönetim anlayışı içerisinde olmayacaktır.daima alonsonun kazanması için elinden geleni yapacaktır.Mclarenin kimilerine göre yaptığı hatayı ferrari yapmayacaktır.bunlar olurken massa bu takımda kalabilmek adına ağzın açıp konuşacakmı yoksa içine çekip susacakmı,bütün mesele bu.

  173. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    raikkonen_the_best_of_f1 arkdşm nedn bu akdar alnsodan nefret ediyosun söleyim 2 kes kimiyi koltuğundan ettide ondan :))

  174. alonsomassa avatarı

    şimdi hamiltonu savunan kimiciler….unutmayınki adamınız bu takımla şampiyon oldu.iyi olsaydı 2008 de şampiyon olsaydı elbette kalırdı.ama o sere serpe yayıldı.çalışmadı ve gitti.bence lewis in destekleyerek kendinizle çelişirsiniz. 2008 de söylediklerinizi kimse unutmadı.eğer konu unutup unutmamaksa.canada+spa

  175. alonsomassa avatarı

    massa the best.bu yorumuna herkesin şapka çıkartması ve önüne koyup düşünmesi lazım. kuzey ülkelerini ve insanlarını kimse benden daha çok sevemez.kimi yi pilotluğunun dışında sadece ait olduğu ülkesinden dolayı bile sevmişimdir.halada saygı duyarım.ama bu her fırsatta alonso massa ve ferrari ye laf edenler,daha dünkü koyu kimi ciler bir anda hamilton cı oldular.o zaman vay be spada bize ders verdi dedinizmi?yada italyada?yada malezyada?yada 2007 den sonraki 2 yılda?siz yazın,eksi verin ama bu takım şampiyon olacak.

  176. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    burak bocek Hamilton'ın yaptığı gerçek bi hataydı ve hatasından ders aldı ama Alonso ve Massa arasında olanlar kişisel sorunlar hatalarından ders alabilirler ama unutulmuyor onlar arasında olanlar ve şu an aynı takımda oldukları için sık sık hatırlıyo insanlar 2007 Nurburgirng'i

  177. 2007 Nürburgring'de sadece Spyker yağmur yağacağını tahmin edip, yağmur lastiği takmıştı diye hatırlıyorum. Bir de pistin ilk virajında ardı ardına 4-5 araç suya takılıp pistin dışına uçmuştu. Güzel bir yarıştı.

    Massa'nın da röportajı samimi olmakla beraber; Alonso ve takım ile ortak manteliteye sahip olmalarını vurgulaması gibi önemli noktaları var açıklamanın.

  178. Yavuz Balcı avatarı

    açık sözlülüğü ile bana sempatik gelen bir adam bu massa.dikkatimi çeken şey iki takım arkadaşının adı pelipe adamın oğlunun adı felipinho.baya kafiyeli olmuş.

    bu arada kimi taraftarları kimiyi neden sevdilerse o yokken ondaki özellikleri buldukları pilotu destekleyebilirler.gayet normal.

  179. alonso ve massa sayesinde, kimi taraftarlarının hamilton sevgisi hortladı.

    siz neye kadirmişsiniz be alonso-massa ikilisi!!

    daha 1,5 yıl önce spa yarışında hamilton ve kimi arasında yaşananlardan dolayı hamilton'u bir kaşık suda boğacak bazı insanlar, şimdi alonso ve massa'nın uyum içerisinde ferrari çatısı (hani raikkonen'in gönderildiği takım) altında buluşmasını hazmedemiyor..

    massa ve alonso haberlerinin altına yapılan sataşma tadındaki yorumların esas nedeni budur arkadaşlar..

  180. pistlerin sempatik çocuğu massa sanki sıradan bir insanmış gibi çok cana yakın geliyor massa

  181. 2007 de Nürburg da gerçekten inanılmaz bir yarıştı.alonsonun inanılmaz bi yerde atak yapması ve temas ederek geçmesi.Yağmurlu o günü unutamam.Birde Hamiltonun arabasını çekmek için gelen çekici aracı indirip Hamilton tekrar devam etmişti yarışa gerçi yine kaymıştı ama o yarış unutulmaz bir yarıştı.Alonso 2007 deki en iyi yarışıydı bence

  182. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    bu sırada Schumi ile ilgili yaptığı yaş espriside çok iyi olmuş. Bence bir basın toplantısı olduğunda bunun geyiği mutlaka olacaktır:D

    Burak Böcek;olmayacak duaya amin deme arkadaş boşver…

  183. Güzel bir söyleşi.Hadi bakalım bu sene kendini tekrardan göster sana güveniyorum.Schumi ile seni yine podyumda birlikte görmek güzel olacak.

  184. burak bocek avatarı

    Allah aşkına aynısını Hamilton içinde deseydin ya raikkonen the best of arkadaşım.O hata yapınca ne yaparsa yapsın Alonso yada Massa yapınca unutmadık bu kadar taraflılık olmaz

  185. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    çok güzel hareketler bunlar f1daaaaaa f1daaaaa başlıyor kaldı 1 haftaaaa şübülübülüp lüp lüüüüüüüüüüüüp! 😀

    Çok güzel bir röportaj olmuş:D

  186. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    "2007 Nurburgring’i herkes hatırlar!"
    yani çok sevgili takım arkadaşının dediği gibi geçmiş geçmiş değildir soruları soran spiker gibi kimse unutmaz.bu demek değildir ki bu sene de aynı şeyler yaşanacak ama Alonso'nun güçlü takım arkadaşlarıyla neler yaşadığını da biliyoruz

  187. baştan sona tam da felipe tarzında, son derece içten samimi ve lafı eveleyip gevelemeden yapılmış bir röportaj.

  188. Ertan Akkaş avatarı

    “…ve benden daha fazla saçı var.” 😀 Süpersin Felipe 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir