Meksika Rallisi'ni Sebastien Loeb Kazandı

yazar:

kategori:

Rallide son güne çok büyük bir farkla giren Loeb, son gündeki etapları da ikinci sıradaki Petter Solberg’in 24.2 saniye önünde tamamladı.

Loeb ve yardımcı pilotu Daniel Elena, bugün aldıkları galibiyetle dünya şampiyonasındaki 55. zaferine ulaştılar ve Meksika Rallisi’ni de dördüncü kez ard arda kazanmış oldular.

Loeb şu anda genel klasmanda en yakın rakibi Mikko Hirvonen’in 6 puan önünde yer alıyor.

Meksika Rallisi’nde üçüncülüğe ulaşan isimse Solberg’i 1.1 saniye geriden takip eden Citroen Junior takımından Ogier oldu. Son günde ikili arasında mücadele dikkat çekti.

Ford pilotu Mikko Hirvonen ise Meksika Rallisi’ni 1 dakika 22 saniye geride dördüncü sırada tamamlayabildi. Takım arkadaşı Jari-Matti Latvala ise beşinci oldu.

İlk 10 sıra aşağıdaki gibi oluştu.

 

Sıra Sürücü              Takım         Süre/Fark
1. Sebastien Loeb Citroen 3h42m41.7s
2. Petter Solberg Citroen + 24.2s
3. Sebastien Ogier Citroen + 25.3s
4. Mikko Hirvonen Ford + 1m47.5s
5. Jari-Matti Latvala Ford + 2m15.1s
6. Henning Solberg Ford + 2m48.0s
7. Federico Villagra Ford + 10m13.4s
8. Xevi Pons Ford + 18m44.4s
9. Martin Prokop Ford + 19m02.0s
10. Armindo Araujo Mitsubishi + 21m32.5s

 


Yorumlar

  1. evet uydu takimi, fabrika takimi vb. her seyi fazlasiyla degistiriyor. keza araci ne olursa olsun su anda solberg kendi ismini tasiyan takim yarisiyor 🙂

    bir de soyle bir sey var. illaki en hizli, en guclu vs. aracla en iyi sonuclar alinir diye bir sey yok. mesela ducati ozellikle 2007'de parmakla gosterilen bir motosiklet iken melandri ducati'ye geldiginde pek basarili olamamasina ragmen gecen sezon kawasaki ile sanirim cok buyuk isler cikardi. bir ornek daha vermek gerekirse fisichella, ferrari'de force india'daki performansindan cok daha uzakti (gerci bu biraz alakasiz oldu ama aciklayacagim). kenan soguoglu, world sbk'da, supersport'ta basarili olabildigi kadar kendini gosteremedi.

    demek istedigim su. bridgestone reklami gibi olacak ama, "kontrolsuz guc, guc degildir." hani guclu ve ust limitlerde bir araciniz olabilir herhangi bir motorsporunda ancak dengesizse veya siz kontrol edemiyorsaniz, limitlerinde kullanamiyorsaniz hizi pek bir isinize yaramaz 🙂 kendini aracta rahat hissetmek cok onemli. alonso f10 icin kullandigim en iyi arac dediginde de yanlis anlasilmisti mesela. o yuzden diyorum 🙂

  2. gerçek olan şuki loeb rallide efsane oldu.solberg de iyi ama loeb en iyisi.

  3. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    iyi de ne zaman aynı takımda oldular ki;şu aynı marka otomobildeler ama birisi fabrika takımı birisi ıvır zıvır bir takım..
    motogp deki yamaha ile yan sanayi yamahayı veya diğer takımları düşün işte;aynı sonuçları alabiliyorlar mı?
    yani leob efsane bir adam artık ralli için tamam kimse bişi diyemez de;solberg de tırt bir adam değil yani;onu anlatmaya çalışıyorum;bana göre ondan daha hızlı ama çok daha fazla hata yapan modeli:DD

  4. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Solberg'de kazanma potansiyeli var ama Loeb ile aynı takımda olunca kendisi gölgede kalıyor biraz

  5. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    şu solbergde daha düzgün bir citroen olsa;sonuc boyle olmazdı bana göre..

  6. solberg rocks \m/

    iki fransiz sebastien arasinda tost olmus adam 🙂

    bu sezon bir ralli kazanmasini cok ama cok istiyorum.

    loeb'e artik yorum yapmiyorum. adam ruyasinda bile surebilir artik :p

    turkiye rallisinda parkur wrc pilotlari tarafindan sanirim ilk kez kullanilacagi icin (erc de kullanilmisti da, irc'de kullanilmissa hirvonen'in taniyor olma ihtimali olabilir, bilgim yok) kimin kazanacagini gercekten merak ediyorum.

    bence motorsporlarinda ilk defa kullanilan bir pist, parkur vb. kazanan pilotlarin da ozel bir yetenegi vardir, buyuk maharet. gp2'den gelen pilotlarin (asya serisi haric) avrupa disi pistlerde basarili olmasi mesela benim icin buyuk bir kriterdir. gerci onlar icin dogal bir yetenek olsa gerek 🙂 pek de zor degildir onlar icin heralde. schumi de mesela ilk defa yaristigi pistlerde cok basarili olabiliyordu. (ilk yarisi spa'da 7. kalkti) istanbul park, 2005'i saymazsak 🙂 kimi turkiye'deki ilk yarisi kazandi. hamilton mesela ilk aklima gelen, gp2'den gelip melbourne'de ilk defa yaristigi halde kariyerinin ilk f1 yarisinda podyumun 3. basamagindaydi.

  7. takla atmsaydı kimi çok iyi bir yer alırdı ya…neyse bir daha ki yarışa…daima seninleyiz kimi…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir